Jump to content

Blogs

Our community blogs

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 1034
   views

  Recent Entries

  Heb een aftermarket radio gekocht alles werkt maar geen geluid, wie heeft hier ervaring mee?

 1. Gezel

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 2466
   views

  Recent Entries

  Gezel
  Latest Entry

  Hallo, weet iemand hoe ik de gegevens van het navigatiesysteem van de Kia Cee’d uit 2011 kan vinden? Versie e.d.?

  • 1
   entry
  • 2
   comments
  • 2651
   views

  Recent Entries

  Hallo Allemaal,

  Mijn Kia Sorento AWD automaat van 2006 staat nu in zijn achteruit ...

  Hij wil niet meer in de vooruit en staat neutraal in de D stand.

  Wat kan het probleem zijn ?

  Heeft iemand hier ervaring mee ?

   

   

   

   

 2. Na een krappe 5 maanden alweer afscheid genomen van de Picanto...en van Kia.

  De Picanto bleek achteraf als enige auto toch te klein te zijn. Zelfs voor een weekendje Duitsland, de hond op de achterbank, bleef er te weinig ruimte over om spullen mee te nemen.

  Gezien dat er straks nog een Bobtail pup bijkomt gaat dit niet meer lukken.

  Tevens nogal wat gezeur met de plaatselijke dealer. Bij het monteren van de winterbanden hadden ze zelfs banden tegen de draairichting in gemonteerd. Vakwerk!

  Tevens bleek de eerstejaarsbeurt 3 maanden te laat te zijn uitgevoerd wat waarschijnlijk meteen het einde van de garantie na 2 jaar betekend in plaats van de 7 jaar.

  Opvallend was op onze 1.0 de Sportsline voorbumper, volgens dealer waar ik hem gekocht heb standaard daarmee afgeleverd. Door nog wat vage rammeltjes en klachten heb ik uiteindelijk zelf de dealer gebeld die hem nieuw heeft geleverd. Deze was wel behulpzaam en vertelde dat hij met de normale voorbumper was geleverd. Gevalletje flinke schade geweest dus :excl2: Dit verklaart meteen dat wij al de derde eigenaar in anderhalf jaar tijd waren. Dit zijn zaken die ik wel had kunnen checken, maar niet heb gedaan omdat ik hem tenslotte bij de merkdealer heb gekocht.

  Ik had zelf de zomerbanden al opgehaald na een discussie met de dealer over de auto, de laatste 3 occasions die ik bij deze dealer heb gekocht hadden allemaal wat. Terwijl je toch 595 euro afleverkosten betaald stonden we bij de vorige al na 2 weken zonder remmen. Echt vakwerk van de garage dus :ddown: 

  Het vertrouwen in de dealer ligt dus onder het nulpunt, dus daar ook niet de opvolger aangeschaft. Het verschil tussen aankoop en inruil doet wel even zeer, maar hoop nu in ieder geval meer vertrouwen in de auto te kunnen hebben.

  De eerste 2000 kilometer met de opvolger zitten er al op, het is een Ford Focus uit 2013 geworden.

  • 2
   entries
  • 0
   comments
  • 18205
   views

  Recent Entries

  Joeyvb
  Latest Entry

  Vandaag is de dag dat ik me auto voor het eerst ga wassen. Tegelijk heb ik ook me was / poets spullen uitgetest.

   

  * Allereerst heb ik de velgen gewassen en schoongemaakt met velgen reiniger. Vervolgens goed afgespoeld.

   

  * Daarna heb ik de auto gewassen; Gebruikt product: Meguiars Gold Class Wash

   

  * Auto droog gemaakt. Auto was in 1x droog; Gebruikt product: CSF - Delirium Orange Drying Towel ( 60x90 cm)

   

  * Vervolgens auto gewaxt; Gebruikt product: Meguiars Gold Class Wax & Applicator Pad van Meguiars

   

  * Uitlaat schoongemaakt; Gebruikt product: Belgom - Belgom Chrome

   

  * Auto gestofzuigd en van binnen schoongemaakt.

   

  [attachment=8459:IMG_0425.JPG]
  [attachment=8460:IMG_0428.JPG]
  [attachment=8461:IMG_0429.JPG]
  [attachment=8458:IMG_0424.JPG]
  [attachment=8462:IMG_0416.JPG]
  [attachment=8463:IMG_0418.JPG]
  [attachment=8464:IMG_0420.JPG]
  [attachment=8465:IMG_0421.JPG]
  [attachment=8466:IMG_0422.JPG]

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 7093
   views

  Recent Entries

  Vandaag een stukje route van de VFR club nagereden. De oorspronkelijke route voldeed niet wegens wegwerkzaamheden en een weg die alleen met een Leopard fatsoenlijk gereden zou kunnen worden. Was ook blij dat we bij de eerste keer rijden niet met de picanto (de oude) reden.... Maar goed. Route voldoet nu wel.

