Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. USB - aux aansluiting

  Hoi @Machlo Ik ben even benieuwd. Wat heb jij ontdekt? Ik heb in mijn 2014 Picanto wel zo'n module met 12V (sigarettenaansteker) aux en USB. Ik dacht dat ik mijn telefoon zou kunnen opladen met de USB-aansluiting, terwijl het scherm van de telefoon aanstaat voor navigatie. Is de USB-aansluiting daarvoor te zwak, dus ontlaadt de telefoon meer dan dat hij oplaadt? Ik heb ook nog een telefoonadapter voor de 12V sigarettenaansteker. Die gaat naar micro-USB. Met een verloopje kan ik hem dan naar USB-c brengen, zodat ik mijn telefoon daarmee kan opladen. Is die 12V aansluiting dan beter dan de standaard Kia USB-aansluiting?
 3. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Lange levertijd. Heb je er iets speciaals op besteld?
 4. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Vandaag gebeld door de dealer dat mijn Niro Executive op 17 Juli geleverd wordt, is in maart besteld.
 5. Vandaag
 6. Hardheid lak Kia Rio

  Paladore bedankt voor je advies. Ik zal dit meenemen in mijn besluit.
 7. Navigatie systeem

  Kijk eens bij Niro sub post navigatie. Daar wordt het uitgebreid uitgelegd.
 8. Verbruik Niro

  Kan me ook voorstellen dat een auto de eerste honderden kilometers wat schadelijker rijdt omdat de bewegende delen nog meer op elkaar afgestemd moeten worden. Vroeger moest een auto ingereden worden, tegenwoordig is dat wat minder. Maar toch; de eerste 2000 km mag je volgens het instructieboekje geen aanhangwagen trekken.
 9. Navigatie systeem

  Vandaag mijn Niro Business Line opgehaald Vraag :Klopt het dat er geen info op scherm komt m.b.t. flitspalen en mobiele radar controle Ik dacht juist dat dit wel in het systeem was meegenomen door Tom Tom
 10. Raspberry Pi 3B+ Info over deze Pi op Raspberrypi.org : https://www.raspberrypi.org/magpi/raspberry-pi-3b-plus/ Status per 180426: werkend. UPS PIco HV3.0B+ HAT Advanced 450 Info over deze UPS : http://www.pimodulescart.com/shop/item.aspx?itemid=51 Status per 180426: besteld dus ongetest, kan nog geen juiste werking garanderen. GPS ontvanger NEO-6M Module Info over deze GPS ontvanger : https://nl.aliexpress.com/item/New-GPS-Receiver-NEO-6M-Module-with-Ceramic-Antenna-TTL-Interface-with-LED-Signal-Indicator-for/32849603320.html Status per 180426: besteld dus ongetest, kan nog geen juiste werking garanderen. FTDI-kabel Om de GPS ontvanger aan te kunnen sluiten op de USB poort van de Pi. Info over deze kabel : https://www.hackerstore.nl/Artikel/376 Status per 180426: ongetest, kan nog geen juiste werking garanderen. USB 4G Modem Moet nog nader uitgewerkt worden. Voor de hand liggende oplossingen zijn: - of de Pi voorzien van een 4G USB Modem dongel, - of de Pi voorzien van een USB mifi router, bv Huawei E8372h-153 - 4G Dongle. Bij de laatste optie hoeft er niets geconfigureerd te worden, de Pi verbindt zich automatisch aan een wifi router. De eerste optie is zeer moeilijk voor een beginnen te realiseren en te onderhouden. OBD CAN-bus reader Bijgewerkt: 20180426 23:54
 11. USB - aux aansluiting

  Dag, dag, Ik heb een eenvoudige Picanto ta uit 2014. Deze heeft achter in de middentunnel alleen een 12v aansluiting. De andere mogelijke aansluitingen zijn er niet, zitten klepjes voor. Weten jullie misschien of er wel standaard een kabel en plug ligt? Als ik bv een USB - aux module koop, zou ik die dan zo kunnen aansluiten en doet hij het dan? De foto is het component waar ik aan denk. Om aan te gaan sluiten. Edit: denk dat ik het antwoord al heb gevonden. Die mogelijke USB aansluiting is waarschijnlijk al te zwak om een telefoon op te laden. Die 12V aansluiting gebruiken met een adapter zou wel moeten lukken. Zal het maar eens proberen vandaag of morgen.
 12. Auto: KIA Sportage 3 (2011->2016)

  Auto: KIA Sportage 3 (2011->2016) Eigenaar: pietsky Toegevoegd op: 2018-04-26 Bekijk deze auto: KIA Sportage 3 (2011->2016)
 13. Verbruik Niro

  Klopt, maar nu het grotendeels wordt opgeslagen is het geen verloren energie.
 14. problemen trekhaak Kia Niro 2016

  Ondanks monteren van de modificatieset is het probleem met de trekhaak niet opgelost. Ik dacht eerst van wel, maar nu is gebleken dat het probleem weliswaar is verminderd maar nog steeds duidelijk waarneembaar is. Het enige alternatief is m.i. de Mobis afneembare trekhaak.
 15. Verbruik Niro

