Nirofan

Leden
 • Aantal bijdragen

  84
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Waardering in de gemeenschap

66 Excellent

Over Nirofan

 • Rang
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto ('s)
  Kia Niro Executive Line Snow White
 1. caravan trekken

  Het maakt volgens mij niet uit of je een automaat of schakelauto hebt. Voor beide gebruik je de motor om de remmen te ontlasten bij steile afdalingen. Zie hier het antwoord van Joop! https://www.acsifreelife.nl/caravans/techniek-praktijk/va-raakt-oplooprem-oververhit/
 2. caravan trekken

  Bij niet te steile afdalingen liet ik de CC staan en rem ik (licht) bij indien nodig. Hiermee wordt de accu ook mooi opgeladen voor de volgende klim. Bij steilere afdalingen haal ik de cc eraf, ga naar S om handmatig een lagere versnelling te schakelen indien nodig. Rij dan in pricipe als een schakelauto. Dit geeft mij (misschien gevoelsmatig) meer controle over de auto. Bij mij is het rijden met een caravan in zijn geheel niet tegen gevallen. Laat de keuze voor de Niro niet alleen afhangen van het caravan trekken (of op dat klimmetje in Luik). Die hangt er slechts een paar dagen per jaar achter. De andere dagen kan je genieten van een fantastisch rijdende auto.
 3. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Zoals je hier kan lezen http://www.kia.com/nl/content/hoe-werkt-tomtomlive/ kan je daar de actuele verkeersinformatie op je navigatie ontvangen. Daarvoor met je wel je GSM met bleutooth verbinden en je Hotspot aanzetten. De hotspot kan automatisch aan/uit worden gezet wanneer je in/uit de auto stapt. Hiervoor dien je de Kia Hotspot app te installeren. Voor meer info zie ook topic Navigatie met tomtom services en files op dit forum. Eenmaal geïnstalleerd dan werkt het fantastisch.
 4. Navigatie met tomtom services en files

  Ik vond vandaag wat meer info hoe en hoe vaak de tomtom live verkeersinformatie naar je navigatie wordt gestuurd. Dit loopt via KIA Connected Service. (zal waarschijnlijk wel ergens in handleidingen staan maar ik was het dan even kwijt) http://www.kia.com/nl/content/hoe-werkt-tomtomlive/ Na 7 jaar er wel voor betalen. Das minder maar wie dan leeft ....... ZO WERKT DAT: KIA CONNECTED SERVICES Kia Connected Services – verkrijgbaar bij de af-fabriek navigatiesystemen van Kia in vrijwel alle modellen – is de overtreffende trap van slimme informatie achter het stuur. Overal waar je rijdt heb je real-time info over files, wegwerk en snelheidscontroles. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Verbinden en gaan! Kia Connected Services werkt via de dataverbinding van je smartphone. Dat is handig, want daardoor heb je er geen aparte sim-kaart voor nodig, en geen los abonnement. Je hebt dus ook geen extra kosten. Je verbindt je navigatiesysteem eenvoudig via Wi-Fi met je smartphone. Vervolgens kan Kia Connected Services de 3G- of 4G-verbinding van je smartphone gebruiken om de data voor de livediensten binnen te halen. Update elke twee minuten Voor de file-informatie haalt het systeem elke twee minuten vanzelf updates op. Zo heb je altijd super-actuele verkeersinfo. En kan je Kia je indien nodig automatisch een alternatieve route aanbieden. Nuttige Plaatsen en Weersinformatie Ben je onderweg en wil je ergens stoppen? Kia Connected Services heeft een up-to-date aanbod aan Nuttige Plaatsen in je buurt of in de buurt van je bestemming. Plus, niet onbelangrijk: als je dan toch wil stoppen, wel het liefst droog. Met de live weersinformatie weet je altijd wat je mag verwachten op je plaats van bestemming. Verwaarloosbaar dataverbruik Het dataverbruik van Kia Connected Services is heel klein. Elke update is slechts een klein datapakketje. Daardoor verbruikt deze comfortabele live-dienst bij gemiddeld dagelijks gebruik slechts zo’n 20MB per maand. Op veel gangbare data-abonnementen van tegenwoordig is dat bijna verwaarloosbaar. Je hoeft dus niet bang te zijn voor extra kosten. Interesse? Kia Connected Services zijn onder meer verkrijgbaar in combinatie met de af-fabriek navigatiesystemen in veruit de meeste Kia-modellen. Je krijgt het 7 jaar gratis bij elke nieuwe Kia die is uitgerust met het bijpassende navigatiesysteem. Na 7 jaar kost het € 50,- per jaar. Informeer ernaar bij je Kia-dealer.
 5. Navigatie met tomtom services en files

  Ik gebruik deze App en navi was gekoppeld. Anders krijg je file info niet.
 6. Navigatie met tomtom services en files

