Jump to content

Don66

Leden
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Kia Sportage GT-Plusline AWD 1.6T-GDI DCT7 MY20

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Don66's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Dit is mij ook al opgevallen bij mijn Sportage. 1.6T GDI DCT7 my20. Geen idee waarom de auto terug schakelt. Ook is mij opgevallen dat de auto geen constante snelheid aan kan houden, schommelt steeds een km boven of onder de ingesteld snelheid.
 2. Ik ben heel blij met mijn Sportage. En neem het brandstof verbruik voor wat het is. Deze Sportage 1.6T GDI AWD DCT7 GT-plusline my20 met alle mogelijke opties is echt een hele fijne auto. Hij rijd minstens zo lekker en snel als mij vorige auto (Audi A8 3.0 TDI 2005.)
 3. Heb de optie er gratis bij gekregen. Maar heb ze uit gezet in verband met kijken naar verschil. Climate control staat nu continu aan. En pano dak is ook al verschillende keren gebruikt. Maakt weinig of geen verschil. Het zal waarschijnlijk aan mijn te zware rechtervoet liggen, dat mijn gemiddelde verbruik nu na 6200 km op 9,85 km/l ligt (overall). Minst zuinige verbruik per tank 8,4 km/l en meest zuinige verbruik 11,25 km/l. En de rest schommelt er tussen. Ook regelmatig al op sportstand gereden. Jemig wat rijdt dat leuk. Zoals al eerder in een berichtje heb ik gezegd, ik neem het verbruik voor lief. Het opgegeven gemiddelde van de fabrieksopgave ga ik alleen halen als ik net zo ga rijden als mijn opa. Helaas heb ik moeite met rustig optrekken en mij aan de opgegeven max. snelheid te houden. Woon zelf in Duitsland en daar zijn de brandstof prijzen lager dan in Nederland. Maar tank altijd Shell V-Power in Nederland.
 4. Don66

  Android Auto

  Om wille van de verkeersveiligheid is in Android Auto het meeste uitgeschakeld. Je kunt maar beperkt berichten sturen of "spelen" met je mobiel. Hier is door autofabrikanten en mobiele telefoon fabrikanten bewust voor gekozen. Dus zul je denk ik moeten wennen aan de beschikbare mogelijkheden.
 5. Haha, dat is nou net de grap. Airco staat alleen aan wanneer nodig. Banden zijn hard gepompt en worden door TPMS steeds gecontrolleerd. Pano dak zit bijna altijd dicht. Start/stop staat altijd aan. Langere ritten gebruik ik cruise. En JA ik kan er wel mee leven als het bij 1:10 blijft. Hiervoor had ik een Audi A8 3.0 TDI met 245pk, deze reed ook 1:10 soms zelfs 1:9 op diesel. Dus ben wel wat gewend. En ik klaag ook niet. Ben heel blij met mijn Sportage en krijg regelmatig complimenten over de mooie auto. Dus we blijven braaf Shell V-Power tanken.
 6. Nou vandaag even langs de dealer in NL geweest. Woon in Duitsland en was in de buurt van een KIA dealer in NL. Heb een nieuwe Sportage (03-2020), maar met oude software en kaarten. Gevraagd of ze de auto van een update kunnen voorzien. Geen enkel probleem meneer. Geen klant bij die dealer, 20 minuten wachten met een kopje koffie en 35 euro afrekenen. Auto weer helemaal up to date. Ook met DAB+ logo's.
 7. Hoi Bladerunner, Heb nu een aantal keer weer mogen tanken. En kom nu steeds rond de 1:10 uit. Als dit zo blijft ben ik tevreden, 1:13 zal ik inderdaad wel nooit halen. Mag natuurlijk wel. Maar net wat je zegt, het extra vermogen neemt ook extra brandstof. Het nieuwe rijden is voor mij niet weg gelegd. Kan er niet aan wennen. En aangezien ik in Duitsland woon hoef ik me daar niet altijd aan te houden. Alleen als ik de grens oversteek op de verkeerde tijdstippen. Dank je, ben heel blij met mijn keuze. Super fijne auto.
 8. Ik zal ze even opmeten voor je. Wordt dan vanavond.
 9. @pdakkerman klopt, maar gaat over een zelfde soort accessoires. Dan maakt het model auto toch niet echt uit. Ik ga er van uit dat de armsteunen niet heel veel afwijken in diverse modellen.
 10. Hier heb ik hem besteld. https://nl.aliexpress.com/item/32845054138.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5cd84c4dbFNpUF
 11. Had er ook 1 besteld en vandaag ontvangen. Bij mij past hij er mooi in. Prima pasvorm en erg handig.
 12. Klopt dit is het model voor 2021.
 13. @Rob18 Daar heb je wel gelijk in dat werkelijkheid en fabrieksopgave vaak niet overeenkomen. Maar de eerste 3 tankbeurten schommelen nogal. En de rijstijl is steeds hetzelfde gebleven, net als de variatie tussen stadsverkeer en snelweg/provinciale weg. Ik verwacht dat het na het inrijden wel stabieler zal worden. We gaan het mee maken. Voorlopig geniet ik nog elke dag van mijn prachtige auto en maak ik me nog niet zo druk over het brandstof verbruik. Dit is overigens wat de Duitse site weergeeft over het verbruik. 1.6 T-GDI AWD (Benzin,Doppelkupplung);130 kW(177 PS) Kraftstoffverbrauch kombiniert 7,6 l/100 km; CO₂-Emission kombiniert 175 g/km.
 14. De reden dat ik geen Hybride heb genomen. Ik vind dat in een auto, een brandstof motor hoort te zitten. Als ik elektrisch wil rijden ga ik met de trein. Maar daarin is ieder natuurlijk vrij om te kiezen. Ik stelde mijn vraag alleen om te informeren of het verbruik nog iets beter zou worden. Omdat KIA een andere waarde opgeeft, waar ik zeker mee kan leven. Voor mij zal het zeker niet de 1e auto zijn die 1 op 10 rijdt. Hiervoor een diesel gehad die ongeveer 800km ver kwam met 90 liter. Dus ben wel wat gewend.
 15. Het is een DCT7. Dus verbruik iets hoger dan schakel. Heb wel start/stop aan staan.
×
×
 • Create New...