Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 30-03-17 in all areas

 1. 6 likes
  Idd afscheid van het chroom...daag bling bling Het plaatje op de side steps is vooralsnog ook zwart geworden. Was nog niet toe aan rood
 2. 5 likes
  Wit is een vergissing. Mensen denken dat het mooi is.
 3. 4 likes
  Met LKA in de hoogste modus kan het allemaal [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] Verstuurd vanaf mijn XT1635-02 met Tapatalk
 4. 4 likes
  De Niro heeft zeker geen conventionele automaat met een energieslurpende koppelomvormer maar inderdaad een high-tec DSG (dubbele gerobotiseerde versnellingsbak) automaat. De verbrandingsmotor draait doorgaans niet bij stilstand (alleen soms als de accu bijgeladen moet worden). En als je op de rem trapt, staat de elektromotor vast via de gesloten koppeling vast aan de aandrijflijn en dan “trekt” de elektromotor echt niet. Dat zou alleen maar een onnodig energieverbruik en een warme elektromotor opleveren). Maar zodra je de rem loslaat dan gaat de elektromotor pas licht draaien wat als “trekken” wordt ervaren. Dit wordt allemaal geregeld door de computer die zo door Kia geprogrammeerd is. . Waarschijnlijk om de hybride Niro een no “normaal” mogelijk te laten lijken. Het ontwerp is redelijk “normaal” en niet ruimtevaartachtig en ook het gevoel in de Niro ia als een “gewone” automaat. Je rijdt de Niro dus ook normaal zonder ze zorgen te hoeven maken dat het een hybride is. Het is de kracht van de Niro en een keuze van Kia om het zo te doen.
 5. 4 likes
  Mijn Smart for two. Die blijft en bleef gewoon stil staan. Nu ook op de sloop
 6. 4 likes
  En de nieuwe diffuser zit er op, een rechte deze keer, gelijk de laatste motormanagement software erop gezet maar nog niet de CC software, dat wordt later.
 7. 4 likes
  Tot nu nog geen andere rode Niro zoals deze ( jammer maar dat maakt deze wel unieker )
 8. 4 likes
  Zoals Wimis on al zegt is via het menu in te stellen (gebruikersinstellingen - Geluid). Er zijn 3 niveaus, staat beschreven in hoofdstuk 4, pagina 68 van de handleiding.
 9. 4 likes
  Over een klein half uurtje de Lexus inleveren en wegrijden met de Niro [emoji3] Verstuurd vanaf mijn XT1635-02 met Tapatalk
 10. 4 likes
  Dus via deze weg http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-2-1-7049-release/
 11. 3 likes
  nee niks mis met de niro hoor, en veel kleiner is hij eigenlijk niet, de kofferbak misschien maar eigenlijk heb ik op de achterbank meer ruimte. Ik kreeg echt een hele goede inruil voor de niro terug en de nissan was in de aanbieding , kreeg korting omdat het een voorraad auto was en extra inruil zodat het bijna zo omruilen was. En moet zeggen dat ik heel plezierig in de niro heb gereden. En ik weet nu al dat ik de automaat ga missen.
 12. 3 likes
  Scheelt natuurlijk zomer of winter, maar 1:18 moet zeker haalbaar zijn. Mijn vrouw rijdt 3 keer per week Nieuwegein - Zoetermeer, en zit tussen de 19 en 21. Daar zit ook wel filerijden bij, dat is wel gunstig, maar daarentegen rijdt ze ook wel is 130. .
 13. 3 likes
  Het lastige met dit soort testen vind ik, is dat ze geen rekening houden met de rijstijl. Die moet je echt wel aanpassen als je in een hybride rijdt. Nou kan je zeggen, dat doe ik bewust niet voor zo een test om het met een normale benzineauto te vergelijken, maar vermeld het er dan bij. Als je je rijstijl aanpast voor het rijden met een hybride auto, en dat geldt niet alleen voor de Niro, dan kom je echt een stuk zuiniger uit. En wat betreft fabrieksopgave, dat is niet meer of minder een vergelijkingswwarde om het tegen een andere auto af te zetten. In de praktijk haal je dat nooit, niet met diesel, benzine, hybride, of elektrisch.
