Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Gisteren
 2. Dudeljo

  Kia vs Audi

  . Wat de consumentenbond(en niet alleen zij) laat zien is dat de nieuwe generatie Audi’s behoorlijk betrouwbaar zijn. En ze rijden heel fijn is mijn ervaring. Ze zijn alleen een beetje duur. Na ruim 30 jaar ervaring met het rijden in Audi's ben ik er mee eens dat ze fijn rijden, maar dat de kwaliteit sterk achteruit gaat. De garantie en colance regelingen worden er ook niet beter op. Tot nu toe ben ik blij met mijn Niro al heb wat comfort moeten inleveren, maar mijn uitgaven voor de auto tot nu toe (45 k kilometer) goed te beheersen zijn. Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 3. xtra40

  Irritant lawaai

  daarom denk ik dat het iets is met de stabilisatie die zit weer vast aan de schokdempers/veering
 4. HenkM

  herrie 18" banden

  Vredestein Quatrac zijn onder de Picanto erg stil als all seasson. Vredestein Snowtrac zijn onder de Niro erg stil als winterband.
 5. HansG

  Kia vs Audi

  Bij Audi is de radio model specifiek. Het gaat vooral om de dure radio’s met hoge revolutieschermen. Ze slopen dan je hele dashboard en meestal nemen ze ook je airbag of hele stuurwiel mee.
 6. gjcvro

  Kia vs Audi

  Nadeel van audi (en volkswagen enz enz) is dat ze de 'ingebouwde' radio in bijna alle modellen stoppen dus dan is het weer interessant om die er uit te jatten en door te verkopen. Als de radio echt model specifiek is, wordt dat al een stuk minder.
 7. Roland2017

  Kia vs Audi

  Nee hoor, een Audi A3 en op een personeelsparkeerplaats van een ziekenhuis.
 8. Mijn vrouw rijdt dezelfde auto en heeft precies hetzelfde. Is dit probleem ooit opgelost?
 9. HansG

  Kia vs Audi

  Zal dan wel een bijzondere uitvoering geweest zijn!! Je ziet vaak dat de plek waar je woont veel invloed kan hebben op diefstal onderdelen. Het liefst zo dicht mogelijk bij de snelweg in een wijk met dure woningen. Bij mij zijn ze nooit langs geweest. Te lastig om weg te komen. Ook alle andere Audi’s in de straat zijn er nog allemaal. Het risico valt hier wel mee. Wat de consumentenbond(en niet alleen zij) laat zien is dat de nieuwe generatie Audi’s behoorlijk betrouwbaar zijn. En ze rijden heel fijn is mijn ervaring. Ze zijn alleen een beetje duur.
 10. Roland2017

  Kia vs Audi

  De Audi's zijn ook behoorlijk betrouwbaar, maar er is één groot risico; En wel, dat je ramen zijn ingeslagen en je halve dashboard eruit gesloopt is! Een collega heeft het al drie keer mee gemaakt. Daarom zal ik nooit een Audi aanschaffen.
 11. Ish

  Irritant lawaai

  Zou het kunnen iets zijn met de veringen van de banden? Want soms lijkt het voor mij vandaar te komen..
 12. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Hoi Rox, ben toevallig vanmiddag bij de dealer geweest betreft die blauwe vlekjes, hij pakte een fles met soort polijstmiddel ( vloeibaar ) wreef er een paar keer overheen en weg was het vlekje, alleen zie ik nu op die plek heel erg veel niet horende poets krasjes ( ben even de naam kwijt hoe dit in het echt heet ) en rare plekjes, hij vertelde mij dat zodra ik de spoiler weer eens goed gewassen had dat ik dan terug moet komen zodat hij ( hoop ik ) de hele spoiler weer netjes maakt, hoe dat moet ik afwachten. Maar op de plek waar het blauwe vlekje zat zie je nu wel heel erg veel zeer lichte krasjes, wel alleen als de volle zon er op staat, ik denk dat de hele spoiler opnieuw gepolijst moet worden. Hij vertelde mij ook dat de Waxoyl nog zeker wel aanwezig was, toen ik thuis een spons met water op de spoiler uitkneep zag ik toch zeker dat idd het water er gewoon rustig afliep en toen ik wat ging blazen zag je dus nog wel dat het water er netjes afliep, moet je bij jezelf ook eens proberen als het goed is zie je het als het ware zo van je lak aflopen, maar blijf alsnog verschil zien hoe de regendruppels er 2 maanden geleden opzaten en nu ? Dat wat er nog op de ramen zit en die hologram op mijn motorkap moet ik hem nog laten zien, ben daar ook benieuwd over, daar moet de zon echt heel goed voor schijnen om dat te laten zien, dus hopelijk wordt het van de week een dag erg zonnig zodat ik dan naar de dealer kan rijden. Wel leuk dat we dezelfde uitvoering hebben, had jij nou ook de Gravity Bleu ?
 13. Rox

