Jump to content
 • Sign Up

GreyGriffin

Leden
 • Content Count

  1,225
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

GreyGriffin last won the day on October 6 2017

GreyGriffin had the most liked content!

Community Reputation

309 Excellent

About GreyGriffin

 • Rank
  Senior Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Picanto automaat

Recent Profile Visitors

1,132 profile views
 1. GreyGriffin

  Ervaringen gezocht met Rio automaat DCT7

  Hallo moto, Da's mooi! De nieuwe Rio is gearriveerd en als ik je bericht goed lees dan bevalt hij ook. Ik wens je veel veilige kilometers met de auto. Ik zou het leuk vinden als je tijd hebt voor het posten van een paar foto's, want ik ben intussen bijna zo ver dat ik er ook eentje ga bestellen. Groet van GG
 2. GreyGriffin

  Ervaringen gezocht met Rio automaat DCT7

  Smoke blue ziet er deftig uit. Ik ga binnenkort de kleuren wel eens bij de dealer bezichtigen. En dan ook even zitten in zowel de Rio als de Stonic. Als er een interessant hoogteverschil is, dan zou het wel eens kunnen uitdraaien op de Stonic, want ik word een dagje ouder. Maakt het niet erg veel uit, dan liever een Rio, want die past beter in m'n nogal ondiepe garage.
 3. GreyGriffin

  Ervaringen gezocht met Rio automaat DCT7

  Eerlijk gezegd zou ik het leuker vinden als de Rio gewoon in Zuid-Korea wordt gemaakt en daarna een enkele reis op de boot naar Europa krijgt. Verder ben ik even nieuwsgierig naar de kleur die je hebt gekozen. Ik vind het kleuraanbod namelijk niet echt om over naar huis te schrijven. Mijn voorkeur zou uitgaan naar signal red of silky silver.
 4. GreyGriffin

  Ervaringen gezocht met Rio automaat DCT7

  Hallo Moto, Het zou best kunnen dat je over pakweg 31 dagen de eerste van dit forum bent die rijdt in een 120 pk Rio met DCT7! Is de totale wachttijd vier maanden? En heb ik goed begrepen dat de Rio tegenwoordig wordt gemaakt in een Hyundai-Kia-fabriek even buiten St. Petersburg (Rusland)? Als je de auto hebt ben ik heel benieuwd naar wat foto's en eerste indrukken van de trotse eigenaar. Sterkte met de laatste maand wachten!
 5. GreyGriffin

  Ervaringen gezocht met Rio automaat DCT7

  Zijn er mensen op het forum die rijden in een Rio 1.0 T-GDi (120 pk) met de DCT7-automaat? Ik overweeg de aanschaf van zo'n auto en ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Laat wat horen!
 6. GreyGriffin

  Nieuwe Picanto

  Dat probleem met de cruise control had ik ook. Maar het bleek eigenlijk geen probleem te zijn: als je de cruise control er af haalt niet één, maar twee keer snel achter elkaar drukken. Dan krijg je de normale boordcomputer-stand terug.
 7. GreyGriffin

  Nieuwe Picanto

  Hallo Biancaa, Mooie combinatie, donkergrijs met rood. Ik wens je veel plezier met de Pica en uitsluitend veilige kilometers! Morgen is het weer een stuk beter dan vandaag, dus geschikt voor een leuke tocht. Ik kan het op de foto net niet helemaal goed zien: heb je een haaienvin of een rubberen spriet? Groet van GG
 8. GreyGriffin

  Nieuwe lid 020, Kia Picanto LX 2005

  Hallo GH020, Welkom hier! Ik zie dat je lekker bezig bent geweest met de Pica van je dochter. Het zijn fijne automaatjes, ik rij er ook al jaren in.
 9. GreyGriffin

  Nieuwe Picanto

  De grote dag is aangebroken. Veel plezier vandaag!
 10. GreyGriffin

  Eric1964 stelt zich voor.

  Hallo Eric1964, Welkom hier! Je hebt het gemerkt, vroeg of laat komt iedereen langs op het Kia-forum, of-ie nou zelf in een Kia rijdt of niet.
 11. GreyGriffin

  De Kia Stonic is officieel

  Even een tussenvoegsel om begripsverwarring te voorkomen. Ik heb niks tegen al die hoogpotige auto's van tegenwoordig. Dat Kia aan de mode wenst mee te doen, kan ik om verkooptechnische redenen ook heel best begrijpen. Hoewel ik de Picanto X-line wel een beetje 'op het randje' vind. En wat mijn gemijmer over de teloorgang van dit forum betreft, beschouw dat maar als het nostalgisch geneuzel van een pensionado.
 12. GreyGriffin

  De Kia Stonic is officieel

  Oké, laten we het daar dan maar even over hebben. Want Lourens heeft natuurlijk gelijk. Enkele jaren geleden zou ik met mijn snaakse opmerking over de Rio en de Stonic een heel regiment leden over me heen hebben gekregen. Ooit was er hier gezelligheid, ooit was er discussie, ooit was er levendigheid. Hiervan is bijkans niets meer te bespeuren. Enkele forum-tijgers van wat oudere datum (ik doel op hun moment van toetreding) gooien elkaar nog wel eens een balletje toe, maar daar blijft het dan bij. Oorzaak? Volgens mij heeft de nieuwe software er iets mee te maken. Wellicht zelfs een heleboel. Het is al eerder aangestipt en het wordt geloof ik door het technische opperhoofd ontkend, maar de oude aanblik van het forum verschafte veel meer gezelligheid. Ook het zoeken is tegenwoordig een ware kwelling; ik kan soms stukken die ik enkele jaren geleden heb opgetikt niet eens meer vlot terugvinden. Denk zuchtend: "Dan maar niet". Het aantal Kia-rijders in Nederland neemt toe, maar het Kia-forum ziet geen kans het koppie op een aantrekkelijke manier boven water te houden. Is dat spijtig? Ik vind van wel, maar ik realiseer mij dat een internet-forum mogelijk een ouderwets verschijnsel aan het worden is. De tijden veranderen.... Een overpeinzing van de oude meneer GG
 13. GreyGriffin

  De Kia Stonic is officieel

  Ik volg deze discussie met belangstelling. Mag ik er even een kleine knuppel bij in het hoenderhok gooien? Enkele maanden geleden was ik bij een Renault-dealer en zei daar op onschuldige toon: "De Captur is toch eigenlijk niks anders dan een Clio op hoge poten?" De dienstdoende verkoper kreeg prompt de hik en haastte zich dit in alle toonaarden te ontkennen. Rare man. Nu roep ik hier op het forum heel voorzichtig: "De Stonic is toch eigenlijk niks anders dan een Rio op hoge poten?" Ik wacht thans enigermate nerveus op de reacties...
 14. GreyGriffin

  Confus stelt zich voor

  Dag Albertjan, Welkom hier!
 15. GreyGriffin

  Ff voorstellen!

  De Cee'd ziet er gezond uit. Veel plezier met de auto.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.