Erelijst


Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 18-07-18 in alle zones

 1. 4 punten
  Wij zijn met de Niro 2018, en Hobby 400 caravan naar Italie vertrokken. Totaal gewicht van de caravan 1100 kg en 75 kg kogeldruk. De Niro deed het geweldig. Ik moest wel even leren rijden met de combinatie. In de sportstand gaat het zeer goed. Helaas is het op de cruisecontroll rijden niet geweldig, de Niro gaat in de bergen zenuwachtig op en af schakelen. Dit kun je snel oplossen door zelf de gaspedaal te bedienen. We zijn via Belgie, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland naar Italie gereden. Op de stevige klimmen konden we nog met 80 km/h boven komen en zelfs snelheden boven de 100 km/h is geen probleem. Ook het verbruik met de combinatie zit tussen de 10 en 11 liter per 100 km. Met de losse auto in Italie kwam ik zelfs op 4,1 liter op 100 km. Kortom een geweldige ervaring en lust om mee te rijden. Kees Overdulve
 2. 2 punten
  Kia Motors Nederland B.V. levert nieuwe Kia Ceed aan het Ministerie van Defensie • Primeur voor Kia: levering auto’s aan het Ministerie van Defensie • Nieuwe Kia Ceed sinds begin juli in de showrooms, nu al gekozen door het Ministerie van Defensie • Eerste 25 van in totaal 217 exemplaren van de Kia Ceed afgeleverd • Nieuwe Kia Ceed overtuigt met gunstige prijs-kwaliteitverhouding en unieke garantievoorwaarden Breukelen - 24 juli 2018 Kia Motors Nederland B.V. is gestart met de levering van in totaal 217 exemplaren van de nieuwe Kia Ceed aan het Ministerie van Defensie. De eerste 25 exemplaren zijn inmiddels afgeleverd. Het is een primeur voor Kia om dienstauto’s te leveren aan de Staat der Nederlanden. “Voor Kia is deze overeenkomst een mijlpaal. Met de nieuwe Kia Ceed hebben wij een belangrijke zakelijke troef in handen en mede daarom hebben wij ons ingeschreven op deze tender van de Rijksoverheid”, zegt Sjoerd Knipping, Commercieel Directeur. “Het is een mooie referentie dat we aan de Staat der Nederlanden – in dit geval aan het Ministerie van Defensie – een groot aantal auto’s leveren. De overeenkomst, die begin dit jaar is ondertekend, versterkt niet alleen onze relatie met het Ministerie van Defensie, maar draagt ook bij aan de ambitie van Kia om binnen de zakelijk markt te groeien.” Zware milieueisen Kia voldoet met de nieuwe Ceed aan de meest strenge milieueisen. Bovendien is de nieuwe generatie Ceed de meest Europese Kia ooit – hij is ontwikkeld in Europa en wordt hier ook geproduceerd. De Ceed vijfdeurs staat sinds begin juli in de showroom. De Kia Ceed Sportswagon volgt later dit jaar.
 3. 2 punten
  Als ik tegen mijn auto schop ben ik bang dat er wat van af valt...
 4. 2 punten
  Begint trouwens wel op te vallen dat alleen witte Kia’s met deze features worden uitgerust.
 5. 1 punt
  E5 is de brandstof die je altijd al tankt. Daar zit 5% ethanol . E10, met 10% ethanol is voor alle Kia’s geschikt.
 6. 1 punt
  Ik woon in de buurt van (D) de grens, mijn niro is zelfs zuiniger met E10, en voor € 136 ltr. nog goedkoop rijden..
 7. 1 punt
  Nu ik hem ruim een week heb, even mijn eerste indruk. Ik rij naar verhouding minder dan gemiddeld zodat de EV modus voor het grootste gedeelte aanstaat. Op de snelweg echter rij ik meestal in HEV modus. Beide rijden naar mijn idee prima. Een puntje wat ik zelf wel even onder de aandacht wil brengen is, de VESS (Virtual Engine Sound System). Het zit erop zodat de voetganger / fietser de auto beter hoort aankomen. Naar mijn mening echter is het geluid van dit systeem nauwelijks hoorbaar. Ja, als ik achteruit wegrijd dan hoor ik wil een piepje, echter de parkeersensoren zijn minstens 5x zo hard. Dit horen we wel goed. Ook heb ik even bij het wegrijden aan vrienden gevraagd of zij iets hoorden van de VESS. Zij zijden ook dat er niks te horen was. Oftewel, VESS is een systeem wat momenteel wel uitgezet kan worden, het doet niks en kost energie. Een zeer positief punt van de ruimte in de auto is, ik ben 2,03 meter lang, is dat ik er zeer comfortabel in kan zitten / rijden. Voor mij een belangrijk punt. Voor de rest; airco (met name de laatste weken zeer belangrijk) werkt goed. Navigatie is subliem. En ik heb zeker niet het idee dat de EV Range lager zou zijn dan de aangegeven 55km bij een volle accu. Al met al, een prima wagen, ook en zeker voor mensen zonder woon / werk verkeer. De accu kan worden opgeladen terwijl de auto stilstaat. Iets wat niet gezegd kan worden van een gewone hybride of benzine c.q. diesel auto. Hierbij een foto na een korte regenbui. Het waren de eerste druppels water welke de auto te "verwerken" kreeg.
