Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/01/2022 in all areas

 1. Ik heb een bericht gekregen van de dealer dat ik op 31 augustus mijn zwarte DynamicLine kan ophalen Deze is medio mei in bestelling gegaan.
  3 points
 2. Ah, bedankt voor deze bevestiging. Overigens is het van de gekke dat elk land in Europa weer zijn eigen stickertje en procedures moet hebben. Ik heb een sticker van Spanje (blauw) en ik moet weer een andere sticker hebben voor Frankrijk (groen). Er zullen vast ook nog andere landen zijn met hun eigen ideetjes. Aljs je met de auto door Europa wilt kun je straks niet eens meer door de voorruit naar buiten kijken. Kunnen we dat in Europa nou niet op elkaar afstemmen? Allemaal dezelfde sticker met een plekje voor het eigen vlagje en symbooltje ipv ieder voor zich?
  3 points
 3. Wij wachten al van 24 januari op een PHEV GT+ green. Eind juni was de verwachting dat deze half september zou geleverd worden, maar eigenlijk kunnen ze niets zeggen en is er geen duidelijke leverdatum van Kia uit. Ik verwacht hem dan ook niet in september. Ik heb de hoop wel beetje opgegeven, tot nu toe altijd de dealer zelf gecontacteerd m.b.t. nieuws. Ik geloof het wel en ga er niet meer achter zitten. We horen het wel als ie komt, ook al is dat pas in 2023 Het is vooral jammer dat Kia totaal geen informatie geeft. Kan wel begrijpen dat er te korten zijn of wat dan ook. Maar daar is geen informatie over, laat staan een uitleg waarom klanten die in april/mei een Sportage hebben besteld er wel al in rijden en wij bijvoorbeeld nog niet. Elk merk heeft zijn problemen, maar iets meer duidelijkheid mag wel. Dan valt het voor de wachtende klant wat te begrijpen, want testmodellen voor YouTube reviews en reclame zijn er wel genoeg.
  2 points
 4. Laadpalen, dat is een studie op zich. Ben er in gedoken en wil uiteindelijk zelf gaan voor een slimme “Zappi”. Heb al vast een YMVK kabel en een UTP kabel getrokken van de meterkast naar mijn garage waar het laadstation komt.
  2 points
 5. Nou. We zijn aangekomen in Italië, maar niet met ABRP als navigatie.. Ik vind het een lastige en onduidelijke @#$$@@ route planner, maar misschien ben ik te veel eisend. Als je navigeert met een laadpaal op de route, moet je soms van de snelweg af... niet fijn om dan steeds weer te zoeken waar de paal is .. en de locatie is soms te onduidelijk, en soms ook op een bedrijven terrein. die is afgesloten !!! Maar goed , ik zal wel iets fout hebben gedaan, maar wat wel fijn is dat je exact weet hoeveel je verbruikt.. Ik heb maar gewoon met de Kia Navi gereden en een laadstop in het menu gekozen en ingepland, ging ook prima Auto reed wel super zuinig. 15.4 kw met soms 14.9 kw op 100 km in Duitsland , in Oostenrijk en Italië zelfs 13.4 ! Vooral met de afdalingen is lachen... lekker bijladen in de afdaling Snelheid van 100 tot 130 km per uur gereden , afhankelijk van verkeer en aangeven max snelheid. Airco is bijna de hele reis aan geweest. Laden van 24 to 80 % in max 35 min. bij max laadsnelheid van 74 kw.. Plassen , benen strekken. eten.... rust pakken en weer door.. Is mij 100% meegevallen, dat je er dan wat langer over doet ala, maar wel in alle rust, geen gejakker en stress. Ook de laad palen waren goed bereikbaar, palen gebruikt van Ionity, EnBW en nog een paar. EnWb is super en maar 0.55 ct per kw... ipv 0.77 ct per KW bij Ionity . en laad net zo snel.. alleen staan er niet 4 of 5 palen...maar soms maar 1 of 2... Ben benieuwd op de weg terug, over 10 dagen weer een verslag.. Mvg. Mark ( Hitmark )
  2 points
 6. De oorspronkelijke vraag van @johan1962 was naar “een goede betaalbare laadoplossing”. Of hij nu een laadpaal of een laadpas bedoelt is niet duidelijk. Je antwoord lijkt dus wel te passen (pun intended). overigens: ik ben ook, al ruim 3 jaar, happy user van de Zappi. Dat ding kan gewoon érg veel van zichzelf, en als je dan ook nog knutselaar bent, dan kun je er nóg meer mee. Ik heb ‘m gekoppeld aan Home Assistant, waardoor ik makkelijk een eigen statusdisplay kan maken en als ik wil kan ik instellingen automatisch aan laten passen. Zo kun je de auto bijvoorbeeld op goedkope uren laten laden als je flextarieven hebt (die wijzigen per uur).
