Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'probleem'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Kia Modellen
    • Picanto
    • Rio
    • Venga
    • Stonic
    • Niro
    • EV6
    • Soul
    • Cee'd
    • Carens
    • Sportage
    • Sorento
    • Optima
    • Stinger
    • Concept cars
    • Buitenlandse modellen
    • Modellen uit productie
  • Algemeen
    • Jheroen
    • Nieuws KIA Motors Nederland
    • Te koop aangeboden / gevraagd
    • Nieuwtjes Kia Club Nederland
  • Clubnieuws
  • Kia nieuws
    • Kia wereldnieuws
    • Korean Car Blog
    • Jheroen
    • Jheroen
    • Jheroen
    • Jheroen
  • Verslagen / Verhalen / Dagboek / Café
    • Kiaclub Café
    • Leden Garage forum
    • Dagboek van Kia rijders
    • Test drive
    • Reisverslagen
  • Eigenaren dagboek
  • Accessoires / tuning / techniek
    • Algemeen
    • Audio / Navigatie
    • Technische Problemen (Particulieren)
    • Car Cleaning
  • Multimedia
  • Kopen / verkopen
  • Nieuwe leden / evenementen
    • Nieuwe leden / Introductie
    • Bijeenkomsten / evenementen Nederland
  • Bijeenkomsten / evenementen
  • Pimpmasters.Kia Rio's leuke gatgets
  • Pimpmasters.Kia Rio's Veranderingen binnen zijde van de auto
  • Pimpmasters.Kia Rio's veranderingen aan de buitenzijde van de auto
  • Pimpmasters.Kia Rio's alle technische veranderingen aan de auto
  • Pimpmasters.Kia Rio's koplampen en achterlichten laten smoken

Blogs

  • Allister's Blog
  • Schuurman's Blog
  • Driessen's Blog
  • wimmul's Blog
  • Voolstra
  • w.arends9's Blog
  • Renee Hop's Blog
  • JFranssen's Blog
  • BluesBlog
  • Koen's Blog
  • leope's Blog
  • john-52's
  • PCAJK's Blog
  • usb-random probleem's Blog
  • venga125pk's Blog
  • Robustos' Blog
  • cgdr's Blog
  • drs.C.B.'s Blog
  • bestickering New Kia Picanto
  • gvdw's Blog
  • rcmjansen's Blog
  • Molier's Blog
  • mdl50's Blog
  • C'eetje's Blog
  • erik m's Blog
  • Hans1309's Blog
  • Tony Blundetto's Blog
  • tjulm1969's Blog
  • Inhouden Rio 1.25 op snelweg
  • Kia Cee'd 2007
  • kiarit's Blog
  • Leopold's Blog
  • jponcia's Blog
  • zelf je trekhaak monteren
  • kiamossel's Blog
  • Vfrood's Picanto Blog
  • Kia Pro Cee'D blog Joeyvb
  • Picanto's 2010 tot heden
  • Roger
  • Roger
  • Jan Heesemans
  • Mooiste kia rio
  • Kia Sorento 2006 - Auto wil alleen achteruit rijden ...
  • Peter Spam
  • Gezel
  • Bert de Haanp
  • Ramen en schuifdak via afstandsbediening
  • Harrie soul
  • Harrie soul
  • Raymond
  • Ron010
  • sfpr
  • Kia Picanto verbruik
  • Daniel
  • L. Evers
  • Zwerver
  • Wout B.
