Ga naar inhoud

Eric-H

Leden
 • Aantal items

  442
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Alles dat geplaatst werd door Eric-H

 1. Eric-H

  Kaartupdates voor de Niro

  Heb afgelopen woensdagmiddag een Donker blauwe Design Edition besteld. Hoe zit het tegenwoordig met de kaartupdates van de Navigatie ? In de Brochure die ik net gedownload heb staat dat als je een standaard ingebouwde LG navigatie hebt dat je dan Live updates krijgt. ( levenslang gratis dus ). Heeft de Design Edition dit ook ? Ben benieuwd !
 2. Eric-H

  Wist jij dat? Niro handigheidjes op een rij.

  Top bedankt, zal er ook is wat bestellen.
 3. Eric-H

  Wist jij dat? Niro handigheidjes op een rij.

  """Zo kost een horlogebandje voor mijn Samsung Gear S2 smartwatch (dat zijn speciale bandjes) in Nederland rond de €21,95. Ik heb eenzelfde siliconenbandje bij Ali voor € 1,70 en dat was inclusief verzendkosten!"": Even stiekem een vraagje Non Topic, ik heb zelf de Gear S3, zijn de bandjes wel echt zeker van dezelfde kwaliteit als origineel ? Ik heb nu de Gear
 4. Eric-H

  Kaartupdates voor de Niro

  Nee staat altijd op snelste route, vandaar dat ik weer zo verbaasd was.
 5. Eric-H

  Kaartupdates voor de Niro

  Over de kaartupdate gesproken, heb 1 maart mijn update gekregen, gisteren, zaterdag moesten we naar Haarlem naar een adres waar we eerder geweest waren, de snelste weg is A44-A4-A5 of A9 en dan de A200. Ik dacht laat ik de nieuwe kaart eens volgen met deze ingestelde route. De A44-Stukje A4 ging goed, maar toen, neem de afslag hoofddorp, oke gedaan, nou wat ie toen allemaal voor rare routes doorgaf, echt totaal overal binnendoor, we wisten gegeven moment geeneens meer waar we waren, echt dit was de beroerdste route naar de bestemming die je je kon voorstellen echt onbegrijpelijk, terug naar huis idemito, wilde die me weer binnendoor laten rijden, vanaf de A200, ik dacht bekijk het maar, ben rechtdoor gereden via de A9-A4 en hup daar was de schipholtunnel alweer, de routes die en heen en terug werden voorgesteld waren heen en terug echt te belachelijk voor woorden en nee ik had niet vermijd snelwegen aangevinkt, dit is al de zoveelste keer in nog geen half jaar dat de navigatie me alle kanten van nederland en buitenland wilde laten zien ipv de snelwegen normaal te blijven volgen, ik zet voortaan AndroidAuto met GoogleMaps wel aan of me externe TomTom Go 6000 want die beiden zorgen er teminste wel voor dat ik via de snelste wegen oftewel de normale snelwegen op mijn bestemming kom.
 6. Eric-H

  Kaartupdates voor de Niro

  Daar zeg je het zelf, niet iedereen is geschoold in autotechniek, je kan toch niet gaan verwachten dat als kia het mogelijk maakt om zelf je software update te doen en het gaat fout dat je dan je hele unit uit je nieuwe kia moet halen om dit weer in orde te krijgen, zover kan je in deze tijd met de huidige technieken met elektronica toch niet gaan, dit gaat dan wel echt veels te ver, als kia zou willen dat je een soft of harde reset van je navigatie unit zelf zou kunnen uitvoeren dan hadden ze dat echt wel eenvoudiger gemaakt.
 7. Eric-H

  Kaartupdates voor de Niro

  Ja hoever wil je gaan, niet iedereen is in staat om ze navigatie unit uit te bouwen en dan heb ik het nog geeneens over de schade die je niet willend kan maken door verkeerd gereedschap of handelen, zover mag een simpele software update niet moeten gaan natuurlijk.
 8. Eric-H

  Kaartupdates voor de Niro

  Ja helemaal eens, het is echt heel eenvoudig, maar het commentaar hierover gelezen eerder in dit topic denken ze bij Kia zelf hier toch anders over en waarschijnlijk hebben de dealers zich hier aan te houden, zolang de software en kaartupdate dan ook niet online wordt aangeboden zal je alsnog naar je dealer toe moeten rijden om bv jou sd kaart in te ruilen voor een kaart waar zei inmiddels de nieuwe update op gezet hebben en hetzelfde weer met jou kaart doen om deze dan weer met de volgende klant om te ruilen, zo blijven dan alle originele sd kaarten in roulatie. Maar hoe dan weer met een software/firmware update, daar moet je dan ook weer een ander kaartje voor gebruiken, het blijft niet eenvoudig, mits en de software en de kaart update op bv jou "Mijn Kia" online worden gezet, dan kan je zelf altijd nog kiezen, doe ik het zelf of laat ik het door de dealer doen.
 9. Eric-H

  Kaartupdates voor de Niro

  Nou dat is echt niet altijd zo, ik mailde mijn dealer dat ik graag de nieuwe kaartupdate wilde en kon voor afgelopen 1 maart hiervoor komen, bij elkaar duurde de soft en kaart update rond de 30 min. Ik kreeg na de update een 0 euro factuur dus hoefde niets te betalen, in juli krijg ik pas mijn eerste beurt maar hoefde daar niet op te wachten voor beide Updates. Maw, ik heb een top dealer maar dat weet ik inmiddels al 20 jaar.
 10. Eric-H

