Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/08/2021 in all areas

 1. Gisteren de auto mogen ophalen. Heerlijk , die geur van een nieuwe auto. Zoeven over de weg. die rust.. Binnenkort foto plaatsen, was al donker toen we thuis kwamen..
  8 points
 2. Ik ben vanmorgen terug geweest met de 3 dagen oude e-Niro. Ondertussen al 80 kilometertjes op de teller... Ik mocht zonder afspraak langskomen en bij aankomst stapte een monteur direct in. Ook hij was verbaasd over het gehobbel en getril. Zonder gedoe en papierwerk kreeg ik ook een vervangende e-Niro mee, dus alles netjes opgepakt door de dealer. Vanmiddag werd ik gebeld en het bleken bij mij inderdaad banden met hoogteslag te zijn. Of het bij alle 4 zo was, weet ik niet, maar ze hebben alle 4 de velgen + banden direct compleet vervangen voor een nieuwe set. Deze set is uiteraard helemaal gecontroleerd en gebalanceerd. De weg naar huis voelde weer een stuk rustiger en ik merkte dus direct een hele grote verbetering. Al met al snel en zonder gedoe opgelost door Kia Werkhoven in Houten.
  7 points
 3. 7 points
 4. Doe geen moeite iemand te overtuigen die niet wil, hij zal altijd op zoek gaan naar redenen om het niet te doen. Als je straks in 10 minuten 500km kan laden wordt er weer een andere reden gezocht. Of dan moet de range 1000 km zijn om met 1x tanken naar spanje te kunnen rijden met caravan, al hebben ze dat nog nooit gedaan. Ieder maakt zijn eigen keuze en soms kom je er achter dat het de verkeerde is, en soms wil je dat niet toegeven.. En soms heb je spijt dat je zo lang gewacht hebt..
  7 points
 5. Ik haal meer uit je verhaal dat je uit moet kijken voor koffie, niet te veel brinta moet eten en geen bezoekjes doen in maastricht..
  6 points
 6. Voor € 25,-- zo'n eurobox aangeschaft en met wat omgebogen aluminium hoekprofielen en de nodige huisvlijt deze frunk in elkaar gezet. Erg blij mee op vakantie! Ik heb thuis laadpunt met vaste kabel, gebruik deze kabels dus zeer zelden en zo altijd bereikbaar.
  6 points
 7. Het enige wat je wilt zeggen is dat je het niet eens bent met after market led verlichting gebruiken….prima. De rest van je “toevoeging” aan dit topic heeft TOTAAL niets met het onderwerp te maken, zeker niet je leasecontract en waarde van de auto. of is dit laatste toevallig je digitale handtekening? Komt wel érg vaak terug….
  6 points
 8. Is SG2 dan niet wat dubbelop? SG = Second Generation en die 2…?
  5 points
 9. Volgende week vrijdag kan ik de Niro ophalen! Zin in!
  5 points
 10. Sinds dinsdag in het bezit van een Kia e-niro executiveline 64kw. Na 30 jaar Mazda rijden ( meredeel met mazda 6en) overgestapt naar vol EV. Aangezien mazda daar nog wat mee achter blijft en ik een auto zocht die ver komt op 1 lading en ook nog eens binnen mijn budget paste kwam ik op deze uit. na de eerste 150 km te hebben gereden deze week kan ik zeggen dat ik heel tevreden ben. Wel gaat er een geheel nieuwe wereld voor mij open, en is ieder vergelijk met mijn vorige auto’s appels met peren vergelijken. vandaag voor het eerst aan de stekker gehangen wat toch een spannende gebeurtenis is. Maar alles werkt. Ik gebruik een thuislader, een zappi 2v. En maak zoveel mogelijk gebruik van mijn zonnepanelen. over 2 maanden een grote uitdaging om er de 1200 km mee te rijden richting Zuid-Frankrijk. gr. Adrie
  5 points
 11. Ik haal tot nu toe niet meer dan 360-370 km op één lading. Rijd regelmatig 130(+) waar het een keer kan en trap het pedaal regelmatig flink in (zo lekker dat wegzoeven) zal wel niet bevorderlijk zijn voor het verbruik, jammer dan, als ie bijna leeg is gaat ie weer een dagje of nachtje aan de lader en geniet weer vrolijk verder. Kost mij uiteindelijk nog maar ongeveer een derde t.o.v. benzineauto.