   

  Maar.... onderweg kreeg ik allerlei informatie die niet met elkaar klopte.

   

  Wegrijdend van huis: nog te rijden km's 130, gemiddeld gebruik 5,5 liter/km en de analoge meter stond op 1/4.

   

  Bij Schoonebeek nog te rijden km's 30, gemiddeld gebruik 5,5 liter/km en de analoge meter stond tegen de 0 aan.
  Even hoofdrekenen.... tankinhoud 35 km... 5,5 liter/km is 1 op 18. 30x 18 is 540 km, 35x 18 komt er 90 bij dus 630... En de teller stond op 475....

   

  Heel veel tegenstrijdigheden. Theoretisch moet ik met 5.5 liter/100 km makkelijk meer dan 500 km kunnen rijden. Maar de meters vertellen het tegenovergestelde. In overweging nemend dat mijn 5 liter reservetank niet gevuld was (heb ik voor het inruilen in de vorige picanto laten lopen) en ik niet in the middle of nowhere in Duitsland langs een olieleiding stil kwam te staan ben ik toch maar richting Twist gereden.
  Hier heb ik voor 1,52/l 34,3 liter in de auto laten lopen (oke, stond wel iets scheef) en 5 liter in het bakje. 484 gereden kilometers levert op: 1:14!! Wat klopt er niet?

   

  Het rekenen gaat door.... alle meters gereset. Na 5 kilometer - even afwijken... als je in Twist bent moet je zeker naar Kiek in de Pann gaan... lekkere schnitzels in soorten en maten en niet te duur - na 5 kilometer dus... 1 meter stond op 5,5 liter/100 km, het aantal kilometers te gaan stond op 600 en de meter... tja, die stond na 170 km nog steeds boven 1.

   

  Conclusie van deze eerste blog: Een volle tank bij aflevering is niet altijd een volle tank.....

   

  Maar he.... ik heb er zin in... wie weet hoe lang het duurt dat ik weer zin krijg, dus we gaan nog heel even door na de conclusie. Gerustgesteld (het tankbonnetje zal natuurlijk het ultieme yes gevoel geven) de route weer opgepikt en gekeken of het vervangend stukje inderdaad te rijden is (heel vervelend dat ze geen streetview hebben in Duitsland). Conclusie was: ja, dus met 30 graden celsius (en 21 binnenin) doorgereden naar Tecklenburg. Hier nog even de steinstrasse opgereden. Konijne wat is die stijl. Dacht het al met het voorrijden met de motormaat met de volvo, maar met de picanto was het echt heel duidelijk. Hij ging mooi omhoog, maar had op 1 plek moeite met de 2e versnelling. Dus naar de eerste.... Daarna een lekker ijsje gegeten in Tecklenburg en weer terug gekard naar het hoge Noorden.

   

  Verbruik tijdens deze rit overigens ook nog 2 liter water voor de bestuurder en bijrijder :)

 3. Sinds enkele maanden reageren beide sleutels steeds vaker niet meer na het uitstappen.
  Auto is 4 jr oud.

  Tijdelijke oplossing als volgt:
  - contact aanzetten
  - via de schakelaars in de auto vergrendelen en ontgrendelen
  - sleutel er uithalen
  - deuren dicht doen
  - vergrendelen/ontgrendelen werkt dan weer met [b]beide [/b]sleutels

  Kia dealer is op de hoogte gebracht en een afspraak is gemaakt.
  Tot dat het probleem is opgelost kan het elk moment een acuut probleem worden.

  Iemand misschien het zelfde meegemaakt?
  • 1
   entry
  • 2
   comments
  • 8600
   views

  Recent Entries

  Beste bezoekers,

  Voor iedereen die ook een trekhaak wilt, deel ik mijn ervaring dit zelf te doen. Een uitgebreide foto rapportage kan je vinden op[url="http://trekhaakmonteren.com/"] trekhaakmonteren.com[/url] van een kia picanto en rio, meerdere modellen volgen spoedig indien hier animo voor is.

  Op trekhaakmonteren.com vind je ook een sub pagina met een lijst van ongeveer 70 Doe Het Zelf Garages in Nederland en ook een paar in Belgie.

  Bij deze garages kan iedereen een brug huren. En geheel zelf of onder begeleiding sleutelen aan je eigen auto voor een gereduceerd tarief.

