Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 20-01-17 in all areas

 1. 8 likes
  Ik had hem al even liggen maar vandaag pas gemonteerd (slecht weer en gebrek aan tijd). Monteren was appeltje eitje omdat ik de bedrading van de oude camera kon gebruiken. Wel moest ik even een mooi plekje zoeken voor het speakertje van de parkeersensor.
 2. 6 likes
  En hij staat voor de deur [emoji41] Door de dealer nog even de spoiler laten plaatsen en de spiegelkappen in de kleur laten spuiten. Na het ophalen gelijk doorgereden om hem te laten tinten en wrappen.
 3. 6 likes
  Hoi Nirofan, Over smaak valt inderdaad niet te twisten, is erg persoonlijk dus.... Je merkt al, ik heb een grijze Niro! Ik krijg op deze kleur positieve reacties, dus saai en onaantrekkelijk mag je vinden, de praktijk wijst anders uit. Bij aanschaf getwijfeld over een blauwe of een grijze en ik vond uiteindelijk de kleur grijs net wat "chiquer", zonder de overige kleuren tekort te doen. Anywaytjes, een Niro, in wat voor kleur dan ook, blijft tot nu toe een aparte en leuke auto om te zien!
 4. 5 likes
  De nieuwe bumper is aangekomen en vandaag de Niro weer opgehaald. Hij is nu nieuwer dan nieuw!!
 5. 5 likes
  10 points voor Murcielaygo Het is idd een nieuwe Suzuki Vitara geworden. Ik was aan het oriënteren naar een compacte SUV. Mede doordat Kia en Hyundai binnenkort met een SUV in het B segment komen en ik de hoge instap van de Soul nog dagelijks mis. Bij toeval zag ik op internet een speciale uitvoering van de Vitara voorbij komen. Deze uitvoering heeft een aantal extra's zonder noemenswaardige meerprijs. Ter oriëntatie even langsgereden... De Suzuki dealer was zeer gesharmeerd van mijn Rio en onder aan de streep kwam er een bijna ongelooflijk bedrag uit. Alles doorberekend (velgen enz) heb ik een afschrijving van net €2500 in 3 jaar. Daarbij kwam er volgende maand een servicebeurt aan en nieuwe banden. Ze gaan hem nu op kenteken zetten er komt nog een achterspoiler op en er worden allseason banden gemonteerd. Al met al donderdag kan ik hem ophalen. 1.6 120pk ongeblazen moter [emoji3] Cool White Pearl Metallic [emoji41]
 6. 5 likes
  geweldige nieuwe reclames van de niro 2017 Kia Niro | “Hero’s Journey” Starring Melissa McCarthy
 7. 5 likes
  In de Autoweek van deze week wordt aandacht besteed aan de Koreaanse automerken Kia en Hyundai. En in een test wordt de nieuwe Opel Mokka met de grond gelijk gemaakt door de Kia Niro! De Niro is in alles beter (ruimte, besturing, vering/comfort) en zuiniger! En goedkoper! Tevens een mooi artikel over de nieuwe Kia Stinger met een opvallende foto op de voorpagina. Voor de liefhebbers (en dat zijn we toch allemaal?)
 8. 5 likes
  Om maar even NOG een oude topic omhoog te halen: het is me ein-de-lijk gelukt de regensensor goed en naar mijn zin in te bouwen. Maar als je bedenkt dat me dit bijna 3 jaar af en aan gekost heeft weet je waarschijnlijk wel genoeg. Mijn Picanto TA is nu voorzien van een wisserhendel van een Rio UB: Die past fysiek, maar is elektrisch volledig anders; niks zit intern. De bediening is ook anders; sproeien achter doe je door de hendel van je af te drukken en de achterwisser heeft ook een interval-stand. Dit is wat ik heb ingebouwd (voordat ik de kabels heb getapet); Van de 5 relais zijn er 4 noodzakelijk voor de juiste werking van alles; een intervalrelais voor de achterwisser, een interval/sensorrelais voor de wisser voor, een relais voor de mist-functie voor en een relais voor de continu-stand achter. Het 5e relais heb ik toegevoegd omdat ik toch bezig was; wanneer de wissers voor aan staan en je zet de auto in achteruit dan gaat de wisser achter op continu. Omdat ik een hekel heb aan nutteloze bedieningselementen heb ik de ring voor de regeling van de interval voor aangepast; deze regelt nu de interval achter. En dat relais zorgt ook meteen voor het (na)wissen van de achterruit tijdens/na het sproeien. Al met al VEEL werk, maanden hoofdbrekens, meters draad en meer dan 50 verbindingen in mijn kabelboom, maar ZO gaaf dat het toch gelukt is!!!