  5 points
 12. En binnen...... Had helaas weinig tijd voor een uitgebreide toertocht, maar een rondje boulevard was genoeg voor een brede grijns .......Heerlijk
  5 points
 13. Yesss, volgende week donderdag m'n Gravity Bleu Executive ophalen. Mooi kerstcadeau.......
  5 points
 14. Het is een prachtige auto "in the flesh". Rijdt super. Ik vind het raar dat er zo veel minder van die rode zijn in het land (< 400). Geen week oud, en ik ben super tevreden mee.
  5 points
 15. Zal ook ff plaatje dumpen, inmiddels met de winterwielen..
  5 points
 16. Voor mensen die hun KIA zelf willen updaten is er nu een site met een tool: https://update.kia.com/EU/NL Denk dat half europa aan het downloaden is want de download bij mij gaat niet verder dan 3mb. Deze software werkt je systeem en kaart bij.
  4 points
 17. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Paar uur geleden gebeld door de dealer. Mijn auto is in Rotterdam en staat op het punt om op de trailer richting de dealer te gaan. Volgens hun ook eerder dan verwacht. Ze moeten nog een blackbox inbouwen dus hij belt mij vandaag of morgen terug wanneer ik de auto op kan halen. Er komt dus eindelijk schot in de zaak, denk dat dit ook goed nieuws voor de rest betekent.
  4 points
 18. 22-7 was het dan zo ver! Eindelijk werd onze Sorento (PHEV executiveline ) afgeleverd! nog net geen jaar gewacht (5-8-2021 besteld). Het is het wachten zeker waard tot nu toe alleen maar positief, wat een heerlijke auto wat een luxe, comfort en rust! Genot om in te rijden. 31-7 de eerste grote rit naar Oostenrijk.
  4 points
 19. Nou, daar is hij dan. Staat hij te shinen of niet?
  4 points
 20. @GJM Je kunt het eenzijdig arrogant gedrag noemen, maar dan geef je wel de indruk dat je je afsluit van alle nieuws om je heen. Werkelijk óveral zijn er tekorten, óveral stijgen prijzen met een noodgang, óveral is personeelstekort. Dus als Kia jouw auto in elkaar moet zetten voor je, dan moeten ook zij hogere prijzen betalen voor hun grondstoffen. Ik denk dus echt niet dat je indruk maakt met het ontbinden. En als je er iets mee duidelijk wilt maken, dan is dat aan jezelf, dat er nu een einde komt aan de luxe van de afgelopen decennia. Sinds de oorlog is de welvaart met sprongen toegenomen. En daaraan komt nu -vrij abrupt, dat wel- een einde. Dat hoef je niet leuk te vinden, maar we zullen het met z’n allen wel moeten accepteren. Of wegzakken in je eigen frustratie. Want veel andere keus is er niet. Een andere auto wordt óók (veel) duurder. Tis niet anders helaas…
  4 points
 21. Gistermiddag heb ik de auto in ontvangst mogen nemen. Tot nu toe nog weinig gereden, maar deze eerste ervaringen zijn zeer positief. Kia laadpas geïnstalleerd evenals de MijnKia app en de Kia Charge app.
