Ga naar inhoud

Kia: geen zeven jaar garantie meer?


xtra40

Aanbevolen Berichten

ik kwam dit nieuws tegen bij auto nieuws .be

dit is niet zulk goed nieuws voor kia maar wel voor de consument 

dus zou dit dan het einde zijn van al die rare regeltjes ??

 

http://www.autogids.be/autonieuws/juridisch/kia-geen-zeven-jaar-garantie-meer.html

 

7-jaar-kia.jpg

 

 

In Zweden werd Kia zopas veroordeeld in verband met zijn garantieprogramma van zeven jaar dat de klant verplicht gebruik te maken van het officiële netwerk voor onderhoudsbeurten.

Het gaat om een uitspraak van het Zweedse gerechtshof die wel eens gezaghebbend zou kunnen worden.  Tot op heden koppelde Kia zijn garantieprogramma van zeven jaar aan onderhoudsbeurten door een officiële verdeler. Een clausule die, indien ze niet gerespecteerd werd, de garantie terugbrengt tot slechts drie jaar.

Europese wetgeving

Er bestaat hierrond nochtans een Europese wetgeving die op alle merken van toepassing is. Die bestaat er namelijk in dat een constructeur in geen enkel geval de garantie van zijn voertuig aan onderhoudsbeurten door een officiële verdeler mag koppelen, noch aan het gebruik van officiële wisselstukken van het merk. En dit geldt zowel voor de garantieverlengingen die aangeboden worden door de constructeur, als voor die door een externe verzekeraar.

600.000 euro boete

Zo klaar als een klontje dus.  Kia heeft het echter hardleers moeten ondervinden. De Koreaanse constructeur werd veroordeeld door het Zweedse Hooggerechtshof tot een boete van 600.000 euro, die het moet betalen aan een eiser die zich beklaagde over de hele zaak. Een beslissing die binnenkort misschien elders als voorbeeld gesteld zou kunnen worden...

 

- See more at: http://www.autogids.be/autonieuws/juridisch/kia-geen-zeven-jaar-garantie-meer.html#sthash.RWMnGSrm.dpuf

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites


zo schiet de consument zich in de eigen voet als kia hierdoor gaat stoppen met 7 jaar garantie. heb het een keer voor mijn rio uitgerekend en die extra kosten die een dealer rekent, zijn zeer schappelijk in verhouding tot de aanschaf.

 

en trouwens, remolie verversen kost bij de kia dealer voor de rio 35 euro.. daar kan je het echt nergens voor doen.

 

dus het is echt niet zo dat de Kia prijzen (te) hoog zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik wordt moe van ieder die denkt op korte termijn goedkoper uit te zijn. Uit eindelijk is een dealer gewoon goedkoper op de lange termijn ook al de garantie voorbij is. Dit puur door expertise software voor motor etc. Tuurlijk moet je opletten dat de dealer nette prijzen factureerd maar als je een relatie wilt opbouwen is het geven en nemen.

Paar jaar geleden met een vriend zelfde auto gekocht en beide 7 jaar mee gereden. Ik bij mijn Kia dealer hij elders. Uit eindelijk was hij 28% meer kwijt. Hij heeft een keer extra schrijven en blokken gehad. En een grote ipv olie beurt. Tevens was mijn auto sneller en fijner omdat de software bij gewerkt was.

Uiteraard moet iedereen het zelf weten. Maar ik hoor met regelmaat dat mensen die gaan shoppen voor prijzen altijd iets te mokken hebben. Terwijl ik nooit gezeur heb.

7 jaar garantie geeft mij een goed gevoel. Mijn dealer hier in IJsselstein ook hoef maar te bellen en het wordt allemaal geregeld zonder ooit maar een maar te horen.

Gegroet.

  • Like 4
Link naar reactie
Delen op andere sites


Het idee dat bij kia het onderhoud duur is nee helaas onderdelen daar in tegen weer wel Interieurfilter vervangen 29 euro voor picanto vind ik erg duur niet dat ik het laat nu helaas wel 20 euro verschil in inkoop terwijl het een standaard procedure is bij een beurt das dan wel jammer. Daar in tegen is de service wel goed bij de dealer waar wij komen

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het is niet alleen nieuws, maar ook jurisprudentie met een duidelijke rechterlijke uitspraak die mogelijk navolging heeft in Europa.

Dit gaat verder dan wat wettelijk is afgesproken. Jurisprudentie is uitleg van wat wettelijk is afgesproken, dus aanvulling erop.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ze scoren idd prijzen, maar ze zijn normaal. Als we wat afspreken dan is dat het ook. Nooit gezeur altijd gratis leen auto.

 

Maar hiervoor bij andere merk dealers gezeten en daar heb ik de ervaring ook dat het op langertermijn beter en goedkoper is.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 2 maanden later...

Ik geloof dat het allemaal nog wel meevalt wat de kosten betreft, ik ben van mening dat je bij een vakgarage weinig goedkoper uit bent.

Een setje nieuwe ruitenwissers gekocht bij de dealer en dan plaatsen voor een bedankt en nog een knipoog toe ook, een nieuwe lamp in de koplamp plaatsen en meteen de andere kant ook meteen meenemen want die gaat binnenkort, kosten: 2 lampjes...

Daar moet je bij de Audi iig niet mee aankomen, daar begint de meter al te tellen zodra je ook maar iets vraagt. En dat kost je meteen €87,50 per uur!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Vitara 2

Het moet gezegd..

Ondanks dat witte op dat 1e plaatje staat hij er van kekkestein bij :-)

 

 

Grappig, dit was ff snel een snapshot met mijn telefoon. 

 

En zoals je in een andere topic kan lezen is hij al weer iets minder wit.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Warmentuuter

Ik bewaar m'n sticker (met 7 jaar garantie) :)

 

Wimmis er lekker erop laten zitten.

Tis een collectors item nu.

Die Sportage wordt alleen maar meer waar.

Heb altijd heerlijk rond gereden met de zeven jaar garantie sticker en ECO label :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wimmis er lekker erop laten zitten.

Tis een collectors item nu.

Die Sportage wordt alleen maar meer waar.

Heb altijd heerlijk rond gereden met de zeven jaar garantie sticker en ECO label :-)

 

Nee nee, de sticker is er weer even vanaf..... geen porem die Eco en sticker :death:

De sticker (7jaar) zit geplakt IN de kofferbak, dus die zie je niet! En heb hem nog wel :)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...