Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Klopt maar ik noemde het als nadeel van de Kia, we wachten het af. Ik ben misschien ook wel (te) negatief maar na een jaar nog steeds niet de oplossing te hebben gevonden, ook de garage niet wordt je het beu en dan komen dit soort gedachten op. Ik hoop dat iemand in het topic over de 119A camera nog wat kan verklaren, daar heb ik om ervaring met de camera gevraagd. Dat is dit topic
 3. Dan is het nog maar afwachten of de navi van de sportage beter is.. Maar over de navi is al een heel topic. En de enige echte oplossing is andoid auto of appla carplay (naar mijn mening).
 4. Maar je mag niet rijden zonder volledige verlichting. Dus wat als je als het donker is er achter komt dat een van de xenon lampen het niet doet? Hier in Nederland doet de politie misschien niet zo moeilijk maar in de delen van Frankrijk waar ik kom is de lokale politie zeer ijverig.
 5. @Tanski Ehhh, herstel. Ik dacht dat je 'm bijna een jaar geleden had besteld. Foutje.... Je kunt aan je dealer vragen op welke datum de boot met de auto wordt verwacht. Dan kun je de boot zelf opzoeken met de informatie op dit forum: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1904968/0 Bedenk wel dat als de boot er is, dat die auto dan niet twee dagen later bij de dealer hoeft te staan. Eerst moet er nog het een en ander aan die auto gedaan worden om 'm gereed te maken voor de NL markt. Daarna wordt het vervoer gepland en het vervoer van alle auto's die van één boot ko
 6. Hippe lip

  Trekhaak

  Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Dat heeft met de keuring te maken en helemaal nix met of de auto er technisch gezien geschikt voor is. Als er bij de typegoedkeuring destijds niet is gevraagd om te keuren voor het trekken van een aanhanger, dan is daarop niet gekeurd en mag het dus niet. Er zijn in het verleden wel al eens mensen geweest die de auto bij de RDW hebben aangemeld voor een trekhaakkeuring, maar om de een of andere vreemde reden heeft de RDW daar geen zin in en verzint allerlei smoesjes om daar onderuit te komen. Theoretisch zou het je moeten lukken, in de praktijk is het nog ni
 7. Wie van jullie heeft er een Niro Hybride i.c.m. de hardwire kit van de Viofo 119A ? Hebben jullie parkeermodus aan staan en hoe werkt het bij jullie ? Bij mij loopt de accu in ±3 dagen leeg vandaar mijn vraag en wie weet heb ik iets niet goed aangesloten of werkt de hardwire kit niet zoals die moet doen want die staat op 14,4V dus zou die bij 14,4V de camera uit moeten zetten maar dat gebeurd niet. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring
 8. Peter Boermans

  Trekhaak

  Hebben jullie al een trekhaak dan? Ik heb september de auto gekregen en wacht nog op de trekhaak[emoji3061] was de dealer toegezegd dat het we 1Q 2021 zou gaan worden... die is nu al bijna om [emoji3525] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 9. Zo hebben we allemaal wensen maar een dashcam is bijna standaard geworden dus mogen ze daar best rekening mee houden. Maar dat is mijn mening Voor de rest ben ik zeer tevreden over de Niro al vind ik de navigatie ook slecht zo niet zeer slecht. Als voorbeeld, ik moest vorige week van Houten naar Woerden en werd naar Hilversum gedirigeerd, ik nam de A12 richting Woerden maar bij De Meern en Harmelen moest ik er af. Ik dacht ach een vrouw die graag een stukje wil rijden met een Niro maar toen ik vorig weekend van Houten naar Kaatsheuvel moest waar onze dochter woont had ik het geluk da
 10. Na het nodige gelezen te hebben had ik wat offertes aangevraagd (want echt goedkoop is dit ook niet) en heb ik uiteindelijk gekozen voor de Ratio Electric Solar Box.
 11. Wel heel mooi geworden. Ik vraag me dus af of die nieuwe slimme functies in te bouwen zijn. Automatisch afstand houden, automatische wegpositionering enz... zie dat het y21 model dat standaard heeft.
 12. Nee, er zijn maar 8 kleuren en blauw is zelfs de meest gekozen kleur, verder is ie standaard (DynamicPlus) zonder speciale toevoegingen dus ik was al blij met een paar weken.
 13. Tanski