  4 points
 22. Valt best mee; tot en met de 80 kilometer wegen houd ik altijd de max. snelheid + 5 aan (is op de GPS aardig de max snelheid). Op de snelweg blijf ik meestal rustig op de rechterbaan en zorg er voor geen 'drempel' voor vrachtwagens te zijn (90-95 op de teller). Scheelt bij een gemiddeld ritje 'wel' een paar minuten reistijd. Verder goed anticiperen en altijd (op standje 1) uit laten rollen; remmen met dat middelste knopje op de grond doe ik alleen nog in onverwachte situaties. Het valt echt op dat medeweggebruikers die harder van je weg rijden je 9 van de 10 keer weer op staan te wachten bij stoplichten, overwegen of andere 'obstakels'. Probeer het maar eens en let er op. In het huidige verkeer valt toch zowat geen 'eer' meer te halen in proberen de snelste te zijn.
  4 points
 23. Best knap om zo zuinig te rijden, maar wordt je dan niet een soort rijdende drempel waar de wegen op zondag vol mee zitten? Mensen die op een 80 km weg 60/70 rijden, en dan met de afslag of bocht in zicht presteren om nog langzamer te gaan rijden?
  4 points
 24. 4 points
 25. Met alle lof voor # Murcielaygo die met deze geweldige tip kwam, totaal 30M kabel onder de grond doorgetrokken en vanmiddag de extra groep laten plaatsen. https://www.lampen24.nl/lucande-corban-stopcontactzuil-met-deur-172886-nl-nl.html Laad de PHEV nu maar komen.
  4 points
 26. Na 3 jaar en 143.000 km moet ik nu afscheid nemen van de e-Niro. Vorige week de opvolger in de vorm van de EV6 ontvangen. Misschien iets meer verbruik per km, maar wat een heerlijke auto om mee te rijden en te zien... De e-Niro blijft echter in de familie, mijn schoonzus heeft hem overgenomen, dus blijf ik hem nog wel een tijdje volgen. Want afgezien van een vervangen 12V accu, heeft die het helemaal mankementvrij volgehouden. ik heb vaak op dit forum gekeken en vooral ook in begin bijdragen kunnen leveren, maar laatste tijd waren de antwoorden op vragen meestal al gegeven voordat ik kon reageren. Genoeg leven in de brouwerij in elk geval hier, wat je nog niet kan zeggen van het EV6 onderdeel onder dit kiaforum. Allen nog veel plezierige km's in de e-Niro, het is super fijne auto die jullie niet gauw in de steek zal laten.
  4 points
 27. Drie weken geleden "Winterbanden heb ik niet meer nodig" Gisteren:
  4 points
 28. Right.. Als je niet wil kun je dat ook gewoon zeggen, zwakke excuses zijn er meer dan genoeg. "Ïk wil met mijn caravan in 1 ruk daar naar frankrijk kunnen rijden.." Oh, heb je een caravan? "Nee, maar als ik er e1 zou hebben zou ik dat willen.. " Ga je wel in frankrijk op vakantie dan? "Nee, ben nog nooit verder geweest dan limburg, maar vind wel dat het moet kunnen..." Dat soort dingen.. Ondertussen wel wat palen gevonden die wel normaal werken, was blijkbaar een meer lokaal gezwets van 1 specifieke leverancier, de palen stonden ook alleen op chargemaep, niet bij b.v ANWB of KIA app.
  4 points
 29. Vandaag tel. gekregen van de dealer, om te zeggen dat de auto binnengekomen is. Normaal ergens volgende week aflevering. Pace besteld 27-08-2021, voorzien voor 27-05-2022 dus normaal bijna 2 maand vroeger dan voorzien. Tof.
  4 points
 30. Nieuwe slogan: Op inductie moet je koken, niet stoken.
  4 points
 31. Altijd lastig, want zonder verandering zaten we nou nog steeds ergens aan een vuur ons net gevangen zwijn te eten of zo.. Maar ik kan me wel vinden in de bewering dat veel dingen er niet beter op worden, en zonder dat je de achterliggende gedachte weet lijkt het dat ze vooral kiezen voor technische redenen, wat eigenlijk altijd een slechte reden is voor de eindgebruiker.