 9. 5 likes
  Iets wat bij de vorige Sorento hoog op het verlanglijstje stond, maar niet meer aan te komen was, waren skidplates. Dus voor deze maar meteen op jacht gegaan, want dat voorkantje zag wel erg kaaltjes zoals die was. Wederom mazzel met de aanschaf. Tussen alle koreaanse en andere oosterse aanbieders stond ineens een bedrijf uit de UK, die een garage hadden overgenomen en in de krochten kelder nog een stapel KIA-accessoires hadden gevonden. Aangeboden op onderdeelnummer, dus het vroeg nog wat speurwerk, maar uiteindelijk toch tot de conclusie gekomen dat dit passende skidplates moesten zijn. En zo kocht ik voor minder dan €100,- 2 orginele KIA-skidplates. Altijd een prettig gegeven wat betreft de pasvorm. Ook in deze, schoonmaken, primer erop, lijmen en klaar was Klara Lique. De levering was ook supersnel, maar het installeren moest even wachten op dagtemperaturen boven nul. Gisteren was het dan zover, nog wel een blower erop gezet en plakken maar. Ik ben iig weer tevreden met het resultaat, het past en staat 'm alsof die er mee geboren is. Zo, genoeg tekst...fotoooooos Let hier vooral even op de elegante en zeer beschaafde uitsparing voor de trekhaak. De nieuwe banden even van dichtbij. Rijden toch echt een stuk beter dan de Khumo's die eronder lagen. Die gaven onder normale omstandigheden toch een gladijsgevoel en dat is met de nieuwe banden volledig weg.
 10. 4 likes
  Jawel.... Maar niet zo leuk, gezellig en actief als de Kiaclub
 11. 4 likes
  Hier dan weer na het tanken, je merkt inderdaad nu het iets warmer is het verbruik naar beneden gaat, kan niet wachten op de zomer. km stand 5353 Afgelegd 622 km Getankt 31.21 ltr Verbruik 1:19.9 (BC 1:20.1)
 12. 4 likes
  Ik probeer heel, heel, heel zuinig te rijden..... Echter rijd mijn vrouw alles om zeep Die houd van vlot doorrijden Ik hou veel van haar hoor
 13. 3 likes
  Ze noemen je niet voor niets Specialmade We zijn ook blij dat je wat rustiger bent gaan rijden.
 14. 3 likes
  Kon het niet laten.... nieuwe hoogglans zwarte grille besteld, de nodige ledlampjes. en een ombouwsetje om de sleutel om te bouwen tot een klapsleutel. Nu nog wachten op de vitara zelf
 15. 3 likes
  Ik haal nu met mijn dagelijks woonwerk (enkel 13km) ook met moeite 1 op 16. Maar ik denk dan mijn vorige benzine auto (Opel met 1.4 turbo) nu met moeite 1 op 14 zou halen. Dus ik blijf tevreden met mijn geweldige Niro en ga de winst (naar 1 op 18/19) in de warmere maanden wel oprapen. Intussen geniet ik van het geweldige rijcomfort van de Niro.
 16. 3 likes
  Ik sta op het punt een niro te kopen omdat ik het een leuke auto vindt en goed is uitgerust voor een leuke prijs. Echter stel ik mij alleen de vraag of een hybride voor mij wel rendeert. Ik rijdt per dag (woon werkverkeer) zo'n 94 km heen en terug waarvan een 80 km autostrade is, dus denk ik dat benzine motor toch het meeste werk zal moeten leveren. Of zie ik dit verkeerd en is een hybride dan ook nog rendabel.
 17. 3 likes
  het stylen en verbouwen van een auto vind ik helemaal niks zonde van de auto dus die van mij is en blijft dus helemaal standaard NOT
 18. 3 likes
  Nu voor de 5e x getankt en de bonnetjes toch maar even opgeteld. Kom op een gemiddelde van 1:16,8 over 3800 km. Ik vind het een nette waarde; het is immers en grote en luxe auto (18” uitvoering); bepaald geen fiat 500 formaat en die verbruikt ongeveer hetzelfde... Rijdt met de Niro zoals met mijn vorige Rio dus niet speciaal anders. Ben geen stoplichtsprinter maar rijd wel gewoon door. Doorgaans houd ik me aan de maximum snelheden. De laatste tijd wel relatief veel kleine stukjes en ben dan ook niet ontevreden over het verbruik hoor. En straks wordt het nog zomer ook! Heb radio, airco, etc. altijd aan en vaak ook stoelverwarming (heerlijk) en soms zelfs de achterbankverwarming. Geniet van het leven (en de Niro).