  [sharedmedia=core:attachments:7363]
  [sharedmedia=core:attachments:7362]
  [sharedmedia=core:attachments:7361]
  [sharedmedia=core:attachments:7360]
  • 1
   entry
  • 1
   comment
  • 7875
   views

  Recent Entries

  Ik heb ik 2009 toen ik in de VS woonde een Sportage (2.7l, V6) gekocht. Ik heb nu problemen met de control unit van de automatische versnellingsbak. De lokale KIA dealer kan mij niet helpen omdat hij alleen beschikt over Europese software. Ook KIA Nederland geeft aan dat zij alleen Europese software hebben. Weet iemand of er in Nederland iemand is die wel de beschikking heeft over US software voor een KIA Sportage?
  • 1
   entry
  • 6
   comments
  • 8218
   views

  Recent Entries

  Mijn Sportage van 2010 ( nieuw model) heeft al vanaf het begin een gevaarlijk stuur gedrag. De auto is niet in staat recht door te rijden zonder steeds bij te sturen. De dealer heeft diverse keren de stuur computer gecalibreerd. Ook heeft de dealer de complete stuur computer met stuurbekrachtiging (elektrisch) vervangen. Dit heeft nagenoeg geen beter stuur gedrag op geleverd. De 18 inch wielen zijn vervangen door 17 inch wielen. Ook dat gaf geen verbetering. Na 23000 km in deze auto te hebben gereden heb ik besloten hem van de hand te doen, mede omdat de importeur mededeelde dat er verder niets aan te doen was en deze auto nu een mal een "wollig" stuur karakter heeft. Hoewel de dealer er alles aan gedaan heeft laat de importeur je dus mooi in de steek. Voor mij geen KIA meer! In januari krijg ik de nieuwe Mazda3.
  • 1
   entry
  • 6
   comments
  • 9542
   views

  Recent Entries

  kiarit
  Latest Entry
  Na een paar keer op de snelweg gestrand te zijn door volledige uitval van de motor, is vastgesteld dat de binnencoating van de dieseltank loslaat. Dit levert gevaarlijke situaties op. Mijn verzoek aan de dealer om een oplossing van dit probleem te bedenken en om een substantiele geste te doen ivm met de kosten werd beantwoord.
  De importeur en de dealer hebben samen vastgesteld dat het hier gaat om een mankement met een externe oorzaak gaat. Frankrijk en skandinavie voegen middelen toe die het loslaten van de coating tot gevolg hebben. De vervanging van de tank is duur. De geste zal bestaan uit een korting op de nieuwe tank inclusief vervanging van 8,7%. .
  In feite geeft KIA hiermee de medeling af dat een Kia Sorento niet geschikt is om in Frankrijk of Skandinavie mee te rijden. Dat kan toch niet waar zijn. Ik ben het ook niet in de gebruiksaanwijzing tegen gekomen. Is er meer ervaring op dit gebied?
  • 1
   entry
  • 2
   comments
  • 6444
   views

  Recent Entries

  pranger87
  Latest Entry
  Sinds een jaar nu een Kia Cee'd uit 2007!!
  Top auto...super tevreden mee! Service van de kia dealer echt top.

  Nu is alleen mijn 3de remlicht stuk...mooi led velichting. Volgens de garage kost een nieuwe dikke 220 euro's!!
  Zelfs de garage is het daar niet mee eens.

  Volgens het boekje van oom agent mag je niet zonder 3de remlicht rijden, maar heb momenteel geen andere keus!

  Wie kan mij helpen aan een 3de remlicht?!...
  • 1
   entry
  • 9
   comments
  • 10431
   views

  Recent Entries

  Ik ben net terug van vakantie naar Zuid-Duitsland, op de weg naar het vakantie adres
  komen dus bergen voor,het begint al op de snelweg. Nu komt hier ook mijn probleem te
  voorschijn. Alles gaat goed op de weg tot we bij de eerste bergen komen,ik kan goed
  meekomen met het verkeer en rij zo rond de 140km/u, tot het moment dat we omhoog moeten
  en de auto gaat inhouden.
  Langzaam aan neemt de snelheid af,probeer gas te geven maar er gebeurt niks,druk mijn
  pedaal verder in maar geen verandering,snelheid neemt nog meer af en we rijden nog maar 100km/u,
  probeer terug te schakelen naar 4 maar dan gebeurt er nog niks,behalve dan dat we nog langzamer
  gaan rijden. We zijn bijna boven en de snelheid is nu nog maar 60km/u en de frustraties
  alleen maar groter, we werden zelfs door vrachtwagens ingehaald.
  Dacht eerst komt misschien omdat we wat volgeladen waren maar eenmaal op vakantie adres
  is dit meerdere malen voorgekomen,ook met de auto niet volgeladen.
  Kent iemand dit probleem of heeft iemand hier ook last van gehad,en misschien weet iemand
  of hier istes aan te doen is.
  Kijk uit naar jullie reacties.

