Ga naar inhoud

Nyther

Leden
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

2 Neutraal

Over Nyther

 • Titel
  Newbie
 • Verjaardag 10-03-1983

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Maastricht
 • Auto
  Kia Picanto GT T-GDI (2018)

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nyther

  1.0 T-GDi (100pk)

  Yep. Zie ander topic.
 2. Nyther

  1.0 T-GDi (100pk)

  Bij een (br-performance) tune is die fabrieksrestrictie eraf. Niet dat ik het aanraad om op een koude motor te gassen maar je hebt iig al iets meer pit zonder dat je eerst 10km moet rijden.
 3. Nyther

  Panoramadak

  Dit probleem heb ik ook gehad. In duitsland worden ze bijna allemaal geleverd met electrisch schuif/kanteldak. meerdere dealers in NL aangeschreven om dit probleem! Belachelijke keuze van NL ik twijfel serieus om de gt te verkopen en een (goedkopere!) duitser mét schuifdak te halen. De prijzen liggen daar een stuk lager en als ze eenmaal een half jaar oud zijn ben je ook van de BTW af die je anders moest betalen en is er alleen nog maar de bpm over...
 4. Nyther

  Software versie picanto 3

  Dit is mijn firmware.
 5. Nyther

  Software versie picanto 3

  Ik heb ook carplay uitgeschakeld. Puur omdat het niet lekker werkte met de radiozenders. zodra ik een telefoongesprek binnen kreeg en afrondde, ging hij niet meer terug naar de radiozender en moest ik die telkens opnieuw aanzetten via het display ( via de stuurbediening werkte het niet ) . Ronduit irritant! Zowieso heeft carplay niet veel nut tenzij je het puur voor spotify doet. Siri spreekt alleen je berichten uit. En het beantwoorden via siri gaat ( bij mij ) altijd fout. Allen de geluidskwaliteit is stukken beter via carplay ik heb wel vernomen dat je met behulp van een jailbreak een volledig functionele iphone mirror op je dashboard kunt krijgen. Dus met safari, werkende whatsapp en smsjes etc. ( even los van het feit dat het niet “mag” vind ik het wel toegevoegde waarde. ) Dat wil ik binnenkort eens gaan testen/verder onderzoeken. Verder zowieso belachelijk dat de oem navi kaarten zo zwaar verouderd zijn. Kia komt wat dat betreft echt tekort. Mijn update heb ik 2 maanden geleden gehad en bepaalde wegen die al reeds 2 jaar vernieuwd zijn, staan er gewoon nog niet op...
 6. Nyther

  Cruise control problemen

  Dan is dat het probleem geweest. beide keren precies 5L getankt. Morgen even de tank helemaal volgooien en dan zal het opgelost zijn.
 7. Nyther

  Cruise control problemen

  Dat zou zomaar eens de oplossing kunnen zijn! Ik ga het testen. Top! ander vreemd voorval: Snelwegrit naar huis, 180km nog te gaan. -dashboard range geeft aan dat ik nog 150km kan rijden. (Ik tank altijd net over de grens hier thuis dus ik gooi de auto niet vol op de snelweg. ) -ik tank 5L benzine. De analoge meter stijgt na het wegrijden, de digitale range blijft nog steeds 150km en zakken. -kort voor thuiskomst wederom 5L getankt omdat volgens de range de brandstof op was. Na het tanken bleef de range op 0km staan terwijl dr analoge meter op 1/4e tank staat. -dag later staat range nog seeda op 0 terwijl er toch echt genoeg in de tank zit. ( 1/4e op analoog en naar schatting 10-15L totaal in tank )
 8. Nyther

  Cruise control problemen

  Af en toe doet het volgende probleem zich voor: -de cruise control laat zich activeren door de stuurbediening, groene lampje van cruise gaat aan, maar vervolgens is het niet mogelijk om de gereden snelheid te “setten” *de snelheids limiter laat zich nog wél bedienen en setten. *probleem lost zich vaak vanzelfop gedurende een andere rijdag. *het stoppen van de auto en het in/uitschakelen van de auto lost het probleem niet op. Wie o wie?
 9. Nyther

  rugleuning verwijderen

  Als hij al een jaar oud is, dan gaat dit toch om model 2? In aug2017 was versie 3 nog niet op de markt. in versie 3 kan de kofferbakvloer op gelijkte hoogte worden gebracht met de neergeklapte rugleuning. indien de bench dan nog steeds niet past kwa hoogte kun je beter een nieuwe bench aanschaffen met andere maten die wel passen.
 10. Nyther

  Lampen vervangen GT-line

  6500K voorbeeld van Koplamp+Mist Foto komt alleen niet echt tot zijn recht doordat de koplampen hier overbelicht worden weergegeven door de telefooncamera.
 11. Nyther

  Lampen vervangen GT-line

  Ik heb momenteel 6500K LED koplampen én mistlampen. origineel heeft de GT standaard halogeenlampen! -Xenon is een optie voor 169,- in de brochure en de kia dealer kan bij navraag voor 189,- LED units leveren. ( 6500K ) Voor de liefhebbers, ik heb nog sets liggen ( koplamp én mistlicht! ) voor een veel gunstigere prijs dan de dealer. Stuur me een bericht bij interesse Inbouw kan ik gratis voor je doen ter plaatse.
 12. Nyther

  Kia Picanto GT-Line 1.0 T-GDI Chip tuning

  Het toerental blijft natuurlijk exact hetzelfde. Je verhoogt alleen eht koppel van de motor. Je wijzigt niets aan de gearing van de versnellingsbak.... Top snelheid heb ik nog niet kunnen testen, maar hij trekt iig lekker en soepel door naar 180/190. Daarboven haak ik af aangezien de auto me daar toch iets te onstabiel/windgevoelig voor is.. De Blowoff valve is een soort kopie van de originele recirculatie plate, maar dan met externe ontluchting. Deze heb ik zelf gemonteerd.
 13. Nyther

  Kia Picanto GT-Line 1.0 T-GDI Chip tuning

  Klopt, Blaast behoorlijk af tussen het schakelen wanneer je onder turbodruk rijd. Standaard zit er een recirculatiesysteem op de intercooler gebouwd, Deze is verwijderd en vervangen door een blow off ventiel.
 14. Nyther

  spatlappen, armsteun.

  Over de spatlappen: Ik heb een setje originele GT spatlappen aangeschaft. ( bijna 100 euro! ) Nu heb ik de beschikking over enkele 3D printers én een laserscanner. Ik ga dus de originele spatlappen scannen ( zodat ik een digitaal bestand heb van de spatlappen ) en deze aanpassen door ze langer en iets breder te maken. Resultaat: Origineel passende spatlappen met flink verbeterde prestaties! Mocht hier interesse in zijn, dan kan ik kijken of ik enkele sets kan maken.
 15. Nyther

  Kia Picanto GT-Line 1.0 T-GDI Chip tuning

  Br-performance. 145pk/235nm is aardig leuk kan ik melden!
×