  4 points
 32. Jaar 2 met de e-Niro. Aantal kms dit jaar 42.491. Gemiddeld gebruik 15,7 kwh/100 km. Totaal aantal kms in 2 jaar 81.888. Wederom bijna alleen maar snelweg. Zelfde kms woon- werkverkeer.
  4 points
 33. Over 2 weken kan ik weer gaan genieten van mijn Sportage, de tumor is vrijdag 14 januari verwijderd en moet het nu 14 dagen rustig aan doen. Nog bedankt voor jullie medeleven het deed me goed.
  4 points
 34. Wat is het hier stil op het forum! Er lijken soms dágen voorbij te gaan dat er helemaal nix gebeurt en dan twijfel ik aan mezelf en of ik nog wel ingelogd ben, of mijn account het überhaupt nog wel doet. En dat in tegenstelling tot hetzelfde onderwerp op het tweakersforum. Is er hier nog wel iemand? Hallo hallo?
  4 points
 35. Vanmorgen mezelf maar eens gereed gemaakt om het achteruitrijlampje te vervangen voor een W16W led versie. Me lekker warm aangekleed, want buiten onder de carport heeft een verwarming weinig nut. Een isolerende mat op de grond gelegd met daarop wat oude tuinstoelkussens (voor de comfort), en dan maar eens gaan kijken hoe ik dat varkentje ga wassen. Eenmaal onder de auto liggend, zag ik met een goed zaklampje, dat ik met wat handigheid er makkelijk bij kom. Dus uiteindelijk binnen 1 minuut zonder gereedschap had ik het bulpje al te pakken. Hierna met een handschoen ivm het voorkomen van vette/viese vingers en wederom wat handigheid met 1 hand het ledje in de houder gedaan, en gelijk weer in de behuizing geplaatst. Klus geklaard......... Al met al binnen 10 minuten kant en klaar. Voor het gemak zou je, om er makkelijker bij te kunnen, de spatlap los kunnen maken dmv 2 schroeven en een snelklemmetje, maar dan ben je misschien er 5 minuten langer mee bezig. Vanavond maar eens kijken wat de lichtopbrengst is
  4 points
 36. Dat kan wel hoor. Je moet in de systeeminstellingen gedeeld scherm activeren bij Android Auto en je kunt dan het rechtse derde deel gebruiken voor welke widget je wilt: radio, kaart, media etc.
  4 points
 37. https://www.anwb.nl/verkeer/veiligheid/tips-rijden-bij-gladheid
  4 points
 38. Wat je zelf wel kan doen in tapatalk is die onzinnige melding "Verstuurd vanaf mijn **** met Tapatalk" uitzetten want dat interesseert echt niemand iets
  4 points
 39. Dealer belde vandaag dat mijn auto er is en ik kan ‘m ophalen op 14 december. Aankomst schip was tweede week van november.
  4 points
 40. Ik heb contact gehad met support via de chat functie op de update site. Ik heb ook diverse problemen na de update, o.a. de instellingen voor geprogranneerd laden verdwijnen. Ik heb ook het probleem dat bij achteruit rijden de sensor indicatoren niet zichtbaar zijn op het grote display (wel in het kleine). Mij is geadviseerd een harde reset uit te voeren (accu kabel gedurende 30 minuten los). Tot no toe lijkt dat te helpen. De tijden voor geprogrameerd laden zijn nog niet verdwenen en ook krijg ik de sensoren keurig in beeld. Moeite van het proberen waard.
  4 points
 41. Klopt; dat moet je ook gewoon met tiewraps doen..... Tape doet zo'n pijn bij het weer losmaken.
  4 points
 42. 24-35 MB/s betekent 200 - 300 Mb/s, dus jouw glasvezel wordt aardig goed tot aan de grens gebruikt. Ik heb 1000/1000 Mb/s en zie ook deze verbinding volledig benut worden (router geeft 980 Mb/s aan). De B staat voor bytes (8 bits), de kleine b dus voor bits. De server van Kia doet het prima. Ik zie wel eens veel tragere servers .....
