Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Knight Rider

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  Ik vind hem over het algemeen behoorlijk stil in de normale stand. In de sport stand is het motorgeluid flink aanwezig, maar dat hoort erbij wat mij betreft.
 3. Murcielaygo

  Pairen Bluetooth radio

  Tja, DAT weet ik idd ook niet. Ik heb wel een TA voor de deur staan, maar is dat in de buurt? (Vlakbij Tilburg). Dat van de stroom eraf zou ik misschien kunnen testen, moet ik even zien of dat kan zonder de radio uit te bouwen, want dat is eerlijk gezegd best een rotklusje...
 4. Vandaag
 5. Eric-H

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  Weten jullie trouwens dat de topsnelheid van 162 km/pu die ze bij de Niro meten echt niet de " TOP " is Met volle Accu trekt hij simpel door naar de 186 km/pu. Dit even terzijde .
 6. Eric-H

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  Dat is idd precies zoals ik het dus ook ervaar, straks naar Oostenrijk met de nieuwe Niro en zal gemiddeld 140 km/pu rijden en zal het naar mijn ervaring dan echt stukken stiller en dus ook relaxer rijden dan dat mijn Captur reed, echter bij de 100 km/pu op de Cruise gaat toch zeker de Captur wat geluid ( en )betreft het van de Niro winnen tot nu toe. Het zal ook zeker een percentage aan de banden liggen die op een nieuwe Niro geplaatst zijn, bij mij liggen er Michelin banden omheen., zijn deze soms minder geruisloos dan een bepaald ander merk?.
 7. Nir00tje

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  Als voormalig dieselrijder vind ik de Niro behoorlijk stil. Alleen als de motor koud is wil hij nadrukkelijker aanwezig zijn
 8. Specialmade

  KiaWaasland

  Welkom op dit forum en veel leesplezier. Ook Belgen zijn hier van harte welkom. :-) Je bent overigens niet de enige Belg op dit forum. Heel veel veilige kilometers en rijplezier met je nieuwe aanwinst.
 9. HansG

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  Hier nog een testverslag van de Nissan Qashqai versus de Niro(Autovisie) Hier zie je duidelijk dat de Kia bij 100 km/uur meer lawaai maakt maar bij 140 km/uur juist stiller is. https://www.autohaagzeeuw.nl/content/uploads/2016/09/DOORDRUK_Niro_vs_Qashqai21.pdf
 10. HansG

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  Alleen bij koude start slaat de motor aan een is nogal aanwezig. Dat is meestal zo weer over. Verder hoor ik alleen geluid van de banden(wisselend qua ondergrond) en wind(dan moet het wel echt goed waaien). Ik deel de ervaring van Eric-H dat de auto bij 100 km/u gemiddeld lawaaig is maar bij 130 relatief stiller.
 11. Paulpega

  Vrijloopbegeleiding

  Ik heb een adres ingevoerd waardoor er wen route gepland staat.
 12. KiaWaasland

  Auto: KIA Niro (2016->Heden)

  Auto: KIA Niro (2016->Heden) Eigenaar: KiaWaasland Toegevoegd op: 2018-07-16 Bekijk deze auto: KIA Niro (2016->Heden)
 13. KiaWaasland

  KIA Niro (2016->Heden)

 14. KiaWaasland

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  In EV is de wagen heel stil. Enkel wanneer je de de rem licht los laat is er een nogal onaangenaam geluid van de remmen. Tijdens het rijden valt het qua geluid zeker goed mee volgens mij.
 15. KiaWaasland

  KiaWaasland

  Hallo iedereen, sinds een maand ben ik de gelukkige eigenaar van een nieuwe Kia Niro. Aangezien er geen forum is (voor zover ik weet) in België dacht ik dat het wel leuk zou zijn om even langs te gaan bij de noorderburen en daar ervaringen uit te wisselen. Groetjes vanuit het Waasland J.
 16. Robbert Jan

  Pairen Bluetooth radio

  Dank voor je reactie. Heb ik ook aan gedacht. Vermoed alleen dat zodra de stroom van de radio er af is bij het weer terug plaatsen de 'koppeling' weer weg is. Net zoals de zender instellingen. Weet dat niet niet zeker en daarbij heb ik nog een 2e probleempje, heb even geen 2e Picanto in de buurt mét de benodigde knoppen.. Maar één oplossing is alvast geboden. Wie weet er nog een alternatief?
 17. xtra40

  weer een creative zaterdag van de PimpMasters

  Mocht het niet werken dan kan je de cilinders wel uit trekken en weer in drukken tis niwt ideaal maar je kunt er nog wel altijd in of afsluiten Verstuurd vanaf mijn SM-A530F met Tapatalk
 18. Murcielaygo

  weer een creative zaterdag van de PimpMasters

  Cool! Ook met de hand nog te bedienen, of moet het nu altijd elektrisch?
 19. Murcielaygo

