Jump to content
 • Sign Up

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Destijds aan de dealer gevraagd of ik de stuurbekrachtiging ook kon instellen per mode zoals de airco. Maar dan had er ook een knopje voor in de auto moeten zitten, die hebben sommige andere Kia modellen blijkbaar wel. Kan het ook niet expliciet in de handleiding vinden (sportieve rijmodus zal het wel impliceren, dat ie harder optrekt staat er ook niet in woorden), maar ik ga er wel vanuit dat het zo is eigenlijk. Zal het eens proberen te testen.
 3. Aha, had al even in het 'boekje' (6-50) zitten neuzen maar niets gevonden. Eigenlijk wel vreemd dat ze het wel in de 'reclame' zetten maar niet in het instructieboekje. Of mis ik iets?
 4. O.a. hier: https://press.kia.com/eu/en/home/media-resouces/press-kits/products/2018/eNiroPressKit.html
 5. Grappig nooit geweten, ik ga het wel eens nalezen (en zelf proberen). Waar staat het precies?
 6. Daarom heb ik bij onze Qashqai niet de meest luxe uitvoering gepakt. Deze had namelijk lederen bekleding en elektrisch verstelbare stoelen. Maar deze gaan niet zo ver naar voor als de normale stoelen dus dan kwam mijn vrouw niet goed aan de pedalen. Heb ik me maar opgeofferd, ook al rijd ik er 90% van de tijd in haha.
 7. Ja, daar heb ik ook aan gedacht; dongels genoeg hier nu . En naar gezocht. Probleem is echter dat je daarvoor wel minimaal Android 5 moet hebben, en die zijn er niet zoveel tegen een leuke prijs. Ik vond er twee onder de 100 euro, maar beide verkopers reageren helemaal niet op mijn berichten. En 80 euro of meer daaraan uitgeven ga ik nu in elk geval nog ff niet doen. Zó hard heb ik dat nou ook niet nodig.
 8. Of koop voor een paar euro een tweedehands Android. Kun je ook meteen als wifi-hotspot en ABRP logger gebruiken dan
 9. Rijd ook amper Sport, maar staat in de Kia documentatie.
 10. Wow, wie had dat gedacht. Misschien toch een gewone meetfout. O,ja: folie mag er nu echt wel af hoor . Hoe werkt zo'n update eigenlijk; zit er een USB ofzo (BT?) aan die meter? Toch geen RS 232/323 (wat was dat ook alweer?)
 11. Ah, die Torque Pro.... Ik ben een iPhonegebruiker en probeer al een tijdje een OBD-plug te bemachtigen die geschikt is voor de iPhone. Dat moet er eentje zijn met BT4.0. Maar die Chinezen sturen me steeds BT3.0-modellen, en die werken alleen met Android. Dat is me nu al twee keer overkomen. Gelukkig kun je dan op AE wel je geld terugvragen (van de 1e keer heb ik dat idd al terug), maar toch wel irritant. Vanmiddag heb ik een derde poging ondernomen. En er meteen een bericht aan de leverancier achteraangestuurd: of ze me vóór het versturen kunnen bevestigen dat de plug die ze gaan sturen geschikt is voor iPhone....
 12. Echt waar? Nog nooit iets van gemerkt. Ik moet zeggen dat ik er ook niet echt op gelet heb; hij staat meestal op ECO.
 13. Jongens, jongens. Zullen we nu weer gewoon communiceren en elkaar niet gaan afzeiken? Tuurlijk mag je aanmerkingen hebben op wat iemand zegt, maar laten we niet doordraven....
 14. @Sigmasailor vergeet de stuurbekrachtiging niet, bij Sport is die directer.
 15. Ik denk dat jij de enige bent die met de mode knop de 'hardheid' van de vering kon instellen? Kom op zeg, wat een onzin; het enige verschil zit hem in de gaspedaal/regeneratie respons en de mate waarin de HVAC zijn werk doet. Haha O, ja; hoe zou het komen dat er op Gaspedaal.nl zo'n 200 I-pacen te koop staan en nog geen 10 gebruikte e-Niro's? Misschien allemaal ontevreden gebruikers qua range? dat is wel het geluid wat ik in mijn omgeving hoor.
 16. OBD, met Torque Pro heb ik het al gezien.
 17. Waar haal je die cumulative charge vandaan?
 18. Even een update van dit raadsel. ik heb de leverancier (iungo.nl) de situatie voorgelegd. Er blijkt een firmwarefout in te zitten. Dat kan dus ook nog een de hand zijn. De meter bleek prima te werken, maar alleen in de fout te gaan wanneer de Modbusaansluiting gebruikt wordt met meerdere meters in de keten. Laat dat bij mij nou net het geval zijn...... Ik kreeg nieuwe firmware + instructie toegestuurd en vandaag kwam ik er aan toe om die erin te zetten. Meterstanden heb ik genoteerd en ik zal vanaf nu eens kijken of de meterstanden een beetje overeenkomen met het laden van de auto. De auto hangt nu aan de lader om vol te zijn voor onze (korte) vakantie naar Luxemburg die morgen begint. Morgenochtend kan ik dus zien of de nieuwe firmware een beetje betere meterwaardes geeft.... Ik houd jullie op de hoogte.
 19. @Prlwytzkofsky netjes. Dat lees je uit via OBD ook? Zal eens kijken wat er bij mij staat. 11,5% laadverlies dus voor jou, not too bad! Laad je altijd tot 100% of heb je een limiet? En laad je vaak DC? Best kans dat de degradatie pas later meetbaar wordt. Heb wel het gevoel dat de BMS erg goed is. Niet vergelijkbaar met de eerste generatie Leaf die geen koeling had.
 20. In de normale modus is de vering wel goed, maar een Niro is net een Porsche, Je voelt alles je bent 1 met de weg zei ik haha.
 21. Ok weer een korte update: na 34000 km nog steeds 100%. Ik begin nu wel een beetje te twijfelen of het BMS me niet voor de gek houdt, of dat het gewoon een hele goede accu is. Overigens stond de cumulative charge op 7000kWh. (dus alles wat ooit geladenis) Lijkt er dus op dat ie die meet voor laadverliezen, ik rij gemiddeld zo'n 18kWh/100km.
 22. Nee nog niet, weet ook niet of het mijn telefoon is of de module die erin geschroeft is door de importeur tbv de app (dat soort machine-2-machine oplossingen maken meestal gebruik van 2G)
 23. Ik kan zelf geen Porsche betalen en ik denk dat het net als een Jaguar een auto is voor de liefhebber. Een dealer die zo omgaat met zijn klanten zie je inderdaad nog maar zelden. Vandaag met de Kia gereden een lang stuk voor het eerst en het klopt wat je zegt de wegligging is fantastisch. alleen het banden geruis doet me wel denken aan mijn diensttijd in de merces benz.... Wat een kabaal. Ik merk wel dat de Venga meer een toer auto is. Zet de cruise control op 100 a 110 en ga rustig achterover zitten en speel eens wat met de radio... Dr zit me een prachtig geluid in. Zo maar eens het boekje doorlezen, misschien dat ik dingen vind die ik nog niet ontdekt heb
 24. Ook in verwachting van de facelift versie hierzo... voor de dame des huizes. Afhalen gepland voor 21 september, daags na de vakantie
 25. Paul Niro

  ANSWERED Face lift

  Dinsdag 20 augustus levering face lift Niro platinium grijs.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...