  Trekhaak

  Oke das duidelijk, thanks. Vindt het wel vreemd dat een auto met 204 pk en nog meer koppel niks mag trekken. Andere EV 's mogen dat wel.
 14. Volgens mij is dat geen gekochte set, maar zijn de lampen deels voorzien van een wrap of spray...
 15. Geen idee, Kia adviseert/monteert wel meer waardeloze accessoires zoals b.v. de sensors aan de voorkant van onze auto, maar ik vind het onzin om te verwachten dat de fabrikant rekening moet houden met een dashcam als die niet af fabriek geleverd wordt. Anders wil ik dat ze er rekening mee houden dat ik er in de ochtend een 12v kachel in zet om alvast lekker voor te verwarmen.
 16. Kan je dat zelf inbouwen of door de garage laten doen? want wil niet dat mn garantie eraf gaat. Maar ziet er heel handig uit. Mooie auto!
 17. Klopt en als jij vind dat de 119A een goedkope waardeloze camera is prima maar waarom adviseert Kia deze camera dan ? Was die maar in 2 weken leeg maar dat is 3 dagen en in onze Suzuki Ignis van 2002 na 4 weken geen lege accu gehad. De accu is waarschijnlijk een LFP type en die houd z´n spanning goed vast maar eens gaat de spanning onder de 12,4V en dat verwacht je niet binnen 3 dagen.
 18. Hippe lip

  Kia laadpas

  @Tanski Let op: die laaddruppel van Kia krijg je niet zomaar; dat is niet standaard. Je moet er (tijdig!) expliciet om vragen, anders krijg je 'm niet, zo leert de ervaring van menig e-Nirorijder hier inmiddels. En ws alleen samen met de auto leverbaar, niet meer achteraf aan te vragen.
 19. Hippe lip

  Trekhaak

  Wettelijk gezien hoeft er nooit een speciale haak onder de auto. Vaak wordt dat wel gedaan, zodat je niet in de verleiding (of verwarring) komt en er een aanhanger of zoiets aan hangt. Maar er is geen enkele wet of andere regel die zegt dat ik onder mijn e-Niro MY19, die helemaal nix mag trekken, niet een gewone trekhaak met gewone kale knobbel mag (laten) monteren. En als je zo'n haak met dwarspin hebt is het dus ook niet illegaal om die pin eruit te tikken of af te slijpen of vijlen. Zolang je er maar niets mee trekt. Dat trekken is dan niet alleen illegaal, je bent dan bovendien onverz
 20. ik heb ook nu even de winter wieltjes er onder ziet er niet zo mooi uit als de orginele maar het is even niet anders ik heb mijn dak ook hoogglans zwart laten wrappen en nog heeeeel veel meer verandert aan de auto kijk maar eens op mijn face book pagina dit vind ik zelf de handigste update
 21. Als iemand me zegt dat hij (zij) zich oriënteert op elektrisch rijden, zeg ik vaak dat er een paar hoofdpunten zijn waarop je moet selecteren. De in mijn ogen drie belangrijkste: 1. Range; Wat is de WLTP-range van de auto en is dat voldoende voor wat je in 98% van de gevallen wil met je auto? Ik woon bijvoorbeeld in de regio Zutphen en ik heb voor mezelf gezegd dat ik zonder tussendoor laden naar de randstad op en neer wil kunnen. Dat soort onderscheid dus. Bedenk dat je in de praktijk niet doorrijdt tot 0% en dat jij bij 10% restlading je al erg onrustig gaat voelen. 2. Laadsnelheid
 22. ook geen klasse 2 . Klasse 1 ( startontbreker ) Klasse 2 is een compleet alarm met noodstroom sirene ( heeft de niro niet ) maar zonder helingshoek detectie . Klasse 3 is klasse 2 incl hellingshoek detectie .
 23. Boven een bepaald bedrag willen verzekeraars graag een SCM3 klasse beveiliging (zie https://scmklasse.nl/). Wat er in onze e-Niro zit haalt hooguit SCM-klasse 2.
 24. Dat klinkt uitzonderlijk lang. Heb je een bijzondere kleur besteld waarvan de dealer zei dat het lang zou gaan duren?
 25. Bij mijn Niro zaten geen reserve lampen. xenon gaat veel langer mee en moet normaal gesproken door de dealer vervangen worden. De rest is een mix van led en gloeilampen. Achterlichten en remlichten zijn led. Knipper en kenteken weer gloei maar ze staan allemaal in het boekje.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...