Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Gisteren
 2. navigatie

  Denk ik niet, het is meer vanuit een security oogpunt dat een hotspot niet direct connect. Die keuze van Apple begrijp ik. Het lijkt er eerder op dat ze bij LG hebben zitten slapen, of.... Samsung heeft een lange arm. Morgen eens even bellen naar LG
 3. Remschijven en remblokken

  Hoi, Rij zelf ook een xm 2010 automaat. Gebruik je de automaat wel om terug te schakelen? Je kan uitstekend daarmee de snelheid er uit halen, net zoals je dat met een handgeschakelde wagen doet "afremmen over de motor". Daarnaast ook bij verkeerslichten etc. de N stand kiezen, ook bij file rijden schakelen tussen D en N. Ik heb er inmiddels 25000 mee gereden. Q1 2018 is het moment dat ze aandacht van de deaker krijgt. Zal dan kijken naar de dikte van de remschijven en naar de remblokken.
 4. Verbruik Niro

  En eigenlijk is het nog simpeler:alles wat je er in stopt is benzine.. Dat is de enige brandstof, alles er omheen is energie, dus brandstof, besparen.
 5. Verbruik Niro

  De accu’s worden ook opgeladen door de Hybride Starter Generator. Deze is 5kw, watergekoeld en via de verbrandingsmotor met een riem aangedreven. Deze laadt de accu’s tijdens het rijden. De accu’s worden dus niet alleen opgeladen bij uitlopen en afremmen. De functie van de Hybride Starter Generator is tweeledig: 1.De motor starten: niet alleen bij stilstand maar ook tijdens rijden zorgt deze HSG voor een naadloze start. 2. Opladen van de accu’s. Tijdens het rijden drijft de riem de HSG aan. Het is eigenlijk een overmaatse startmotor/dynamo.
 6. navigatie

  Misschien omdat er weer goedkeuring of licentiekosten aan zitten van apple.
 7. navigatie

  Ik moet mezelf corrigeren! Blijkt dat mijn constatering niet zo werkt, ik had thuis gecheckt of de Hotspot op de IPhone aanstond (dat was zo) dus ik stap de auto in en rijden maar, tijdens een file kwam ik erachter dat er geen Wifi teken in het scherm van de Kia stond, dit via het menu ingeschakeld en eindeloos gezoek en talloze Wifi verbindingen maar niet die van mijn IPhone grrrrr. Tijdens een tussenstop op een parkeerplaats even de IPhone gecheckt, Hotspot geopend en binnen no time Wifi verbinding!!! Dus Brat jouw conclusie is volkomen terecht, je moet in de auto eerst via Instellingen naar de Hotspot op de IPhone, omslachtig, waarom hiervvor door Kia en/of Apple hiervoor gekozen hebben is mij ook een raadsel, zou toch eenvoudiger moeten kunnen. Ook natuurlijk op internet gaan struinen, er zijn gebruikers die op hun IPhone een jailbreak hebben gedaan, die krijgen van alles op het scherm van de Kia, o.a. Waze, Google Maps etc. of ze direct kunnen connecten met Wifi moet ik nog uitzoeken. De overweging blijft natuurlijk of je wil gaan jailbreaken op je IPhone.
 8. navigatie

  Wat ik niet goed begrijp, is dat de wifi connectie die nodig is voor de "connected services" niet via usb ingang gemaakt kan worden. Dat is erg jammer, want dat betekent dat je elke keer die hotspot handmatig op je iPhone aan moet zetten. De iPhone is zo ontworpen dat je een hotspot connectie kunt maken via Bluetooth, wifi of USB. Hotspot via Bluethooth of wifi moet je altijd handmatig bevestigen door je telefoon aan te zetten en het betreffende meu op te starten. Ergens wel logisch, anders zou iemand die één keer toegang heeft gekregen tot je mobiel altijd toegang hebben en dat wil je niet. Anders is dat bij een bedrade hotspot connectie: die werkt na eenmaal bevestigen altijd direct. Ook logisch want je ziet tenslotte wie of wat er aan hangt (het navigatiesysteem in ons geval). In tegenstelling tot wat Surfingjohn hierboven aangeeft, werkt dat connecteren helaas bij mij niet automatisch. Ik heb het internet afgestruind en alle iPhone gebruikers lopen hier tegen aan. Behalve dan degenen die de iPhone gejailbreakt hebben. Een oplossing is om een extra USB/4g stick met wifi te installeren in de andere usb ingang. Of ik dat ga doen weet ik nog niet. Duo sim zou ook kunnen, alleen ondersteunt mijn provider dat niet. Zou de hotspot via de USB ingang wel werken, dan biedt dat twee voordelen: directe connectie en je telefoon wordt opgeladen. Waarom Kia er voor gekozen heeft om alleen via wifi te connecteren terwijl usb en Bluetooth ook al connecteren, is mij een raadsel.
 9. Winterbanden en velg