  Bijladen kost wel degelijk extra energie. Een deel komt uit (af)remmen, maar kijk maar eens goed naar de flow als je b.v. 80 rijdt. Een deel gaat naar de wielen, en een deel naar de accu. En zolang je er alleen maar benzine in gooit is dat ook het enige dat hij gebruikt om te rijden. Effectiever dan een normale auto weliswaar, maar nog steeds komt het niet uit de lucht vallen.
 16. Data verbruik tomtom

  Super, koppel je het hier terug? Ik ben er ook erg nieuwsgierig naar. Bij voorbaat dank.
 17. Verbruik Niro

  Ben ik het niet helemaal met je eens, maar uiteraard kost rijden benzine. Het voordeel van de Niro (en andere HEV's) is dat energie, dat normaal gesproken verloren gaat, terug vloeit naar een accu. Dat de Niro de accu laad kost 'm geen extra energie, het is energie dat in andere auto's verloren gaat, hoofdzakelijk thermische energie.
 18. Data verbruik tomtom

  Tegoed is onbeperkt houdbaar. Mits je maar minimaal 1 keer per half jaar verbinding maakt met het Vodafone netwerk. Die 5 euro die ik er op heb staan gebruik ik om " prepaid" data te gebruiken. Dat kost me dan 0,10cent per mb. Dus voor die 5 euro heb ik 50mb. Even kijken hoe lang ik daar mee doe. Is iedergeval beter dan elke maand " goedkoopste sim only van simpel a 2,50. Als ik er teminste langer dan 2 maanden mee doe. Dat ga ik dus testen. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 19. Data verbruik tomtom

  Ben wel benieuwd wat je bij de kaart voor eeninfo krijgt voor de houdbaarheid. Heb nog eens rond gesnuffeld en kom geen eenduidige info tegen over de houdbaarheid van het prepaid tegoed. Op andere plekken lees ik weer dat je maandelijks moet bijstorten
 20. Verbruik Niro

  Elektrisch rijden klinkt overigens erg mooi, maar er is maar 1 reden dat de auto beweegt, en dat is benzine. dus of hij volledig elektrisch of allen ondersteund rijdt, per saldo zou het niet veel verschil mogen maken. De stroom is tenslotte ook opgewekt door benzine, tenzij je de plug in hebt.
 21. Verbruik Niro

  Zelf heb ik toch al meermaals meegemaakt dat ik bij 120KM/u volledig elektrisch rij. Na bijna 2 jaar in de Niro te rijden is mij de logica van het systeem nog niet duidelijk. Zelf al meegemaakt dat de gehele. Ja je leest het goed de GEHELE accu leer was onderweg naar Oostenrijk. Dit was geen pretje gezien het voertuig erg hoog in de toeren ging rijden. Het voelde niet goed met de lege accu, gestopt contact opgenomen met de KIA hulplijn wat te doen. Heb verder mogen rijden en een week later terug in NL de auto uit laten uitlezen en niks kunnen vinden. Het verdere traject na Oostenrijk en terug is het probleem niet meer voorgekomen.
 22. Verbruik Niro

  In het kort komt het hier op neer, zolang je vermogen vraagt kost dat benzine Ideale omstandigheid is: buiten temperatuur + 20 graden en heel gedoseerd met gaspedaal omgaan op vlakke weg en niet te hard gaan. Helaas hebben we met verschillende (verkeer) omstandigheden te maken. Dus zal de verbruik in de praktijk helaas altijd negatiever uitvallen.
 23. Verbruik Niro

  Brandstof verbruik vandaag op display verder gedaald van 4,3 naar 4,2. Nog weinig snelweg kilometers gereden. Wat Brat zegt klopt inderdaad, je kunt EV afdwingen door even het gas los te laten. De grootste winst op het verbruik is te behalen bij het optrekken vanuit stilstand. Wanneer je dit heel voorzichtig kunt doen (geen achterliggers) dan rijd ie makkelijk tot 50 km/uur elektrisch. En dat is de grootste winst, want een "normale" auto verbruikt de meeste brandstof bij het optrekken. Dat ie bij grotere snelheden nog even EV draait, is natuurlijk mooi meegenomen Na een weekje toeren kan ik alleen maar zeggen, wat een heerlijke auto!
 24. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Ik rij nu even in een leen Picanto van de dealer (pittig karretje) ook alles op en aan! Zaterdag wordt m'n Niro afgeleverd! Hoeraaaaa!
 25. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Ga ervan genieten!!!
 26. Sportage Navigatie/Ipod?

  Ik krijg sinds gisteren volgende foutmelding als ik muziek via USB wil afspelen. Weet iemand hier een oplossing voor? Ik had zelf gedacht aan een firmware update, op dit moment staat er versie 7.4.5 op. Als het daar mee zou opgelost geraken, kan er dan eventueel iemand een link plaatsen om deze te downloaden. Mijn sportage is van 2012
 1. Meer activiteit laden