  1 point
 7. Of ze mooi zijn weet ik niet helemaal, maar als jullie je afvragen hoe een Proceed Penta Metal eruit ziet na 15 minuten stoffige semi-verharde weg in Marche, Italië.... Zo dus. Auto was net afgeleverd (dag voor de vakantie) en nog extra naar de Poetser geweest op initiatief van de Leasemaatschappij. Ik had nog zo gezegd, niet nodig met de zomervakantie voor de boeg.... (Stoelen toch heel fijn om de auto mooi gepoetst te ontvangen) In Nederland snel de wasbeer opzoeken en dan eens echt een mooi plekje zoeken voor een paar mooie foto's. Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk
  1 point
 8. Vandaag gebeld door Kia van Mossel in Harderwijk. Mijn in april bestelde Kia Sportage DynamicPlusLine HEV is binnen, ik ga hem volgende week vrijdag ophalen. Top
  1 point
 9. En inmiddels de oplossing waardoor ik me heel dom voel. De binnenkant ziet er net anders uit dan mijn vorige kia's waardoor ik de verkeerde heb geopend en bij t grootlicht (H1) uitkwam terwijl aan de buitenkant ervan (andere zeer goed verstopte dop) het licht zat wat ik wilde vervangen (H7). Even reservoir koelvloeistof losmaken van chassis (2 schroeven)
  1 point
 10. Uiteindelijk is het gewoon een complexe legokit, je moet het terugbouwen zoals je het hebt loshaalt. De tijd maakt het een kostbare klus, als je arbeidstijd moet betalen. Een niet limitatieve lijst van dingen die als eerst bij me opkomen, in het algemeen bij vervanging als je het uitgebreid wil doen. Je kan zelf (bewust) beslissen wat je niet wilt doen. Vooraf: Reparatiehandleiding kopen, van Haynes bijvoorbeeld/bij voorkeur. Hierin staan alle juiste waarden en wat je moet doen. Controleer het andere motorblok één op één op de motorcomputer kan worden geplaatst of dat deze met een computer moeten ingelezen worden op elkaar. De gebruikte motor testen, voordat je begint alles wat je kan testen zoals: Draait de krukas mooi rond, compressie, etc En de slijtage bekijken (met iemand die er wat aan kan zien), carterpan en kleppendeksel eraf als dat makkelijk gaat en kijken naar de slijtage sporen alsmede de cilinderwanden met een cameraatje (door het bougie gat). Controleer erg goed of het echt dezelfde motor is, zitten alle onderdelen op de zelfde plaats. Motorsteunen, dynamo, etc . (Het kan anders mogelijk niet passen) Maak een keuze of je verder gaat met deze motor. Voorbereiding: Goed inlezen wat je nodig hebt, met name speciaal gereedschap. Tips ophalen bij mensen met toegepast kennis van deze motor, auto of combinatie. Gereedschap aanschaffen of fabriceren (on the go). Benodigde onderdelen bestellen (Als het terug kan, iets meer dan je nodig hebt) Relatief goedkope onderdelen bestellen, waar je nu toch goed bij kan: Aandrijfriem, waterpomp, multiriem, spanrollen, rubberslangen, thermostaat, filters, brandstofpomp, etc. Slijtage onderdelen, iets eerder vervangen nu hij toch op de brug staat en het open ligt: Remmerij, koppeling, remvloeistof, remleiding, draagarmrubbers, De auto zal enige tijd niet van de brug kunnen, zolang de reparatie loopt. Zorg dat je voldoende tijd op de brug kan staan, meerdere dagen klinkt niet gek. zeker wanneer je meer vervangt, nu hij er toch staat. Tijdens: Neem je tijd Maak foto's hoe het vast zit. Dat is het makkelijkste terug zoeken, hopelijk heb je het niet nodig. Wees voorzichtig met plastic connectors losmaken, die wil je niet breken gezien ze aan de kabelboom vastzitten. Alle maten boutjes en moertjes komen voor, zorg dat je het er georganiseerd uithaal. ziplock zakjes en watervast stift. Sommige onderdelen zitten met verschillende lengte bouten vast, een te lange terug stoppen in het verkeerde gat, kan grote problemen opleveren. Teken het onderdeel/montagevlak af op karton en druk de juiste bouten op de juiste plekken door het karton. Schroef alles vast met het juiste moment (momentsleutel) en eventueel de juiste vloeistof zoals locktide.