  • Gé Steinvoord
  • OEM-vervangingsonderdelen
  • Gert van Bokhorst
  • peter koster
  • Panoramadak
  • Ls Window Tinting
  • Ronald
  • Ossekop
  • Harm Hansen
  • Kia Picato 2012

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Over jezelf


Woonplaats


Hobby's


Werk


Auto

  1. Maand geleden mijn Niro uit 2017 gekocht bij een Kia dealer op flinke afstand van mijn woonplaats. Auto is in 2019 geïmporteerd vanuit België waar deze bij de Kia dealer onderhoud heeft gehad. De Nederlandse eigenaar heeft na de import de eerste beurt bij een Nederlandse Kia dealer laten doen (ivm registratie in het Nederlandse systeem) en alle volgende beurten bij een Kia dealer in Duitsland, net over de grens. Bij de aflevering aan mij heeft de auto in Nederland een (grote) beurt gehad, bij 116K kilometer. Voor de beeldvorming; in MijnKia zie ik dus alleen de beurt uit 2019 bij 45K en die van vorige maand bij 116K. Afgelopen week ontstond er ineens een probleem met de airco, die maakt continue een sisgeluid. Zowel met de airco knop "aan" als met de knop "uit". Heb me laten vertellen dat de airco bij veel auto's - waaronder dus de Niro - ondanks die knop in principe niet helemaal uitgezet wordt. Door het volledig uitzetten van de ventilatie-unit kan ik het geluid wel stoppen en door te draaien aan de temperatuurknop kan ik het sisgeluid iets beïnvloeden qua volume. Dan ben ik toch benieuwd hoe het qua garantie gaat; de verkopende dealer verwijst me naar de lokale Kia dealer, want fabrieksgarantie. Ik vraag me af of dit onder fabrieksgarantie valt. De airco is vermoedelijk te leeg. Dat is wel snel, maar valt dat onder fabrieksgarantie? Tenzij er een lekkage is, dan misschien weer wel. De lokale dealer gaat vlak voor Kerst (want volle planning) een diagnose doen en dan contact met mij opnemen. Indien fabrieksgarantie, dan is er natuurlijk niets aan de hand. Maar als dat niet zo is, dan heb ik toch het gevoel tussen wal en schip klem te kunnen komen zitten. Het is een kwestie van afwachten, maar het houdt me nogal bezig. Daarom dit topic, om het een beetje van me af te schrijven en te kijken of er anderen zijn die ervaringen hebben met vergelijkbare situaties.
  2. Goedendag, ik ben hier nieuw en wil graag even vragen of er iemand wel eens eerder hetzelfde probleem heeft gehad of gehoord. Na het ontgrendelen van de auto en startonderbreker duw ik de sleutel in het stopcontact. Ik draai hem om en alles gaat branden en werken behalve de motor. Hij start dus niet. Wanneer ik de sluetel een paar heen weer doe en/of vast houdt dan start hij ineens wel. Soms duurt het 2 minuten of soms 30 seconden. Hoor graag als er iemand ideen heeft? gr edgar
  3. Hoi, Ik heb mijn UVO app geïnstalleerd maar krijg mijn account niet gekoppeld. Ik heb mijn gsm nummer verwijderd en opnieuw ingevoerd in de app maar nu zegt UVO dat het geregistreerde nummer niet bekend is bij de UVO app. Ik heb dit nu diverse keren herhaald maar niets lukt. Moet er nu iets geresset worden door KIA? Ook mijn KIA dealer weet het antwoord niet en zegt dat ik maar een mailtje naar KIA moet sturen. Is er iemand op dit forum die dit ook aan de hand heeft gehad, dan wil ik graag weten hoe hij/zij dit opgelost heeft. Alvast bedankt Geert
  4. Ik heb een heel vreemd probleem met de koppeling van mijn Rio (1.2 benzine, bj 2012, ca 70.000 km). De koppeling werkt normaal gesproken prima, zelfs wegrijden gaat goed (voor een Rio). Slipt niet, ongeacht hoeveel gas je geeft of in welke versnelling. Alleen, heel soms (is me nu 2 keer overkomen in 2 maanden tijd), na een tijd rijden (uur of zo) en in beide gevallen was het warm, dan gebeurt er dit: eerst voel je dat het meer kracht kost om de koppeling in te trappen je voelt ook dat je het pedaal steeds verder los moet laten voordat de koppeling weer aangrijpt uiteindelijk grijpt de koppeling helemaal niet meer aan, je kan stopppen, in 1e versnelling zetten en koppelingspedaal loslaten: er gebeurt niets, gasgeven en alleen het toerental loopt op circa 10 minuten wachten: alles werkt weer normaal, geen spoor van slippen te bekennen Iemand een idee ? Het lijkt wel alsof het systeem zelf druk opbouwt in het hydraulische systeem en de koppeling laat onkoppelen. Maar als de vloeistof is vervuild of er water in zit, dan krijg je juist het omgekeerde en wordt de koppeling sponzig en kan je moeilijk ontkoppelen.