 14. 3 likes
  @Nirofan: laat dit nu precies zijn waar ik gistermiddag in het donker van de garage mee aan het experimenteren ben geweest! Ik heb Dimm-modus beurtelings op Dag en Nacht gezet en ben toen met de helderheid aan het stoeien geweest. Als ik dan zo af en toe naar het navigatiescherm ging dan zag ik duidelijk verschil in helderheid van het scherm, dus dat werkte in ieder geval. Op een gegeven moment Dimm-modus weer op "auto" gezet en.... taraaaaa probleem is weg! Het lijkt er dus op dat de unit intern constant op "Dag" heeft gestaan. Hoe dan ook, ik kan 's avonds en 's nachts eindelijk het scherm normaal gebruiken zonder verblind te worden. Hans
 15. 3 likes
  130 of 100 op een afstand van een uur (130km)scheelt 15 tot 20 minuten. Iets meer dan 3 of 4 minuten. De eco das functie is nog niet beschikbaar. Komt binnenkort. Dank moet je overigens ook altijd je navigatie gebruiken.
 16. 3 likes
  De CC problemen lijken specifiek voor de First Edition en 'goedkoper', en zelfs binnen dat model heeft niet iedereen er (in gelijke mate) last van. De Adaptive Cruise Control / ACC schijnt wel goed te werken, daar heb ik nog niemand over horen klagen, de problemen zijn met de gewone/basis CC.
 17. 3 likes
  Ik vind het weer zo'n een typisch broodje aap verhaal. Er zit immers een slipkoppeling in de spiegels voor in het geval dat iemand er tegenop loopt (of in de wasstraat) zodat de spiegels kunnen omklappen zonder dat het motortje wordt "meegenomen" want dan zou hij pas echt stuk gaan. Ik heb zelfs met gerust hart de proef op de som genomen en de deur op slot gedaan (de spiegels klapten om), vervolgens de linkerspiegel handmatig tegengehouden (simulatie van een vastgevroren spiegel bij gebrek aan een diepvriescel waar de Niro in paste) en de deur met de afstandsbediening ontgrendeld zodat de spiegels weer terug klapten. En zoals ik al verwachtte draaide het motortje van de tegengehoudne spiegel 2 seconden door de slipkoppeling (de spiegel klapte natuurlijk niet open want ik heild hem tegen..) en daarna stopte het motortje..... Er zit dus gewoon een slipkoppeling op de het moortje en een tijdschakelaar van ongeveer 2 seconden. En er is natuurlijk niets stuk gegaan. Dus ook niet in Siberie!
 18. 3 likes
  Arme Wim... Het komt goed joh ! Fijne Paas !
 19. 3 likes
  dus toch wel iets........... ff checken! Owh wacht, k*t gisteren de Niro ingeleverd door haar probleem. Sorry, kan hier nu niet meer op reageren!
 20. 3 likes
  Beste nirofan, ik ga voor bijna 100% zeker morgen tekenen voor een niro sportsline in Snow white pearl! Met dakdragertjes! de leren bekleding incl. verwarming, ventilatie, dodehoek, gave velgen hebben mij dit doen besluiten. Nog 1 mooi ding... wordt waarschijnlijk 9 mei al geleverd! De businessline had levertijd in augustus.....
 21. 3 likes
  De diffuser werd vandaag vervangen ! En deze is nu toch een stuk mooier !