 8. 1 punt
  2 x per jaar de wielmoeren inspuiten met WD40 en ze roesten niet.
 9. 1 punt
  Mooiste zou zijn als de wegenbelasting geheven wordt over de CO2- uitstoot en niet over het gewicht. Een extra stimulance om een auto met lage CO2 uitstoot aan te schaffen.
 10. 1 punt
  Voor de mensen die het intresant vinden. Deze link gaat naar de service manual van de Niro. http://www.kniro.net/kia_niro_2017_de_hev_service_manual-689.html erg handig als je zelf iets wilt doen en niet weet hoe. Doe je voordeel ermee
 11. 1 punt
  Zelfde nu met de nieuwe Nexo op waterstof. €50.000 uit mn hoofd en best leuk qua radius maar alleen aantrekkelijk als je 1 van de 4 waterstof stations dichtbij hebt. Dus alleen voor de vertegenwoordigers van Hyundai en de die hard freaks die geen last hebben van laad stress. Ik hoor helemaal niemand roepen dat ze als doel hebben om meer waterstof stations op te zetten dus dat komt ook niet van de grond. Zo rem je elk alternatief voor fossiele brandstof. En geloof me ik ben echt geen bomen knuffelaar maar de overheid is gewoon ronduit hypocriet daarin.
 12. 1 punt
  Mee eens, Maar was de aanpak dan ook niet verkeerd? de leaserijder had de meeste voordeel maar een groot gedeelte daarvan hing de PHEV niet eens aan het stroom. En de lease rijder heeft ook niet echt behoefte aan zuinig rijden. De prive rijder wel en zou veel meer voordeel hebben aan een fiscaal voordeel. maar op 1 of andere manier stimuleert de regering alleen maar de zakelijke leaserijder. Ook nu weer met de volledige elektrische auto. waar ik nog wel wat begrip voor heb omdat er dan geen keus meer is om deze wel of niet op te laden. Maar zou ook graag een stimulans willen zien voor de prive rijders.
 13. 1 punt
  Hallo iedereen, Ik ben Christian, en heb eindelijk een mooie wagen gekocht. Een Kia Sorento, bouwjaar 2010, 2.2 diesel, met 197 pk; 163000 km; Deze wagen is in absolute nieuwstaat. Gewoon gek! Heb altijd met wagens gereden die meer dan 16 jaar oud waren (maar wel in goede staat, maar verouderde technologie en zo). Deze Kia rijdt geweldig. Ik heb me lid gemaakt om veel bij te leren en te luisteren naar tips en tricks; Straks open ik een topic over sleutels. Groetjes, en be safe! Christian
 14. 1 punt
  Geweldig. Knap werk Xtra40
 15. 1 punt
  Nog nooit een krasje opgelopen. Maar nogmaals ik kom uitsluitend bij een Anac wasstraat. Zelfs geen swirls of iets dergelijks.
 16. 1 punt
  Ik maak al vele jaren, met alle auto’s, gebruik van de wasstraat en ze zien/zagen er allemaal perfect uit. Sterker nog ik heb nog nooit mijn auto’s met de hand gewassen. Wel maak ik enkel gebruik van een Anac wasstraat.
 17. 1 punt
 18. 1 punt
  Het internet staat vol van dit soort banners, misschien is internet gewoon niet jouw ding. Toch bedankt voor je reactie
 19. 1 punt
  Ja, helemaal waar. Is er dus iemand tussen de lezers/rijders, die in het bezit is van een Kia Picanto TA met een radio voorzien van Bluetooth en deze gekoppeld heeft met zijn of haar telefoon, die uit ervaring weet of deze koppeling opgeslagen blijft in de radio nadat de min pool (of gehele accu) los is geweest? Dat voorkomt onnodig uitproberen.. Verneem het graag.
 20. 1 punt
  Veel plezier ermee ik heb hem nu sinds vorige week donderdag en hij bevalt uitstekend. gemiddeld verbruik op dit moment 0.1l/100km . Dit omdat ik woonwerk verkeer 100% elektrisch kan afleggen
 21. 1 punt
  Ach Tis een leuke verkoop dingetje maar ook niet meer dan dat. Het is een beetje hetzelfde als je zelf turtle wax op je auto zet. In ieder geval is het echt niet zo dat het zo lang werkt als ze zeggen. Een keer goed wassen en het meest is eraf.
 22. 1 punt
  ik heb hem eindelijk vandaag mogen ontvangen mijn Niro Phev . En gelijk maar de stekker erin
 23. 1 punt
  Donderdag onze UB executive omgeruild voor deze mooie YB Gt-line. Moest ook wel echt wat moois zijn natuurlijk om de Witte beauty achter te laten. Hopelijk is er straks weer iemand net zo blij mee als wij. Erg blij met de Gt-line wat weer een upgrade. Mijn Kia betrouwbaar voor elke dag. Als speelgoed heb ik wat anders.
 24. 1 punt
 25. 1 punt
  Heb je wel eens een brandende sigaret in een plasje benzine gegooid?
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00