  5. Goedendag,Ik heb onder mijn sorento 1 16 inch velgen zitten met bandenmaat 245/70/R16 banden.Nu heb ik een setje 16 inch zwarte velgen op de kop getikt en daar dezelfde banden op laten leggen.Nu komt het probleem.Banden steken iets buiten de wielkast en ik kan niet volledig meer sturen.Banden lopen aan in de wielkast.Nu is mijn vraag.Wat is er mogelijk kwa bandenmaat?Of is er iemand die een oplossing weet.Groet Marcel
  6. Beste Leden, Sinds kort ben ik in het bezit van de Kia Picanto 2005 LX, in deze model zitten geen voor mistlampen in, terwijl de aansluitingen er wel allemaal zitten in het middenconsole en voor bij de bumper. het enigste wat ik moest hebben is een nieuwe mist lampen set en een relais en de schakelaar voor in het middenconsole. De mistlicht schakelaar en de blauwe blokje relais komen uit een sloop auto vandaan, de mistlampen nieuw besteld en ook nieuwe gloei lampen, de gloeilampen zijn verstralers. ik heb dus alles vandaag ingebouwd zelf de kapjes eruit gezaagd. Ik heb de mistlampen erin geplaatst plus de schakelaar en de relais. maar nu heb ik het probleem dat de mistlampen aanblijven staan bij dimlicht, bij stadslicht gaan ze wel uit. ik heb daarna de schakelaar los gekoppeld en weer geprobeerd de mistlampen blijven gewoon aanstaan bij dimlicht zonder de tussenkomst van de schakelaar, ik heb nog de relais erin en eruit gehaald en je hoorde wel de klikjes in de relais wie heeft de oplossing? wat is het probleem dat de mistlampen aanblijven bij dimlicht het leek mij zo simpel mistlampen erin met gloeilampen die verstralers zijn en de schakelaar en relais en voila klaar niet dus, deze mist lampen blijven aanstaan wie heeft de gouden oplossing?
  7. Hallo Allemaal! Ik heb sinds kort een probleem met de Centrale Deur Vergrendeling (CDV) van mijn Picanto 2. Het is de originele CDV die erin zit. Sinds 2 weken krijg ik alle sloten wel open met de sleutel in het slot én met de afstandsbediening op de sleutel, maar sluiten gaat niet meer. Met de afstandsbediening gaat geen van de deuren op slot. Met de sleutel gaan alleen het linker voorportier én de achterbak op slot. De KIA dealer zei dat de aandrijfmotor van de CDV moest worden vervangen. Dit laten doen bij een KIA onderdelen bedrijf, die deze ook werkend op de 'donor auto' hebben laten zien, maar dat heeft het probleem niet verholpen. De man is zo aardig geweest om de computer uit te lezen (met een MotoPro of zoiets?) en daar kwamen 0 storingen naar boven. Ze hebben een ander relais geprobeerd, maar ook dat leverde geen oplossing op. Heeft iemand dit ook meegemaakt en/of zicht op wat de oplossing kan zijn voor dit probleem? Alle input is welkom!
  8. Hallo iedereen, Ik ben de trotse eigenaar van een Kia Xceed 1.4 TGDi Executiveline uit 2020 met automaat. Nu heb ik deze auto sinds november 2020 en heb er nu ongeveer 1500 km mee gereden zonder problemen. Nu had ik vorige week het volgende probleem. Ik stopte voor een stoplicht en bij het stilstaan viel de gehele auto uit, niks werkte meer, zelfs de gevaren lichten niet. Na ongeveer 1 minuut ging de auto weer aan en kon ik de motor starten. Nu heb ik een hele week dit probleem niet gehad tot aan vandaag. Ik stopte voor een stoplicht en ik had het start/stop systeem uitgezet en toen viel alles weer uit. Er staat 13.000 op de teller. Ik kan pas volgende week donderdag terecht bij de dealer maar ik vroeg mij af of iemand anders hier ooit problemen mee heeft gehad? Groeten, Mike