  Dennis
 4. Hoi kia leden,

  Zou iemand mij kunnen helpen aan een uitlaat voor een kia sportage van 2006 met een dubbel uitlaat.
  Wie weet waar ik het nieuw zou kunnen krijgen en wie weet wanneer ik die tweede hands zou kunnen krijgen?
  En waar de prijzen ongeveer zou kunnen liggen?

  Groet Philip
 5. Kan iemand mij vertellen of dit bericht juist is. Het komt er op neer dat de kaartupdates vanaf heden gratis zijn. Ik heb dit al gevraagd bij KIA Nederland, maar zij weten van niets (of willen van niets weten)

  [url="http://www.pocketnavigation.nl/2013/03/kia-rijders-krijgen-gratis-kaartupdates/"]http://www.pocketnavigation.nl/2013/03/kia-rijders-krijgen-gratis-kaartupdates/[/url]
  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 5455
   views

  Recent Entries

  Dag heren,

  Ik heb vorige week een pro'ceed van 2008 aangekocht en ben er heel tevreden over.

  Alleen voel ik zeer weinig weerstand bij het optrekken van mijn handrem.
  En ik ben ook niet overtuigd dat de handrem mijn wagen zal kunnen houden op een helling.

  Heeft iemand anders dit probleem ook?

  Normaal kan dit toch niet zijn?


  Bedankt!
  Groetjes
  • 1
   entry
  • 2
   comments
  • 4994
   views

  Recent Entries

  Hans1309
  Latest Entry
  Ben in het bezit van de Venga bouwjaar sept 2010.
  Hier zit standaard een start stop systeem in. Ik ben geen grote rijder en soms staat de auto een week in de garage.
  Nu is de accu pas geleden door de garage nagekeken en opgeladen. Bedankt garage. Na deze actie heeft de auto een week in de eigen garage gestaan en nu werkt het start stop systeem niet meer. Accu is beneden de 80% capaciteit gezakt. Volgens de garage is dat normaal?
  De eerst volgende rit heeft e accu een oppepper gekregen en daarbij heeft et start stop systeem enkele keren aangegeven dat hij weer actief was. Daarna nog kilometers gereden maar het systeem is niet meer actief geworden.
  Ik heb daarom de volgende vragen opmerkingen
  Is het normaal dat een accu in een week 20% van zijn capaciteit verliest met stilstaan?
  Is er zoveel electronica in de auto die bij stilstaan de accu veel belast (20% in een week)
  Kan hier sprake zijn van lekspanning
  Kan het zijn dat de dynamo niet voldoende doorgeeft aan de accu?

  Wie kan mij info geven
  • 1
   entry
  • 1
   comment
  • 5210
   views

  Recent Entries

  erik m
  Latest Entry
  Hallo,

  Ik heb een vraagje ,ik heb een kia rio design edtion 2013
  Ik ben tot nu toe zeer tevreden met deze auto,alleen staat de boordcomputer van deze auto in het duits talig
  kan deze ook in het nederlands talig worden gezet.


  groetjes erik :-)
  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 4867
   views

  Recent Entries

  Afgelopen week heb ik mijn Ceed SW 1.6 uit 2007 laten tunen bij 'Unlimited Tuning' in Amersfoort. Ik ben bij hen terecht gekomen, mede nadat ik op dit forum had gelezen dat er door de Kiaclub met Unlimited Tuning een vaste afspraak was gemaakt.
  Vooraf heb ik diverse contacten met het bedrijf gehad in verband met vragen mijnerzijds over de fabrieksgarantie e.d. en wat ik van de tuning kon verwachten. Hierbij hebben zij heel geduldig en uitgebreid mijn vragen beantwoord. So far so good;-)
  Bij de tuning zelf is de auto vooraf op de rollenbank geweest voor een vermogenstest. Hierbij was er circa 115 pk beschikbaar. Na de handmatige aanpassing van de motormanagement leverde een nieuwe vermogensrun een uitkomst op van 128 pk. Dit is meer dan 10% verbetering!
  Ook hebben ze gelijk andere waarden verbeterd, waardoor de motor nu ook een regelmatiger verloop heeft. Kortom, ik ben erg enthousiast: zowel over de tuning als over de wijze waarop dit bedrijf met klanten omgaat. Echt een aanrader!
  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 4075
   views

  Recent Entries

  Hallo, ik ben nieuw hier...., en met een probleem.

