Jump to content

SpeedyG

Leden
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

SpeedyG last won the day on January 15

SpeedyG had the most liked content!

About SpeedyG

 • Birthday 04/29/1971

Algemeen

 • Woonplaats
  Alphen aan den Rijn
 • Auto
  KIA Xceed PHEV 1.6 dynamicplus line

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SpeedyG's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Collaborator
 • One Month Later
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

8

Reputation

 1. Off-topic reply: Volgens mij kun je dezelfde software gebruiken. KIA en Hyundai zijn zustermerken en ze gebruiken de zelfde software. Je zult alleen bij instellingen dan even KIA moeten vervangen in Hyundai. (En daarna weer terugzetten )
 2. Dit misschien wat je zoekt: Nederlandse stemherkenning
 3. Ik heb een XCeed PHEV en sinds het kouder is geworden start inderdaad de benzinemotor ongeacht de lading van de accu. Na een tijdje echter gaat de benzine motor wel uit. Ik heb een vermoeden dat de enzine motor opstart bij een koude start, om te zorgen dat de benzine motor warm is voor als hij nodig is. Want als ik mijn laadscherm kijk met accu >20% geladen, zie ik de de electro motor de wielen aandrijven en de benzine motor alleen de accu opladen. Pas als ik doortrap schakelt de benzine motor ook bij met aandrijven van de wielen. Dua antwoord op je vraag: JA je kunt puur electrisch rijden, zo gauw de benzinemotor op bedrijfs/standby-temperatuur is.
 4. Ik denk dat @Justdigit dit filmpje bedoelt. En dan vanaf 1:50 speeltijd.
 5. Nieuwe KIA hebben wel ingebouwde mobiele connectie. Maar die kan alleen worden gebruikt door de auto. De auto gebruikt die voor: Verkeersmeldingen Sport en weer info KIA app Updates van navigatie en firmware.
 6. Wel het was vandaag weer garage-dag Klachten: Bij aansluiten op laadpaal, gelijk laadpaal in storing. Maakt niet welke paal. Bij starten van auto waarschuwing: Opladen onderbroken. Controleer de kabelverbinding Terwijl ik toch minstens 2 weken geen laadsessie meer heb gedaan!!. Laadklep opent regelmatig niet. Alleen na afsluiten openen van gehele auto. Dit probleem had ik reeds op het forum gezien. Echter tot eerste reparatie poging had ik hier geen last van. Vanmiddag werd ik gebeld. Het word een KIA-garantie geval. Ze gaan hele oplaad module?? vervangen. Hopelijk is dan hiermee eindelijk het probleem opgelost. Nadeel is wel dat dit onderdeel niet op voorraad is en dat men niet weet hoe lang de levertijd is. Waarschijnlijk langer dan 1 maand Wordt vervolgd
 7. Tja ik kreeg de keuze. Ik had in okt '22 een blauwe PHEV Dynamic+ line besteld. Verwachte levertijd ergens maart 2023. Of ik kon een zwarte krijgen binnen 2 weken. Deze stond nog te wachten bij de Leasemaatschappij op nieuw baasje......
 8. Als ik kijk in KIA Navigation Updater heeft de Rio MY'15 inderdaad een Standaard Gen2-navigatie. Als de navigatie uit een Rio MY'17 komt dan is het een andere versie Compact Gen5-navigatie.
 9. In Eco-stand haal ik in PHEV modus rond de 5,4l/100km. Let wel dit is rijdend als mild hybride, dus zonder stekkeren.
 10. Ik heb trouwens met de KIA NavigationUpdater succesvol een Picanto MY'19 voorzien van nieuwe software/navigatie. Dus het antwoord is JA je kunt met KIA Navigation Updater ook een Gen5-navigatie updaten.
 11. Vreemd, als ik in KIA Navigation Updater kijk zie ik drie keuzes voor Niro MY'20. Alle drie zelfde navigatiesysteem en alle drie via een USB-drive. Overigens zie ik bij Niro MY'19 wel staan: Standaard Gen5-navigatie (Geen W dus klein scherm) Draagb. opslagapp.: SD-kaart Formaat: FAT32 Betreft locatie van SD card, kijk eens recht naast Media knop. Zit daar toevallig klepje met SD erop??
 12. Dit kan ook op je telefoon ingesteld worden. Via Instellingen -> Verbonden apparaten -> Android Auto
 13. Hmmmmm, dat is erg snel. Begin toch idee te krijgen dat KIA het hele PHEV gebeuren niet goed voor elkaar heeft. Ik rij een XCeed PHEV sinds okt 2022. Heb nu 5000+ km op de teller. Daarvan maximaal 200kmm elektrisch kunnen rijden. Omdat mijn PHEV het P gedeelte niet werkt. Welke laadpaal ik ook pak na +/- 2 a 3 min gaat hij in storing, als hij al wil opladen. 16 Feb gaat de mijne voor de tweede keer naar de garage. Momenteel raad ik iedereen af om een Kia PHEV te nemen, puur uit eigen ervaring.
 14. Wel storing is terug en zelfs erger. Na 2 a 3 minuten laden stopt hij ermee. 16 feb weer afspraak bij garage...... Word vervolgd ....
 15. Verzameltopic voor leuke weetjes voor XCeed Rijders. Heb regelmatig dat mensen met lichten schijnen, waarschijnlijk vanwege felle LED koplampen. Ik heb de koplampinstelling van 0 naar 1 gezet. Nog steeds goed zicht maar geen knipperende tegenliggers meer. Weet niet of dit ook bij XCeed zonder trekhaak werkt, maar ik heb een extra optie bij de achteruitrij camera. Gewone achteruitcamera: Aanhangercamera: De laatste maakt het heel makkelijk om de aanhanger aan te koppelen. Mij irriteerde het dat de radio steeds werd gedempt als ik maar één kilometer te hard rij bij flitspaal of trajectcontrole. Nergens optie te vinden om dit uit te zetten. Uiteindelijk in de navigatie optie gevonden om de piepjes uit te zetten. Wordt vervolgd ....
×
×
 • Create New...