  9. Goedemiddag, Ik heb een probleem bij monteren van pushbar/bullbar. Wie heeft er foto's of handleiding van?
  10. Hallo , ik heb nu plm een half jaar mijn Carens 2.0 2008 , nu heb ik een probleem met het openen van de bestuurder deur . Met de afstandbediening gaat de deur wel op slot maar niet open . De andere deuren incl kofferklep gaan wel los . Komt bij dat de deurgreep aan de buitenkant en de deuropener ook ietsje stugger gaan . Van binnenuit wil de deur wel open . Ik heb inmiddels het slot ingespoten met wd40 maar geen verbetering. Is er iemand die weet wat het probleem kan zijn ? Alvast bedankt ! Groet André
  11. Beste mede eigenaren, ik heb sind ik een paar maanden een kia cee’d uit 2015, Nu heb ik de standaard halogeen verlichting vervangen door Led,. Dimlicht, grootlicht, en mistlampen(voor) wanneer de motor uit staat en contact aan werkt alles perfect, zoals je zou verwachten! Maar zodra ik de motor aanzet schakelt de verlichting in zoals zou moeten,. Maar direct daarna valt die weer uit! Dit gebeurd zowel bij dimlicht grootlicht en mistverlichting! als ik dan met de voltmeter ga meten valt de stroom dus helemaal weg naar 0volt,. Ik snap niet waarom dot zich voordoet en hoop via hier een antwoord te krijgen,, ik heb nu tijdelijk t dimlicht via een relais direct op de accu aangesloten (afgezekerd) tot ik weet wat het probleem is en waardoor dit gebeurd,. Het ligt in iedergeval aan de Leds maar aangezien ze wel perfect werken bij alleen contact aan, probeer ik deze leds die overigens mooi en helder licht geven toch te behouden en ze te kunnen gebruiken zonder het relais wat ik nu gebruik!! hoop snel een antwoord te kunnen krijgen! groeten Rick van Eijk
  12. Hallo mensen, Sinds kort heb ik problemen met mijn multimedia scherm in de auto waarbij ik niks tot weinig kan zien (zie afbeeldingen). De besturing werkt nog wel en het geluid werkt ook, heeft iemand een idee waar het aan kan liggen?
  13. Hallo, Ik rij al een aantal jaar met veel plezier een Kia Picanto. Onlangs is de sleutelbaard uit de klapsleutel gevallen. Daarom heb ik besloten een nieuwe klapsleutel te vervangen. Dat gaat redelijk voorspoedig. Alleen lijkt de transponder verlijmd. Iemand ervaring met het verwijderen van de transponder, of misschien zelfs tips? Weet iemand misschien hoe de transponder er uit ziet? Alvast bedankt Pikapicanto
  14. Hey kia fanaten, Ik heb even jullie raad nodig want na 3 garages gedaan te hebben en enkele mails gestuurd te hebben voor een diagnose (die telkens andere raad geven) weet ik niet meer wat te doen. Ik schets het even: ik heb een fluitend geluid thv de turbo op mijn Kia CeedSW 1.6CRDI 2009, dit zonder noemenswaardig vermogenverlies .Bij mijn plaatselijke garage vertelden ze me dat het stangetje voor het aandrijven van de variabele (actuator) fitte en er daardoor een fluittoon hoorbaar was (roet aan het stangetje). Ik luisterde reeds bij de KIA dealer en bij een 2 andere garages voor de reparatie hiervan maar voor mijn 247.000km tellende wagen zijn deze prijzen echt veel te hoog. Door een zoektocht op internet kwam ik bij jullie terecht en wou ik via deze weg even horen wat jullie denken! 2e hands turbo : tss de 250 en de 350€ + plaatsing (geen idee of deze heel oke is) Gereviseerde ruil turbo : 478€ + btw + plaatsing (voordeel , geen op en neer rijden naar. Binnenbrengen betalen en gereviseerde mee) Reparatie/revisie eigen turbo : 300€+btw + plaatsing (richtprijs kan oplopen , wachttijd ) Nieuw kia dealer : 1500-2000€ (te duur voor deze ouderdom van wagen) Zo verder rijden : gratis (gevaarlijk?) Ik sta open voor alles. De wagen rijd nog steeds zeer goed dus zoek ik een goedkope oplossing om nog enkele jaren er van te kunnen genieten. De ene garage vertelde me een nieuwe te plaatsen , de andere zou er zo mee doorrijden want er zit geen speling op de turbo turbine , de andere zou er absoluut niet meer mee rijden...... moeilijk Alvast bedankt !!!
  15. Hi iedereen, Sinds afgelopen weekend ben ik een trotste eigenaar van een Kia Rio uit 2012. Echter heb ik problemen om mijn Spotify op mijn iPhone te koppelen op de multimedia. De auto herkent wel dat er iets word aangesloten via de AUX of USB poort. Echter is het geluid een stuk zachter dan de radio, en ik kan de Spotify app niet minimaliseren om bijv. Google Maps te openen voor de route zonder dat de muziek stopt. Kan iemand mij helpen en laat mij weten of ik mijn vraag ietwat krom formuleer of niet!
