Klassement


Populaire bijdragen

Tonen van de leukste bijdragen sinds 12-11-17 in alle secties

 1. 3 punten
  Na enig denkwerk toch besloten om weer een Niro aan te schaffen. Was duidelijk een foutje van mij om hem weg te doen. Hij komt begin januari een Businessline in de kleur Metal Stream.
 2. 3 punten
  Ik mis hem nog steeds............ Hi all
 3. 3 punten
  Die gaat er niet op komen zonder extra lampen toe te moeten voegen aan de voorkant. Dat vind ik niet mooi en hebben besproken het maar even zo te laten. Dagrijverlichting schijnt voor de APK nog steeds geen eis te zijn, toegestane verlichting in plaats van verplichte verlichting. Nu kom ik ook al jaren bij deze dealer dus met APK wordt het alsnog hun probleem. En wsl is het 1 keer APK en dan voor 5e verjaardag inruilen
 4. 2 punten
 5. 2 punten
  Dat voorzichtige komt door een nare ervaring: Er was een auto te water geraakt, de neus in een ondiepe sloot, stond al iemand bij die tot zijn middel in het water aan de bestuurskant probeerde de chauffeur er uit te halen, wat niet lukte, ik ben ook het water ingestapt en deze man geholpen. Doordat de auto verder met de neus langzaam in de bagger wegzakte, lukte het ons niet om de gordel los te maken, bestuurder zat muurvast in de gordel gesnoerd, ook de rode knop van de gordel lukte niet, omdat de bestuurder schuin naar beneden hing. Ben weer uit het water geklommen en mijn Lifehammer (die in het dashboard kastje lag!) gepakt, met enige moeite de gordel door kunnen snijden en de bestuurder uit de auto kunnen halen, de auto was inmiddels tot de middenstijl al aardig aan het vollopen met water. Af en toe heb ik nog steeds nachtmerries van! Sinds die tijd zorg ik ervoor dat de Lifehammers bereikbaar zijn.
 6. 2 punten
  Ik kom net terug van de Kia dealer, beide koplampen zijn vervangen. Cee'd uit 2012 met 60.000 km. op de teller. De rechter koplamp knipperde als de motor liep, maar beide zijn dus netjes vervangen. Prima service, ik kon er op wachten en ook mijn Xenon look lampjese hebben ze overgezet. Volgens de monteur is het "geluk" dat mijn auto nog in de garantie zat want de koplampen kosten zo'n 900 euro per stuk...............
 7. 2 punten
  Top! nog even een foto van de hele zijkant.
 8. 2 punten
  Het gebruik van slotbouten zal het stelen van de velgen altijd weer moeilijker maken dan zonder. Ik maak om die reden wel gebruik van slotbouten.
 9. 2 punten
  Ik zie bij sommige NIRO rijders toch wel erg hoge verbruik cijfers, ik houd mijn verbruik bij op de site van Autoweek en rijd aanmerkelijk zuiniger. Ik heb de Busines line dus op de 16 inch velg, wel heb ik gelijk bij de aankoop de Michelin Cross Climat banden laten monteren, en de auto was nieuw. Ik gebruik de auto voor vakanties in Duitsland en woon werk verkeer en dat is Almere uit / snelweg naar Schiphol met max 100 km per uur [mag niet harder] en dan op Schiphol naar het parkeerterrein, altijd de klimaat controle op 20 graden en de airconditioning aan en zo veel mogelijk de adaptieve cruise control, dat is voor mij bijna de gehele route ook in de stad. Ik heb de auto nu een jaar en 24.000 km afgelegd. Het verbruik over die 24.000 km is 4.7 ltr / 100 km of te wel 1 op 21.1 Het zijn wel niet de cijfers uit de folder maar dat is zo als iedereen weet onmogelijk, ook de Cross Climat banden geven een iets hoger verbruik.