  Android Auto

  Volume van je smartphone is bij Bluetooth mede bepalend.
 11. Eric-H

  Android Auto

  Klopt helaas, is alleen voor laden en afspelen op aangesloten apparaat.
 12. Eric-H

  Android Auto

  Of simpel alleen je smartphone, ik heb daar een 128gb sdkaartje inzitten waar duizenden nummers op kunnen. Dan heb je en AA en een muziek database samen op die ene USB poort
 13. Eric-H

  Android Auto

  Ja AA werkt tot nu toe alleen bedraad met USB kabel Muziek offline maken in Spotify Free is idd niet mogelijk. En natuurlijk kan je duizenden mp3 of flac bestanden op een stick/harde schijf zetten maar Spotify is in vergelijking natuurlijk wel een hele toffe database voor alle soorten muziek en kost onderweg echt weinig mb's dit valt reuze mee.
 14. Eric-H

  Android Auto

  Google Maps verbruikt ook geen data per uur. Het laadt bij het instellen van de navigatie de route, en daarna gebruikt het geen data meer. De navigatie blijft namelijk ook gewoon werken wanneer je mobiele data uitschakelt. De enige momenten waarop Maps een beetje data gebruikt is wanneer je verkeerd rijdt, en hij de nieuwe route moet berekenen. Maar dit gaat om slechts enkele MB's. Het zal zo tussen de 10 en 20 mb per rit zijn. Het verbruikt alleen nog data voor de verkeersupdate en het inzoomen van de kaart.
 15. Eric-H

  Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Het is het Virtual Engine Sound System (VESS) , voor als je toch iets meer autogeluid wenst. Dus wordt de NIRO wel gehoord.
 16. Eric-H

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Waar maak je je zorgen om, een dealer zet er voor de verkoop een ander console in met inkoopprijs van een paar tientjes en hij verkoopt het weer. Zo heb ik op beide achterste armsteunen in de deuren daar mooi zwart antislip uitgesneden vilt opgeplakt, ons hondje staat daar nog wel eens op om onder het rijden en in bv een file uit het raam te kunnen kijken, hij glijd anders erg snel weg op dat gladde pianolak en maakt zo ook geen krassen, had ik bij mijn vorige Captur ook gedaan. Je koopt een auto voor het rijgemak en soms zijn wat zelf aanpassingen gewoon nodig.
 17. Eric-H

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Ik legde mijn vorige losse trekhaak altijd bij de fietsendrager, daar had ik hem immers voor laten plaatsen en enkel nog 2 x per jaar voor de Sloep in en uit het water te laten halen. Gingen we met de fietsen op pad dan eerst de kogel erop, fietsendrager erop en gaan, bij thuiskomst drager eraf, kogel eraf en de boel weer bij elkaar in de schuur. Geen extra ruimte voor de losse trekhaak ( kogel ) nodig.
 18. Eric-H

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Daar zal mijn vrouw niet blij mee zijn, met de standaardhoogte van de kofferplaat schuift ze zonder moeite de boodschappen bakken die niet bepaald licht zijn deze op de nu huidige laadvloer deksel, zodra je die net als in het filmpje gaat verlagen dan moet ze dus diezelfde zware bakken in de verlaagde kofferbak tillen en er ook weer uit tillen, nee niet echt prettig en functioneel.
 19. Eric-H

  Kaartupdates voor de Niro

  Vanmorgen de beide updates bij de dealer gehad. Zie op de foto's de versie's die ik om 9.57 nog had en de nieuwe versie's om 11.04
 20. Eric-H

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Ik wil hem wel overnemen van je Hij is specifiek voor de NIRO toch ?
 21. Eric-H

  Verlichting Achteruitrijd Camera

  Als ik zo in het donker achteruit de de voortuin in rijdt dan gaat natuurlijk de camera aan maar de verlichting daarvan vindt ik eigenlijk behoorlijk fel, zelfs zo fel dat zodra ik er even in kijk en daarna weer de buitenspiegels gebruik dat ik echt even verblind ben, is de verlichting van de camera eigenlijk nog wat te dimmen.?
 22. Eric-H

  Kaartupdates voor de Niro

  Morgenochtend naar de dealer voor een kaart en software update, zal er voor eerst een foto van de nu huidige versies maken en daarna na de update, deze kan ik dan mooi weer vergelijken met de kaart en software functies die ik via dit topic heb kunnen downloaden, ben erg benieuwd.
 23. Eric-H

  Verlichting Achteruitrijd Camera

  Heb vanavond in het donker kunnen kijken en dit klopt helemaal, met deze draaiknop kon ik idd de lichtsterkte aanzienlijk dimmen, alleen zie je dan de rode lampjes van alle overige knoppen en schakelaars in het donker bijna niet meer en het kan niet afzonderlijk volgens mij?
 24. Eric-H

  Verlichting Achteruitrijd Camera

  Jazeker, het scherm waarin de achteruitrijde camera zichtbaar is, die verlichting vindt ik savonds veels te fel ( licht ) en vraag me dus af of dat ook te dimmen is, heb helaas nog geen tijd gehad om dit in de avond verder uit te zoeken.
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.