 22. 3 likes
  Lique snapt je wel, ze vraagt zich echter af het er een noodzaak is voor een piepsignaal buiten de auto. De voetgangers zien als de witte achteruitrijlichten, dus weten dan al dat je achteruit rijdt. Een vrachtwagen zoals ze zegt is in dit geval een extra beveiliging omdat een chauffeur niet kan zien wat er achter de auto gebeurd, dus daarom een extra akoestisch signaal voor de voetganger. Personenauto's hebben dit standaard niet, mede omdat je zelf voldoende zicht hebt naar achteren, zeker met de piepjes in de auto, je achteruitkijkspiegel, en in de Niro ook nog de achteruitrijcamera. Een voetganger zou dan ook niet gewaarschuwd hoeven worden omdat je als chauffeur bij bijzondere verrichtingen gewoon moet stoppen voor die voetganger. En met alle mogelijkheden die jij in de auto hebt kan die voetganger je niet ontgaan. Maar dat is mijn mening .
 23. 3 likes
  Ron, Ik heb ruim 20000 km met de Lexus gereden met een gemiddeld verbruik van 1 op 17,9 (5,6/100km), uiteraard in koude en warme periodes en alles wat daar tussenin zit. Al met al geen slechte score. Ben een rustige rijder, ben geen stoplichtracer maar heb sinds ik de Lexus reed er een sport van gemaakt om zo zuinig mogelijk te rijden. De (A)CC gaat bij mij behoorlijk snel aan, zelfs in de bebouwde kom. Het rijdt vele malen relaxter en heb het idee ook zuiniger omdat ik simpelweg niet constant de rechtervoet op het gaspedaal laat rusten. Het 'voelt' wellicht wat saaier maar uiteindelijk sta je voor hetzelfde stoplicht te wachten maar dan wel zonder enige stress in je lijf. De eerste indrukken met de Niro zijn prima. Hybride rijden vergt wel een wat andere rijstijl dan met een non hybride, mits je de voordelen van het hybride wil benutten tenminste.
 24. 3 likes
  Ik rij nu bussiness en ben héééééél tevreden op de extra's die deze bied. Keyless is heerlijk, als je aan komt lopen klappen de spiegels open en brand er een lampje bij de deurgreep. Instappen en je drukt de startknop in en rijden.... Lederen bekleding met verwarming is tof. ACC en AEB werken goed. Voor mij die 2000 euro extra wel waard... Maar dat blijft persoonlijk.
 25. 3 likes
  Langs de Lek, 60-70km/h, fotootje maken van je display ? Echt ?
 26. 3 likes
  De laatste tankbeurt voor de 15.000 km onderhoudsbeurt km-stand: 14396 km aantal ltr: 31,00 ltr Gemiddeld verbruik: 21,39 km/ltr Volgens boardcomputer: 21,6 km/lter Gemiddeld gebruik sinds aanschaf: 19,59 km/ltr Ben hier echt wel tevreden mee, zeker nu het mooie weer nog komt en er zuiniger mee gereden gaat worden. Een gemiddelde van 1: 20 moet dan zeker haalbaar zijn.
 27. 3 likes
  Wit is een kleur! Mij is het een autokleur, die nog afgemaakt moet worden, grondverf idee Toch vind ik hem mooi, van een ander!
 28. 3 likes
  Rood is mooi voor mensen die van rood houden en Wit van mensen die van (Snow) White houden
 29. 3 likes
  Ik stel dat zelf af via het menu! Beetje zonde van je centen om dat de dealer te laten doen. Weet alleen niet of dat type/uitvoering afhankelijk is ?
 30. 3 likes
  Om het af te leren, nog even een paar plaatjes van mijn Vitara black & white
 31. 3 likes
  Net bericht gehad van KiaNL dat de update in April wordt uitgebracht. heb 14 april een servicebeurt dus hoop dat het dan gelijk kan worden meegenomen. Dus als een dealer zegt dat hij er niks van weet, dan moet hij zijn info beter bij houden.
 32. 3 likes
  Volgens mij wel Ron want toen ik het vanochtend vroeg wisten ze het eerst niet zeker en na de software update vertelden ze mij dat ze de diffuser gaan bestellen.
