Jump to content

Peter125

Leden
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Auto
  Kia e-Niro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Peter125's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Mijn auto moest voor een grote onderhoudsbeurt naar de garage. Daar aangegeven dat het klepje moeilijk open/dicht ging. Zij hebben dit gratis verholpen, er was een update bekend vanuit de importeur. Wie weet helpt dit een klein beetje.
 2. Hi, ik zou even wachten met het aanschaffen van een Zappi. Heb deze enige tijd zelf ook gekocht (3-fase uitvoering) maar heeft tot op heden nooit op 3-fase gewerkt. Eerst het probleem met de auto die niet in staat was om gecombineerd met de Zappi 3-fase te laden, daarop heeft Zappi deze functie geblokkeerd en terug gebracht naar 1-fase laden. De auto in ondertussen van een update voorzien maar de functie is tot op heden nog steeds niet door Zappi vrijgegeven. Het is nu ook angstvallig stil vanuit Zappi. Men werkt aan een oplossing (zeggen ze) maar communicatie is waardeloos to zeer slecht. Nijg er naar om mijn verlies te nemen en een andere lader te kopen.
 3. Allen dank voor de reacties. Ben wel blij dat ik wacht op de volgende update.
 4. Heb vanmorgen mijn auto naar de dealer gebracht voor een onderhoudsbeurt en om wat schade te verhelpen. Ik kreeg de vraag voorgeschoteld of ze ook de navigatie moesten updaten. Dit werd mij ontraden omdat er "iets" mis is met de kleuren nadat de update is doorgevoerd. Terug naar de oude zou niet mogelijk zijn. Er zou een paarse overheersing zijn in het scherm. Ik vond het een vreemd verhaal maar heb ook geen zin in een "paars" scherm. Meer informatie was helaas niet beschikbaar en de importeur zou op de hoogte zijn. Hebben meer mensen deze vraag gekregen en zijn er die de update wel hebben (laten) uitvoeren? Zo ja, wat is het resultaat? gr. Peter
 5. Hi Chriz, Wat voor lader heb je? Een Zappi v2 zou geblokkeerd moeten zijn middels een update tot 3-fase laden. Ja hij is dan traag maar voorkomt dat er allerlei zaken defect raken. Ik begrijp uit een ander forum (van Zappi) dat er gewerkt wordt aan een aanpassing. Overigens gaat het ook niet goed met de Zappi lader in combinatie met een VW. Maar dit ter zijde. gr. Peter
 6. Onderstaand de reactie nadat ik mijn dealer hierop heb aangesproken: Zoals beloofd zou ik je nog van een reactie voorzien, dit kreeg ik terug van Kia: Het klopt dat er met de Zappi laadbox compatibiliteitsproblemen i.c.m. de e-Niro 3 fase zijn. Dit is echter een probleem van Zappi, Zappi heeft een nieuwe techniek ontwikkeld echter is die niet compatibel met elke auto. Wij hoeven dus onze klanten ook niet te informeren, dit moet Zappi doen. Zappi moet aangeven dat hun laadbox-feature niet werkt met de e-Niro 3-fase. Zappi is hier ook met Kia in overleg en heeft inmiddels een workaround d.m.v. software uitgebracht. Op die manier wordt de e-Niro niet van 1 naar 3 fase geschakeld, wat dus de feature is van de Zappi box. Het zijn issues vanuit Zappi. Kia doet niets verkeerd, Kia is niet onveilig of wat dan ook. Jullie kunnen het beste de klant adviseren contact op te nemen met Zappi. Het is echt een probleem vanuit Zappi, kijk even wat hun zeggen. Als dat antwoord niet wenselijk is kan ik altijd nog even voor je kijken. Dit is in ieder geval het antwoord vanuit Kia. Geen idee of Kia hier ook meeleest maar krijg niet de indruk dat dit serieus wordt opgepakt.
 7. Sinds 2 weken nieuwe bestuurder, ben 55 uit midden van het land, van een 2020 e-Niro zwarte executive. Mijn eerste Kia en tot op heden bevalt het. Ga hier op het forum rondkijken en laat me informeren.
×
×
 • Create New...