Klassement


Populaire bijdragen

Tonen van de leukste bijdragen sinds 22-03-18 in alle secties

 1. 3 punten
  Laatst.....of al voor +/- 2 jaar terug een irritant geluid, resonerend afh. Van de luchtsnelheid stand. Klimaat staat altijd in de auto stand. Als of er een blaadje in een rooster zat te wapperen. Dacht altijd ja nou want ik hoorde het niet altijd...maar ging mij irriteren op een lange provinciale weg... Zoveel rij ik er niet in en niet zolang ritjes. En toen ging ik wat specifieker te werk. het kwam altijd na +/-15 min rijden ten gehoren. En het overstemde dan net de radio...zeker als je weet dat je het geluid hoort. dit aangegeven bij kia dealer. Bleek de kachelventilator te zijn. (Wat speling) Laten horen aan chefwerkplaats, samen afspraak gemaakt, en gefixt onder de 7 jaar garantie termijn auto is van nov 2011 rio (met de kleinste motorisering belasting vrij toen der tijd) 54dkm nette service van kia vdns. Mag ook wel eens wat positiefs over dealers.
 2. 3 punten
  Vandaag mijn Niro plug in hybride opgehaald (PHEV). Met originele afneembare trekhaak, open dak. De originele velgen met winterbanden en antraciet kleurig lichtmetaal voor de zomer. Beide met druksensoren. Ik vind hem geweldig in snow white pearl. Full options, met allerlei leuke hulpmiddelen die het gebruik veraangenamen. Hoop er lang van te kunnen genieten.
 3. 3 punten
  Met een rolmaat kun je hem gewoon opmeten
 4. 2 punten
  Yep, sinds vandaag rijdt er weer zo'n stille comfortabele Niro op de weg
 5. 2 punten
  ??? Mag je wel autorijden als je je spiegels niet ziet inklappen ???
 6. 2 punten
  Vandaag te horen gekregen dat voor onze Kia Niro het kenteken is aangevraagd! Dus binnenkort: weer een Niro 1.6 GDi Hybride DynamicLine Connect Deep Cerulean op de weg !
 7. 2 punten
 8. 2 punten
  Hallo, Ik heb gisteren een Kia Niro besteld, Dynamic line, Gravity Blue met 16" lichtmetaal op all seasonbanden. Verwachtte levertijd ongeveer zes weken. Ik heb diverse uitvoeringen bekeken en ook getwijfeld over de mooie 18" welen maar comfort gaat bij mij boven looks en ook de meerkosten waren fors voor die set als je die op de Dynamic Line wilde hebben.
 9. 2 punten
  Mijn vriendin is ook zogenaamd slimmer dan ik. En ik moet d'r ook heel veel tijd in steken, anders is ze helemaal niet aardig meer. Ik heb er maar mee te leven
 10. 1 punt
  hebben hem nu 2 maanden we zijn er zo blij mee wat een lekkere auto is dit
 11. 1 punt
  Ja mooi huis he past goed bij de auto geintje is niet ons huis het is een stadhuis van Bloemendaal
 12. 1 punt
  Ik ben afgelopen woensdag de 12/04/2018 naar Garage Wolters in Wetteringen Duitsland geweest om mijn Sportage SL een automaat spoeling laten doen , ik had geen enkel probleem met de Sportage SL, maar dacht puur voor de zekerheid omdat de wagen een kleine 170000 km heeft gelopen . Ik ben naar Duitsland uitgeweken omdat ik alleen de Tim Eckhart methode wilde laten toepassen en in Nederland bij een bekent bedrijf het niet kon doen vanwege geen verbinding plug . Ik ben heel goed en vriendelijk geholpen door de firma Wolters . Er stond zelfs een auto voor mij klaar en er werd ook gezegd niet tanken of wat dan ook het is geheel gratis . Toen de auto klaar was werd er gebeld zodra we er aan toe waren we de auto konden halen. Ik dacht eerst ik verneem niks van het geheel , maar de automaat schakelt veel soepeler als eerst ,nooit gedacht maar toch waar !
