Ga naar inhoud

NiroDriver

Leden
 • Aantal items

  57
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

12 Goed

Over NiroDriver

 • Titel
  Junior Lid
 • Verjaardag 03-02-1979

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Hobby's
  auto, Apple, mijn zoontje en vrouw
 • Werk
  Vrachtwagen Chauffeur
 • Auto
  Kia Niro 1.6 GDI HEV

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. NiroDriver

  Niet direct starten

  Ik doe het ook altijd zo. Eerst contact aan, gordel om doen, en dan starten. Nooit problemen gehad op deze manier. Als je dit even doet went het snel en voor je het weet weet je niet beter meer en start je zo zonder er bij na te denken.
 2. NiroDriver

  Recal NIRO

  Vandaag bij de dealer geweest voor de controle. Bij mij was er geen lekkage te vinden gelukkig. We kunnen weer met een gerust hart rond rijden
 3. NiroDriver

  Recal NIRO

  Inmiddels door mijn dealer terug gebeld. De tijd die ze nodig hebben voor de controle blijkt toch mee te vallen. Afspraak is nu verplaatst naar de zaterdag er voor en kan er op wachten. Controle staat 1 uur voor maar misschien zijn ze zelf binnen het uur klaar vertelde ze mij (even los van het fijt of hij goed is of dat er toch dingen vervangen moeten worden). Nou ja toch netjes dat ze mij als nog even belde om te vragen wat ik wilde, wachten of afspraak laten staan een een huurauto. Heb gekozen voor afspraak verplaatsen en wachten, scheelt mij weer een huurauto huren En nu maar hopen dat hij goed is en niet lekt want dan mag hij wel blijven staan en ben ik hem waarschijnlijk even kwijt. We wachten het af.......
 4. NiroDriver

  Recal NIRO

  Heb ondertussen een afspraak gemaakt bij mijn dealer. Kia Nederland schijft dat controle in 1 uur gedaan kan zijn, mijn dealer zegt dat ze dit niet gaan redden in een uur naar hun ervaring (hebben er al 1 gedaan) Ze kijken liever goed maar hebben dan wel meer tijd nodig. Ik kan er ook niet op wachten volgens mij dealer. Heb maar een auto gehuurd voor die dag en zet hem er wel 's morgens vroeg neer en haal hem dan wel weer op aan het einde van de middag als hij klaar is en niet lekt / gerepareerd moet worden. Mocht hij wel gerepareerd moeten worden dan is het volgens mijn dealer een redelijke klus wat niet zo 1,2,3 klaar is. Volgens Kia Nederland heb ik dan recht op gratis vervangend vervoer voor de duur van de reparatie.
 5. NiroDriver

  Recal NIRO

  Ik heb de brief vandaag ook binnen gekregen. Maar vandaag of morgen even bellen om een afspraak te maken. Hij is gisteren net geweest voor het vervangen van mijn diffuser onder garantie.
 6. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Hey Marc, Dat is voor jou heel erg goed nieuws! En van de dealer erg netjes opgelost vind ik. Je krijgt een verse Niro en kan over een paar weken heerlijk gaan genieten van je nieuwe Niro. Ik wens je heel veel zorgeloze en veilige kilometers toe in je nieuwe Niro! Ben benieuwd wat het probleem nou is met je oude Niro dus ik blijf je topic volgen.
 7. NiroDriver

  Dagrij verlichting gaat uit als je de handrem aan trekt ??

  Ik heb hier voor een Cee'd SW (2013) gehad en deze deed het ook niet. Toen ik het voor het eerst zag dacht ik ook...huh wat is dat dan?! Snap de reden er achter ook niet helemaal. Misschien iets van ''je staat geparkeerd (handrem er op) dus je hebt geen dagrijverlichting meer nodig''?
 8. NiroDriver

  Dagrij verlichting gaat uit als je de handrem aan trekt ??

