jossmitklm

Leden
 • Aantal bijdragen

  24
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

15 Goed

Over jossmitklm

 • Rang
  Newbie
 1. Montage afneembare trekhaak Niro

  Ik zelf heb aangegeven wat Kia met mij heeft geregeld begin september. Voor wat Kia zelf doet kan ik niet instaan. Ik heb aangegeven wat mijn dealer (Fase) mij heeft verteld. Dit staat op het forum. Ik zou bij je eigen dealer informatie proberen te halen. Voor mij is het naar tevredenheid opgelost maar de communicatie van Kia naar de andere klanten is zeer karig.
 2. Montage afneembare trekhaak Niro

  Voor zover ik weet gaven alle gemonteerde trekhaken problemen. De proefhaken die bij Derek en mij zijn geplaatst bevallen naar ik heb begrepen zowel bij Derek als bij mij prima. Vraag om informatie bij je dealer. Ze moeten weten wat er speelt.
 3. flitspalen laden via usb

  Bij mij werkte de Kia Hotspot app niet op mijn Samsung S7. Bij sommige Samsung zit er een bug in. Dan moet je je instellingen even aanpassen. Zie bijlage. Misschien is het al eens langsgekomen maar toch.
 4. Montage afneembare trekhaak Niro

  Ik heb net als Derek een nieuwe trekhaak gehad. (proefmodel) waarschijnlijk de zelfde en deze bevalt prima. Ik heb niet meer onder de auto gekeken maar het dansen en zwaaien is over. Ik heb overigens ook van de ANWB mijn geld terug gehad en de fietsdrager (lift) terug mogen geven. Ik heb nu een opvouwbare Thule 931 easy fold en in combinatie met de nieuwe trekhaak is dit samen een verademing. Ik heb niet een keer de vraag gehad van Kia of de klacht nu is opgelost. Ze hebben toegezegd dat ze in september over deze kwestie naar buiten zouden komen. (hoorde ik via mijn dealer dus niet rechtstreeks van Kia) Ik zelf ga er vanuit dat ze uiteindelijk al deze haken gaan vervangen maar let op. Dit is wat ik verwacht en niet wat Kia heeft toegezegd. Als ze niet zeker van hun zaak zouden zijn hadden ze toch minimaal met de vraag bij mij moeten komen of het nu opgelost was.
 5. Montage afneembare trekhaak Niro

  Lastig als ze het oplossen en ze willen dat je er niets over zegt maar ik ga er vanuit dat ze er in september mee naar buiten komen. Ik hou nu verder uit de discussie. Even afwachten nog.
 6. Montage afneembare trekhaak Niro

  Kia heeft mijn probleem opgelost. Ik heb beloofd om tot september geen stukjes in de media te plaatsen en daar hou ik mij verder aan. (met tegenzin)
 7. Navigatie met tomtom services en files

  Als er een file staat vraagt hij of je een alternatieve route wil ja of nee. Hij geeft daarbij aan hoeveel km en het extra is en hoeveel tijd het scheelt. Bij mij werkt het ten minste op deze manier.
 8. Montage afneembare trekhaak Niro

  Wat ik nu niet begrijp is dat er ruim een week geleden een spikslinternieuwe haak voor mij klaarlag bij de dealer. Terwijl ze het probleem al wisten. Uiteindelijk werd hij door de dealer niet gemonteerd omdat de andere haken het zelfde deden. Waarom niet direct de zelfde haak geleverd al de gene die ze aan jou hebben geleverd. Ik heb het gevoel dat ze flink langs elkaar heen werken bij Kia. Ben benieuwd wat voor reactie ik nu op mijn brief ga krijgen.
 9. Montage afneembare trekhaak Niro

  Ik heb een reactie van Kia via de dealer ontvangen. Na zelf te hebben moeten bellen. Kia zegt contact met GDW te hebben opgenomen en GDW heeft aangegeven dat de haak aan alle eisen voldoet. Dus er is geen probleem einde discussie. Ik heb Kia Nederland een email gestuurd met wat vragen. BV of ze er überhaupt iemand naar hebben laten kijken die verstand van zaken heeft, of blind de boodschap van GDW hebben overgenomen. En nog wat andere vragen. Ik heb Kia Club Nederland in de CC gezet en zal deze brief als bijlage hier toevoegen. Even kijken wat de reactie van Kia is. Mogelijk laat ik mijn haak bij de RDW of waar dit anders mogelijk is nakijken op veiligheid. Ik vraag me echt af of het nu aan mij ligt of dat er echt wat aan de hand is. Ik heb telefonisch contact gehad met de leverancier van de haak (ANWB ) zei zeggen dat de haak niet oke is. Brief Kia 10 juli.docx
 10. Montage afneembare trekhaak Niro