  Pairen Bluetooth radio

  Die radio "hoort" dus duidelijk niet thuis in jouw auto. De enige snelle optie die ik zie is de radio tijdelijk in een andere auto hangen MET microfoon en knoppen, dan pairen en weer terug bouwen. Maar hou er rekening mee dat zonder knoppen en microfoon je dus ook geen telefonie kunt gebruiken; de radio koppelt tegelijk voor HandsFree en A2DP, dus je telefoon zal beide naar de radio sturen. Tenminste, bij een iPhone helaas wel... Of je haalt ergens alsnog de knoppen, stuurlint en microfoon vandaan. Want zonder stuurknoppen kun je je telefonie ook niet bedienen (bij de radio's met 5 knoppen rond de zilveren draaiknoppen iig).
 20. Brat Pit

  Vrijloopbegeleiding

  Nog niet helemaal wakker zeker. December 2017.
 21. gjcvro

  Vrijloopbegeleiding

  Euh, wanneer geleverd?
 22. Robbert Jan

  Pairen Bluetooth radio

  Hallo, Volgende speelt bij mijn Picanto TA 1.2 automaat uit 2011. Ik heb géén stuurwielbediening maar wel een Kia radio voorzien van Bluetooth. Voor het aanmelden -pairen- van mijn telefoon vraagt het systeem om een naam in te spreken. Aangezien ik géén microfoon heb lukt dat niet. Zover waarschijnlijk logisch vrees ik. Maar wie weet hiervoor de oplossing? Kan ik zelf een losse microfoon monteren op de radio? Zo ja, hoe? Ik zie aan de achter zijde van de radio geen enkele aansluit mogelijkheid. Moet dus via de 2 bestaande connectoren denk ik. Ik zou uiteraard graag gebruik maken van de carkitfunctie maar het afspelen -streamen- van de muziek of Spotify via mijn telefoon is het uiteindelijke doel. In afwachting op de ultieme tip alvast mijn dank! Robbert Jan
 23. Brat Pit

  Vrijloopbegeleiding

  Je moet de Kia navigatie aanzetten en een adres invoeren. Overigens krijg ik het ook niet op mijn scherm. (model geleverd dec 2018 en nieuwste sw)
 24. Derrek

  weer een creative zaterdag van de PimpMasters

  Dat is pimpen. Misschien nutteloos, maar wel heel leuk!!
 25. gjcvro

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  Waarom zou je de elektromotor juist achterin moeten horen? Verder is het meeste geluid dat ik hoor afkomstig van de banden, de motor hoor je af en toe, meestal op het punt net voordat hij overschakelt.
 26. Gisteren
 27. Eric-H

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  Je gaat idd de auto's vergelijken die je hiervoor gereden hebt, vanmiddag nog een stukje snelweg gepakt en de geluiden bestudeerd, wat je denk ik achterin hoort zal misschien met de elektromotoren te maken hebben maar weet dit niet zeker, verder de banden die idd van zich laten horen als het van asfalt veranderd, het ene moment hoor je de banden nauwelijks of niet en plots met ander asfalt hoor je ze duidelijk, ik heb er trouwens 18 inch michelin onder zitten. Met mijn vorige auto de Renault Captur hoorde je uiteraard ook de banden maar met 100 km/pu bijna niet echt de motor, maar zodra de snelheid naar 130 of hoger werd opgevoerd hoorde je en de banden en de motor dermate goed dat de radio niet meer te verstaan was. Maar nu bij de Niro, bij ook 100 km/pu hoor je de Benzine motor en de banden, in dit geval hoor je dus wel wat in vergelijking als de Captur, echter, toen ik vanmiddag even stiekem op sportstand de 165 aantikte viel mij meteen op dat het geluid wat je bij 100km/pu hoorde dat dit niet meer werd dan dat je 165 km/pu rijdt, dit verbaasde mij enorm en was hier zeer tevreden over, dus al bij al is de conclusie dat de Niro t.o.v bv een Captur automaat met 120pk echt bij hogere snelheden duidelijk veel stiller is en in de bebouwde kom wint ie het uiteraard ook zeer zeker met het minste geluid. Mijn conclusie is nu dan ook dat de Niro erg goed geisoleerd is en dat je veel sneller andere bijkomende geluiden hoort dan dat je de 1.6 benzinemotor hoort en of samen met de Elektromotor, hij rijdt zeer confortabel dus ben nog steeds blij met de aanschaf.
 28. Beshaas

  Auto: KIA Niro (2016->Heden)

  Auto: KIA Niro (2016->Heden) Eigenaar: Beshaas Toegevoegd op: 2018-07-15 Bekijk deze auto: KIA Niro (2016->Heden)
 1. Laad meer activiteit