  Omgaan met Waxoil

  @Eric-H heb hier hetzelfde, bolletjes regen die in niks op een wax behandeling lijken. Ben van het idee afgestapt dat dit zou moeten en zie de waxoil dan ook mog enkel als lakverzegeling. Eerdaags gaat ie in de wax en vergeet ik dat er waxoil op zit (wat ook mag van de dealer aangezien ik er na een maand alles mee mocht doen) Al nieuws van je ramen en vlekken/halo op je lak?
 14. casper

  herrie 18" banden

  Mijn viel het ook tijdens de proefrit dat de standard banden wel wat herrie maakte. Omdat ik toch all season banden wilde maakte ik me niet druk. Ik heb de crossclimate plus banden en voor mij zijn ze still genoeg.
 15. Derrek

  herrie 18" banden

  Ik heb ook direct bij aflevering overeen gekomen om de (18") MPS4 banden te laten verwisselen door de Michelin Crossclimates. Kan dus niet het verschil in geluid beoordelen, maar rijdt er nu 2 jaar en 35.000 km mee en zeer tevreden. Herrie ervaar ik niet, wel een prettige wegligging en nooit meer dat vervelende banden wisselen. Daarbij te vermelden dat ik geen wintersporter ben maar er mag met deze banden ook in de winter in bijv. Duitsland en Oostenrijk gereden worden.
 16. Niro_Anton

  herrie 18" banden

  MPS4 staat voor Michelin Pilot Sport 4. Vandaag naar dealer geweest en proefrit gemaakt. Dealer wil verder onderzoek doen naar de banden. Ben benieuwd.
 17. gjcvro

  Kia vs Audi

  ja, kijk bijvoorbeeld eens naar het staatje, de carens en de 1e céed zijn niet heel geweldig. Een bepaald merk is nooit garantie voor succes of pech. Er schijnen zelf franse auto's te zijn die goed zijn...
 18. Brat Pit

  Kia vs Audi

  Miskleunen?
 19. Brat Pit

  herrie 18" banden

  Wat is MPS 4? Ik heb 16" cross climates, die zijn behoorlijk stil.
 20. elmerblues

  water op deurdrempel

  Het gaat er om of het op de binnendorpel (dus plastic gedeelte aan de binnenzijde van het rubber in de deuropening) of op de buitendorpel zit (aan de linkerkant van het deuropening rubber). Op de buitendorpel is normaal, op de binnendorpel niet. Toch schijnen sportages chronisch te lekken op de binnendorpels, ik heb het ook gehad en ben 3-4 keer hiermee terug geweest, maar ze hebben het nooit goed kunnen oplossen. Het water lekt tussen de deur en de deurbekleding naar beneden.
 21. bigwade

  Omgaan met Waxoil

  Ben je gek joh, ik zat wat te dollen. Druppies zien er prachtig uit, niks aan doen. Over een tijdje is die WO sowieso van je auto gewaaid en kun je hem eens goed in de was (laten) zetten. Geniet van je auto !
 22. gjcvro

  Kia vs Audi

  Maar dat ook de japanners en koreanen miskleunen maken..
 23. Brat Pit

  Kia vs Audi

  De vorige post betreffen cijfers uit dec 2016, latere kon ik niet vinden. Marketing is een geweldig effectief middel om de opinie te beïnvloeden. Zo weet iedereen dat Duitse auto's superieur zijn (is niet zo) en dat Amerikaanse auto's slecht zijn (is ook niet zo). Maar als je gewoon de betrouwbaarheid gaat meten, dan kom je vaak tot andere conclusies. De conclusie van de CB was dat Japanse en Zuid Koreaanse auto's de meest betrouwbare zijn.
 24. Brat Pit

  Kia vs Audi

  Als het om betrouwbaarheid gaat dan zijn dit de cijfers van de consumentenbond:
 25. Hawk

  Kia vs Audi

  Ik heb ook laatst eens gekeken naar de verschillen tussen de Niro Plug-in (daar rijd ik in) en de nieuwe uitvoering van de BMW 225 xe iPerformance. Nou, performance levert die BMW dus duidelijk niet met zijn minimale ev range, lagere afstand op benzine en hoger prijskaartje in een net zo grote auto. Ik denk dat wij wel een juiste keuze hebben gemaakt met onze auto's.
 26. Goedemorgen, Auto naar de garage geweest voor een misfire op cilinder 6 (check motor lampje gaat knipperen en daarna branden) De garage heeft de bobines en bougie's vervangen echter bij het wegrijden vanmorgen direct weer een knipperend lampje.... Iemand enig idee? Alvast bedankt Kia Sorento 3.3 V6 op LPG van 2008 en heeft 176.000 km gereden.
 1. Laad meer activiteit


×