Jump to content
 • Sign Up

PeterW61

Leden
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

PeterW61 last won the day on November 18 2018

PeterW61 had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutraal

About PeterW61

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro PHEV Spirit Snow white metallic

Recent Profile Visitors

773 profile views
 1. PeterW61

  Onderhouds beurt

  Volgens de lijst komt er € 34,-- voor het luchtfilter bij en €48,50 voor de remvloeistof.
 2. PeterW61

  Onderhouds beurt

  Ik heb gisteren de rekening gehad van ATS Zeist. Moest €171,50 betalen. Keurig conform de prijslijst van KIA en met een update van de navigatie. Ben daar verder netjes geholpen. Goede KIA dealer dus. Kan hen aanbevelen.
 3. PeterW61

  Onderhouds beurt

  Ik heb gisteren de rekening gehad van ATS Zeist. Moest €171,50 betalen. Keurig conform de prijslijst van KIA en met een update van de navigatie. Ben daar verder netjes geholpen. Goede KIA dealer dus. Kan hen aanbevelen.
 4. PeterW61

  Remmen in de bergen

  Dat is waar. Het gaat echter over de 1e versnelling. Ik denk nog steeds dat het wellicht zou kunnen. Bergop de auto stilhouden op de koppeling, dan fikt elke koppeling af. Een automaat gaat rijden als je de rem los laat. Zou het wel willen weten. Gaat de koppeling veel langer mee.
 5. PeterW61

  Remmen in de bergen

  Henk, heb je er wel eens over nagedacht dat bij de Niro geen slip zou kunnen optreden bij het wegrijden. Lijkt mij dat in eerste instantie normaliter de elektromotor het werk doet. Die staat stil en gaat vanaf stilstand traploos draaien. De koppeling kan dan ook in stilstand al gekoppeld zijn. Resultaat is geen slip.
 6. Veel plezier met je nieuwe Niro. Heb zelf dezelfde kleur. Foto misschien? Ben benieuwd naar het hoogglans zwarte deel
 7. Ik heb het geluk dat mijn Niro origineel af fabriek led-koplampen heeft. Ik lees regelmatig de stukjes dat mensen led in de standaard behuizing prutsen, past vaak niet of moeilijk ivm koeling, en dan soms blij zijn met het resultaat. Ik vraag mij oprecht af of dat wel zo veilig is. Voor jezelf zie je meer licht, maar hoe is dat voor een tegenligger op een donkere en regenachtige avond. Vroeger had je dit ook met xenon. Daar prutsten ook veel mensen mee omdat het origineel zo duur was. Ik kan mij herinneren dat er echter wettelijke eisen voor waren zoals verplichte automatische lichtbundelhoogte verstelling. Zonder, geen apk en/of boete. Ik vraag mij af of dat de (veelal Chinese) ledlampen de verkeersveiligheid dienen. Op basis van eigen waarnemingen onderweg lijkt het mij dat er teveel geknoeid wordt met verlichting.
 8. Zal in het instructieboekje ook niet staan. De bandendruk moet regelmatig gecontroleerd worden op de door de fabrikant geadviseerde waarde. Staat in het de portier van je Niro. Alleen de belading maakt het verschil. De banden worden vooral warm door het vervormen van de band. Te zacht is dus gevaarlijk. Zal warmer worden. Te hard is theoretisch minder loopvlak en dus mindere wegligging. De bovengenoemde temperatuurstijging of daling is, zeker bij regelmatige bandendrukcontrole, verwaarloosbaar.
 9. PeterW61

  KIA e-Niro

  Je hebt in ieder geval de topic al gestart. Heb dat zelf gedaan met de PHEV. Uiteindelijk blijft het een 3e variant van de Niro. Speciale zaken van de PHEV of EV kunnen nu dus al geadresseerd worden. Goed begin!
 10. PeterW61

  Onderhouds beurt

  Jan, op de lijst hierboven met de onderhousprijzen staat bovenaan "inclusief vloeistoffen en kleinmateriaal". Ze noemen het all in reparatie en onderhoudsprijzen. De 3,8 liter olie en 16,30 euro Klein materiaal milieubijdrage gebruik test app hadden volgens mij niet extra in rekening gebracht mogen worden.
 11. Nog even reactie op aanhaalmoment wielmoeren.. Dit is 110-130Nm voor de Niro
 12. PeterW61

  Onderhouds beurt

  Eerst even de factuur afwachten. Dan weet ik meer en gespecificeerd wat er gedaan is tegen welke prijs. Heb ook om navigatie update gevraagd wat niets zou mogen kosten.
 13. PeterW61

  Onderhouds beurt

  Gisteren geweest voor 1e (olie)beurt aan mijn PHEV. Heb de factuur nog niet maar men liet weten dat ik 255 euro moest betalen, heb daar tenminste een handtekening onder gezet voordat men begon. Toch een verschil met het lijstje hierboven.
 14. PeterW61

  Dreunen Kia Niro

  Cuppen na 7500 km is erg onwaarschijnlijk
 15. PeterW61

  Dreunen Kia Niro

  Bart Pit, dat herken ik wel. Beetje idee dat je op onronde band(en) rijdt. Alleen op elektra rijdend. Komt bij mij nogal eens voor met PHEV Niro.
×
×
 • Create New...