NiroDriver

Leden
 • Aantal items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

12 Goed

Over NiroDriver

 • Titel
  Junior Lid
 • Verjaardag 03-02-1979

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Hobby's
  auto, Apple, mijn zoontje en vrouw
 • Werk
  Vrachtwagen Chauffeur
 • Auto ('s)
  Kia Niro 1.6 GDI HEV

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. NiroDriver

  Recal NIRO

  Mijn oude post even verwijderd. Op het Amerikaanse Kia forum hebben ze het over een Hydraulische Oliekering van de Hydraulische koppeling die kan geen lekken en de opgehoopte olie in de buurt van een of andere dop voor kortsluiting kan zorgen.
 2. NiroDriver

  Recal NIRO

  Juni 2017 ook terugroep zie ik op de website van de RDW. Ga de 22e naar Spanje met de Niro, maandag maar eens bellen over hoe of wat. Zal je net zien :-S
 3. NiroDriver

  Eindelijk een mooie wagen

  Hoi Christian, Sorento.....zeker mooie wagen! Heel veel veilige kilometers gewenst en natuurlijk welkom bij de club
 4. NiroDriver

  Blazende motor bij koude start

  Klopt, heb ik ook. Het ligt er een beetje aan hoe koud het buiten is. Met dit weer wat we nu hebben heb ik er veel minder tot geen last van. Als het wat kouder is wil de motor wel eens vaker aanslaan. Dit is over het algemeen maar even. Is de motor warm en start ik dan weer dan start hij wel elektrisch.
 5. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Beetje late reactie van mij, maar beter laat dan nooit hahaha. Ik heb zo maar het vermoeden dat het een positiesensor van de krukas of nokkenas is die stuk is. Zelfde probleem als dat ik heb gehad dus. Is er ondertussen al meer nieuws van de dealer Niro Marc? De storingsmelding in het Hybride systeem heeft de dealer bij mij nooit terug kunnen vinden. Wel zijn er bij de afgelopen olie beurt die mijn Niro gehad heeft een paar weken geleden diversen updates uitgevoerd omdat ik nu voor de 2e keer last had van een bibberende/slippende koppeling bij het optrekken van 1e naar 2e versnelling en bij de redelijk gas bij geven om te versnellen. Gebeurde niet altijd maar wel regelmatig. Schijnt (internet staat er vol mee) een bekend probleem te zijn bij de DCT/DSG bakken bij verschillende merken. Hoop dat ze het probleem voor jou toch nu snel op kunnen lossen en jij weer lekker rond kan rijden in de Niro! Al met al blijf ik de Niro een geweldige en erg lekkere auto vinden om te rijden
 6. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Goed te horen dat Kia NL het allemaal top regelt Marc. Gelukkig is er het laatste stukje een taxi voor jullie geregeld zodat jullie toch nog op de vakantiebestemming konden komen. Het blijft erg zuur dat plannen daar niet door kunnen gaan, maar gelukkig ben je er toch gekomen zonder dagen vertraging. Zo te zien maakt Kia NL er echt werk van en zetten ze alles op alles om de boel zo goed als mogelijk te laten verlopen voor jullie. Ben het met je eens dat dit ook wel mag met zo'n auto van 2 maanden oud met 4000km op de teller. Gelukkig snapt Kia NL dit ook Ik hoop dat jullie toch nog kunnen genieten van jullie vakantie daar en alles straks op weg naar huis allemaal wat soepeler verloopt. Toch nog veel plezier daar en probeer ondanks alles toch nog te genieten in het mooie Italië! We horen het wel als je weer een update hebt.
 7. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Jeetje zeg dit had ik toch niet verwacht! Enorm balen is dit voor jullie. Zitten jullie nu al vanaf zondag te wachten tot jullie verder kunnen naar jullie bestemming of waren jullie daar al aangekomen? Enorm sterkte en houd ons op de hoogte mocht je meer horen,
 8. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Oei dat is erg jong, al blijft het natuurlijk materiaal....en dat kan helaas altijd stuk gaan. Al blijft het heel erg vervelend als je stil komt te staan. ik dacht nog, misschien is het het zelfde probleem als ik had als ze even oud zijn. Misschien een slechte serie van een onderdeel ofzo. Maar die vlieger gaat helaas niet op gezien het leeftijdsverschil. En dan nog is het vreemd waarom jij vermogensverlies hebt en ik naganoeg niets merkte met rijden. Ondanks de zelfde melding zou het bijna wel iets anders moeten zijn. hoop dat ze het snel vinden en je snel verder kan.
 9. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Dat is inderdaad de vraag Marc, waarom gaan die dingen zo snel stuk. Ik heb het de dealer ook gevraagd maar deze zij het ook niet te weten. Hoe oud is jou auto nu? Die van mij is 22-6 dit jaar precies een jaar oud. nee nog keer bergen zit je dan noet op te wachten met een behoorlijk vermogensverlies, kan ik mij heel goed voorstellen. Ben je al wel op bestemming om moet je nu een paar dagen wachten tot je verder kan naar je bestemming?
 10. NiroDriver

