Jump to content
 • Sign Up

Boanvdv

Leden
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About Boanvdv

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 08/27/1962

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Deurningen
 • Hobby's
  Golfen, tuinieren
 • Auto
  Kia ProCeed GT-Line dct7 luxe White en motor Honda ST1300.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb het onderstaande antwoord gekregen van KIA Nederland. Allen ter info: Het zogeheten Lane Keeping Assistent System (LKAS) wordt gezien als een veiligheidssysteem. Omdat het een veiligheidssysteem is, wordt het standaard ingeschakeld bij iedere herstart. Wij begrijpen dat u de werking van LKAS niet prettig vindt, echter zijn wij genoodzaakt u te melden dat een dergelijke software aanpassing niet zal kunnen plaatsvinden. Veiligheidssystemen kunnen enkel handmatig na de start worden uitgeschakeld, niet definitief totdat ze handmatig weer worden ingeschakeld. Vragen over een comfortsluiting van het panoramadak hebben wij reeds vaker ontvangen, tot op heden is deze functionaliteit echter door de fabrikant niet geīmplementeerd. Het is vooralsnog onduidelijk of dit in de toekomst wel zal gebeuren, en of deze functionaliteit dan ook voor reeds geleverde voertuigen kan worden geactiveerd. Hetzelfde geldt vooralsnog helaas voor de Auto Hold functie. Als importeur hebben wij enkel de mogelijkheid om comfortklachten zoals deze over te brengen aan de fabrikant. Het is echter aan de fabrikant om te oordelen of er mogelijkheden zijn deze toe te passen en zo ja, wanneer. Met vriendelijke groet / Kind regards, Kia Motors Nederland B.V.
 2. Knap werk die 1:15,5. Mijn -automaat welliswaar- doet 1:12,8. Ik moet daarbij wel vermelden dart we redelijk veel in de stad rijden. Tanken doen we in Duitsland, E10.
 3. Ik heb daar navraag naar gedaan, maar dit is helaas niet mogelijk. Overigens heeft de dealer deze vraag ook al uitgezet bij de importeur. Ze hebben daar echter nog geen bericht van gehad. Hetzelfde geldt voor het lane-assist en de hold functie. Deze zul je handmatig moeten uit /in schakelen. Ik ga nog een e-mail sturen naar de importeur en daar een verzoek neer leggen om e.e.a. te programmeren.
 4. Ook het openen op afstand werkt, net zoals bij de Seat Leon. Bij mijn -ingeruilde- Seat ging ook het panoramadak erbij open, dit doet de Kia niet helaas.
 5. Jij bent dus niet blij. Hoe is dat nu mogelijk dat de kabelboom vervangen moet worden??
 6. Hij is mooi. Gefeliciteerd! Ook met handbak rijdt ie fijn, proefrit mee gemaakt destijds. Maar automaat rijden is relaxter, vind zelfs mijn vrouw die ik uiteindelijk heb kunnen overtuigen. Leuk zo'n taart. Wij kregen een paraplu met de naam van het autobedrijf erop. Ga ik echt niet mee lopen.
 7. In deze topic is de vraag gesteld over het verbruik.

  Op dit moment, na een goede 1300 km gereden te hebben, is het verbruik op 1:13,07 l/km. Ik tank dan voornamelijk in Duitsland, E10 RON95. Dit valt mij niet tegen gelet op de vele stadsritten die we doen. Uiteraard zijn er ook snelweg ritten tussen. Op de één of andere manier rijdt ik met deze auto rustiger, relaxter. Dit schrijf ik wel toe aan de automaat. Het is een heerlijke auto, waarvan ik vermoed dat een aantal mensen een nek hernia hebben opgelopen.:stuart:

  1. Proceed Frankie

   Proceed Frankie

   In welke topic? :cool: Volgens mij hangt het bericht nergens onder? 

