Timo0103

Leden
 • Aantal bijdragen

  929
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  10

Waardering in de gemeenschap

233 Excellent

Over Timo0103

 • Rang
  Gedoogd Lid
 • Verjaardag 01-03-1972

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Milsbeek
 • Werk
  Zelfstandig ondernemer
 • Auto ('s)
  Mercedes C180 T (W205)
  Mazda MX5 Evolve 1.6 NB-FL
 1. Kia sportage 2005 hoog olieverbruik

  Ondanks het hoge verbruik valt dit nog binnen de norm. ( belachelijk ) Carterventilatie controleren en eventueel reinigen. Compressie test laten uitvoeren. En mocht je altijd erg rustig rijden en weinig km maakt laat de auto eens even een paar uur uit op de duitse autobahn als de gelegenheid daar is. Controleer ook of de juiste olie gebruikt wordt.
 2. Euro 95 versus E10

  Beetje kort door de bocht om te zeggen dat er inmiddels 7% ethanol in onze brandstoffen zit. Bij Ron 95 maximaal 5 % ethanol Shell V-power 97: ethanolvrij BP Ultimate 98: <0,5% Esso/Mobil Energy Supreme +: ethanolvrij Tango/Q8 SuperPlus: geringe hoeveelheid Firezone Competition 102: ethanolvrij Enig nadeel van E10 is dat ie merkbaar meer verbruikt.
 3. Wegligging Sportage 3 auto zoekt

  Is een update voor die het iets minder hinderlijk maakt, door de relatief lichte voorkant blijft auto wat zoekerig. De diesels hebben hier geen of weinig last van na de update, dit even terzijde. Kia heeft geen stuurpomp, ze zijn elektrisch vandaag het ietwat vage gevoel.
 4. Bonk bij optrekken AWD

  Ge eens naar een andere dealer, deze probeert de boot een beetje af te houden. Natuurlijk hoort dat bijgeluid niet.
 5. Afdekplaatje nummerbordverlichting

  http://www.ebay.com/itm/OEM-GENUINE-PART-FOR-KIA-SPORTAGE-REAR-LICENSE-PLATE-LIGHT-LAMP-2011-2015-/261870595323?fits=Make%3AKia%7CModel%3ASportage&hash=item3cf8b42cfb:g:edYAAOSwstxVQQlM&vxp=mtr
 6. ijsvormingsindicator + geluid

  Helaas moet je hier aan wennen.
 7. Ervaringen chiptuning Sportage 2.0 Crdi (184pk)

  Over het algemeen gaat het bij de automatische bakken wat beter als bij de handgeschakelde. Motor is over het algemeen niet eens zo het probleem, daar kun je veel uit halen. Bak / koppeling is altijd het probleem bij diesel tuning. Wat de limieten zijn zal niemand je kunnen vertellen. Volkswagen tuner JD enginering kan dat wel precies uitleggen, voor Kia zijn er nou eenmaal geen specialistische tuners dus dat wordt moeilijk. Gelukkig maar dat we geen VW rijden zullen we maar zeggen.
 8. Doe-het-zelf trekhaak installatie sp3

  Even een aanrader: http://www.trekhaakplaza.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=1_55_343&products_id=3961 Had hem zelf ook onder de Kia, totaal onzichtbaar en geen uitsnede van de achterbumper. Pasvorm perfect.
 9. Ervaringen chiptuning Sportage 2.0 Crdi (184pk)

  Vaak zijn de 184 pk uitvoeringen automaten en dat zijn bij Kia nou eenmaal niet de modernste/snelste.
 10. Ervaringen chiptuning Sportage 2.0 Crdi (184pk)

  Zonde van je geld is voor ieder persoonlijk. De vermogenswinst bij de chiptuners is een indicatie op papier en kan in de praktijk heel anders uitvallen. Ligt er aan of de motor ook daadwerkelijk het vermogen levert wat de fabrikant opgeeft. Heb je een " fris " exemplaar valt ie wat hoger uit na tuning uiteraard. 1 ding moet je even op letten bij de 184 pk en dat is de koppeling. Door het veel hogere koppel trap je er erg snel doorheen en hier is mechanisch ook niks aan te doen. Bij een 136 pk versie van hetzelfde blok kun je nog overstappen naar de koppeling van de 184 pk om de boel lekker te laten draaien. Let hier dus wel op. Ulimited chiptuning kan hier 220pk en 480nm uit halen dus het kan wel. Advies: Niet doen
 11. Cruise control werkt niet meer

  Het schijnt dat Kia deze storing met de nieuwe uitleesapparatuur niet kan uitlezen, met de oude wel. Bijzonder slecht vindt ik dit, ik kon hem thuis met een simpele uitlees module probleemloos uitlezen en de storingscode bekijken. Sta je bij de dealer, zien ze niks. Oude laptop er aan en hopla.
 12. Ipod koppeling wil niet werken

  Met een beetje geduld kost het geen reet: http://nl.aliexpress.com/item/42cm-3-5mm-USB-2-0-Male-for-Iphone-IPod-Car-AUX-HiFi-Audio-Cable-For/32662741779.html?spm=2114.48010208.4.2.DaeRli
 13. Cruise control werkt niet meer

  Dat ging om bepaalde modellen in de productielijn, lang niet alle. Brand het storingslampje?
 14. Cruise control werkt niet meer

  Kijk ook eens even of je remlichten het nog doen.
 15. Cruise control werkt niet meer

  sensor koppeling komt waarschijnlijk niet meer terug, even je hoofd tussen de pedalen leggen en even kijken. anders even langs de dealer