 13. 1 punt
  Vrijdag naar de dealer in Waddinxveen geweest om eens te kijken naar de nieuwe Picanto 3. Ik heb in december 2014 een nieuwe Picanto 2 Business Line Navigator gekocht, en bijna 3 jaar later werd het weer eens tijd voor wat nieuws. In al die tijd 7100 km met het beestje gereden dus nog steeds als nieuw. Ik wilde nu specifiek een rode, en de dealer had een mooie First Edition demo staan met 1850 km op de teller. Met alle extra's natuurlijk. Deze keer maar wel een proefrit gemaakt, met de vorige niet. Die had ik direct besteld. Waarom een rode, zie de foto van mijn oude Picanto, ik had de spiegelkappen en de nummerplaat houders zelf in de kleuren van mijn favoriete band Van Halen gespoten (rood met witte en zwarte strepen zoals de gitaren en mijn koffer op de andere foto's). Het is ook geen Picanto meer, maar een VanHalicanto Nu wil ik de hele auto zo gaan doen. Moet nog even kijken of ik een bedrijf kan vinden wat dit voor me kan doen, iets met wrap denk ik maar dan losse strepen. Ik heb in de oude auto aluminium pedalen van een Sportsline zitten, die ga ik proberen over te zetten. Hopelijk de middenarmsteun ook, dit is er eentje via marktplaats gekocht. Volgende week vrijdag staat hij voor de deur.
 14. 1 punt
  Dat ben ik niet met je eens. Ook ik heb al ruim een jaar een MIFI router in mijn Niro en nooit problemen.
 15. 1 punt
  Hoe bedoel je dat? Mijn iPhone icm met Apple Maps werkt alleen met een draadje. Dat gaat echt niet werken via Bluetooth.
 16. 1 punt
  Start: 11:00 uur tot het niet meer gezellig is dus het wordt laat.
 17. 1 punt
  Wij hebben een 1.0 Comfortline Navigator en hebben trommelremmen achter.
 18. 1 punt
  Ik heb mijn Niro Business sinds gisteren en ondertussen een beetje ermee rond gereden om de auto wat te ontdekken. NU valt iets me op aan de SCC wat ik niet herken van bijv een VW versie. Bij de Niro is het zo dat de SCC zichzelf uitschakelt als de voorligger bijna stapvoets rijdt waardoor ik alsnog moet remmen met het pedaal. Bij de VW versie is dat niet het geval. Nu moet ik nog even kijken of dit soms te maken kan hebben met een bepaalde instelling die a fabriek is gezet en ik moet aanpassen, maar wellicht dat jullie mij hier sneller mee kunnen helpen....is dit gedrag normaal of moet ik iets aanpassen qua setup? Voor de rest een heeeeerlijke auto om in te rijden. Lekker zuinig, maar kan ook als een raket weg zijn als je zou willen
 19. 1 punt
  Precies als ze daar na maar direct los zijn en niet lawaaien is er niks aan de hand. Als je door de velgen naar je schijven kijkt zijn die ook wat oranje van lichte opervlakkige roest. Als je dan gaat rijden zou je bij de eerste stop al zien dat de schijven weer mooi blinken. Heel normaal zeker met de vochtige dagen de laatste tijd. Ik had dit ook met mijn Pica van 2013 en nu ook met de Rio van 2016. Mijn Kia betrouwbaar voor elke dag. Als speelgoed heb ik wat anders.
 20. 1 punt
  Klinkt als licht oproestende remschijven. Wat met het weer van de afgelopen dagen natuurlijk helemaal niet vreemd is... De mijne doet dat ook wel eens na slechts een weekend stilstand...
 21. 1 punt
  Deze velgen zitten standaard op de picanto gt line.
 22. 1 punt
  Heeft iemand hier ervaring mee of is het compleet nutteloos om te doen? https://www.unlimitedtuning.nl/chiptuning-kia-rio-1-2i-85-pk.html
 23. 1 punt
  Handrem/voetrem? wasdah? Ik heb hem in 5 maanden denk ik 2 keer ingetrapt.
 24. 1 punt
  Met de caravan gaat het prima totaal geen probleem je moet zelfs opletten dat je niet te hard gaat nou weet ik niet wat de caravan weegt die van mij zit rond de 1400 kg geladen het is gewoon een feest om met de turbo te rijden Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
 25. 1 punt
  zaterdag 14 april 2017 handtekening gezet en 12 mei 2017 de aflevering. Zo duidelijker ?
 26. 1 punt
  Afgelopen vrijdag 6 april eindelijk onze Niro opgehaald bij de dealer. Hij rijdt super en het is elke dag weer een genot om er in te rijden.