 19. 3 likes
  Vandaag eerste tankbeurt computer 19,8km/l berekend 19,7km/l. Op de winterwielen van de Sportage 225/60/16. Ik ben benieuwd wat dit gaat doen bij mooi weer op 18'' zomerbanden. De drie km naar huis alleen elektrisch en zie daar de bonus. Verder gaat de meter niet. Het zegt natuurlijk niets over het werkelijke gebruik over langere afstand. .
 20. 3 likes
  Dat ging niet over de bumper maar de diffuser. En dat is ondertussen tegengesproken dat die er 'zomaar' gaat komen. Dus Derrek zal een nieuwe bumper krijgen met de (onbeschadigde) diffuser terug geplaatst verwacht ik.
 21. 3 likes
  Ik verwacht de Kia Niro in week 7
 22. 3 likes
  Keuze is gemaakt. Vandaag een Sorento aangeschaft. 17-2 is de dag.
 23. 3 likes
  We dwalen af, maar vandaag heb ik die fiasco eens doorgerekend met alle bonnetjes en dan kom ik op een km prijs van 28,8ct/km bij 12.500 km/jr all-in. Gerekend over 5 jaar. Rijdt met techniek 2002 1:15 met een 1.4 torretje Ik zou dit geen fiasco willen noemen. Liever heb ik een Niro, dat wel.
 24. 3 likes
  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 25. 3 likes
  Wat is er precies onduidelijk...je zet je verlichting op automatisch, je gaat een eindje rijden en ondertussen zorgt je auto voor de juiste verlichting, je stapt uit je auto, je zet ,m wel of niet op slot, lampen gaan sowieso uit. Makkelijker kunnen we het niet maken.
 26. 3 likes
  185.100 km nu, en gisteren de APK laten doen bij een garage naast mijn kantoor. Geen bijzonderheden behalve de twee richtingaanwijzerlampjes @€1,20, aan de zijkant vervangen, want waren niet oranje genoeg? De autogordel had wat rafeltjes, dus die rafeltjes heb ik voor de controle even met een aansteker weggesmolten. Bij de volgende APK moest ik die wel vervangen zei de garage, maar dat is pas over twee jaar, en dan zou de picanto al 250.000 km op de teller hebben, dus denk dat ik dan inmiddels wel een andere zal hebben gekocht.
 27. 3 likes
  Nu netjes afgewerkt met het bijbehorende dubbel DIN paneel , achteruitrijcamera moet nog aangesloten worden maar dat doen we als het wat warmer is.
 28. 3 likes
  Ten eerste alle nieuwe NIRO rijders gefeliciteerd, het is een heerlijke auto. Ik verbruik nu gemiddeld 1:19 / 1:20 en gebruik de auto hoofdzakelijk voor woon werk verkeer, dat is van Almere stad (centrum) naar Schiphol zo'n 84 km per dag over 100 km wegen en ik doe dat volledig (snelweg en soms ook binnen de bebouwde kom) op CC. Ik heb de originele 16 inch velgen met Michelin Cross Climat banden er onder liggen, en 4600 km gereden. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik een rustige, maar niet hinderlijke (voor het overige verkeer) rechter voet heb en ik denk dat het nieuwe rijden aan deze cijfers meehelpt.
 29. 3 likes
  De oudjes hebben de Niro Sportsline opgehaald. Prachtige auto en mooie kleurspeling in het zonlicht. Hij rijdt heerlijk.
 30. 2 likes
  Beste Kia leden....Vanaf donderdag 16-02-2017 zal mijn profiel veranderen in gedoogd lid. En ja de nieuwe wordt wel weer WIT foto's info ......
 31. 2 likes
  Mijn vorige auto had een elektronische handrem. Te bedienen met een mooie schakelaar langs de versnellingspook. Dat zou in de Niro ook zeker niet hebben misstaan.
 32. 2 likes
  Rozen met een hele lange steel?
 33. 2 likes
  Ik rij nu vanaf september gemiddeld 1 : 19,5 met 16 inch velgen. Maar denk dat na na een jaar hoger uit ga komen, dan heb je de zomerperiode nog. Ben het in die zin dus niet eens met Dutchman dat je dat nooit kan halen. Ik vind het moeilijk om te zeggen of er duidelijk verschil zal zijn tussen 16 en 18 inch. Je moet sowieso uitgaan van werkelijk gebruik en niet de boardcomputer. En het vergelijk onderling van de verschillende gebruikers maakt het niet makkelijker, een enigzins goed vergelijk kan alleen indien iemand op dezelfde manier rijdt me de verschillende velgen. 15% verschil creeer je al snel door verschillende rijstijlen. Enige redelijke houvast is denk ik dan toch de gegevens van Kia dat 18 inch een hoger verbruik heeft dan 16 inch.
