Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/23/2020 in all areas

 1. Even nog een kleine terugkoppeling : nu toch al een aantal maanden een nieuwe 'stuurdoos' in de wagen. En het openen van de ramen heeft zich nooit meer voorgedaan. In het verleden hadden we het gevoel dat dit gebeurde als de wagen verschillende dagen niet gebruikt werd. Door de corona-crisis is dit de voorbije maanden zeker veelvuldig gebeurd. Dus wat ons betreft is dit opgelost (en hopen dat het zo blijft)
  1 point
 2. Toen de headunit de update had gekregen, werkte SD kaart met het oude kaartmateriaal niet meer. Deze is niet compatibel en bij insteken van de SD kaart met het nieuwe kaartmateriaal werkt het weer. Dus bij mijn lukt downgraden niet. Wel dank voor de goede tip! Het lijkt erop dat de import in het geheugen van de headunit wordt weggeschreven. Ik snap dus niet dat de functie van meer dan 2 tussenpunten nu verdwenen is, het gebruikt immers zeer weinig data (adres, coördinaten, maar etc. zijn maar een paar bytes). Ik vermoed dan ook dat er iets anders aan de hand is en KIA een andere reden had om deze functie te verwijderen. Of gewoon een lekker ouderwetse bug?
  1 point
 3. Klopt, er is geen traditionele transmissie maar je hebt MG1 (Motor/Generator 1, wat bij Kia de HSG is) en MG2 (tractiemotor) die door middel van een enkel planetair tandwielstelsel met elkaar verbonden zijn. Dat is wat ze de Hybrid Synergy Drive noemen. Ze simuleren daarmee een CVT achtige transmissie. Het hoogste trekgewicht met deze constructie is momenteel de Ford Kuga PHEV met 1200kg. De Toyota RAV4 mag meer trekken maar dan moet je de AWD versie hebben met de elektrisch aangedreven achteras. De Corolla die ik heb komt niet verder dan 750kg. Het grote voordeel van deze constructie is dat er zo weinig onderdelen in de transmissie zitten dat er maar weinig kapot kan gaan. Je hebt geen koppeling die kan slijten bijvoorbeeld. Er zit wel een koppelingsplaat in maar die is altijd verbonden en dient als failsafe voor als er iets grandioos mis zou gaan met motor of transmissie.
  1 point
 4. Overigens heb ik de laatste tijd wel meer dan 600 km gereden op één lading maar de GOM veranderd slechts langzaam.
  1 point
 5. Voor mij staat Kia nu dankzij de dealer voor Kies Iets Anders
  1 point
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00


×
×
 • Create New...