  Heb sinds een maand een Sorento EX 3.3. V6 (automaat) gekocht. Is uit 2007, 52.000 km op de teller.
  Auto rijdt heerlijk, prima acceleratie, auto bevalt me uitstekend.

  Tot vandaag ...

  Vanwege sneeuw de 4x4 (high gear, dus normale overbrenging) aangezet, ging eerst goed.
  Maar vanmiddag twee problemen:
  - Bij lage snelheid scherp draaien, dan hoor ik brommend/schurend geluid, en automaat reageert minder op gaspedaal
  - Bij R-stand (achteruitrijden), reageert auto haast niet, veel weerstand (alsof ie op de handrem staat), bij nog meer gas schiet hij plotseling achteruit....

  Auto stil gezet, schakelaar weer op 4x2 gezet, en .... geen probleem meer.

  Wat kan hier aan de hand zijn, iemand een idee ...???

  Vr.gr., Mario.
  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 4040
   views

  Recent Entries

  Leuk hoor! Er ligt eindelijk sneeuw en ik slip alle kanten op omdat voorwiel aandrijving niet ingeschakeld wordt.
  Wie kan mij helpen? Motor op tussenbak gedemonteerd en werkt,lage gering stand werkt, zekering 13 is ok. Boordcomputer geeft geen foutmelding.Baal als een stekker. Iemand een tip? Ik ben er een forum over begonnen, daar kunnen jullie reageren en meedenken, ik doe verslag.
  • 1
   entry
  • 4
   comments
  • 3130
   views

  Recent Entries

  beste kia rio rijders

  ik heb onlangs een nieuwe superpack rio 2012 gekocht en nog geen 3000 km op de teller en tot dusver is het een super fijne auto maar het enige wat me dwars zit is dat met schakelen de tussen ruimte vaak een ruw gevoel geeft je hoort verder niks ofzo en hij ontkoppeld verder goed maar gewoon de tussen ruimtes gaat eigenlijk altijd wat stroef
  hebben daar meer rijders last van ????????????

  ik lees graag uw reactie
  groetjes gvdw
  • 1
   entry
  • 1
   comment
  • 3042
   views

  Recent Entries

  Hallo,
  ik heb reeds bijna een jaar mijn New Kia Picanto 5Deurs.(Zilvergrijs)
  Nu zou ik graag op mijn zijflanken een bloemenstriping laten zetten (dit natuurlijk in een garage laten doen).
  Mijn vraag is of iemand van jullie daar al ervaring mee heeft of gehad heeft
  en wat de negatieve punten zijn.

  [b]Wie kan mij helpen?[/b]
 6. Op 13-03-2012 heb ik mijn Kia Rio 1,2cvvt Super Pack opgehaald.Ben zeer tevreden op één item na.
  Vanaf aanschaf heb ik te maken met een startstop systeem dat maar zeer incidenteel functioneert.
  Bij een bezoek aan de dealer is e.e.a. nagekeken maar er werd niets vreemds geconstateerd.
  Advies : de accu een oppepper geven door een forse rit hoog in de toeren en altijd met de verlichting
  aan rijden.Resultaat : geen verbetering.
  Ik zie deze klacht vaker.
  Voordat ik weer naar de dealer ga wil ik u graag polsen.Zijn er zaken die ik zelf kan doen of rekening
  mee kan houden zodat deze functie gaat werken.
  Bij voorbaat dank voor reacties.3-07-2012.Dankzij de samenwerking tussen Kia.nl, Kia dealer VDNS
  en ondergetekende is de kwaal vooralsnog genezen.Werkwijze : Heb de Rio gedurende ca. 20 km.
  laten opwarmen, daarna de snelweg op richting Venlo met ontstoken verlichting en daarna een stuk
  Duitse autobaan.Snelheden tussen 100 en 170 kmh,schakelen tussen 3,4 en 5 en consequent remmen op de motor.Op de terugweg een aantal malen gestopt en de ISG werkte feilloos.Nu na
  een dag of vijf en een meetbezoekje aan de dealer funcioneert alles perfect.Vermoedelijke oorzaak:
  Auto afgeleverd met een niet voldoende doorgeladen accu.Het lek is boven.
  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 4036
   views

  Recent Entries

  Zou iemand mij kunnen helpen met een uitleg hoe ik de moter van de voor -en achterruit kan vervangen?

  Het gaat om een Kia Rio 1.3 uit 2004.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.