 10. 2 punten
  Hoera, mijn Niro is jarig!! 19.062 km gereden; 1067 liter benzine, 1 op 17,85 gemiddeld over 1 jaar op 18" velgen met extra dikke CrossClimate banden. Ik ben dik tevreden
 11. 2 punten
  Vanmiddag bij de dealer zien staan, erg mooie auto...
 12. 2 punten
  ik ook Wimis, maar ik denk dat het wel goed komt.
 13. 1 punt
  Lijkt me geen probleem, ik print ze desnoods zelf
 14. 1 punt
  Zeer nette Kia Elan te koop aangeboden. Met een totaal productie aantal van ongeveer 1.000 exemplaren is dit beslist een bijzondere auto. De Kia Elan is enkel in 1996 en 1997 gebouwd. Dit exemplaar is in 2000 voor het eerst in Duitsland op kenteken gezet en in 2011 naar Nederland gehaald. De kilometerstand was op dat moment 66.900 kilometer en de auto is nadien enkel 's zomers gebruikt. De huidige kilometerstand is 70.655 kilometer. De Elan is technisch in uitstekende conditie. Het interieur en de buitenzijde van de auto zijn in nieuwstaat. Het standaard interieur is vervangen door fraai leder met geel stiksels. Ook de deurpanelen zijn hierin uitgevoerd. Voor vragen of meer informatie kunt u een P.B sturen Vraagprijs: € 12.900,- Met vriendelijke groet, Bert Wijnen
 15. 1 punt
  Ik heb dan een 2018 model en die optie in het menu, maar nog nooit een piepje gehoord voor dit. Dus zo irritant is het niet.. Net zo irritant als nuttig zullen we maar zeggen..
 16. 1 punt
  Heb net nog een aanvulling in mijn voorgaande bericht gezet.
 17. 1 punt
  Weet wel dat het rijden met een hybride net iets anders is dan met een benzine auto. Als je de gewenste snelheid hebt en je laat even je gas wat los zal de Niro, in de meeste gevallen, overschakelen naar elektrisch. Voorwaarde is wel dat de motor warm is en de hybride accu voldoende spanning heeft.
 18. 1 punt
  U bent wel heel voorzichtig. Misschien idee om er een aan een koordje om uw nek te hangen.
 19. 1 punt
  De Niro doet alles op zijn eigen wijze; schakelen, accu laden, benzinemotor erbij etc. etc. Soms willen we dat het anders zou moeten of denken we dat we het zelf beter kunnen. Schakelen wanneer wij dat handmatig zouden doen, elektromotor/benzinemotor regelen wanneer wij denken hoe het zou moeten. Maar ik schakel ook anders dan mijn echtgenote. Is dat fout? Of doe ik het niet goed? Ieder heeft zijn eigen rijstijl en ook de Niro heeft zijn eigen rijstijl. Net als bij je echtgenote, niet aan storen en gewoon genieten van de hybride Niro. Komt het allemaal goed. Ik ben mijn aanhanger in ieder geval nog nooit stil komen te staan langs de weg.
 20. 1 punt
  Heb ik ook gehad. Via Kia dealer garantie klusje. twee nieuwe koplamp unit zijn er in gezet.
 21. 1 punt
  Zelf niet meegemaakt maar wel al regelmatig de klacht gehoord
 22. 1 punt
 23. 1 punt
  Uhhhh, en het gewicht van de TPMS sensoren dan?
 24. 1 punt
  Ik heb een paar weken zonder sensors gereden, maar iedere keer bij start acceptatie ingeven werd ook wel vervelend. Via Ebay in Slovakia (verkoper 100% betrouwbaar) een set TPMS gekocht. Omgerekend incl verzenden €88,=. (Ben je huiverig, gebruik dan Pay-Pall. Gratis verzekerd.) Zojuist, na 8 dagen, ontvangen. Zit zelfs uitdraai bij van instelling speciaal voor Niro. Morgen naar bandenboer en voor 20 euro klaar. En voor de rest een prima auto.
