Ga naar inhoud

Veefer

Leden
 • Aantal items

  53
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

2 Neutraal

Over Veefer

 • Titel
  Newbie
 • Verjaardag 05/26/1962

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Kia e-Niro executive zwart

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Veefer

  KIA e-Niro

  2delig Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
 2. Veefer

  KIA e-Niro

  Type B Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
 3. Veefer

  KIA e-Niro

  Ik maak me absoluut niet druk. Heb 5 jaar lang hybride gereden en het opladen aan de auto overgelaten. Dat ga ik nu ook gewoon weer doen. En vooral genieten van de rust en het relaxte rijden
 4. Veefer

  KIA e-Niro

  Mijn dealer nam alle tijd voor de aflevering. Maar je schrijft zelf al dat het vaak ontbreekt aan voldoende kennis. Het is dus geen onwil van de dealer. Je spreekt nu over het laden van de rij accu's. Even een zijsprong. Of ik nu mijn boordaccu van de motor neem, of de accu van mijn 2e auto of camper, de dynamo pompt daar gewoon lading in totdat ie vol is. Daarna wordt in ieder geval bij mijn motor de rest afgefakkeld via de spanningsregelaar. (hitte). Ik kan je redenatie volgen dat je zegt, als je het niet nodig hebt, waarom zul je dan tot 100% laden. In mijn geval is dat ook vaak zo, echter ik kan wel eens plotseling verder weg moeten en dan vind ik het wel prettig als ie zo vol mogelijk is. Je kunt daarom ook zeggen dat, omdat je zeker wilt zijn dat je in alle omstandigheden zover mogelijk wil komen, zorgt dat ie vol is. Heb je links naar artikelen die hierover gaan?
 5. Veefer

  KIA e-Niro

  Wat betreft het 1e deel, je kunt op je stuur het menu bedienen en dan moet je naar bestuurdershulp (zie bladzijde 5-51) daar kun je ook heel veel instellen en uitzetten als je dat wilt. Ik heb tot nu toe veel gebruik gemaakt van Android Auto. Zowel via Google maps als via Waze is het goed navigeren, up to date en goede file omzeiling. Volgens mij kun je ook je muziek op een usb stick zetten en dan afspelen op je systeem, heb ik nog niet uitgeprobeerd trouwens.
 6. Veefer

  KIA e-Niro

  De auto staat zelf ingesteld op laden tot 100% vanuit de fabriek. Als je in het systeem kijkt zie je dat staan. Waarom zouden ze dat doen als het slecht is voor de accu's? Zomaar een vraag als leek.
 7. Veefer

  KIA e-Niro

  Ik heb het nu een aantal keren uitgeprobeerd, de adaptive cruisecontrol volgt zelfs tot lagere snelheden, remt zelf tot benodigde snelheid en trekt weer op als kan. Enige is dat hij wacht met optrekken tot voorganger weer op voldoende afstand is, dat geeft in files een niet handig 'gat'. Maar verder ideaal.
 8. Veefer

  KIA e-Niro

  klopt, voor 7 staafjes aluminium en een beetje plastic.......
 9. Veefer

  KIA e-Niro

  ik heb er € 80,00 incl btw voor betaald, ex btw € 66,12 Stekker type 2 female Nieuwe eigenaar was waarschijnlijk handelaar. En die kabel heb ik toen zelf gekocht, in 2013 a 300 euro. Ga ik niet weggeven Officiële 'thuislaadkabel' heb ik wel ingeleverd. Kabels zijn trouwens tegenwoordig wat goedkoper, ook al omdat er meer gebruikt/gemaakt worden dan in 2013. Let wel even op de weerstand van 680 Ohm tussen de PP aansluiting en de aarde. Moest even googlen waar die aan moest. Had een draadje over (dan beperkt ie het laden tot 16A)
 10. Veefer

  KIA e-Niro

  Zo, net mijn gemodificeerde Outlander laadkabel in gebruik genomen. Losse nieuwe female type 2 steker gekocht en in het weekeinde aan de oude kabel gemaakt. Gelukkig via zoon een 'krimptang' kunnen lenen om de aders aan de steker te bevestigen. (aluminium hulsjes) Net in de lader op werk geprikt en laden maar. Kan deze op werk in de lader blijven zitten. Kan de originele mee in de auto, daar kun je onderweg eventueel 32A mee laden.
 11. Veefer

  KIA e-Niro

  Wrapfolie
 12. Veefer

  KIA e-Niro

  geen idee. google even op wrapfolie en je krijgt vast wel wat hits. Heb het idee dat het per meter weinig kost. Handige handjes en een fohn zijn de rest van het verhaal. (en durven)
 13. Veefer

  KIA e-Niro

  in principe kun je alles wrappen. Alleen die grille zul je er uit kunnen halen en dan redelijk simpel (in weinig tijd) kunnen wrappen. Die strookjes zal wat meer aandacht nodig hebben, lees tijd. Dat maakt het duur. Die folie zijn de kosten niet denk ik.
 14. Veefer

  KIA e-Niro

  Was ook al aan het zoeken, kwam hier terecht: Fietsendrager zonder trekhaak Ik ga er trouwens van uit dat als er voor de Kona inmiddels een trekhaak is, dat er voor de Niro ook een komt. Zelfde techniek en bovenal hetzelfde concern.
 15. Veefer

  KIA e-Niro

  Ik vind het ook mooi, maar dat is idd persoonlijk. Het is net even een ander accent, zeker omdat je al een grill mist in een andere tint. Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.