  Hoi, even een korte vraag, kan wellicht aan een set winterbanden en velgen komen met de volgende waarden: steek 4x100 ET49 5,5J 175x65x14 voor een TA dus, gaat dat passen? dank voor het meedenken alvast. marc
 10. Versleten koppeling Rio bij 51.000 km

  Blijf het een bijzonder verhaal vinden. Ik lees ook best veel verhalen over de koppeling maar als je er op gaat zoeken vind je altijd wel wat. Hoe dan ook, als het inferieure kwaliteit is zou dat voor alle Kia's en in het bijzonder de Rio moeten gelden. En dat kan ik toch moeilijk voorstellen. Mijn Riootje heeft inmiddels ruim 116.000 op de klok en slijtage aan de koppeling heb ik nog niet gemerkt. Maar ik ben dan ook de eerste berijder. Misschien dat het verhaal van ehombie hierboven er wel mee te maken heeft. Het aangrijpmoment van de Rio is soms moeilijk aan te voelen en wellicht had de vorige eigenaar hier wel extreem veel moeite mee (veel gas en langzaam koppelen doet het snel slijten). Mijn vraag is of je het niet gemerkt hebt tijdens de proefrit? Ik weet niet hoelang je inmiddels in de Rio rijdt maar meestal is een versleten koppeling/drukgroep wel herkenbaar door met een gangetje van 45 a 50 in de hoogste versnelling het gas volledig in te trappen. Als de boel gaat slippen (dus ineens veel toeren maakt zonder dat je snelheid maakt) dan weet je dat het foute boel is. Mijn verhaal helpt je nu niet verder maar dat Kia inferieure kwaliteit levert gaat er bij mij niet in. Veel ligt vaak bij de (vorige) gebruiker.
 11. Verbruik Niro

  Vandaag eens een keertje netjes gekeken wat ik getankt heb, en hoeveel km ik daar mee gereden heb. 763 km met 39,99 liter.. 1:19.07 De boordcomputer geeft 1:19,5 aan, zit er dus niet eens zo ver naast.
 12. AUX picanto 2008

  Dan misschien alleen de radio aanwezig, maar de aansluiting niet? Ik zou de radio even uitbouwen en achterop kijken. Als daar een lege ingang zit kun je online de aansluiting tweedehands kopen en inbouwen...
 13. AUX picanto 2008

  Nee daar zit hij helaas niet had ik al gechecked
 14. Waarschuwing ceed sw 2009 Tankbanden

  Gisteren 1 tankband afgebroken van mijn Kia Ceed SW 2009. Er is al een service campagne uitgeschreven van uit Kia Nederland naar de dealers. Echter omdat ik bij een Bosch garage onderhoud laat uitvoeren mij niet bekend. Dit mailtje i.v.m. mogelijk andere Kia rijders die onderhoud niet bij Kia dealer laten uitvoeren. Banden wel na contact met Kia vervangen. .
 15. afwijken van voorgestelde route

  Klopt, maar dat geeft niet het resultaat wat ik wil.
 16. afwijken van voorgestelde route

  Het is mogelijk om de instelling te veranderen in korte of snelle route. Je kan ook snelwegen verwijderen of tol wegen pont enz. Dan krijg je een andere route aangeboden. Verder zit er een kaart in welke nog niet aangepast is aan de laatste veranderingen van de wegen. A4 bij Delft klopt nog niet en de nieuwe A9 bij Badhoevedorp staat ook nog niet in de aangepaste nieuwe staat.
 17. afwijken van voorgestelde route

  Nu 1 week de Niro in bezit, zit echter nog te zoeken in de navigatie of het mogelijk is als er een route gekozen is een alternatieve route te kiezen. In Google Maps was ik gewend dat er 2 a 3 opties waren, even de alternatieve route aantikken en klaar. Als voorbeeld Gouda-Amsterdam Droogbak, Niro navigatie gaat via A12>A2>S110 In Google Maps A12>A2>A10>S114 of A12>A2>A10>S112 of A12>A4> S102 of Zou dit ook mogelijk zijn in de navigatie van de Niro, ik heb het in ieder geval (nog) niet gevonden.
 18. Versleten koppeling Rio bij 51.000 km

