Warmentuuter

Leden
 • Aantal bijdragen

  2499
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  95

Waardering in de gemeenschap

1636 Excellent

Over Warmentuuter

 • Rang
  gedoogd lid
 • Verjaardag 11-04-59

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Heiloo
 • Hobby's
  Auto's , fietsen en fotograferen.
 • Werk
  Q.C.Inspector
 • Auto ('s)
  Hyundai i10

  Hiervoor een Kia Venga 1.4 Brooklyn

Recente profielbezoeken

2403 profielweergaven
 1. verbruik nieuwe picanto

  met de vakantieperiode 3000 km hebben we met de 1.0 motor 5,1 liter op de 100km gereden. Het voorjaar lag het verbruik over 5000 km 5,2 op de 100 km. Vind ik voor de 3 cyl best aardig Het is dan wel de i10 maar de motor (67 pk) is gelijk aan de Picanto type 2 nieuwe versie.
 2. verbruik nieuwe picanto

  1 op 10 voor een 1.2L motor is best heftig. Een automaat verbruikt wel iets meer maar merendeel haalt toch wel de 1 op 18 met de 1.2 met de schakelvariant. Rij je hoofdzakelijk in de stad rond waar je alleen gas geeft en afremt?
 3. Type velg Picanto GT line

  https://webshop.kia.nl/accessoires/velgen/0/G6F40AK300 Misschien dat je hier verder mee kan.
 4. Type velg Picanto GT line

  Twijfel je nu aan Specialmade
 5. welke wieldoppen passen op een picanto 2012

  Als je originele wil waarom kijk je niet bij een (Kia) sloperij? Zou zeggen Google eens, er zit er vast eentje bij je in de buurt.
 6. Werkplaats handleiding Kia Sportage 2011/2012

  Die vraag is eerder gesteld maar hier zijn alleen de digitale instructieboekjes. Maar die had je waarschijnlijk al gevonden.
 7. Slijtage lederen stuurwiel

  De grote vraag waar maak je het mee schoon dan. Je moet toch gewoon een allesreiniger kunnen gebruiken ipv bijtende of oplossende reinigers. En de dealer heeft het nog even erger gemaakt zie ik op de ene laatste foto. Zou even terug gaan. Je hebt geen pakje boter gekocht en dit hoef je niet te pikken en zeker niet zo een antwoord. Er zijn meerdere Kia's geweest waar er problemen zijn geweest het leer. Volgens mij was dit de Rio. En die sturen zijn vervangen.
 8. Carbon dak Picanto niet meer mooi zwart

  Heb je er al eens wax of shampoo met wax op gebruikt omdat het wit uitslaat? Hetzelfde gebeurd bijvoorbeeld het zwarte van je bumper of paravan dat het grijs of wit uitslaat. Bij een bumper gebruik je een stoomapparaat en stoom het schoon en daarna smeer je er trimrestorer er op. Maar dit is wel folie..... of je hier een stoomapparaat op moet zetten is even de grote vraag. Misschien alleen de trimrestorer gebruiken. Deze wijsheid hebben we opgestoken op de Kia poetsdag. Hierbij de link
 9. Nieuwe banden slechts 6mm profiel?

  Google eens op "profieldiepte nieuwe band" Hier geeft men aan bij een nieuwe(zomer)band tussen de 6,5 en 7,5 mm vrij normaal is en per bandenfabriek verschillend. Ook een stukje over Dunlop en Michlin en daar zijn ook meerdere vragen over de profieldiepte waar ook 6 tot 6,5 mm bij een nieuwe band wordt gemeten. Bij een winterband is dit rond de +/- 9mm
 10. Nieuwe banden slechts 6mm profiel?

  Het zou idd een vreemd verhaal zijn dat een fabriek twee soorten banden maakt. Twee keer zoveel matrijzen, dubbele voorraad, magazijnruimte wat denk je wat dat allemaal kost. Wat Murcielaygo al zegt dan zijn die kosten te hoog. Bij de controlebeurt met 9000 km zag ik op het rapport staat 6 voor en 6,2 achter Dus dan zou de 6,5 - 7 mm wel aardig kloppen lijkt mijn bij nieuw staat. Met de vorige auto stond er met 45000 km nog voldoende profiel op dat ik deze inruilde. Dus ik maak me niet druk om de banden. In sjoemelbanden geloof ik nu niet direkt. Maar je bent bij de bandenhandel geweest en die heeft 9 mm gemeten. Wat zei die hier over? Dat zijn vaak de experts.
 11. Service Kia???

  De dealer heeft zijn vraag uitstaan maar krijgt zijn spullen niet. (Vreemd want de Cee'd en onderdelen worden in Europa gemaakt) Daar had misschien wat meer duidelijkheid kunnen zijn maar goed er wordt nog gebeld dat de spullen er niet zijn. Het betreft hier ook om een garantie afhandeling misschien dat dit meespeelt. (dat de koplamp bij een fabriek moet komen waar de claim ligt) Zelf heb ik dit ook wel eens anders mee gemaakt. Dan kom je de auto brengen en dan vertellen ze dat de spullen er niet zijn. Dat vind ik op zich netjes van de dealer. Wanneer er schade is zou ik me daar niet te druk over maken. Dan gaat de auto naar een schade hersteller en vaak niet naar een dealer. Of een schadehersteller aangewezen door de dealer. Die bestellen hun onderdelen via andere kanalen zodat ze snel hun spullen hebben. Die laten echt niet een auto staan omdat er vier weken een koplamp niet is.
 12. Dashboard displayaflezing lastig

  Ik heb eerlijk gezegd nooit moeite gehad om die display af te lezen in wat voor weer type ook. Je kan de helderheid/lichtsterkte ook aanpassen naar jou wensen. Misschien scheelt dit met aflezen. Hyundai heeft idd blauw. Vind ik in de avond wel wat prettiger. Ook hier kan je de felheid naar behoren instellen. Het overstappen van de Sportage naar een Venga is prima te doen. Je merkt in begin wel even het verschil tussen de 2.0L naar een 1.4L maar went snel. Ik heb het altijd een prima reisauto gevonden.
 13. 10 Jaar Kia Sportage II

  Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst. Nu nog even die zes weken door komen
 14. Service Kia???

  En ze bellen het netjes af. Dus je rijdt er niet voor Jan met de korte achternaam heen. Netjes!
 15. ISG werkt niet meer

  Dat is nu precies waar het om draait. Het is de bedoeling om de auto zo dichtbij laagste uitstoot te krijgen. Dat scheelt inderdaad op de BPM. De dealer zal niet zeggen dat het een marketing item is Nu gebeuren er wel meer dingen dan alleen het starten en het stoppen van de motor. Tijdens het afremmen op de motor laad het systeem onder hogere spanning bij waardoor de dynamo minder hoeft te werken als je weer weg rijdt. Ook tijdens het afremmen wordt de brandstoftoevoer afgesloten het gene ook in beide gevallen een positieve inbreng hebben op het verbruik. Dus het doet wel wat behalve het starten en stoppen van de motor. Bij de venga heeft het in totaal 2 jaar gewerkt terwijl niet echt gebruik van maakte behalve als ik voor het spoor sta te wachten. Dan is het meer van leuk het werkt nog. Daarna heb ik het nog met een CTEK lader een jaar weten te rekken en toen kwam de accu niet meer boven de 80% en dan werkt het niet meer.