 25. 1 punt
  Ja ik wilde ze ook veranderen Ron, en kwam uit bij die kosong velgen.
 26. 1 punt
  Ik zal volgende week (5 december) foto's maken van de velgen voor je. Herinner me als ik het vergeet!
 27. 1 punt
  Veel automatisch schakelende verlichting herkend gewoon niet dat het mistig is. Vandaar ook nog altijd wat verstand gebruiken . Gelukkig zijn er ook hele volksstammen die bij een beetje mist meteen de mistlampen voor en achter aangooien zodat de rest half verblind rondrijdt.
 28. 1 punt
  Ik ben met 1 op 17,8 over een heel jaar gemeten voor zo'n ruime en comfortabele automaat best heel tevreden. Ik begrijp best dat er rijders zijn die het een sport vinden om zo zuinig mogelijk te rijden maar ik heb dat niet zo. Ik heb de Niro onder andere ook voor de zuinigheid gekocht en zuinig vind ik nog steeds als is het in mijn praktijk geen 1 op 20 maar hij verbruikt minder dan mijn voorgaande Rio met zuinige motor. Voor mij maakt het verschil met een verbruik van 1 op 20 zo'n Euro 125,- per jaar uit. Daarvoor rijdt ik dan wel gewoon mijn eigen rijstijl, rijd ik soms met een aanhanger en soms met een fietsdrager op mijn trekhaak (scheelt ook in het verbruik) en zelfs soms in de sportstand als ik eens lekker wil genieten van heel snel optrekken. En dan toch nog dit verbruik van bijna 1 op 18. Best goed toch? Hele volksstammen zijn afgunstig als ze zo'n verbruik horen!
 29. 1 punt
  Wat mij opviel vandaag dat er veel auto's van verschillende merken alleen met DRL verlichting rijden ondanks het toch wel erg mistig was/is, ze weten schijnbaar niet dat die achterlichten niet branden. Zet bij mist altijd het grote dimlicht aan !!!!
 30. 1 punt
  Gelijk maar de Businessline nu zie ik. Gefeliciteerd
 31. 1 punt
  5 december kan ik mijne ophalen!
 32. 1 punt
  De onze komt eind volgende week. Een Business Line in donkere kleur.
 33. 1 punt
 34. 1 punt
  Beste medeleden, Willen jullie eerst even kijken of er al een draadje bestaat voor je onderwerp ? Betreft navigatie daar staan er in middels drie van !!!!
 35. 1 punt
  Wil ik even mijn winter wielen wisselen zijn de slotbouten stuk,krijg dus mooi niet de wiellen los. Even naar de Garage om de hoek gereden en daar kregenze ze ook niet los. Moesten dus afgebeiteld worden zeiden ze daar,afspraak maken waren ze wel even met zoet. Toch maar even naar de Kiadealer in Rijssen gereden. Bouten lagen met een kwartier er af. Rekening 0,00. Scheelt even. Slotbouten kunnen dus erg vervelend zijn alsje onderweg een lekke band hebt. Ronald
 36. 1 punt
  Na een jaar ervaring met deze banden zeg ik : een goede keuze. Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 37. 1 punt
  die 2 cameraatjes zijn waarschijnlijk de ultrasoon sensoren die bij het genoemde later ingebouwde alarm horen mischien even een foto daarvan maken dan kunnen we daar ook een passend antwoord opgeven
 38. 1 punt
  Ja, maar ik dacht dat het hier om een Picanto ging. Overigens is bij de Niro ook een +12Volt in de motorruimte aanwezig bij de zekeringkast (7.5 van de gebruiksaanwijzing). Daar moet je bijv. startkabels op aansluiten als dat nodig is. En dar kun je ook het relais op aansluiten.
 39. 1 punt
  Renault heeft een tijdje tomtom in het dashboard geschroefd.. Updates via Tomtom website.. Briljant, maar helaas zijn ze daar ook weer mee gestopt.