  Misschien heb je hier wat aan: https://www.anwb.nl/experts/auto/vraag/cb0f9f6b-9298-4424-9141-8b4d969bb946/valt-een-versleten-koppeling-bij-een-kia-van-2-jaar-jong-met-7-jaar-garantie-onder-die-garantie-of-niet
 19. Versleten koppeling Rio bij 51.000 km

  Vind ik lastig te beoordelen. Ik wil je ook graag gelijk geven...(maar daar kom je ook nergens mee) klinkt misschien niet leuk voor jouw...maar ben jij nu de hoofdbestuurder of iemand anders? Verdenk je iemand anders die er in rijdt die het toch wel kan gebeuren...ja...dan zou je deze toch moeten aanleren om goed te schakelen/koppelen. Wat is veel snelweg km's? Een koppeling kun je gewoon snel(ler) omzeep helpen als je die niet goed onder controle hebt. MAAR om je toch bij te staan wat betreft mijn ervaring: Mijn vrouw en ik vinden het koppelingsgedrag sinds aanschaf (2011) van stilstand --> 1 ste versnelling wat lastig, MAAR is wel aan te wennen...als je er dagelijks in rijdt. Met name als ik een tijd niet in de rio heb gereden, ben ik geregeld aan het prutsen. Je kunt slecht het aangrijpingspunt voelen. Hij is er wel degelijk...maar t.o.v. overige auto's krijg ik deze niet snel onder controle. Waardoor hij bij mij soms hoger in de toeren schiet en soms laat ik hem ook af slaan. Is mijn inziens ook gewoon een eigenschap van de auto...(als ik er weer even in gereden heb dan gaat het weer "soepel) Maar ik denk/schat dat deze koppeling van mij ook geen 150dkm haalt. Maar ja... ik heb ook geen glazen bol...voor hetzlefde gaat die 200.000 mee. Heb de kleine lettertjes van de garantie niet voor me. Maar mijn inziens is de koppeling wel een slijtage onderdeel...MAAR hoort echter bij normaal gebruik niet te de geest te geven bij 50.000km. Maar ja dat is je ook je punt...toon maar eens normaal gebruik aan. Als het mij zou overkomen: proberen om een "50/50" constructie af te spreken ofzo, of andere vorm van coulance...? Second opinion andere dealer (op vertoon wat is vervangen)? en als we er niet uitkomen, vervangen die handel en doorgaan met het leven... Ik weet niet hoe je duits is. maar kijk evt. hierna (vanaf 8 min ongeveer) dit toont een koppeling MET overige onderdelen hoe een (oudere) persoon die veel de koppeling gebruikt tijdens rijden.... Succes verder.
 20. Portierlijsten

  Het zijn echt de sierlijsten die op de deur zitten en een klein stukje op je achterscherm doorlopen. Het gekke is dat er maar een klein stukje metaal op zit en de rest plastic is.
 21. LED koplampen Niro

  Ik bewust voor deze gekozen i.c.m. de ruime ronde doppen. Ze zijn erg goedkoop, heb een setje reserve lampen in de auto voor als er al eentje kapot gaat (had ik ook altijd toen halogeen de enige optie was). Mochten deze niet lang genoeg meegaan is er economisch geen man overboord. Passieve koeling i.c.m. de vlakke doppen leek mij minder effectief vanwege de beperkte ruimte (onvoldoende luchtcirculatie). De ronde doppen had ik dus sowieso gemonteerd. Bij overstap naar Xenon moeten de originele doppen toch "gesloopt" worden. Het lichtbeeld is identiek aan de halogeen lampen, ook laten controleren en ook hier geen afstelling nodig, strooilicht is niet aanwezig.
 22. LED koplampen Niro

  Deze zijn wel voordelig maar ik kies liever niet voor LED lampen met geforceerde koeling (ventilatortje achterop die koelt). Ten eerste is dit een mechanisch bewegend onderdeel dat slijt en dus een beperkte levensduur heeft waarbij de vraag is hoe dat is bij deze ventilatortjes is bij deze LED lampen van een toch onbekende kwaliteit. Maar het voornaamste verschil bij inbouw met niet-geforceerde koeling is de inbouwdiepte door het extra ventilatortje. Ik weet niet bij de Niro, maar ik heb Philips LED lampen ingebouwd in een Picanto (uitvoering met lens-koplampen zoals de Niro) en daar passen ze gewoon in de koplamp achter de standaard deksel zodat alles goed waterdicht blijft. De koelelementen zijn afschroefbaar en ook omgedraaid op de LED lamp te monteren (afhankelijk van de ruimte). Ik heb deze LED-lampen na inbouw laten controleren/afstellen bij de garage met hun meetapparatuur hiervoor. Afstellen was niet nodig (niet veranderd met deze lampen) en het lichtbeeld was prima. Niet onbelangrijk voor je mede-weggebruikers en later ook geen probleem bij de APK.
 23. Winterbanden en bandenspanningssensor