 33. 3 likes
  Bedankt voor de tip, dynamic33.. Ik maak ook gebruik van de nieuwwaarde-regeling, al hoop ik er nooit aanspraak op hoeven te doen. Gisteren was het moment, dat ik mijn nieuwe Rio mocht ophalen. Hij stond niet in de showroom (logisch ook), maar in de werkplaats. Na al het papierwerk in orde te hebben gemaakt liepen we daarheen (waar ik al een beetje had geprobeerd te spieken ). Maar wat bleek.. Hij liep alle roldeuren voorbij, tot de allerlaatste. Daar stond hij dan, waar ik zelf het doek eraf mocht halen, een super leuke ervaring! En uiteraard erg trots!
 34. 2 likes
  Jammer, weer wat donkerder op straat
 35. 2 likes
  Dat zag ik dus ook en daarom reed ik met de Niro geen 130 km/h en probeerde 110 of 100 km/h, dat had wel effect! Met een rit van een uur ben je dan,.............. 3 of 4 minuten later op bestemming? Zo wat
 36. 2 likes
  Vanochtend stond de afspraak gepland met een onafhankelijk bandenbedrijf, waaruit ik mijn conclusie heb kunnen trekken. Alle wielen zijn van mijn Rio gehaald en 'getest', met als opmerkelijk resultaat dat enkel de achterbanden last hebben van hoogteverschil. De banden zijn opnieuw gemonteerd aan de velgen, wat het hoogteverschil iets heeft verminderd, maar het is nog steeds aanwezig (onder dezelfde spanningswaarde). Het wisselen van achterbanden met voorbanden zou het enkel erger maken, omdat het stuur dan gaat lijden. Dit kan dan zomaar eens bij jou aan de hand zijn, Riofirst17. Ik heb er een filmpje van gemaakt, welke ik nog zal delen met jullie. Vanmiddag ben ik met dat filmpje naar de dealer geweest, maar die steek zijn kop in het zand: "Kom volgende week maar terug, er is dan iemand die er naar kan kijken.. Ikzelf heb er onvoldoende verstand van!" Ik voel mezelf niet serieus genomen, maar hopelijk word ik alsnog geholpen. Opvallend is wel dat vanavond ineens de melding verscheen dat er iets met mijn bandenspanning aan de hand is..
 37. 2 likes
  Hallo Kia forum, als nieuwe Kia rijder wil ik mij graag voorstellen op dit forum. Begin deze maand heb ik voor mijn echtgenote een hele fijne nieuwe Rio First Edition gekocht, die zeer goed bevalt(ik spreek gemakshalve maar even voor mijn echtgenote). Als fanatiek Saab rijder(Saab 9-5 NG 2.0 TTiD Vector Exclusiv) werd ik behoorlijk getriggerd door de fijn rijdende Rio en de nieuwe Niro. Uiteindelijk besloten om 2 weken geleden mijn klasbak van een Saab 9-5 in te ruilen voor een hele fijne Niro FE. Ik wilde in eerste instantie een Business Line maar voorwaarde was, dat ik direct wilde rijden. Dat betekende dat er alleen nog FE's ter beschikking waren en dat de levertijd van nieuwe BL's pas in juli was. Kortom, ik heb gekozen om een hele mooie Metallic blauwe FE uit de showroom van Wassink Doetichem te kopen. Ik moet zeggen, ik heb met pijn in mijn buik mijn Saab 9-5 achtergelaten maar het rijplezier van de Niro vergoed erg veel. Helaas was Apple Car nog niet geinstaleerd en de CC vertoon de inmiddels op dit forum bekende kuren. Vandaag heeft Auto Wassink de software update voor Apple Car en de CC geinstalleerd en beide werken(de CC is wat mij betreft nog niet optimaal maar wel beter.....even wachten op de definitieve update). Helaas bleek de Navi niet meer te werken na deze update en dat wordt door de dealer verder uitgezocht........ik kan wel even zonder Impressie na 1 week en ruim 1100 km op de teller: - automaat is voortreffelijk - EV doet zijn werk prima en geruisloos - Rijcomfort is uitstekend - verbruik na 1 week met veel file en snelweg ruim 1 op 20.........Kia bedankt! Kortom, mijn echtgenote en ik zijn blije Kia rijders!