 27. 1 punt
  Nu dat meer mensen in de Niro PHEV gaan rijden komen er ook meerdere goede reviews uit. Ik vind deze 2 de moeite waard om naar te kijken terwijl we geduldig wachten op ons eigen voertuig:
 28. 1 punt
  Ik kijk hier vaak even.......... https://www.anwb.nl/auto/tests/autotests/occasion/KIA/VENGA/2009-10-01/2011-12-31/1978
 29. 1 punt
  Hallo forummers, We zullen ons even opnieuw aan jullie voorstellen, vooral ook voor de vele nieuwelingen op het forum die er de laatste tijd zijn bijgekomen. Het forum groeit namelijk enorm. De laatste jaren is het ledenaantal enorm gestegen. Kia timmert aan de weg met haar aansprekende modellen en dat heeft zijn positieve weerslag op de aanwas van leden op het forum. Je merkt ook dat wanneer er een nieuw model Kia op de markt komt, nieuwe leden zich melden en topic na topic openen, om met elkaar te communiceren over van alles. Dat is een goede zaak! Als kleine groep hebben wij gemeend voor de belangen van de Kia rijder op dit forum op te komen. Zes jaar geleden (2010) hebben wij daartoe de KCG (KiaContactGroep) in het leven geroepen. Met toch wel redelijk succes hebben wij in de afgelopen jaren de belangen van onze forummers behartigd bij KMNL (Kia Motors Nederland), de importeur. Twee jaar geleden is er voor het laatst een wisseling geweest van een nieuw lid. We zijn compleet. De kracht van het geheel zit 'm niet in de aantallen, maar in de manier waarop je elkaar kunt versterken/completeren. Op de achtergrond maken wij ook nog weleens gebruik van kennis en kunde van de 'oude' leden. Temeer ook omdat zij de achtergronden en precieze gang van zaken vaak nog helder op het netvlies hebben staan. Wie zijn wij? Smart, Specialmade, mika kjelld en Warmentuuter. Wij zijn als forummers een redelijke dwarsdoorsnee van het forum. Onze interesses spreiden zich uit over het gehele forum en wij discussiëren er net zo hard op los als jullie forummers. Wat doen wij? Wij registreren problemen op het forum. De problemen moeten van algemene aard zijn en de problemen kunnen niet door tussenkomst van de dealer worden opgelost. Dan zijn wij ervoor deze problemen (gebundeld) voor te leggen aan KMNL. Niet altijd kan een probleem zondermeer worden opgelost. Het eenmalig onder de aandacht brengen van een probleem bij KMNL is niet altijd voldoende. Wij moeten soms ook meermaals aandacht voor het onderwerp blijven vragen om enig resultaat te boeken. Daarnaast, af en toe volstaat dan weer een opmerking of mededeling om een probleem snel opgelost te krijgen. Wij doen dit belangeloos voor jullie, in onze vrije tijd en pro deo. Een aantal keer per jaar zitten wij met het management rond de tafel op het hoofdkantoor van Kia Nederland in Breukelen. Middels een verslag ná ons overleg met KMNL, houden wij jullie op de hoogte van hetgeen is besproken en afgesproken. Daarnaast hebben wij met enige regelmaat rechtstreeks mailcontact met individuele managementleden. Heb je vragen? Stel ze ons gerust! Met vriendelijke groet, Namens de KCG, Smart Specialmade mika kjelld Warmentuuter (gedoogd lid)
 30. 1 punt
  Waarvoor mijn grote dank! Super dat jullie dit voor ons doen. Wanneer we elkaar treffen, dan is't eerste biertje van mij
 31. 1 punt
  Als ik het zo lees moeten er half april veel blije rijders bij komen gezien de boot welke dan aankomt. In ieder geval voor mij, levering 20 april na montage van de Mobis haak en Kosong velgen en ... ledverlichting Frits
 32. 1 punt
  Wellicht een beetje laat maar hier een link en
 33. 1 punt
  Het kan voorkomen dat een eigenaar eens pech heeft. Het overgrote deel hoor je nooit klagen, die rijden gewoon. Maar ik ben er van overtuigd dat de meeste monteurs geen domme jongens zijn en zo'n storing best kunnen oplossen. Monteurs bij dealers worden opgeleid hierin. In bijzondere gevallen springen gespecialiseerde monteurs van Kia bij. Ik verwacht niet dat Willem Jan nog met een brandend rood lampje rondrijdt. Zal netjes door dealer/Kia opgelost zijn. Willem Jan registreert zich hier, doet één post, drop hier het probleem, laat ons denken en peinzen, en verzuimd vervolgens om ons te informeren. Niet netjes van hem. Foei Jan Willem.
