Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/02/2022 in all areas

 1. Update... 4 dagen na bovenstaande laat dealer me weten dat de wagen bij hen is aangekomen en reeds voor levering beschikbaar zal zijn op dinsdag a.s. 22/11... Als dit geen plotse stroomversnelling is... De trekhaak zal men op een later moment monteren. Ik heb niet de indruk, met wat ik hier op het forum al gelezen heb dat er mbt productiedatums geen echte lijn te trekken is en men het bij de dealer zelf ook niet altijd goed weet en bovendien hun data ook niet altijd overeenstemt met de werkelijkheid. Wens jullie allen, die nog in blijde verwachting zijn, alvast ook een snelle(re) levering.
  4 points
 2. Nou. helemaal top... Als first time ev automaat rijder went dit heel snel
  4 points
 3. Gisteren mijn GT Plusline opgehaald, tot nu toe dik tevreden over de rijprestaties
  4 points
 4. De OTA updates zijn incrementeel (enkel het geupdatet stukje software) en niet als geheel, zoals met een USB. Met de USB updates, download je elke keer het volledige pakket van alle bestanden: Firmware, software, kaarten, navigatie. Via USB kan het programma niet zien welke deel nodig is, dus download hij alles.
  3 points
 5. Hij is binnen! Het is toch de HK versie geworden! Voor degene die hem vandaag hebben opgehaald of in de toekomst nog moeten doen, veel plezier ermee, het is een hele fijne auto!
  3 points
 6. Dat is fors hoger dan dat ik afreken met mijn ENGIE pas. Mijn tarief is €0,28 / kWh incl. BTW zonder abo per maand of starttarief per laadbeurt. Een kanttekening zet ik er wel bij, dat ik alleen, en we hebben de auto nu 15 maanden, AC laad. We zijn nog niet op vakantie geweest en ook nog niet aan de snelweg gestaan.
  3 points
 7. Inderdaad het duurt heeeeel erg lang. In de zomer wel gedaan op eco+ stand omdat het kan. Omdat ik nog een ouder model Niro heb laadt die maar op 1 fase van de 3 die Zappi heeft. Dat is bij mij 5,7. Maar een aantal uur per dag leveren mijn panelen 7-8kw/h. Over 3 fasen dus maar maximaal 1/3 voor de auto en 2/3 terugleveren. Voor een lading van 20 -> 80% ben ik de hele dag aan (semi) druppel laden uit de panelen. En dan nog gaat een deel gekocht worden van het net als de avond valt. Met een auto met 3 fase boord lader natuurlijk heel ander verhaal. Heb 12MW aan panelen (43stuks).
  3 points
 8. Ik heb nu ook een update: de auto is binnen en zal op maandag 14 november aan mij worden geleverd. Op twee weken na een jaar op gewacht. Dat laatste vergeten we maar zo snel mogelijk. Dadelijk genieten. Nog 10 nachten slapen.
  3 points
 9. Vraag ook prijzen op bij de diverse 'Fastfitters', wellicht ook interessant.
  2 points
 10. Loopfanaat, 01/03/2022, Valkenswaard, DPL, Aurora Black, HK, 30/11/22 ophalen
  2 points
 11. Obi-wan, 15/04/2022, Rotterdam, DPL, Aurora Black, HUD, 08-12-2022 ophalen!!
  2 points
 12. Ik wilde minimaal 19" op een HEV, dat kan niet af fabriek, dus heb gekozen voor de accessiore 19" velgen https://webshop.kia.nl/accessoires/velgen/0/R2400ADE09BC&modelid=167/ Banden zijn Continental All Season Contact
  2 points
 13. Het lijkt niet een gehele nieuwe software te zijn, enkel de kaartgegevens in een vernieuwde mapversie. Het systeem kent namelijk verschillende versies, voor: - softwareversie - firmwareversie - navigatie-app-versie - mapversie
  2 points
 14. Wat @Rickaangeeft klopt, het was alleen de softwareversie (zie datumstempel 221004, 4 oktober 2022). U kunt het bij alle versienummers zien aan de datumstempel die is opgenomen in de versienummers. Dit is bij uw firmwareversie, navigatie-app-versie en mapversie nog 220622 ofwel 22 juni 2022. Einde deze maand wordt een nieuwe halfjaarlijkse update verwacht voor de kaarten (met meestal een update voor navigatie en software erbij in begrepen).
  2 points
 15. Ik heb gisteren de nieuwste update kunnen installeren. Is volgens mij alleen een software update en geen kaartupdate.