  4 points
 43. Gisteren is de mijne afgeleverd, super blij mee!
  4 points
 44. Zojuist de aflever afspraak gemaakt. Ik kan de auto 29 oktober ophalen. Dus nog even geduld hebben.
  4 points
 45. Mag zeker wel. Een ieder heeft het respect op te brengen over een opmerking van een ander. Het forum staat hier gelukkig vrij in. Ik kan best indenken dat autoliefhebbers voorlopig bij hun stokpaardje (benzine / diesel) blijven totdat voor hun de drempels dusdanig zijn weggenomen dat het net lijkt of ze aan het "ouderwets" tanken zijn. Als toekomst zie ik het "inductierijden" wel een keer gebeuren. Twee jaar geleden waren de kosten voor mij als particulier te hoog om elektrisch te rijden maar sinds een maand toch een mooie overstap kunnen maken (vanwege een actie bij KIA Lease) zodat voor mij het financieel plaatjes er heel anders uit kwam te zien. Per maand goedkoper uit (maandbedrag en het laden "aantal km's per laadkosten") zijn minder dan in vergelijking met het HEV model. Het wennen in de zin van "het gebruik van een EV" komt vanzelf en zal ook weer een gewoonte gaan worden.
  4 points
 46. afgelopen weken zijn wij op vakantie geweest naar Italie (nabij gardameer). 3 volwassenen en 2 fietsen achterop de trekhaak. Hier wat ervaringen. vooraf goed gebruik gemaakt van verschillende apps zoals: ABRP (kan je veel instellen zoals aantal persone en verbruik, ook wordt rekening gehouden met bergop en berg af ) EVnavigation (geeft iets realistischer aan waaar je kan stoppen) Chargemap (kan niet ontbreken in je telefoon, al is het maar om de fotos te bekijken waar de palen staan) E-tankstellen (voor als je naar duitsland gaat, veel gratis palen en andere...zoals Waze.. met name Chargemap, Waze en ABRP kan je via Android auto of apple carplay op je scherm laten zien. Ik heb vooraf verschillende routes plannen via ABRP en EVnavigation en hieruit de beste (lees: minimaal 2 laders aanwezig) in Waze als favoriet gezet. Doordat je de laadstations in ABRP en EVnavigation alvast gaat bekijken in CHargemap kom je niet tot verassingen te staan waar de laadpaal eigenlijk staat op zn parkeer plaats, want dat is af en toe zoeken. door duitsland is het prima te doen, en langs de snelweg in Oostenrijk ook, maar Italie is toch een ander verhaal. snelladers die niet snel laden, buitengebruik laders, pas niet herkennen laders etc.. verder geen problemen met passen gehad (new Motion pas), alleen Fastnet blijft bij verschillende stations in NL en buitenland communicatie error geven. in Oostenrijk veel laadpalen bij supermarkten. In italie net voor Trento (als je via Oostenrijk gaat) is het gratis laden aan de snelweg. wel max 45 Kwh. Bijna alle laadstations genomen van Ionity. Deze zijn wel zeer duur, maar 99% werkt snel tot 77Kwh. in Frankrijk van Basel naar Luxenburg zijn er niet veel. in Italie moeilijk om snelladers te vinden. op de camping maar met euro EEC 3polige stekker (Camping stekker) kan je vaak wel laden. in de bergen omhoog verbruik je veel, maar uit eindelijk verdien je veeeel weer terug bergaf. zou fijn zijn als de Kia aangeeft hoe snel de lader laad.. bv laden: 300 km per uur ipv aantal kw terugweg via Zwitserland1100 km 5 stops (bij vertrek 100% geladen) 0km, vertrek 230km, Zwitserland - Ionity - Bellinzona sud A2 (32 min) 166km, Zwitserland - Aire