  Afgelopen week rond mogen rijden in Engeland en daarbij geweldige ondersteuning gekregen van het fijne en duidelijk navigatiescherm. Nu wen je vrij snel aan het links rijden maar als de navigatie je daarbij helpt met een gedetailleerd overzicht dan geeft dit toch een stuk rust met name op rotondes. De navigatie zoomd ruim op tijd in waardoor duidelijk zichtbaar is of 3e afslag half of driekwart rond is en of er 1 of 2 rijstroken zijn. Dit vergemakkelijkt het aan- op en afrijden van de rotonde. Verder werkt de TomTom live service erg goed. Bij terugkomst naderen we rond het spitsuur de ring om Antwerpen. Dat geeft een mooie kerstboom aan files. De kleuraanduiding is me niet geheel duidelijk en heb ik tot heden ook niet op internet kunnen vinden. Maar ik verwacht dat hoe donkerder de oranje/rode kleur hoe langzamer/stilstaand de file is. Ik heb ook nog een keer een zwart/wit aanduiding gezien maar die staat niet op de foto. Regelmatig kreeg ik de melding voor een alternatieve route met kortere reistijd (route instelling is kortste tijd). Daarbij wordt dan aangegeven hoeveel meer of minder kilometers je daarvoor moet rijden. Je kan dan Ja of nee kiezen. Nadeel is dat steeds meer mensen "live service" ontvangen en je vervolgens in optocht door dorpskernen wordt gestuurd. (ik had medelijden met de aanwonende). Ik heb overigens geen last gehad dat de kaart info gedateerd zou zijn. Al met al zeer tevreden. P.s. de Engelsen zijn overigens heer (dame) in het verkeer. Samen met de lage maximale snelheid op de snelwegen van 112 km is het een rust om daar te rijden. Nog maar net Ferry in Frankrijk verlaten begon de onrust al. Bumperkleven, rechts inhalen en in files van rijstrook verwisselen en daarmee ergenis oproepen bij andere weggebruikers. Dit ben ik in Engeland, ook op de drukke rondweg om Londen, niet meegemaakt. Misschien komt het door mijn leeftijd maar op de (snel)weg is Nederland maar een opgefokt landje. (nee ik ga daarvoor niet emigreren :-).
 7. Vervangen accu's Niro

  Op de accu zit ook 7 jaar garantie. Daarnaast heb ik onlangs gelezen dat moderne accus zijn opgebouwd met vele kleine accus die afzonderlijk vervangen kunnen worden als die stuk zijn. Of dit bij de Niro accu ook het geval is weet ik echter niet. Daarnaast denk ik dat door de toename van accu's in auto's er ook een reparatie en een vervangingsmarkt op gang gaat komen.
 8. Cruisecontrol bug/Update

  Predictive Energy Control (of hoe het ook heet) is ook niet aktief. Als je de (A)CC aan hebt staan dan doet de Niro zijn uiterste best om de ingestelde snelheid vast te houden. Wanneer de electronica registreert dat er meer vermogen geleverd moet worden dan wordt een versnelling teruggeschakeld en gas bij gegeven om dat te realiseren. Mij ervaring is dat wanneer de (A)CC eraf staat de Niro niet (of veel later) terugschakelt maar dat je dan wel moet accepteren dat de snelheid iets terugzakt in de klim.
 9. Cruisecontrol bug/Update

  Vergeet ook niet dat de Kia 6 versnellingen heeft. Ik herken het verschijnsel wel maar in 6 rijdt de Niro bijzonder geruisloos en de (lichte) geluidstoename bij 5 ervaar je dan als minder prettig. In 5 produceert mijn Niro een vergelijkbaar geluidsniveau als mijn vorige auto en die had geen 6. Dat maakt de Niro ook zo'n prettige stille reisauto. Als je met andere auto's wil vergelijken zou je vermogen en overbrenging verhouding versnellingsbak ook mee moeten wegen.
 10. flitspalen laden via usb

  Via Google vind je vaak antwoord op vragen. Zie plaatje van Kia hotspot app scherm. Het gaat om onderste schuifje
 11. caravan trekken

  Ik zag dat https://www.caravantrekker.nl/ zijn beoordeling ook heeft geupdate. Bij aankoop besluit van mijn Niro heb ik deze site enkel keren bekeken. Het eindoordeel was gemiddeld tot goed maar ze gaven ook aan dat ze nog geen idee hadden hoeveel/hoelang de electromotor op langere afstanden zou blijven ondersteunen. Als die weg zou vallen vonden ze de benzinemotor toch aan de licht kant. Maar inmiddels zijn ze wat positiever. En zo is het.
 12. flitspalen laden via usb

  Ik heb de KIA Hotspot app op GSM geinstaleerd. Deze app opent en sluit de hotspot op je GSM automatisch wanneer de GSM via bluetooth wordt gekoppeld of verbroken met de Navi. Erg handig en werkt perfect.
 13. herrie 18" banden

  Winterbanden mogen (officieel) ook max 6 jaar oud zijn, ook al hebben ze nog voldoende profiel. (hebben ze mij ooit wijsgemaakt).
 14. caravan trekken

  Inrijden is tegenwoordig niet echt nodig. KIA adviseert wel om 1e 2000km geen aanhanger/caravan te trekken. Veel plezier met de Niro, dat gaat zeker goed komen.
 15. caravan trekken

  In S in 4e met ACC. Dat is een optie waar ik niet aan heb gedacht. Ga ik volgende keer uitproberen. Bedankt voor tip.