Warmentuuter

Leden
 • Aantal bijdragen

  2535
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  97

Waardering in de gemeenschap

1659 Excellent

Over Warmentuuter

 • Rang
  gedoogd lid
 • Verjaardag 11-04-1959

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Heiloo
 • Hobby's
  Auto's , fietsen en fotograferen.
 • Werk
  Q.C.Inspector
 • Auto ('s)
  Hyundai i10

  Hiervoor een Kia Venga 1.4 Brooklyn

Recente profielbezoeken

2944 profielweergaven
 1. Venga

  Zou het een aanrader kunnen zijn? Denk het wel. Deze Kia heeft ook al wat prijzen gewonnen zoals van de consumentenbond en de Duitse autobild waar deze de stempel kreeg als een betrouwbare Kia. Hierbij de link Ik heb 50000 km met de venga probleemloos rond gereden. Het enige wat heb gehad is ruitrubber wat bij strenge vorst uit de geleider werd getrokken. Of dat aan de vorst heeft gelegen of aan de venga was de vraag. De dealer heeft het keurig onder garantie vervangen en ik heb er ook geen last meer van gehad. Zelf heb ik in de blog wat stukjes geschreven over de venga 1.4 seven/brooklyn Hierbij de link naar mijn blogs Doe je voordeel er mee zo ik zeggen.
 2. Venga of Qashqai?

  Ik heb voldoende verhalen geschreven op het forum over de Kia Venga. Hierbij de link naar mijn blogs Zou zeggen doe je voordeel er mee. Voor de Venga heb ik een Tucson 2008 gereden. Een vergelijkbare auto als de Qasqai. Alleen daar werd ook van verteld dat deze 1 op 14 zou rijden alleen ik heb dat nooit gehaald. Verder een prima auto de Tucson maar vanwege het gebruik toch ingeruild voor een Venga. En daar heb ik 50000km probleemloos mee gereden.
 3. 1.0 T-GDI stokkende motor indien koud + andere problemen

  Vreemd dat ze hier niet van af weten bij de dealer. Er is toch veel over de koppeling geschreven op het forum en ook aangegeven bij KMNL door de KCG. Toen zijn er ook vele vervangen waarvan sommige met succes maar ook waar de problemen weer terug kwamen.
 4. Garantie op de accu?

  Hierbij de complete uitleg over de meest gangbare Ctek lader. link naar de MXS 5.0 Ik vind het een top lader.
 5. Garantie is een wassen neus!

  @Frankyman, Die laatste zin had van mijn niet nodig geweest want een ieder mag zijn mening hebben. Wat me wel opvalt is dat je ieder jaar naar de dealer bent gegaan voor onderhoud. Alleen de laatste keren ben je qua kilometers er (flink) overheen gegaan. Dan is voor mij een vraag waarom reageert je dealer niet met een opmerking van let er op de beurten horen om de 15000 km te zijn en niet bij bijvoorbeeld 20000 km. Dat zou je hem eens kunnen vragen waarom hij je niet heeft gewaarschuwd dat je garantie in gevaar komt. Aan de andere kan is het vreemd want waarom zou de dealer je het niet vertellen want het is in zijn nadeel omdat je beurten uitstelt. Of heeft de dealer het wel gezegd maar je dacht van ik ga al 1 keer per jaar. Tja, dan is het zuur dat dit je overkomt. Mijn ervaring wat de garantie aangaat zijn goed te noemen. Je hebt naar zeggen onwetend de grens op gezocht en zou ik bij je dealer neerleggen.
 6. Bijeenkomst de meern 27-05-2018

  Oh dan was 2016 de Kia zonnebril.
 7. Bijeenkomst de meern 27-05-2018

  Ik zie dat het antwoord al is gegeven. Thanks BW.
 8. Bijeenkomst de meern 27-05-2018

  Ik ga kijken of het lukt 27-5. in de luxe gedoogde hoek
 9. Bijeenkomst de meern 27-05-2018

  Helaas verkeerd gedacht want Kia heeft ook twee demo versies neer gezet op het parkeer terrein bij de Meern De auto's werden keurig gebracht en gehaald op kosten van Kia. Dus dat ze geen zin in hebben lijkt mij niet. Maar goed bij de ene is het glas half leeg en bij de andere half vol
 10. Eindelijk aangemeld

  Heb je er zo lang over nagedacht Erik......... Welkom.
 11. Garantie is een wassen neus!

  Je weet eerlijk gezegd al een jaar lang of 15000 km wanneer de auto voor een beurt moet toch. De tegenwoordige boordcomputers geven al in de teller ruim van te voren aan wanneer je heen moet. Wil niet zeggen dat je meteen in de stress hoeft te schieten als je veertien dagen later of er tweehonderd kilometer er overheen bent. Het verhaal hier gaat over een flink wat meer kilometers. Mijn ervaring met reparaties onder garantie zijn heel goed te noemen en er werd geen probleem gemaakt dat ik een paar weken later was dan gepland. Hangt misschien ook wel een beetje van je dealer af.
 12. Vocht in nieuwe Picanto

  ha,ha,ha,ha, geen eens een gek idee.
 13. Vocht in nieuwe Picanto

  Owh, daarom hangt ie zo voor over.
 14. Ik kom weer eens kijken.

  Werd tijd dat je komt gluren Komt die andere op het plaatje ook weer eens langs op het forum.
 15. Vocht in nieuwe Picanto

  Sommige dingen moet je met een knipoog bekijken Deltagolf. Beetje humor mag toch......... Het valt mij ook op dat ik van de Kia Venga naar een i10 (tweeling broertje van de Picanto) meer last hebt van beslagen autoruiten ondanks de airco regelmatig aan staat. Wat ook opvalt is dat kleinere auto's hier meer last van hebben. Waarom is voor mij ook nog een vraag. Zelf denk ik wel eens dat we misschien airco en climate control wel teveel aan hebben om te ontvochtigen zodat het juist meer vocht aan trekt. Met de venga had ik zelden de airco aan behalve in de zomer dan. Hier is ook meer over geschreven op het forum en de tip was een soort vochtvreter te plaatsen. Zag in de voorgaande berichten al wat soorten voorbij komen. Ik heb die van de Conrad gekocht. Link naar het product Er ligt bij mij een ontvochter voor het raam een ééntje onder de bestuurdersstoel. één keer per maand even op de kachel om te drogen en dat werkt prima.