Ga naar inhoud

Erelijst


Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 22-09-18 in alle zones

 1. 4 punten
  Hoi people Morgen ff kijken voor een tussen fase.......... Toyota Prius Hybride (deze Yaris is wel wat krap!) Wellicht daarna weer een KIA? Ik moet wat hé We spreken dan binnenkort weer!?
 2. 3 punten
  Perfect dat je tevreden bent, maar volgens de statistieken is de Pirelli P Zero/Nero in 225-45-18 inch een redelijke herrieband met een rolgeluid van 72 DB, een brandstofgebruik cat. E (is bijzonder hoog) en een grip op nat wegdek cat.B (ook niet de beste score). Vergelijk dit met een Michelin Michelin Primacy 4 in dezelfde maat, heeft de respectievelijke waardes: 68 DB, brandstof B, Grip nat wegdek A, dit zijn echt andere waardes, hou nog in het achterhoofd dat 3 DB verschil een halvering is in geluid en dit gaat over 4 DB verschil. "Beleving is subjectief" Bedoel er niets negatiefs mee en wens je ook veel fijne rustige kilometers toe.
 3. 2 punten
  Na 134 duizend kilometer en 6 jaar is het tijd voor wat anders. Na jaren Volvo, de laatste was een v60 T4 over gestapt naar Kia Picanto. Volvo ingeruild en een hoop geld toe. Was wel even wennen maar toch de laatste 5 jaar prima mee gereden. Met een gemiddeld verbruik van 6.1 l per 100 km. Met minimaal 120 of 130 dus dat valt niet tegen. En een stuk zuiniger dan de Volvo met zijn gemiddeld 11 liter per 100 km. Maar het laatste jaar wilde ik iets anders meer luxe en net iets meer auto. Ik gewacht op de Stonic maar dat is niet mijn auto dus daarna kijken naar Citroen en eigenlijk was de keus gemaakt de nieuwe Cactus. Dit kwam mede door de proefrit. Eerste een uur in een Cactus daar na in de Stonic en dat was wel een verschil.. Dus geen Kia... Maar ik wilde wel een diesel. Dus wat te doen. Ineens zag ik een mooie Rio 3 te koop staan met 80 duizend op de teller met alles er op en er aan. En na de proefrit was ik verkocht. Prima auto met alles er op en er aan. Diesel 1.1 superpack camera ect... En ook nog eens 3 bijna 3 jaar Kia garantie. Dus toch weer een auto gekocht niet helemaal met me hart, meer met verstand maar is wel helemaal wat ik zoek. En als bonus nog een hoop geld op de bank... En een mooie inruilprijs (5 duizend) gehad voor mijn Kia Picano. Ja ik ben ergens in de jaren deT verloren... Zodra ik de auto in bezit is zal ik wat foto's plaatsen... Gr Hans
 4. 2 punten
  Dat wil Wimis on maar weer al te graag. Maar dat moet wel kunnen.
 5. 2 punten
  mwah, 16Gb aan muziek, random afspelen en je hoort een nummer minder vaak terugkomen dan op de radio.
 6. 1 punt
  En nu ook nog eens 15% korting . Dank voor de tip, ik overweeg het ook.
 7. 1 punt
  Dank en ben al overtuigd. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
 8. 1 punt
  Ikzelf zou de garage die me dat geflikt had bellen en zeggen het probleem op te lossen. Temeer omdat zij dan ook meteen konden zien wat er teveel in zat en het teveel in rekening gebrachte olie konden terugbetalen. En niet onbelangrijk: als er iets kapot gaat dan weten ze dat je dit gemeld hebt. Informeer bij je rechtsbijstandverz. wat je hierover moet vastleggen om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Wat betreft de eventuele schade: Teveel olie zal een hogere carterdruk veroorzaken wat de keerringen en pakkingen niet echt leuk zullen vinden. De carter-ontluchting kan namelijk niet alle druk verwerken. Rij liever niet, maar als het toch moet, dan met zo weinig mogelijk toeren. Je krukassen slaan mogelijk door het oliebad, wat daardoor flink gaat spetteren en schuimen. De olie lekt dan langs de zuigerveren de cilinder in, waar 'deze verbrandt en een mooie blauwe rookpluim uit je uitlaat veroorzaakt. Bovendien zal je auto meer olie gaan verbruiken en dat is dan niet meer te verhelpen. Controleer daarom na een onderhoudsbeurt altijd de oliepeilstok of er niet teveel of te weinig olie in zit !!! Wat betreft Hyundai weet ik dat er motoren zijn met een RODE oliepeilstok en met een GELE oliepeilstok. Bij motoren met een GELE oliepeilstok moet er aanzienlijk MINDER motorolie in. Ik weet niet of dat bij KIA ook zo is, maar dat lijkt me wel, want de motoren komen uit dezelfde fabriek... Dit hoort de KIA garage en zeker een monteur te weten en de juiste hoeveelheid motorolie te vervangen.