  Ik bedoel op de fietsdrager duwen zonder fietsen er op.
 11. Montage afneembare trekhaak Niro

  Laat maar een iemand op je fietsdrager duwen en kijk dan zelf even onder de auto. Dan zie je de hele constructie ( juist waar die grote bouten zitten) flink bewegen. Mijn dealer heeft dit gisteren bij diverse trekhaken gedaan en in alle haken zat flink beweging.
 12. Montage afneembare trekhaak Niro

  Ik denk wel dat de RDW trekhaken en fietsdragers keurt maar dan wel los van elkaar en niet als setje. Ik ga de vraag eerst bij de ANWB uitzetten en even op hun reactie wachten. Dit in combinatie met de reactie naar de dealer en Kia. Mogelijk ga ik daarna bij de RDW kijken wat er mogelijk is. Dank voor je tip. Ik blijf er ook bij dat de haak buiten dat hij te slap is ook niet jofel gemonteerd wordt. Ze hangen in mijn optiek te veel achterover. Dit geeft nog meer doorbuigmogelijkheden bij zware belasting dan als de haak gewoon keurig rechtop zou zijn gemonteerd. Overigens zit hij zoals eerder vermeld wel rechtop na de montage maar zakt hij weg na verloop van tijd. Ik heb onderweg een willekeurige haak gefotografeerd. Zie bijlage
 13. Montage afneembare trekhaak Niro

 14. Montage afneembare trekhaak Niro

  Ik heb de dealer schriftelijk gevraagd om samen met Kia met een oplossing te komen. Ik zou graag een adres willen hebben waar ik het totale spul. (Lees trekhaak plus fietsdrager) kan laten onderzoeken op veiligheid. Ik zal een kijken of ik via de ANWB een soort keuring kan regelen. Als iemand een suggestie heeft hoor ik dat graag.
 15. Montage afneembare trekhaak Niro

  Vandaag is mijn Niro bij de dealer geweest. Ik heb mijn fietsendrager meegenomen om te laten zien wat er speelt. Iedereen die zag hoe de boel bewoog had zoiets van dit klopt niet. Voor het monteren van de nieuwe haak hebben ze op andere trekhaken gekeken wat daar gebeurde en wat bleek alle haken onder de Niro (die aanwezig waren in de garage) deden het zelfde. De hele trekhaak beweegt behoorlijk veel. Het was voor de dealer dus geen optie om een nieuwe haak te monteren. Het effect zou het zelfde zijn. In mijn optiek veel te veel beweging. Ook de mensen van de garage hadden vanmorgen iets van dit is niet normaal. Maar er is op dit moment geen oplossing voor. Terugkomende op mijn probleem. De afgelopen week hadden ze mijn haak al en keer opnieuw gemonteerd en toen stond de haak kaarsrecht. Na 1 rit was hij ruim 1 cm naar achteren gezakt. Volgens de fabrikant (GDW) normaal en het geeft geen problemen verder. Kia zelf had al toestemming gegeven om een nieuwe haak te plaatsen en ik ga er dus vanuit dat ze het ook wel vreemd vonden. We hebben vervolgens de fietsendrager zonder fietsen op de haak gezet. Die stond zonder fietsen nog steeds recht op de haak. Na het plaatsen van de eerste fiets zag je dat zowel de haak als de drager wat inzakten. Bij het plaatsen van de tweede fiets stond de drager in de stand zoals ik in het begin op de foto had staan. Wederom waren zowel de drager als de haak iets verder ingezakt. Conclusie (de mijne) Het is vooral ook een samenloop van omstandigheden. Een vrij slappe haak met een slappe fietsdrager. Als je een fietsdrager heb en je plaatst hem zonder fietsen op je trekhaak, kan je zelf zien hoe slap het lijkt te zijn De fietsdrager de Travel en Co Lift van de ANWB is achterover kantelbaar heeft daardoor een vrij slap frame. Je ziet de drager doorbuigen bij het plaatsen van de fietsen. Hij staat ook erg ver naar achteren door de lift en ook de wielgoten staan erg ver uit elkaar. In combinatie met twee zware fietsen komen er norm krachten op de drager. Al met al en niet al te stabile situatie waar ik een hoop geld voor heb betaald. €930 voor de trekhaak en €639 voor de drager. Het rijden met deze combinatie is in mijn optiek niet echt super veilig. Best een dilemma.