  2 points
 16. Hier ook! En ook exact dezelfde auto zie ik, een DPL in Cityscape Green...hopelijk hoeven we hem niet te delen
  2 points
 17. Delivery day! Vandaag naar de dealer om de Niro EV op te halen!
  2 points
 18. Thanks! Gelukkig kreeg ik bij “de” RDW geen Nederlands examen
  2 points
 19. Ik kom even terug op dit onderwerp met mijn ervaringen: naast MP3 pakt de Meridian wel WAV, maar geen FLAC. Met WAV ben ik helemaal tevreden... Wat mij betreft: topic gesloten.
  2 points
 20. Vanmiddag werd mijn Proceed eindelijk bij mijn werkgever gebracht. Ik heb er nog niet heel veel mee gereden, maar mijn vorige auto (de grijze Octavia links op de foto) ben ik al snel weer vergeten.
  2 points
 21. Hier lijk ik een misverstand te lezen. Als je zonnepanelen over 3 fasen leveren, is het niet zo dat Zappi maar eenderde kan gebruiken in de eco+ modus. Je elektrameter verrekent de vermogens tussen de fasen. Dus als je zonnepanelen op enig moment 9 kW terugleveren aan het net, is dat 3 kW per fase. Je Zappi (of laadpaal in het algemeen) kan dan toch je 1-fase auto met 9 kW laden zónder (volgens de meter) iets uit het net te halen. De meter registreert dan een verbruik van NUL.
  2 points
 22. Oei. Ik hou mijn hart vast dan. hier hetzelfde verhaal ivm eventueel nieuws over de productie. elke maand moet ik eens bellen om te vragen of er al nieuws is. Heel onprofessioneel van Kia en heel frustrerend voor ons de klant.
  2 points
 23. Hoi kia fans! ik heb mijn kia sorento pace phev besteld. Ondertussen ben ik al 15 maanden wachtende en is de leverdatum al 4 keer achteruit geschoven. De dealer zegt telkens: bel volgende maand nog een keer, misschien is er dan nieuws maar na bijna 1,5 jaar iedere 3-4 weken bellen en telkens te horen dat er nog geen productiedatum gekend is begint het wel tegen te steken. Kunnen Kia dealers echt niets zien of opvolgen zoals bij andere merken wel het geval is? zijn er nog mensen met zulke lange wachttijden en onzekerheden? Dankjewel bij voorbaat
  2 points
 24. Vandaag gebeld dat de auto bij de dealer is aangekomen. 2 april besteld phev gt plus line. Zaterdag ophalen! Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  2 points
 25. Dat is voor mij geen bezuiniging hoor. Ik heb ooit daar wel mee gewerkt, maar ik heb echt geen zin in een elektrische achterklep waarop ik moet wachten tot die open of dicht is. Ik gooi ‘m wel dicht. Gaat stuk sneller.
  2 points
 26. We zijn er uit, vanaf de Dynamicplusline heb je IFLS maar wordt in het instellingen menu omschreven als High Beam System Kan het nog ingewikkelder. Bedankt voor jullie meedenken.
  1 point
 27. Dat zou ik idd wel eens kunnen doen, eerst diagnose.
  1 point
 28. Zo laatste update Sportage staat nog altijd in garage na 3 mnd en probleem nog steeds het zelfde uitvallen enz enz enz. Garage heeft importeur helemaal gek gemaakt en heb nu sinds gisteren een nieuwe Sportage thuis staan. Dus lof voor de garage , maar wat een waardeloze communicatie met de importeur, ze zijn niet eens naar de auto komen kijken . De wagen is nieuw van mei , half jaar oud en nog niet opgelost door de importeur, maar heb wel, nu de nieuwe. Hopelijk gaat het bij jullie allemaal wel goed, maar wel weer een genot om mee te rijden.
  1 point
 29. Gezien het aantal berichten door @Gsm geplaatst op dit forum wel, maar ik doe liever geen aannames. Ik heb alleen de vraag beantwoord.
  1 point
 30. Ik laadt meestal op tot 80%. In de zomer staat de GOM dan op rond de 450, nu is dat 410. Ik denk zo’n 10% meer verbruik door de verwarming, zwaardere lucht bij lage temperaturen en gewoon wat meer weerstand in de aandrijving. Als ik hem vo maak haal ik nog steeds de 500 kilometer. Het grootste verschil blijft in je rechtervoet zitten.
  1 point
 31. Nu maakt het alleen niet uit hoeveel de lader sneller kan dan je auto, de (absolute) maximale laadstroom wordt door je auto aangegeven, dus met een max van <80 kWh is elke laadpaal met een vermogen van >100 kWh snel genoeg. En of je die 10 kWh om thuis te komen nu in 6 of 9 minuten laadt..........wat is 3 minuten op een mensenleven? Als ik al zo'n beetje extra nodig heb, haal ik toch al een bakkie koffie..........sta ik zo een kwartier of nog langer stil.