 9. 1 punt
  Ik zou kijken voor privacy shades, makkelijk en niet duur en de werking is goed. https://www.privacyshadesnederland.nl/kia/niro Mvg. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
 10. 1 punt
  die van mij gaat 9,5 liter in
 11. 1 punt
  Wat een mooie auto, veel plezier ermee!
 12. 1 punt
  Ik zou er geen meter meer mee rijden... is idd schadelijk voor de motor. Gewoon de garage bellen en hem laten ophalen met een autoambulance. Zij hebben voor 't probleem gezorgd, dus mogen het ook oplossen !!! Wat een sukkels... Je kunt er ook voor kiezen om het teveel aan olie zelf via de peilstok opening er uit te zuigen.
 13. 1 punt
  Terug naar de dealer is weldegelijk schadelijk Succes gr Patrick
 14. 1 punt
  Ik heb mn ipod aan mn auto 'gekoppeld' via de usb, lekker retro
 15. 1 punt
  Ik stel bijna dagelijks de spiegels, ben namelijk niet de enige die in de Niro rijdt .....
 16. 1 punt
  Ik gebruik het om bij het in parkeren even de spiegel naar beneden te draaien om naar de stoep te kijken. Om te voorkomen dat mijn velgen de stoep raken. Dus gebruik het toch wel regelmatig.
 17. 1 punt
  Ik ken uit me hoofd weinig auto’s die dat verlicht hebben. Een keer goed afstellen en daarna hoef je er niet meer naar om te kijken, dat zal de reden de reden zijn dat ze deze niet verlichten. Geem handeling die je vaak doet.
 18. 1 punt
  Als het om betrouwbaarheid gaat dan zijn dit de cijfers van de consumentenbond:
 19. 1 punt
  Transparant vies is ook een kleur er is iig nog iemand die van je pica houd want iemand heeft zn hand op haar...uhh..motorkap gelegd
 20. 1 punt
  Als je inzoomt! Dan is ie wel echt vies hoor.
 21. 1 punt
  laats een leuke gatget geinstaleerd een electrische achter klep opener persoonlijk vind ik dit een van de coolste gatgets die ik ooit heb geinstaleerd
 22. 1 punt
  ik ben al een poging aan het proberen
 23. 1 punt
  Ik heb al zoveel van die achterhaalde systemen versleten dat ik me niet meer verbaas of erger aan de tekortkomingen. Bij sommige merken moet je honderden euro's betalen voor een "geupdate" kaart van xx jaar oud. Ook heb ik een systeem van Opel gehad: Intellilink, dat gewoon niet te bedienen was. Kia steekt met het LG systeem wat dat betreft nog gunstig af. Intuitieve bediening, een goed touchscreen en duidelijke informatie en 7 jaar gratis verouderde updates. Hoewel hij soms een korter weggetje weet dat wat smal blijkt te zijn, hier voor de rest geen problemen. Sterker nog, ik gebruik alles door elkaar, zowel android als iPhone en heb zowel CarPlay met de kaarten app en sinds eergisteren ook Google maps. Daarnaast ook waze en TomTom. Maar over het algemeen gebruik ik gewoon de KIA navigatie. Gisteren leidde Google maps mij zelfs verkeerd. Niets is feilloos blijkbaar.
 24. 1 punt
  Klopt, 2,5 staat op de sticker in de auto. Mijn Sportage was ook geleverd met een hogere druk dan op de sticker stond, uiteindelijk kwam ik uit op 0,15 boven advies. Na 50000 km mooi vlak slijtende banden (zomer en winterbanden waarbij de winterbanden 0.3 harder waren gepompt). Mijn Niro (16") was afgeleverd op 2,8 bar. Na verlaging naar 2,5 vond ik de zij stabiliteit (snel links rechts sturen wat minder). Na wat testjes ben ik uiteindelijk weer uitgekomen op die 2,8 bar. Een hogere bandenspanning geeft minder rolweerstand en dus een lager brandstof verbruik. Bij een te hoge bandenspanning kunnen de banden bij korte hobbels gaan stuiteren en hebben dan minder grip, tevens gaan de banden dan in het midden meer slijten als aan de wangen. Het comfort zal er ook onder leiden, mogelijk valt dit meer op bij de 18" uitvoeringen vanwege de andere afstelling van het onderstel.
 25. 1 punt
  Hoi Inge, Je Rio heeft als het goed is 4 standen... 0 is de normale stand, voor als je amper beladen bent, bijvoorbeeld als je in je eentje of met 1 passagier voorin zit. dan heb je nog de standen 1, 2 en 3. Waarbij 3 inderdaad de laagste stand is. Nou weet ik niet wat jij allemaal van plan bent om mee te nemen op vakantie, maar ik heb mijn Rio al enkele keren flink moeten beladen. Daarbij verblinden mijn koplampen in stand 3 nog niemand. Flinke belading noem ik o.a. 10 zakken tuinaarde
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00


×