 40. 1 punt
  Ik heb mijn Niro sinds oktober, staat wel weer nieuwe software op;
 41. 1 punt
  Updaten voor Kia's van na 2013 is gratis. Dit kan je regelen bij de dealer. (en je hoeft niet te wachten tot de servicebeurt!) Dus waarom zal het bij een ander halen voor een gereduceerde prijs? Voor de modellen voor 2013 is de afspraak gemaakt dat je eenmalig 199 euro betaald. Dan heb je dezelfde voorwaarde als de Kia's van na 2013. Dit is ooit afgesproken met de Kiaclub en KMNL
 42. 1 punt
  Begin augustus voor de 1e keer contact met mijn dealer gehad over het probleem en gisteren is de modificatie gemonteerd. zoals ik al zei: Geduld is een schone zaak.
 43. 1 punt
  Heel gaaf! Deze wilde ik ook gaan bestellen voor mijn witte Picanto 3, nu ik dit zie weet ik het zeker!
 44. 1 punt
  hallo Erica welkom hier op het forum veel post plezier hier op het forum en we houden niet alleen van fotos hier maar ook met goed aangevulde avatars (stille hint voor een ieder die dit nog steeds niet heeft gedaan )
 45. 1 punt
  Was bij mij een eitje als je het stuurlint vervangt voor een 18 kanaals zit er in de bedrading naar dat stuurlint een stekkertje extra meestal onder een stukje tape deze moet ook in het nieuwe stuurlint en fan links komt de nieuwe schakelaar module met de stuurverwarmings schakelaar en dat is het wel de rest zou er al standaard moeten zijn Verstuurd vanaf mijn Debielen Mobiele Telefoon met Tapatalk 🤣🤣
 46. 1 punt
  Alles kan, maar er is voor mij is niets prettiger en eenvoudiger dan een TomTom always connected. Thuis stel ik de route in op MyDrive en stuur deze naar de auto. In de auto praat ik tegen Tom en hij praat nog terug ook, stelt mij vragen, ik geef antwoord en hij zet het om in de juiste navigatie. Met de Live service en minimaal vier WiFi kaartupdate's per jaar zonder data gebruik en alles zonder kosten is voor mij de reden. Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 47. 1 punt
  En toen had ik na 5 jaar eindelijk een defecte xenon lamp dus nu eindelijk de ombouw gedaan naar led en de eerste indruk is wow wat een licht Ook heb ik hogere afdek dopen die goed passen weten te vinden dit zit 1000x beter dan zo een rubber afdekdop
 48. 1 punt
  waarom gebruik je niet Apple carplay of Android auto. dan kun je netjes navigeren met Kaarten van Apple of Google maps. Kost maar weinig data volgens mij
 49. 1 punt
  De kaart update is 7 jaar maar voor het audiosysteem is de garantie inderdaad 3 jaar.
 50. 1 punt
  Ik wordt moe van ieder die denkt op korte termijn goedkoper uit te zijn. Uit eindelijk is een dealer gewoon goedkoper op de lange termijn ook al de garantie voorbij is. Dit puur door expertise software voor motor etc. Tuurlijk moet je opletten dat de dealer nette prijzen factureerd maar als je een relatie wilt opbouwen is het geven en nemen. Paar jaar geleden met een vriend zelfde auto gekocht en beide 7 jaar mee gereden. Ik bij mijn Kia dealer hij elders. Uit eindelijk was hij 28% meer kwijt. Hij heeft een keer extra schrijven en blokken gehad. En een grote ipv olie beurt. Tevens was mijn auto sneller en fijner omdat de software bij gewerkt was. Uiteraard moet iedereen het zelf weten. Maar ik hoor met regelmaat dat mensen die gaan shoppen voor prijzen altijd iets te mokken hebben. Terwijl ik nooit gezeur heb. 7 jaar garantie geeft mij een goed gevoel. Mijn dealer hier in IJsselstein ook hoef maar te bellen en het wordt allemaal geregeld zonder ooit maar een maar te horen. Gegroet.
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00