  Storing hybride systeem

  Jep ik heb het ook meegemaakt. Mijn Niro had net 4900 km gelopen. Kreeg ook op het scherm de melding ''storing hybride systeem'' te zien en hij ging piepen. Ik had achter geen verlies van vermogen. Ook de auto meteen stil gezet. Na even wachten kon ik de auto wel weer starten en gewoon rijden. Bij thuiskomst ging het lampje van het motor management branden maar ik merkte met rijden nog steeds niets bijzonders. De volgende dag meteen naar de dealer gegaan. Ze hebben hem daar meteen uitgelezen en er was een storing van de nokkenassensor. Ze hebben toen een update geïnstalleerd en de foutmelding gewist. Na 100 meter rijden ging het lampje weer branden. Meteen weer uitgelezen en weer de zelfde storing. Toen zijn ze verder gaan kijken en bleek de nokkenassensor stuk te wezen. Deze is vervangen en toen deed hij het weer 100% goed zonder meldingen. Van de melding ''storing hybride systeem'' konden ze niets terugvinden bij het uitlezen. Helaas ging het lampje van het motor management na 400km weer branden. Weer naar de dealer toe en weer uitgelezen. Toen bleek de krukassensor stuk te wezen. Hier toen geen melding ''storing hybride systeem'' gehad, alleen het lampje van het motor management ging branden. Na reparatie van de krukassensor nu ruim 1000km verder en geen storing of meldingen meer gekregen. Ook de melding van het hybride systeem is nooit meer terug geweest. Hoop dat ze het probleem bij jou snel vinden. Helemaal als je in het buitenland zit zit je daar niet op te wachten. Sterkte en hoop dat de Niro snel gemaakt is voor jullie en jullie weer verder kunnen!
 11. NiroDriver

