Ga naar inhoud

Nirofan

Leden
 • Aantal items

  120
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Nirofan won de laatste dag op 19 maart 2018

Nirofan had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

79 Excellent

Over Nirofan

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Kia Niro Executive Snow White

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nirofan

  Niro PHEV

  Voor mij zou de PHEV ook gunstig zijn ivm woon-werk afstand. Dat zou ik volledig elektrisch kunnen afleggen. Maar dat voordeel wordt weer teniet gedaan door de behoorlijke meerprijs tov de "gewone" Niro Hybride die ik bezit.
 2. Nirofan

  Niro PHEV

  Voor de geïnteresseerde. ANWB Triotest Kia Niro, Mini Countryman & Mitsubishi Outlander PHEV 2018 (GOEDKOPER MET STEKKER?)
 3. Nirofan

  parkeerrem in P stand

  Sta je geparkeerd op een helling(kje) zonder parkeerrem dan moet je best hard aan de pook trekken om hem uit de P stand te krijgen. Parkeer je op de helling en gebruik je de handrem (voor je de voetrem losslaat) dan heb je dat niet.
 4. Nirofan

  Niro in de bergen

  De Niro heeft in Eco ook een "kickdown". Trap het gaspedaal in tot je denkt dat je niet verder kan, maar daar kan je dan (met wat kracht/druk) toch doorheen trappen. Dan schiet de Niro ook vooruit. Voor (onverwachte) snelle inhaal akties te maken.
 5. Nirofan

  caravan trekken

  Ik heb bij mijn dealer expliciet aangegeven dat ze ook de 12v aansluiting voor caravan moeten aansluiten. Ik zou de dealer even bellen of ze die hebben aangesloten. Zo niet dan zou ik vragen of dat door een Kia dealer in FR gedaan kan worden en kosten door dealer vergoed worden. En anders helaas geen koud biertje onderweg.
 6. Nirofan

  Achterbak / kofferbak deur

  Ik herken dit probleem ook. Maar erger is dat je hem dan via de normale openen knop niet meer open krijgt. Je moet hem eerst dicht drukken. Dit moet dan met zoveel kracht dat ik soms bang ben een keer een deuk in te drukken. Onlangs was ik boos en gooide hem hard dicht. Helaas, hij veerde net zo hard weer terug. Het komt gelukkig niet vaak voor maar is wel frustrerend als het gebeurd.
 7. Nirofan

  Lederen bekleding

  Gewoon de stoelkoeling op maximaal zetten!!
 8. Nirofan

  Dot gas bij starten Niro BE

  Klopt, dat doet hij bij mij ook. Of je dat buiten de auto ook zo ervaart dat weet ik niet. Ik kan er mee leven.
 9. Nirofan

  caravan trekken

  Mijn ervaring: Ik had in begin ook moeite met hogere toeren en onrustig schakelen. De hoge toeren is ook een beetje subjectief omdat de Niro normaal zo stil is. Een beetje toeren voelt dan als storend. Het onrustig op/af schakel komt ook als de Niro wat trekkracht betreft net tussen twee versnellingen in zit. In sportstand zetten of snelheid wat aanpassen (sneller of langzamer) voorkomt dit. Ook bij glooiende klimmen op snelwegen niet op (A)CC blijven rijden. De Niro blijft zijn best doen om de ingestelde snelheid te handhaven. Zonder (A)CC valt de snelheid in de klim wel iets terug maar schakeld minder op/af. Verder super veel rijplezier met de Niro. Daar wil ik geen andere auto voor de 4 dgn per jaar de caravan beter zou kunnen trekken.
 10. Nirofan

  navigatie

  iI heb tijdens het rijden eens een keer op de camara met plusje gedrukt omdat ik verwachte meer info te krijgen. Maar volgens mij meld je dan dat er een flitser staat. Was een beetje onduidelijk . Heb ook geen idee of iemand (tomtom) er ook wat mee doet. Misschien dat iemand op dit forum daar iets meer over weet.
 11. Nirofan

  Software updates

  Afgelopen week ook een update ontvangen. Altijd even controleren wat er nieuw is. (dezelfde versie als foto Ronald66) Op zich niet veel nieuws onder de zon. Android auto heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Een prettige nieuwe optie is om het radio volume automatisch te laten verlagen wanneer in achteruit wordt geschakeld.
 12. Nirofan

  Trekhaak

  Afgelopen week ook bij mij de GDW vervangen door de Mobis. Alle lof voor mijn "Platina Kia dealer 2018". Dit hebben ze netjes en gratis voor mij opgelost. Top!. Heb de fietsdrager en aanhanger er inmiddels aan gehad en is een hele verbetering. Dat de Mobis zou best als vaste uitvoering gemaakt kunnen worden want hij komt absoluut niet voor de nummerplaat. Bovenkant kogel tot wegdek is 42cm dus voldoende hoogte voor groot aanhanger/caravan neuswiel. Voor mij een voordeel want afneembare haak gaat er toch nooit af. Case closed!
 13. Nirofan

  Lege startaccu van de NIRO

  kleine verbruikers zoals lampjes blijven wel branden als motor uit staat. Klopt. Kan ik mijn biertje nog mooi vinden in het donker
 14. Nirofan

  caravan trekken

  Er staat nog een stukje aanvullende tekst op deze site (https://www.caravantrekker.nl/info/maximaal_trekgewicht_auto.php) Om eventuele discussies in het buitenland te voorkomen, kan je er voor kiezen om bij de RDW het kentekenbewijs van de caravan administratief te laten aanpassen naar een lagere maximale toegestane massa.
 15. Nirofan

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Mijn vakantie begint als ik thuis vertrek. Ik laat de snelheid gewoon wat zakken als ik merk dat de motor een beetje hard moet werken. Dus hoe zwaar je de motor belast bepaal je deels zelf door je snelheid aan te passen. Met name op snelwegen met helling op. Wanneer je echt in de bergen bent licht de snelheid zowiezo laag en zijn er meerdere momenten dat de accu wordt bijgeladen (ook in de klim via benzine motor). In de afdaling wordt de accu helemaal (echt helemaal) opgeladen en helpt je hiermee vervolgens weer ver de volgende beklimming op.
├Ś

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.