  1 point
 11. Ik heb vandaag 2x nieuwe Samsung Fit Plus 64gb in de bus gekregen en meteen getest en het werkt !! Deze zijn in ExFat geformateerd (standaard uit de blister gehaald) en m'n muziek gekopieerd en eureka ! https://tweakers.net/pricewatch/1230801/samsung-fit-plus-64gb-zwart.html Succes voor de anderen!
  1 point
 12. Net als in Duitsland wordt de sticker op kenteken uitgegeven..............dus zal een cameracontrole ook geen prent opleveren. En wanneer je de voorruit (met sticker) moet laten vervangen, kun je met de kwitantie/QR code bij staandehouding aantonen dat je de sticker hebt.
  1 point
 13. Dat valt nog te bezien, want als die boetes geautomatiseerd (lees: met camera) opgespoord en uitgedeeld worden, dan ziet die camera geen vignet op je ruit en krijg je toch een bon. En ga dan maar achteraf procederen… Als je staande gehouden wordt dan kun je je tijdelijke papiertje laten zien…
  1 point
 14. Gefeliciteerd veel rij plezier maar dat komt wel goed ...........
  1 point
 15. Als je de tweede regel op de mededelingen knop selecteert kun je de lijst selecteren. https://update.kia.com/EU/NL/Main
  1 point
 16. Goedendag, Hierbij wil ik mijzelf voorstellen. Ik ben Jelle, ik kom uit de regio Drechtsteden. Na 4 Renaults (2x Clio & 2x Twingo) gereden te hebben, Was ik een tijdje opzoek naar een nieuwe auto. De keuze is gevallen op een witte KIA Rio GT line uit 2019. Ik zal in het subforum Rio, binnenkort een topic starten over mijn KIA Ik ben altijd geïnteresseerd in een toerrit en meeting. Met vriendelijke groet, Jelle
  1 point
 17. 22-7 was het dan zo ver! Eindelijk werd onze Sorento (PHEV executiveline ) afgeleverd! nog net geen jaar gewacht (5-8-2021 besteld). Het is het wachten zeker waard tot nu toe alleen maar positief, wat een heerlijke auto wat een luxe, comfort en rust! Genot om in te rijden. 31-7 de eerste grote rit naar Oostenrijk.
  1 point
 18. Je kunt eens flink schudden aan de auto als de meter na het tanken weer blijft hangen. Dan zou de vlotter los moeten komen, als dat niet gebeurt zit het mogelijk in de electronica (spoel/potmeter) die het signaal van de vlotter omzet in een elektrisch stroompje.
  1 point
 19. Dat klinkt als een vlotter die blijft hangen in de tank.
  1 point
 20. Fijne berichten allemaal met de auto's die geleverd worden. Ik heb een Sportage GTPlusLine HEV Experience Green besteld op 17 / Feb hij zou Eind vorige maand geleverd worden maar kreeg Dinsdag te horen dat het 17/12 was geworden.......geen probleem om op iets te wachten maar dit is niet leuk meer.
  0 points
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00


×
×
 • Create New...