Jump to content

Slowfox

Leden
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Slowfox

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro executive line

Recent Profile Visitors

371 profile views
 1. Slowfox

  Kia Niro dreunen.

  Bij mijn kia Niro zijn enkele weken geleden de koppelingen vervangen wegens dreunen van de gehele auto bij een snelheid van 58 tot 60 km per uur. Dit op advies van kia Nederland. Het dreunen heeft zich tot nog toe, dik twee weken later niet meer voorgedaan. Ik hoop dat dit de oplossing was en deze hinderlijke storing niet meer voor zal komen. Pluim voor mijn dealer die alles in het werk heeft gesteld om een en ander op te lossen. Nu maar afwachten de eerste keer vertoonde deze storing zich ook pas na 7500km .
 2. Slowfox

  Dreunen Kia Niro

  Afgelopen dinsdag en woensdag zijn bij mijn Niro de koppelingen vervangen om het dreunen van de aandrijflijn op te lossen. Dit was een advies van Kia Nederland. Ik heb er intussen een paar dagen mee gereden en het dreunen kwam niet meer voor. Nu maar hopen dat het goed blijft gaan, want vorige keer ontstond het dreunen ook pas na 7500 kilometer. Mijn Kia dealer heeft zijn uiterste best gedaan op de zaak op te lossen.
 3. Slowfox

  Dreunen Kia Niro

  Inmiddels heeft een vriend van mij met een Niro die ook pas enkele duizenden kilometers heeft gereden zich gemeld met hetzelfde probleem: Dreunen en trillen. Het begint nu toch een beetje een besmettelijke ziekte te worden waartegen nog geen vaccin is gevonden. Beetje cynisch maar toch. Laten we hopen dat voor dit euvel een goede oplossing gevonden wordt.
 4. Slowfox

  Dreunen Kia Niro

  Hallo Niro driver, Mijn dealer heeft nu ook het dreunen vastgesteld. Heeft inmiddels ook Contact gehad met Kia Nederland en zijn overeengekomen dat ook in mijn kia Niro nieuwe DSG koppeling geplaatst gaan worden. De levertijd voor de koppeling is minimaal twee a drie weken. Dus vanmorgen mijn niet gerepareerde Niro maar weer opgehaald nadat ik gedurende de afgelopen week een leenauto gehad heb. Nu maar weer afwachten wanneer de onderdelen binnenkomen. Ik heb uitgebreid contact gehad met de monteur en deze verklaarde dat het nog helemaal niet zeker is dat het aan de koppelingen ligt. Dit wordt ook door Kia Nederland verklaart. Echter omdat het schijnt dat het bij een Niro wel geholpen zou hebben gaat men het toch proberen. Het is vanzelfsprekend dat ik er niet blij van word dat aan een auto van een jaar oud met een zeer lage kilometerstand zwaar gesleuteld gaat worden. Zo'n koppeling vervangen in deze motor is geen sinecure. Ook ben ik er zelf niet van overtuigd dat dit de oorzaak is. In alle verhalen omtrent dit probleem wordt vooral gesproken over een koude motor, dit is bij mijn Niro absoluut niet het geval ook als ik een grote afstand heb gereden komt het voor. Bij verschillende snelheden is de dreun gewoon aanwezig dus ook als er geen schakelen plaatsvind. Eenmalig gebeurde het ook tijdens elektrisch rijden, wat natuurlijk in het geheel ook vreemds is. Persoonlijk denk ik dat men de echte oorzaak nog niet weet. Ik denk toch dat Kia hiermee een behoorlijk probleem wereldwijd gaat krijgen, vooral omdat het pas na een x aantal kilometers op gaat treden. Wel is het zo dat mijn dealer zijn uiterste best doet om een en ander op te lossen. We blijven voorlopig maar hoopvol.
 5. Slowfox

  Dreunen Kia Niro

  Hallo Niro driver, Ik heb jouw verhaal gelezen over het dreunen/trillen van de Niro. Ik heb dit probleem al verschillende maanden en blijkt nu ook bekend te zijn bij Kia Nederland. Dit probleem doet zich over de gehele wereld voor. Duitsland, Denemarken, Amerika, overal hetzelfde verhaal waar men blijkbaar de vinger niet achter krijgt. Echter er is nog steeds geen algemene terugroepactie. Overigens in jouw verslag wordt gesproken over een klant van een Kia dealer in Valkenswaard, Ik vermoed dat het hier gaat over mijn Niro want die staat nu een week bij mijn dealer om een en ander te onderzoeken. Ik zie het niet zo positief in, denk dat er constructief iets goed fout zit. Mijn dealer doet wel zijn uiterste best om een en ander op te lossen.
 6. Sinds kort heb ik hetzelfde probleem met mijn Kia Niro. Dreunend geluid hoor en voelbaar precies bij 58 tot 61 Km per uur. Soms drie tot vier keer achter elkaar en verdwijnt dan weer. Gewoon rijdend op een vlakke weg. Verdwijnt weer en komt na een week weer terug. Ik dacht eerst dat het de automatische versnelling was, maar het gebeurd ook als er niet geschakeld wordt. Vreemd ik kan hier geen verklaring voor vinden. Zijn er meer rijders van een Niro in onze club die hier ervaring mee hebben? Graag reacties.
 7. Slowfox

  Dreunen Kia Niro

  Ik rijd sinds maart 2018 een Kia Niro executive line, momenteel met een kilometerstand van 7500Km. Tot nu nog toe ben ik zeer tevreden over deze auto, echter nu lijkt er toch een probleem te ontstaan. Sinds enkele weken ontstaat er een dreun in de auto bij ongeveer 58 tot 60 Km per uur. Eerst nauwelijks voelbaar nu duidelijk aanwezig. Alsof je over een geribbelde weg rijd. Het ontstaat in alle rijmodi, electrisch op benzine of beide tegelijk. Het lijk alsof er iets wringt in de aandrijflijn. Geen onbalans in de wielen, banden op spanning. Natuurlijk moet ik hiervoor naar de dealer, maar ik vroeg mij af of er meer Nirorijders met dit probleem geconfronteerd zijn? Gr. Slowfox
×
×
 • Create New...