  Versnellingsbak fluitend geluid

  Bij mij is ook de hele bak vervangen voor een hele nieuwe versnellingsbak onder garantie. Deze nieuwe bak schijnt ook weer niet goed te zijn. Er komt een bonk of tok (hoe het het wil noemen) uit de bak als je de koppeling bij stilstand op laat komen en de koppeling aangrijpt. Ook van de 1e versnelling naar de 2e gaat met koude motor erg troef en als de motor goed warm is dan kan het zelfs ligt tandenpoetsend gaan, een soort kort grrrd geluid en gevoel ik de pook knop. Gisteren wilde de Cee'd voor het stoplicht bij stilstand ook niet terug in z;n 1e versnelling. Pas na twee keer hem in z'n 2 te hebben gezet kon ik hem in zijn 1e versnelling zetten, en dan is erg lastig als het groen is De bonk of tok had ik ook bij de oude bak, en is bij de nieuwe bak niet anders. Ik heb al van mijn zwager gehoord (monteur bij Citroen) dat het waarschijnlijk de synchromeshring(en) is/zijn. Ik kan het me bijna niet voorstellen bij een volgens de dealer splinternieuwe bak maar het geluid komt echt uit mijn bak. Bij de dealer zijden ze al eerder dat ze denken een de baksteun van de versnellingsbak maar dit lijkt mij vrij stug aangezien je echt dingen IN de bak hoort gebeuren. Ook bij het aangrijpen van de koppeling, echt op dat moment, al grijpt hij maar heel ligt en zacht aan, hoor je de bonk of tok. De dealer adviseerde mij door te ridjen en als het geluid erger wordt terug te komen en dat ze dan de banksteun zouden vervangen. Ik ben nu met deze nieuwe ontwikkelingen van het schakel verhaal bij de dealer geweest en moet nu morgen meteen komen en dan gaan ze weer kijken. Ik ben heel erg benieuwd wat ze gaan doen want Kia Nederland zal denk ik niet binnen een paar honderd kilometer een tweede nieuwe bak toesturen. Wel vind ik het erg jammer en begin een beetje teleurgesteld te raken in mijn Cee'd SW. Een dure auto, veel opties, een maand of acht oud en net 20.000km gelopen en nu al voor de 3e keer in de garage met problemen. De dealer heeft het probleem de eerste keer wel heel erg goed opgepakt moet ik zeggen, echt keurig netjes. Maar ik begin er nu binnen een paar honderd kilometer een beetje buikpijn van te krijgen en het vertrouwen in mijn Cee'd te verliezen. Ik heb tot nu toe nog wel het vertrouwen in mijn dealer, ik ben alleen wel benieuwd hoe ze dit deze keer op gaan lossen en wanneer ik nu eens van mijn Cee'd kan gaan genieten aangezien ik de Cee'd heel jong gebruikt gekocht heb en nog maar net heb.
 12. NiroDriver

  ratelend geluid 1.6 GDI

  Mijn Cee'd heeft nu ruim 19.000 km gereden, niet zo veel verschil als met die van jou dus. Ik had het alleen bij het gas geven in een versnelling bij een bepaald toerental en snelheid, bijvoorbeeld in z'n 4 bij 50 km/h en dan gas geven of in z'n 5 bij 70 km/h en dan gas geven. Reed ik dan in z'n 4 zo'n 60 a 65 km/h dan was het geluid weer weg. Wat wel vreemd is dat jij het ook hoort met ingetrapte koppeling. De Rio heeft dan wel geen GDI motor, en de Cee'd wel, maar misschien moet je dan toch gaan denken aan het zelfde probleem al zijn het twee verschillende blokken. Aangezien je het geluid ook hoort bij vrijloop en met ingetrapte koppeling verdenk ik de versnellingsbak weer niet aangezien ik het alleen heb zo als ik beschreef. Ik zou dan nu eerder denken aan de ketting die na verloop van tijd iets oprekt en een wat ratelend geluid geeft net als bij de Rio. Lang geleden heb ik een Nissan Almera uit 1996 gehad, deze had dit probleem ook. De ketting ratelde een beetje maar er is mijn toen verzekerd dat dit zeker geen kwaad kon en de auto er 100 mee kon worden. Ik heb toen ook nog jaren in de auto gereden en inderdaad nooit een probleem gehad. Het geluid is ook niet erger geworden. Wel moet ik zeggen dat mijn Almera toen al een oudje was hoor. Dat de Rio (en misschien de Cee'd ook?) dit nu al heeft met zo'n jonge leeftijd vind ik wel vreemd. Ik vraag mij dan af, hoe staat het er voor met de ketting al de auto een jaar of 4 a 5 is?
 13. NiroDriver

  superpack en premiumpack niet meer leverbaar op de ceed pro ceed en sw

  Ik heb zelf de business uitvoering en automatische verlichting aan, follow me home verlichting zit er, buiten alle andere extra's gewoon op hoor bij mij. Alleen privacy glass, startstop knop zit er niet op. Mijn Cee'd SW is van januari 2013.
 14. NiroDriver

  Zjeeraar stelt zich voor

  Mooie wagen, en een goeie keuze! Veel plezier en veel veilige kilometers toegewenst!
 15. NiroDriver

  Even opnieuw na lange tijd afwezig

  Bedankt iedereen!