  Dat is verkooppraat. Alleen houdt met alleen het wisselen van de band om de velg rekening met extra kosten. Overigens na een dag toch het lampje van de TPMS branden op het dashboard...waarschijnlijk heeft de auto er even over moeten nadenken
 24. Winter road trips are more adventurous with Kia Sportage

  Buckle up and venture out on a winter drive this season wrapped in the warmth of Kia. Traveling during the winter is especially a challenge due to tough weather and driving conditions. Whether you are traveling alone or with family, you’ll be needing a suitable vehicle like the Kia Sportage – a compact CUV boasting the best possible rating by the Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). This car speaks for itself. With the temperature difference inside and outside the car, your windows are sure to fog up and obstruct your view. But there’s no need to worry with the Sportage, as it is equipped with an auto-defogger that detects fogging on the front windshield and clears it automatically to ensure that the driver is free from all visual handicaps. Winter is also a season for big coats and generally more luggage, while travelling on extended journeys calls for even more luggage. Luckily, the design of the Sportage accounts for this happenstance as well, featuring a dual-level luggage board and a cargo screen storage compartment. Both features maximize storage space within its compact while and people sitting in the second row can now further relax and recline with the easy-to-use levers placed on the side of each seat cushion, allowing them to adjust the seats to their personal liking. Meanwhile, passengers along for the ride can enjoy clearer, crisper music that fills the interior of the Sportage thanks to a state-of-the-art sound system featuring the innovative Clari-Fi™ music restoration technology. Winter also means shorter days and longer nights, so the stars will be out for your pleasure much earlier than before. This year, enjoy stargazing in the Sportage through its huge panoramic sunroof. This experience is even more fantastic if you are lying on the flat surface created by the fully folding rear seats. Meanwhile, you can adjust your front seat as necessary for comfort without worrying about having to find your regular driving position. The Sportage is equipped with an Integrated memory system (IMS), which remembers the stored seat, steering wheel and side mirror positions for two drivers. So all you have to do is sit back and relax for a pleasant drive. Don’t let the weather and tough driving conditions keep you inside this winter – no matter your choice of adventure, Kia will make sure that your experience is always a pleasant and comfortable one. So without further hesitation, grab your keys and hit the road with your Kia! Lees volledige artikel
 25. Versleten koppeling Rio bij 51.000 km

  Beste Kia forumleden, Kunnen jullie mij uitleggen hoe het kan dat mijn Kia Rio b.j. 2013 na 51.000 km langs de kant is komen te staan met volledig versleten koppelingsplaten? De conclusie van de garage was dat, ondanks dat ze de bereider niet kennen, er met de voet op de koppeling wordt gereden waardoor de koppeling volledig is versleten…. Ik ken de bestuurder wel en dit zal wel eens kunnen gebeuren, maar met de meeste kilometers over de snelweg die met deze wagen worden gereden lijkt me dat niet reëel als de oorzaak….. Ik vind dat de dealer dit rijgedrag maar moeten aantonen dat dit echt de reden is om zodoende mijn portemonnee leeg te kunnen trekken? Maar ja dat is hun woord tegen het mijne…. Ook ik heb Google en bij de zoek term “versleten koppeling Kia Rio” komen er, naar mijn mening te veel, vergelijkbare klachten met wagens rond de zelfde kilometer stand. Zouden al deze mensen, volgens de Kia garage, met hun voet op de koppeling rijden of is het een “bekend probleem bij Kia”? Hier is duidelijk spraken van of een bewust inferieure kwaliteit of een bekend euvel wat niet door Kia toegegeven wil worden/opgelost worden! Hoe dan ook de eigenaar van de wagen is de betalende pechvogel! En dan maar schermen met 7 jaar garantie ……. Zoals ik het lees zijn er best veel die er net zo over denken en ook een koppeling moet een verwachte levensduur hebben, maar daar komen ze in de praktijk lang niet aan. Geef toe als Kia dat dit een bekend probleem is en regel het op een nette manier met de eigenaar van de wagen. Ook de ANWB, BNNVARA Kassa, Tros Radar, Kia Club Nederland, AutoZine en veel mensen die ik heb kunnen Googelen vinden dat dit slijtage patroon extreem is. Maar nu nog je gelijk halen/krijgen. Ben benieuwd wie dit nog meer heeft meegemaakt ………..
 26. Camera

  oke bedankt voor je uitleg, moet hier wel even over nadenken
 1. Meer activiteit laden