Nirofan

Leden
 • Aantal bijdragen

  100
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Waardering in de gemeenschap

73 Excellent

Over Nirofan

 • Rang
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto ('s)
  Kia Niro Executive Line Snow White
 1. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Ik heb 3 jaar geleden een elektrische fiets aangeschaft voor Woon/Werk. Sinds ik de Niro heb (nu alweer een jaar) pak ik nog zelden de fiets. Gewoon omdat de Niro zo lekker rijd en het zonde is om hem in de garage te laten staan.
 2. Updates algemeen

  Op 10 December mijn 1e 15000km buurt. Daarbij een update gekregen om stotterende rijden met CC te voorkomen. Dit mocht (moest) de dealer uitvoeren van KIA. Ik had deze problemen overigens niet (heb ACC). Ik ben overigens huiverig voor updates . Ik werk in de IT en een update is niet altijd een verbetering. Soms zelfs een verslechtering. Gelukkig tot heden geen nadelige gevolgen trouwens.
 3. Verwarming alleen op ramen

  Als je de auto stand inschakeld bepaald de Niro zelf de te gebruiken uitstroomopeningen, de aanjagersnelheid, de luchtinlaat en de airconditioning worden automatisch geregeld op basis van de gekozen temperatuur. Wanneer je zelf een ander instelling selecteert vervalt de auto stand (en regel je dus alles zelf). Wanneer de voorruit is beslagen gebruik ik de Toets voorruitontwaseming tot de ruit schoon is. Zie ook de 14 paginas over verwarming in handleiding . Ik gebruik de auto stand dan hoef ik deze niet allemaal te onthouden
 4. Verbruik Niro

  Neems eens vaker de fiets!!
 5. Koplamp stikker voor links rijden (UK)

  Onlangs in Engeland geweest en op de boot zag ik koplamp stikkers in de shop liggen om verblinding tegenliggers te voorkomen. Hier had ik niet aan gedacht en een setje gekocht. Er zat net als voor andere merken een specifieke instructie voor de Niro bij. Vandaag zat ik in de handleiding te bladeren en kom ik dit tegen. Pag 4-102 Wisselen tussen links en rechts rijdend verkeer De dimlichtbundel is asymmetrisch. Als u naar een land gaat waar het verkeer links rijdt, kan dit asymmetrische deel tegemoetkomend verkeer verblinden. Om verblinding te voorkomen schrijft het ECE-Reglement verschillende technische oplossingen voor (bijv. een automatisch aanpassingssysteem, afplakken of de koplampen lager afstellen). Deze koplampen zijn zo ontworpen dat ze tegemoetkomend verkeer niet verblinden. Daarom hoeft u de koplampafstelling niet te veranderen als u in een land rijdt waar het verkeer aan de andere kant rijdt. Niet nodig dus.
 6. Vrijloopbegeleiding

  Volgens mij werkt deze functie nog niet.
 7. onregelmatig rijden Kia Niro

  De huidige (2018) modellen hebben volgens mij een extra knop op het dashboard om de start accu snel op de laden vanaf de hoofd accu.
 8. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  En welke type/merk trekhaak krijg je nu dan?
 9. ervaringen met ACC

  Je kan de ACC dus omschakelen naar CC en dat werkt super. Enig nadeeltje is dat je de ACC weer moet opzetten naar CC nadat de Niro uit is geweest. De instelling wordt helaas niet opgeslagen.
 10. ervaringen met ACC

  Mijn ervaring met ACC op snelwegen is minder positief. Ondanks ingesteld op kortste afstand mindert de Niro te vroeg in snelheid. Met name als het snelheidsverschil tussen voorligger groter is zoals bij naderen vrachtwagens. Door te vroeg (blijvend) afremmen wordt het snelheidsverschil met linkerbaan dan (te snel) te groot om nog gelijkmatig naar links tussen te voegen om in te halen. Op snelwegen gebruik ik vaak alleen de CC en schakel deze even handmatig uit wanneer ik niet op tijd links kan invoegen. Hierdoor heb ik meer controle om snelheid aan links baan aan te passen en op geschikt moment in te voegen. (de ACC instellen op CC doe je door de afstand instelling knop (linksonder op foto) enkel seconden vast te houden voordat je de snelheid vastzet). Op woon-werk route ligt op 1 mtr naast de weg een fietspad. Ik heb al meerdere keren meegemaakt dat de Niro in een flauwe bocht een fietser op het fietspad als een voorligger registreert en de Niro "zeer strek" afremt. Je schrikt dan behoorlijk. Daarom gebruik ik de CC voornamelijk op snelwegen.
 11. Irritant welkomstscherm

  Nee dit kan je niet uitzetten. Juridische indekking. Maar ach, ik start eerst de auto, doe mijn gordel aan, kijk links/rechts en in de spiegels en rij dan aan. Intussen is die melding weg.
 12. Oplaad nivo energiemeter Niro

  In het begin heb ik volgens mij ook meer op het verbruiksscherm gekeken dan op de weg. Je wil gewoon weten wanneer de verbranding of elektromotor zijn werk doet. Na vele kijksessies (en gelukkig geen ongelukken) denk je te snappen hoe dat werkt in bepaalde situaties. Nu kijk ik nooit meer ik geloof het wel. Soms kijk ik na een rit naar het verbruik. Dat zit bijna altijd rond 1 op 18/20 hangt en dan is het goed.
 13. achteruitrij camera

  Op foto weerkaatst de achteruitrijverlichting sterk op geparkeerde auto. Verder ziet het beeld er hetzelfde uit als op mijn beeldscherm in het donker.
 14. Montage afneembare trekhaak Niro

  Bedankt voor de tip. Zal dit eens voorleggen aan de dealer. Ik heb trouwens even moeten zoeken naar info over Mobis trekhaak. Voor de geïnteresseerden onder ons. Hier de link. Daar kan je overigens ook overige accessories voor de Niro vinden. http://www.mobisparts.eu/de_de/custom/mobis_accessories_db/carmodel_products.php?brand=K&carmodel=81&category=17
 15. Montage afneembare trekhaak Niro

  Ook in alweer 8 wkn geleden het probleem per mail gemeld. Kreeg bevestiging dat KIA in Sept met een oplossing zou komen. Afgelopen week maar eens bij dealer langs geweest. Kreeg de mededeling dat ze net een paar dagen geleden een KIA vertegenwoordiger op bezoek hadden gehad maar dat er nog geen oplossing was. Grappig dat er forumleden maanden geleden al een oplossing is geboden en recent het nieuwe hoekstuk. Ik kreeg wel het aanbod om de afneembare om te ruilen voor een vaste. Daar ga ik voor want weet zeker dat dit goed is en de "haak" blijft er bij mij toch altijd aan zitten. (Een vaste was bij aanschaf Niro vorig jaar Nov helaas niet beschikbaar)