Jump to content
 • Sign Up

GreyGriffin

Leden
 • Content Count

  1,251
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

GreyGriffin last won the day on June 22

GreyGriffin had the most liked content!

Community Reputation

320 Excellent

About GreyGriffin

 • Rank
  Senior Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Rio 120 pk DCT7

Recent Profile Visitors

1,424 profile views
 1. Hallo Jheroen, Ja hoor, alles werkt weer perfect! Dank voor de snelle interventie.
 2. Een oude forum-kwaal steekt weer de kop op. Sinds eergisteren heb ik er bij het lezen van een draadje last van dat ik niet kan doorbladeren naar de volgende pagina. Die blijft hangen en komt alleen te voorschijn als ik gebruik maak van de knop 'verversen'. Hebben meer mensen (wederom) dit euvel? Jheroen, als je dit leest, zou je het probleem kunnen oplossen?
 3. Kon gisteren niet reageren, de forumsite had de hik. Vandaag dus maar even. Deksel van de motor, wat betekent dat? Ik houd het op een flitsende nieuwe kleur. Zwart met rood in plaats van die twee tinten grijs zou ik persoonlijk heel mooi vinden.
 4. Hallo Hans, Welkom hier! De Carens is inderdaad keurig, maar niet heel flamboyant. Ik wens je veel plezierige kilometers met de auto.
 5. Dank je! Dat had deze oude baas dan toch goed gezien.
 6. Hallo xtra40, Nu heb je me me te pakken. Ik kijk naar het filmpje en denk: 'Die sequentiële richtingaanwijzers had-ie toch al'? De nieuwigheid zit dus kennelijk ergens anders. Maar waar? Zijn het de knippers in de spiegels? Die zien er in ieder geval anders uit dan bij mijn Rio. Help mij af van mijn onzekerheid! Overigens vind ik die meeknipperende led-strips boven de koplampen de leukste modificatie aan je auto. Een probeersel dat heel erg fraai is uitgevallen!
 7. Hallo twinky, welkom terug! Fraaie Stonic, mooie kleur. Je wacht op een kenteken, nou, dat duurt meestal niet zo heel lang. Binnenkort genieten van de nieuwe Kia! Ik wens je vast vele prettige en veilige kilometers.
 8. Hallo Rinus, welkom hier! Persoonlijk vind ik de Optima een van de mooiste auto's die Kia ooit van de band heeft laten rollen. Maar praktische zaken spelen natuurlijk ook een rol, dus ik snap de overstap naar de Niro. Begin oktober duurt niet zo heel erg lang meer, maar wachten is altijd een moeizame aangelegenheid. Sterkte daarmee!
 9. Hallo bigwade, Vandaag natuurlijk een tochtje gereden in de nieuwe aanwinst. Het viel me op hoe goed de motor en de automaat bij elkaar passen. Alleen als je het gaspedaal stevig indrukt komt er van onder de motorkap zo'n kenmerkend driecilinder-roffeltje. Bij beschaafd rijgedrag is de Rio een oase van stilte, hooguit wat afrolgeluid van de banden is hoorbaar. Echt blij ben ik met de trekkracht, dat is toch wel heel andere koek dan een Picanto automaat! Op de invoegstrook naar de snelweg kan ik nu een echte aanloop nemen, waarbij de bak in mum van tijd door de zeven versnellingen heen schakelt. Op speciaal verzoek hierbij een plaatje. Het is een DynamicPlusLine, dus uitgerust met 16-inch lichtmetalen sloffen.
 10. Hoera! De Rio DCT7 120 pk is afgeleverd en bevalt prima. Veel trekkracht en de automaat schakelt vlot en onmerkbaar. Wel moet ik bij aanvang van iedere rit twee door mij niet gewenste hulpjes afmelden: de stop-and-go en de lane-keeping. Jammer dat die niet permanent op 'uit' kunnen worden geschakeld, maar ach, iedere auto heeft wel een paar komische eigenaardigheden. Zoals jullie wat hoger in dit draadje wellicht hebben gelezen, reed ik tot voor kort in een Picanto automaat. Ik was het wachten beu tot Kia de Pica a/t eindelijk eens zou afhelpen van die bejaarde 84 pk motor en die ouderwetse viertraps-automaat. Uiteindelijk gekozen voor de wel vernieuwde Rio en daar heb ik nu geen spijt van. Ik hoorde namelijk tijdens de aflevering van de Rio bij de dealer het gerucht rondgaan, dat de Picanto automaat helemaal geen modernisering zal ondergaan. Hij is binnenkort niet meer leverbaar. Wie dus een nieuwe Pica a/t wil aanschaffen, moet opschieten!
 11. Ik vind het een interessante vraag, maar ik denk dat je de garantie van zeven jaar dan wel kunt vergeten.
 12. Hallo Lourens, Leuk om weer eens wat van je te lezen, dat was wel een hele tijd geleden. Over de nieuwe velgen kan ik kort zijn: Mooi!
 13. Dag Chris, welkom hier! Veel plezier en veilige kilometers met de Niro.
 14. Ben heel erg onder de indruk van het stuur, zeer fraai!
×
×
 • Create New...