  Ik heb wel geen Rio maar een Niro, maar als ik de handrem er op zet gaan mijn dagrijverlichting ook uit. Handrem er weer af en ze gaan weer aan.
 9. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Hey Marc, Dit is wel heel, heel erg heftig met zo'n lage kilometerstand al zo'n heftig grote reparatie man pfffff. Ik hoop dat ze hem snel voor je maken en je hem snel weer terug zult hebben. En ook dat je dan kunt gaan genieten van de Niro want het is echt een zalige wagen om mee te rijden. Maar dan moeten deze dingen natuurlijk niet gebeuren want dit is gewoon heel erg ''proest....'' uhuuu vervelend en zuur. Bedankt dat je ons op de hoogte houd als er nieuw is. Ik blijf je topic volgen!
 10. NiroDriver

  Recal NIRO

  Mijn oude post even verwijderd. Op het Amerikaanse Kia forum hebben ze het over een Hydraulische Oliekering van de Hydraulische koppeling die kan geen lekken en de opgehoopte olie in de buurt van een of andere dop voor kortsluiting kan zorgen.
 11. NiroDriver

  Recal NIRO

  Juni 2017 ook terugroep zie ik op de website van de RDW. Ga de 22e naar Spanje met de Niro, maandag maar eens bellen over hoe of wat. Zal je net zien :-S
 12. NiroDriver

  Eindelijk een mooie wagen

  Hoi Christian, Sorento.....zeker mooie wagen! Heel veel veilige kilometers gewenst en natuurlijk welkom bij de club
 13. NiroDriver

  Blazende motor bij koude start

  Klopt, heb ik ook. Het ligt er een beetje aan hoe koud het buiten is. Met dit weer wat we nu hebben heb ik er veel minder tot geen last van. Als het wat kouder is wil de motor wel eens vaker aanslaan. Dit is over het algemeen maar even. Is de motor warm en start ik dan weer dan start hij wel elektrisch.
 14. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Beetje late reactie van mij, maar beter laat dan nooit hahaha. Ik heb zo maar het vermoeden dat het een positiesensor van de krukas of nokkenas is die stuk is. Zelfde probleem als dat ik heb gehad dus. Is er ondertussen al meer nieuws van de dealer Niro Marc? De storingsmelding in het Hybride systeem heeft de dealer bij mij nooit terug kunnen vinden. Wel zijn er bij de afgelopen olie beurt die mijn Niro gehad heeft een paar weken geleden diversen updates uitgevoerd omdat ik nu voor de 2e keer last had van een bibberende/slippende koppeling bij het optrekken van 1e naar 2e versnelling en bij de redelijk gas bij geven om te versnellen. Gebeurde niet altijd maar wel regelmatig. Schijnt (internet staat er vol mee) een bekend probleem te zijn bij de DCT/DSG bakken bij verschillende merken. Hoop dat ze het probleem voor jou toch nu snel op kunnen lossen en jij weer lekker rond kan rijden in de Niro! Al met al blijf ik de Niro een geweldige en erg lekkere auto vinden om te rijden
 15. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Goed te horen dat Kia NL het allemaal top regelt Marc. Gelukkig is er het laatste stukje een taxi voor jullie geregeld zodat jullie toch nog op de vakantiebestemming konden komen. Het blijft erg zuur dat plannen daar niet door kunnen gaan, maar gelukkig ben je er toch gekomen zonder dagen vertraging. Zo te zien maakt Kia NL er echt werk van en zetten ze alles op alles om de boel zo goed als mogelijk te laten verlopen voor jullie. Ben het met je eens dat dit ook wel mag met zo'n auto van 2 maanden oud met 4000km op de teller. Gelukkig snapt Kia NL dit ook Ik hoop dat jullie toch nog kunnen genieten van jullie vakantie daar en alles straks op weg naar huis allemaal wat soepeler verloopt. Toch nog veel plezier daar en probeer ondanks alles toch nog te genieten in het mooie Italië! We horen het wel als je weer een update hebt.
×