Stief

Leden
 • Aantal bijdragen

  1048
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  24

Waardering in de gemeenschap

319 Excellent

Over Stief

 • Rang
  I like my car but love my Family
 • Verjaardag 16-06-74

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Over jezelf
  Hoi ik ben Stief.
  Werkzaam in de ICT sector en gek op technologische snufjes en gadgets.
 • Hobby's
  Mijn kids en mijn werk
  technologische snufjes en gadgets
 • Werk
  ICT Architect ( Infrastructuur)
  ICT Consultant (Microsoft, Citrix, Storage and Security)
 • Auto ('s)
  Kia Sportage 1.6 GDE X-ecutive plus (2012)
  BMW 320 EDE (2013)

Recente profielbezoeken

1614 profielweergaven
 1. Xenon verlichting knippert

  Ik weet niet of bij origineel xenon de ballasten aan de lampunit vast zitten. Maar wat je beschrijft klinkt als ballasten die het niet goed doen.
 2. Audio Upgrade inbouwen Kia Picanto 2014

  Mocht je in de buurt van Groningen komen, dan heb ik nog wel een paar meter liggen die je mag hebben. Ik had het zelf destijds bij Conrad besteld in verschillende diktes. Had het bii mijn Sportage ook gebruikt voor de kabels onder de stoelen voor mijn versterker en sub. Hierdoor viel het totaal niet meer op. Standaard waren mijn kabels namelijk fel rood, paars en blauw. Maar ook alles wat ik aanpaste onder de motorkap ging als het even kom zo'n manteltje omheen. Zelf de monteurs zagen niet, dat er aftermarket Xenon is zat bijvoorbeeld. Toen ik hem erop wees zij hij "Nou dat hebben wij er zeer netjes ingebouwd" [emoji2] Ik heb hem maar in de waan gelaten met de gedachte, dat ik het door hun heb laten inbouwen.
 3. Audio Upgrade inbouwen Kia Picanto 2014

  Mooi uitgebreid inbouw/foto verslag. Hier kunnen anderen wel wat aan hebben. Persoonlijk zou ik een paar dingen anders doen. De remote, rca en volume zou ik gelijk van onder de stoel naar de middenconsole brengen. De voedingskabel buiten de auto zou ik in zo'n beschermende zwarte flexibele buisje doen. Maat goed zo zou ik het gedaan hebben. Wil natuurlijk niet zeggen, dat dat dan perse beter zou zijn [emoji6] . Maar in ieder geval een mooi verslag waar je ook echt tijd aan hebt besteed en anderem zeker wat aan zullen hebben.
 4. Telefoon

  Nou durf te beweren, dat de navigatie van de tel actueler is. Persoonlijk vind ik het elke keer gehaddes en gebruik liever de Navi van de auto. Maar helaas is deze niet zo goed als die van de telefoon. Keuze voor de telefoon is persoonlijk. Zowel Apple als Android werken prima met de Niro.
 5. hoe doe ik dit (radio code)

  Bij VAG wordt via canbus het boordned herkend. Dat is bij de SP3 zeker niet het geval. Overigens is VAG tegenwoordig overgestapt op Component Protection. Hiermee is de radio gekoppeld aan de VIN van de auto. Dit is gedaan om diefstal terug te dringen. Maar goed, dat is hier allemaal niet van toepassing.
 6. welke wieldoppen passen op een picanto 2012

  Weet het ook niet zeker meer (was in 2006). Maar volgens mij zat er een kunststof/rubber ringetje op de standaard bouten.
 7. welke wieldoppen passen op een picanto 2012

  Idd gewoon proberen. Als ze echt niet passen, gewoon ruilen.
 8. Prijs van de stinger is bekent

  Testdrive.... Testdrive.... Testdrive
 9. Werkplaats handleiding Kia Sportage 2011/2012

  Haha, Zie dat dit mijn dropbox nog is. Daar had ik m ooit op gezet voor een paar mede forumleden. Degenen die het nog willen downloaden moeten snel zijn. Maandag zal ik die map ook opschonen.
 10. hoe doe ik dit (radio code)

  Volgens mij geen code hoor. Ik heb destijds in mijn SP3 de radio een keer een paar uur uit gehad. Toen ik m later weer aansluitte werkte alles gewoon weer. Ik had trouwens de standaard radio/cd/mp3 speler.
 11. welke wieldoppen passen op een picanto 2012

  Gewone doppen passen prima op een Picanto hoor. Alleen waarschijnlijk niet met de standaard bouten. Ik heb er helaas geen foto's van maar toen wij destijds een Picanto hadden hebben er universele wieldoppen op gezeten nadat een originele kapot was gereden. Bii mijn weten klemden die universele gewoon in de buitenste rand.
 12. winterbanden??

  Alle volledig gecoate lm wielen zijn geschikt. Gewoon iets vaker wassen en vooraf goed voorzien van een beachermlaag. Gepolijste velgen zijn niet geschikt. Wat de bandenmast betreft. Volgens mij is een afwijking tot 9% naar beneden nog toegestaan. Naar boven mag absoluut niet. Je ABS sensoren detecteren je omwentelingen, acceleratie en blokkade. Bij deze afwijkingen mag dat geen gevolgen hebben voor de werking. Maar als het ff kan zou ik voor de grotere banden gaan ivm geringete afwijking.
 13. Even Voorstellen

  Welkom RuudJ. Van de Pica ga je vast veel plezier hebben.
 14. Nieuw

  Welkom en gefeliciteerd
 15. Carbon dak Picanto niet meer mooi zwart

  Carclean.nl heeft ook een actieve forum. Mss dat daar gebruikerservaring te vinden is. Ik zou er niet zomaar een trimrestorer op smeren.