  1 point
 32. Sta jij hier zelf ook bij @MaJaMestreech?
  1 point
 33. Klopt. De november update is nog niet uit. Wel is er een tussentijdse software update tbv OTA updates uitgekomen voor MY'22 en MY'23 modellen uitgekomen. ( ModelYear202x)
  1 point
 34. Gefeliciteerd! Heel veel plezier ermee!
  1 point
 35. Ho is, hier ook, ook DPL en Cityscape green... dat wordt deeltijd rijden met z'n 3en Zwolle ben ik... jullie?
  1 point
 36. Het is de Morning Chant, de Morning Pilot ligt nog in de haven van Fos en is de 20e in R’dam. Op beide boten staan Niro’s!
  1 point
 37. Ik heb sinds gisteren een Wallbox plus met loadbalacing.... Je kan de paal op meerdere mani eren instellen.... Panelen voorrang op net.. Dan komt de auto des vol.. Echter is het probleem als je alleen panelen kiest.... Zodra de zon minder wordt of compleet achter de wolken.... Auto niet vol.... Als je dat risico neemt..
  1 point
 38. Wouw, ik hoop dat ze mij ook bellen, dat zou fantastisch zijn. En anders blijven we inderdaad lekker klagen
  1 point
 39. dat is een groot verschil met die van mij......ik moet op de grond liggen wil ik iets zien.....zelfs in een donkere garage zie ik nauwelijks iets. Daarnaast, ik zie bij mij alleen aan de linkervoet een klein plastic dopje zitten, daarachter een klein ledje. Bij jou zie ik het licht veel meer oplichten aan de gaskant !!!! zeg maar de rechtervoet. zal straks een foto maken. Vanaf dag 1 heb ik aan de dealer gezegd....heb je soms de ledjes die ACHTER gemonteerd worden voren gemonteerd...hij ontkent uiteraard. kijk ik naar GT line projectie op de vloer is dat ook netjes, dealer zegt dat is ook knudde....ik krijg mijn geld terug. Ik denk dat ik maar eens hard weg loop bij die dealer.
  1 point
 40. Ok, ik heb contact gehad met de dealer...ze worden weer uitgebouwd en ik krijg mijn geld terug. De lichtopbrengst was gewoon knudde.
  1 point
 41. Mmm duurde bij mij nog net geen 3 min.
  1 point
 42. Gisteravond wilde ik tijdens het rijden mijn spiegels verstellen. In het donker kon ik de knopjes niet direct vinden, iets wat mij voor mijn gevoel niet eerder zoveel moeite had gekost. Het viel mij op dat in tegenstelling tot de knoppen voor de raambediening de knoppen voor de spiegelbediening niet verlicht zijn in het donker. Ik heb het gevoel dat dit eerder wel zo was, is het lampje kapot of waren deze knoppen nooit verlicht en beeld ik het me slechts in dat ze we verlicht waren? Is er iemand bereid dit te checken bij zijn Ceed3? Voel me bezwaard om langs de dealer te rijden terwijl blijkt dat er helemaal geen lampje in zit...
  1 point
 43. Ok, ik hou dit achter de hand, mocht de update morgen niet helpen. Alhoewel die update ook wel een volledige reset zal doen. Bovendien blijft het de vraag wanneer het probleem weer opnieuw ontstaat. De afspraak met de dealer staat al, dus ik wacht nog even af....
  1 point
 44. Ik heb er standaard 19" onder zitten en vind het heerlijk rijden. (245/45/19)
  1 point
 45. Ik heb er nu LED in , echt verbeterd , en de kleur is nu gelijk aan die van de kleur dagrijverlichting
  1 point
 46. Dat is om de knipperlichten beter te laten zien omdat de ledverlichting nogal vel is wordt opdat moment de led als eerste gezien en niet het knipperlicht vandaar dat hij uitgaat
  1 point
 47. Heb even een vraag als je de verlichting op automaat heb en overdag zijn de led dagverlichting aan het branden als ik dan mijn knipperlicht aan zet gaat aan die kant mijn led dagverlichten uit. Is mijn knipperlicht weer uit gaat mijn verlichting weer aan. Kan hierover niets vinden in de beschrijving wil alleen even weten of jullie dat ook hebben
  1 point
 48. Ja precies, bedankt voor de uitleg
  1 point
 49. Het gaat niet om de hoogte van de snelheid maar het toerental, in het begin wegblijven uit het rode gebied op de toerenteller.dit is voor een auto veel beter dan hem inrijden met boodschap ritjes. Veel plezier met de Sportage, en laat hem maar lekker lopen en geniet. Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
  1 point
 50. Rare manier van inrijden !
  1 point
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Create New...