 34. 1 punt
  Nu voor de 2e maal aan het wachten op een Niro Begin Mei zal de executiveline onze oprit op mogen rollen. Een mooi aanbod van de dealer heeft ons over de streep getrokken om een fijne Niro in te ruilen voor een andere (hopelijk) fijne Niro
 35. 1 punt
  Autonome noodremassistentie (AEB) Adaptieve cruise control (SCC) Smart key met start-/stopknop Privacy glass Volledig lederen bekleding Stuurwielverwarming Stoelverwarming vóór Daarom zijn wij voor de bussinessline gegaan. Voor iedereen weer anders dus. Was op de Jumpy destijds een meerprijsje van € 70,00
 36. 1 punt
  Heb ze er bij mij ook de bolling afgehaald gelukkig kon ik van een college voor een paar euro een set doppen van hem evernemen
 37. 1 punt
  Schaamteloos het idee overgenomen van een ander forum Aangezien het trekhaken topic erg hot is rijden er vast nog al wat Niro's rond met een trekhaak Maar waar gebruik je die nou voor? Vandaag even een ploegje opgehaald. Niet voor decoratie, maar om hem daadwerkelijk een uurtje te gebruiken (maar niet achter de Niro )
 38. 1 punt
 39. 1 punt
  Ik heb gisteren ook de LED verlichting ingebouwd, precies zoals door xtra40 beschreven. Wat een verschil zeg! Super! Sent from my iPhone using Tapatalk
 40. 1 punt
  Slimme man die baas van jou. .
 41. 1 punt
  kleine verbruikers zoals lampjes blijven wel branden als motor uit staat. Klopt. Kan ik mijn biertje nog mooi vinden in het donker
 42. 1 punt
  Goed nieuws voor de caravan trekkers? Het lijkt me dat ze tijdens pauzes nu meer stroom hebben om de apparatuur in de caravan te blijven voeden. Kan heb bier toch lekker koud blijven
 43. 1 punt
  Over trekkracht kan ik je niks vertellen. Maar het aantal 2e hands kan ook tevredenheid zijn. Zelf een Niro 8-2016 en nu een nieuwe besteld door een mooie aanbieding van de dealer. Voor ons dus geen teleurstelling maar tevredenheid
 44. 1 punt
  Kom op internet nog één keer dit spreekwoord tegen, van ene PeterD op het caravan-forum. Je bent uniek beroemd.
 45. 1 punt
  Heb dezelfde twijfels gehad. Onze caravan weegt beladen 1200 kg. Wij gaan er één keer per jaar mee op vakantie, en rijden dan ongeveer 3000 km. De keuze is dan een auto te kopen die veel pk's heeft, waardoor je 11 maanden teveel kracht hebt, of een Niro, die 1 maand wat aan de krappe kant is en de rest van het jaar veel plezier geeft. Ook met de pk's van de Niro komen wij (denk ik) in Spanje. Misschien wat rustig aan, minder snel, wat langzamer op de bult na Luik, maar dat mag dan ook die ene keer per jaar. Wij hebben hem nu twee maanden en vinden het rijden een genot. Gewend aan 6 versnellingen, nu een automaat in de prijs inbegrepen. rijdt heerlijk. Zuinig is leuk. Garantie van 7 jaar, ook al zijn er misschien wat kleine lettertjes, is een goed gevoel. Maar 1300 kg is natuurlijk weer net wat meer..............
 46. 1 punt
  NoKiaNero schreef: "Inmiddels driemaal in een Niro (Executiveline) gereden, absoluut een heerlijke auto. Tevens hebben we in een 2,5 jaar oude Volvo V70 proefgereden." Hij gaat zijn auto gebruiken om jaarlijks 4000 km met een 1300 kg wegende caravan te rijden. De Niro is een comfortabele zuinige auto, die maximaal 1300 kg mag trekken. De Volvo is een comfortabele minder zuinige auto die 1600 kg mag trekken, én daarvoor met z'n 190 pk en 240 Nm koppel veel betere capaciteiten heeft. De aanschafprijzen zijn ongeveer gelijk, de brandstofkosten over 20.000 km per jaar zal voor de Volvo ongeveer € 500,00 meer zijn. Als trekauto steekt de tweedehandse V70 met kop en schouders boven de Niro uit die bij een lege accu maar 105 pk en 147 Nm koppel heeft. Een Niro met 105 pk en 147 Nm koppel trek je in een paar jaar motorisch finaal aan gort wanneer je jaarlijks 4000 km een te forse sleurhut rondsleept. En dat geldt voor elke te kleine auto, dan wel een te grote caravan. Wellicht is een kleinere caravan een goede overweging
 47. 1 punt
  CD speler? Ohh ja dat is zo’n draaiende usb stick maar maar 12 nummers op kunnen[emoji6] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 48. 1 punt
  Kwestie van je even aan de procedure houden. Moet 'n piloot van een airbus ook
 49. 1 punt
  Linkje werkt niet. Het moet deze zijn: https://www.kiaclub.nl/topic/16105-klokje-rond-met-picanto-10-2011/
 50. 1 punt
  Ze noemen je niet voor niets Specialmade We zijn ook blij dat je wat rustiger bent gaan rijden.
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00