 38. 2 likes
  Best Hannes1986, Ik was verbaast dat de BusinessLine lederen bekleding had en heb nog eens even naar de specs gekeken. http://www.kia.com/nl/modellen/kia-niro/prijzen-en-specs/ En het klopt (natuurlijk) maar ik zie dat er wel verwarming maar geen ventilatie op de stoelen wordt geleverd. Er gaan verhalen dat leder in de zomer heet/plakkerig/zweterig kan worden. Als het om een lease auto gaat ga je waarschijnlijk veel kilometers maken en dan kan dit een aandachtspunt zijn. Mijn Executive heeft wel de ventilatie maar heb er nog geen ervaring mee want dit is mijn eerste auto met lederen bekleding en nog geen zomer ervaring. De stuur en stoel (en achterbank) verwarming zijn wel heerlijk. Wellicht valt het buiten je budget maar ik heb uiteindelijk voor de Executive gekozen. De (meer) opties zijn het geld meer dan waard. Met name de schitterende velgen, DAB+ met JBL sound en dodehoek detectie + kruisend verkeersdetectie achter. Succes met je keuze.
 39. 2 likes
  Zag h'm vandaag: Wat een lief dingetje........
 40. 2 likes
  Vrouwen zat, ook al ben je een moeilijke man. Het komt goed.
 41. 2 likes
  Knerpen. Mooi woord. Klinkt het als knerpen ? Dan is het helemaal goed. Remmateriaal heeft een bepaalde hardheid en bij remmen is de snelheid van de remmen veel te groot om uberhaupt maar iets te horen tenzij er zand bij de blokken zit. Bij het stoplicht en het rustig op laten komen van de rem kan er een "knerp geluidje" komen, denk aan kurk en fles. Ik heb 20 jr amerikaans gereden en heb mijn kinderen de stuipen op het lijf gejaagd met dit truukje, haha ! Niks aan de hand dus.
 42. 2 likes
  Dus is dat vanaf de FE (First Edition) in te stellen ! Bedankt Ron.
 43. 2 likes
  Mooi man, ik ben vrijdag aan de beurt voor een nieuwe.
 44. 2 likes
  Bedankt voor de felicitaties, de visite maakte mijn dag weer leuk.
 45. 2 likes
  Dank allen. De Niro overtreft tot nu toe alle verwachtingen. Wat rijdt ie geweldig, zo stil, alsof ik over het asfalt zweef [emoji16]. Verbruik is op dit moment 1 op 19,7 , daar kan ik bepaald niet ontevreden over zijn. Vraagje voor de andere Exclusieve Line bezitters: hebben jullie aluminium pedalen en voetsteun ? Ik had ze verwacht als ik naar het uitrustingniveau kijk zoals Kia die aangeeft. Viel me opeens vanmiddag op dat ik ze niet heb. Vanmiddag bij Wim langsgeweest en zijn kofferbakmat overgenomen, waarvoor nogmaals dank Wim [emoji106] Verstuurd vanaf mijn XT1635-02 met Tapatalk
 46. 2 likes
 47. 2 likes
  Mooi staaltje Plasti Dip, goed bezig. Mijn Vitara is op de velgen na ook Chroom loos. Ik ben alleen niet zo handig met Plasti Dip en heb alles gewraped.
 48. 2 likes
  Dit probleem is bekend maar zou toch zeker beter moeten zijn na de update. Er wordt gewerkt aan een passende oplossing voor dit probleem. Het betreft (waarschijnlijk) de schakelmomenten tussen EV en benzinemotor. In de stad mag je overigens maar 50 km/u rijden.
 49. 2 likes
 50. 2 likes
  lijkt mij wel dat de dealer dit weet er zijn er met al standaard speakers in de achter deur en als je daa geen speakers heb is het gat met een plastickje dicht gemaakt dan is het de speaker in bouwen en de bedrading door de deur leggen naar de B-styl en daar zit de bedrading al in die stekker gelegd
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00