 34. 2 likes
  Hallo allemaal, Ik ben Tamara, heb mij hier bijna 6 jaar geleden geregistreerd en ook voorgesteld, vlak voor de aanschaf van mijn Sportage. Nu deze bijna 6 is, begint het weer te kriebelen bij me en ben ik op zoek gegaan naar een eventuele opvolger. Hab ook gegluurd naar andere merken...maar die 7 jaar garantie is voor mij toch een pluspunt om bij Kia te blijven. Mijn lijstje bestond uit een nieuwe Sportage, een Niro of een Cee'd Sportswagon waarbij de Sportage door de prijs eigenlijk vrij snel....(ok, eigenlijk duurde het best lang) afviel. Mijn tweede keus was de Cee'd.....totdat ik afgelopen vrijdag bij de dealer was voor een wintercheck en daar een Zwarte Niro zag staan...en mijn hartje wat sneller ging kloppen. Ik hoop komende week een proefrit te kunnen maken, ben erg benieuwd!
 35. 2 likes
  2017 Kia Niro | Melissa McCarthy Uses Heated and Ventilated Seats
 36. 2 likes
  Inderdaad een mooie overwinning van de NIRO, alleen jammer van de foutjes in het verslag. Er staat dat het een hybride systeem oude stijl is en dat je alleen korte stukjes bij lage snelheid elektrische kunt rijden en dat is dus niet waar. Ook bij de specs. en het verbruik vermelden ze die van de uitvoering op 16"wielen maar ze testen een uitvoering op 18"wielen. 16" 88 g/km co2 en fabrieksopgave verbruik 3.8 l/100 km 18" 101 g/km co2 en fabrieksopgave verbruik 4.4 l/100 km Daardoor is het verschil daadwerkelijke verbruik en fabrieksopgave kleiner als wat autoweek nu stelt.
 37. 2 likes
  Wimmi mag zijn vrouwelijke hormonen ook wel los laten op een bakkie thee... Maar ik bedoelde natuurlijk Lique-tje en Gonda.
 38. 2 likes
  Ojeeee ik zie een dames Kia Clubje ontstaan. Zet de thee maar vast klaar Wintergloed of Rooibos dames?
 39. 2 likes
  In de dubbeltest met de Opel Mokka X komt de Niro op een verbruik van 1:16,9. Ze gaven daar ook aan dat het vooral door het weer komt. In de zomer reden ze met de test ook bijna 1:20. Kan het vandaag ook met een rit onderschrijven, relatief warm, 11 a 12 graden, en zat met rustig rijden gelijk op 1:24. Het weer blijkt dus best van grote invloed.
 40. 2 likes
  Voor dat deel van de mensheid dat prima kan multitasken is CC zoooo overbodig Welkom Gonda
 41. 2 likes
  Thx allemaal. Rijdt als een tierelier. Ik ben weer helemaal het mannetje.
 42. 2 likes
  @ Ron, is het niet te veel gevraagd, als we in de openingspost van dit Topic alle Niro's op een rijtje zetten? Wat vinden wij allemaal daar van? Wimis on, Niro BusinessLine 8-2016 Ik zie de reactie wel tegemoet! Er zijn er best wel veel (alleen in dit forum al)
 43. 2 likes
  @Ron, Dit heb ik nog niet gehaald. Het gas vroegtijdig loslaten bij het naderen van rotondes en verkeerslichten maar ook als je de gewenste snelheid hebt bereikt het gas loslaten en daarna een beetje gasgeven. Je zult zien dat, als de accu voldoende capaciteit heeft, de Niro dan overschakelt naar EV.
 44. 2 likes
  Ik mag dat soort vrouwen ook wel!
 45. 2 likes
  kijk das een echte vriend die komt tenminste helpen met me probleem
 46. 2 likes
  In het scherm waar wordt aangegeven wat je gemiddeld verbruik is (met het balkje) zie je bij ingeschakelde CC, als je de + knop bediend, de cijfers van je ingestelde snelheid knipperen. (bovenin het scherm).
 47. 2 likes
  Gelukkig dat het nu is opgelost. Ik wilde al naar je toekomen om te kijken of ik het probleem voor je op kon lossen. . .
 48. 2 likes
  Zo het genieten kan beginnen, gistermiddag de Niro opgehaald de eerste rit naar huis was al een feest, wat rijdt hij lekker!! Heeft iemand ervaring met voor parkeersensoren volgens de dealer schakelen die uit als je harder dan 20 km rijdt en moet je die daarna zelf weer inschakelen als je ze wilt gebruiken lijkt me erg onhandig Kia Niro 1.6 GDi Hybrid ExecutiveLine, in de kleur platinum graphite
 49. 2 likes
  First Edition 16 januari besteld. Verwachtte levering eind februari / begin maart.
 50. 2 likes
  Je weet dat je in de stad meestal niet harder mag rijden dan 50 km ?
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00