   En welke auto gaat het over? De Proceed?

   hoop daar toch wat zuiniger mee te kunnen rijden dan 1/13,5... :cowboy:

 8. Het sluiten van de ramen werkt i.d.d. door knop ingedrukt te houden. Het panorama dak zul je helaas zelf voordien moeten sluiten. Ook dit lijkt me een softwarematige instelling welke hopenlijk te programmeren is via de dealer.
 9. Sinds 2 weken in het bezit van de Proceed. Standaard met panodak. Geen windgeruis! Hele stille auto.
 10. Op een automaat werkt het ook, dus de handrem gaat er op. En als je het start-stop is geactiveerd, werkt ook.
 11. Het zijn 17" velgen, ik heb nog getwijfeld om 18"te bestellen c.q. omruilen, maar dan sla je steil achterover van de prijs, maar liefst €2200. Oftewel nagenoeg het gehele pluspakket.. Dus dat evt. maar via de "bandenboer"

  Maar ik vind 17" niet misstaan.

 12. Ik heb het misschien wat raar verwoord. Ik bedoel de hold knop, die er voor zorgt dat je niet de rem ingetrapt hoeft te houden bij bijv. een verkeerslicht. Als ik in een VW Passat rijdt, met dezelfde hold knop icm een automaat, dan blijft deze ingeschakeld ook na het uitzetten van het contact.

  Dit is, lijkt mij, softwarematig te regelen.

  Hetzelfde geldt voor de LKA (knop zit links onder op het dashbord). Ook deze zou software matig uitgeschakeld moeten kunnen worden. 

  Als ik in de auto stap, druk ik de LKA en de Holdknop in alvorens te gaan rijden.

 13. Vrijdag de 24e mei, de nieuwe Kia Proceed GT-Line DCT 7, kleur luxe White opgehaald. 12 km op de teller. Wat prachtige auto! Erg mooi in het wit waardoor de lijnen en de accenten mooi geaccentueerd worden. We twijfelden tussen een rode (onze eerste keuze), maar na het zien van witte demo waren we meteen overtuigd. Wat mij tijdens de rit huiswaarts opviel was dat de auto ietwat zenuwachtig stuurde en erg reageerde op hobbels. De reden was snel ontdekt, de bandenspanning. 3,8 Bar ipv 2,2 Bar! Na de correctie stuurde ie lekker direct en zwaar, wat ikzelf erg prettig vind. Ook het veercomfort is met sprongen vooruit gegaan. Vandaag, zondag een goede 200 km gereden. Wat een comfort. Stevig geveerd, goede wegligging en in bochten strak. Erg stil van binnen. De banden hoor je daardoor wel (Michelin Primacy 3). Automaat schakelt bijna onmerkbaar. Ik heb nog niet handmatig met de flippers hoeven te schakelen voor bochten omdat ik het idee had in een verkeerde versnelling te zitten. Acceleratie, met beleid nog even, prima. De stoelen zitten echt geweldig, goede instelbare lende-steun en goede zijdelingse steun tot aan de schouders. Door een rugblessure is een goede stoel voor mij cruciaal. Ook de afstandsradar reageert alert, alhoewel soms iets te doordat ie dan erg krachtig afremt. Wat ik wel als nadeel ervaar is dat telkens de holdknop, voor het stilstaan bij een verkeerslicht, moet activeren en in mijn geval de lane assist (LKA) de-activeren. Dit zou mijn inziens softwarematig naar behoeven ingesteld moeten kunnen worden. Helaas is dit -nog- niet mogelijk. Erg veel positieve reacties op de auto gehad!
 14. Ik ben al een paar maanden lid van het forum maar had nog me nog niet voorgesteld. In februari dit jaar hebben we de handtekening gezet voor een Kia ProCeed, 1,4 automaat, de luxe white. Als het allemaal is gelopen zoals zou moeten, is de auto op 26 april van de band gekomen en zal deze maand, mei, geleverd worden. Dinsdag maar eens informeren. Ga een Seat Leon 2013 inruilen (goed sturende betrouwbare auto) Ervaringen gaan gedeeld worden.
×
×
 • Create New...