de repos - Knutwil Nord (alleen een parkeer plaats met toilet) 149km, Frankrijk - Ionity - A35 - Orschwiller (Haut Koeningsbourg) , Groot parkeerplaats met restaurant toilet en koffie (45min) 222km, Frankijk - nabij Metz -Ionity Hauconcourt (naast E-Leclerc en Tesla charge stations) staat midden op de parkeerplaats . Deze is druk omdat er niet veel zijn op de route, dus kan zijn dat je even moet wachten. (35 min) 156km, Belgie - Wellin even net iets extra om thuis te komen (15 min) 191km , thuis als ik er op terug kijk is het slimmer om tot 10% te rijden en dan pas op te laden (laden gaat sneller) en alleen te laden wat je daadwerkelijk gaat rijden naar de vlgende stop. vanaf 75 % gaat de lader al langzamer laden. helaas moeten we een marge erin houden bij de volgende laadsessie, want je weet maar nooit of de paal het doet of niet . wat getallen: topspeed 130 km/h gemiddeld 100 km/h verbruikt: 296,60 kWh gemiddeld verbruik: 3,75km/kWh = 26,67 kWh/100km (whaaa !! dat is veel) afstand 1114km energie terugverdiend: 85,55 kWh verbruik min energie terugverdiend = 211,05 kWh gemiddeld verbruik incl terugverdiend energie: 5,27km/kWh = 18,98kwh/100km (uiteindelijk een prima resultaat, volgeladen door de bergen met 3 volwassenen en 2 fietsen achterop)
  4 points
 47. De broer van de bakker van de schoonmoeder van mijn achterneef is ook bij de politie en die weet van niets.....
  4 points
 48. Ah, bedankt voor deze bevestiging. Overigens is het van de gekke dat elk land in Europa weer zijn eigen stickertje en procedures moet hebben. Ik heb een sticker van Spanje (blauw) en ik moet weer een andere sticker hebben voor Frankrijk (groen). Er zullen vast ook nog andere landen zijn met hun eigen ideetjes. Aljs je met de auto door Europa wilt kun je straks niet eens meer door de voorruit naar buiten kijken. Kunnen we dat in Europa nou niet op elkaar afstemmen? Allemaal dezelfde sticker met een plekje voor het eigen vlagje en symbooltje ipv ieder voor zich?
  3 points
 49. Precies dat laatste: je stopt ruim eerder dan nodig om te laden. En ik hang ‘m dan meteen aan de snellader. Na een kwartiertje, max 20 minuten benen strekken gaan we weer verder. Dan is-ie weliswaar niet vol, maar dat hoeft ook niet, want ik wil sowieso elke anderhalf tot twee uur er even uit. Als je dan steeds ook even aan de lader hangt hoef je nooit te wachten op het laden. Tijdens de lunch heb je dan ook nog extra laadtijd. Aan het eind van de dag moet je dan wel lang laden, maar als de auto dan in de nacht aan een langzame paal kan hangen, dan ben je ‘s morgens ook weer volgedruppeld en kun je er weer tegenaan.
  3 points
 50. Ja top, leuk dat je vraagt! Aflevering ging soepeltjes, verkoper wilde nog van alles uitleggen natuurlijk maar aangezien ik zo'n beetje elke YouTube video over de e-Niro heb gezien hoefde dat niet. Verder een fantastische auto, rijdt heerlijk en trekt als een malle als je dat wilt. De LED koplampen geven een enorme bak licht, erg fijn. Nog aan het spelen met de audio instellingen welke het beste klinken en Android Auto moet ik ook nog langer proberen. Navigatie reageert ook erg vlot, ik zag dat de 7 oktober er nog een update op hadden gezet (ik neem aan de nieuwste).
  3 points
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00


×
×
 • Create New...