  16. Goede avond allen, Ik heb een Kia Sorento 3.3 V6 met 100000 km op de teller bouwjaar 2007 gekocht mooie wagen rijd goed maar ik heb er wel wat mee waar ik eens een paar goede tips bij kan gebruiken. het motor management lampje ging branden en ik heb hem bij de garage(geen Dealer) laten uitlezen en daar gaf hij lambda sonde rechts voor signaal te traag door gegeven. Dit heeft hij 3 keer gedaan en toen heb ik de Lambda sonde laten vervangen maar toch kwam na die actie weer dat lampje terug, Toen is mij aangeraden om de auto bij de dealer te laten uitlezen omdat "mijn garage" 85% kan uitlezen en de Dealer 100% zo werd mij verteld. Dit heb ik dus gedaan en toen kwam naar voren dat de rechter katalysator stuk zou zijn dit is een duur onderdeel 1300 euro en ik heb gevraagd wat nu precies links en rechts van de motor was, vanaf welke kant moet je dat bekijken "rechts" is pasagier kant van de auto. Ik ben toen eens gaan kijken met behulp van de haines en chilton manual om de katalysator zelf te vervangen(ik ben 26 jaar machinist in de zeevaart geweest) dus ben ik de boel eerst eens goed gaan bekijken om te zien of dit te doen is,katalysator en uitlaatspruitstuk is 1 geheel. ik kwam er achter dat "mijn garagehouder" links en rechts door elkaar had gehaald en de lambdasensor linksvoor had vernieuwd, ik heb hem dit even onder de neus gewreven en hij heeft kosteloos rechtsvoor ook vervangen. Dit ging een paar dagen goed en toen brande dat management lampje weer hierop heb ik besloten om de katalysator( een originele) te bestellen en die heb ik er gisteren in gezet. na het inbouwen achteraf moet ik zeggen het is goed te doen ik ben er 7 uurtjes mee bezig geweest op het gemakje ging het management lampje uit(ik had tijdens de reparatie de klemmen van de accu losgenomen) en heb ik een lange proefrit gemaakt en alles was goed management lampje was uit. Vandaag weer een ritje en gaat dat vervloekte management lampje weer branden en zakt me de moed een beetje in de schoenen. De storing is "nog" niet uitgelezen. Mijn vraag(en) zijn ; moet hij nog weer gereset worden? kan dit een kabelbreuk zijn? is er wat anders aan de hand waar door dit terugkomt als storing? Wie kan mij hier een goed advies in geven? Ik heb dit topic ook onder Sorento 2 geplaatst ben nog niet zo bekend met alle modellen.
  17. Zijn er meer mensen die last hebben van het probleem dat mijn touchscreen van mijn Ceed SW uit 2020 zelf verspringt? Linksboven waar de knop “menu” zit wordt geactiveerd zonder dat ik het aanraak. Scherm is schoon
  18. Ik heb een sorento 24 ex. Bj 2003. Ik heb van iemand een dubbel din radio overgenomen. Die radio komt uit een seat. Ik heb de radio in de kia gebouwd,en alles werkt,behalve de navigatie. Ik kan de bestemming invoeren,en dan op ga hier naar toe drukken. Maar de gps geeft aan,dat ik op een heel ander plek sta. Dat is dus de plek waar de radio uit de seat is gehaald. Ga ik dieper in he menu,geeft de radio aan....Can bus type error. Weet iemand hoe dat ik de navi weer aan de praat kan krijgen?
  19. beste mensen, Ik rij met een kia sorento 2017 en ben aan het proberen third party apps te installeren op mijn navigatiesysteem. hiervoor moet ik eerst in de engineering mode raken maar dit lukt me niet. Ik heb die al op andere modellen gedaan zoals sportage QL en picanto. dit is zeer simpel. naar instellingen gaan -> screensaver -> 7 keer op een bepaald punt klikken op het scherm, huidige tijd ingeven en je bent vertrokken. ook heb ik al op het internet gezien dat mensen naar instellingen gaan -> in het scherm van de softwareversie met 2 vingers dikwijls drukken op het scherm en dan krijgen ze ook een nieuw venster waar je de huidige tijd kan ingeven en klaar. op een kia sorento lukt dit echter niet. ik woon in belgie en heb contact opgenomen met kia BE en zij wisten me te vertellen dat er op de sorento geen engineering mode meer beschikbaar is. enkel een dealermode maar daar kan ik de zaken niet in regelen die ik geregeld wil hebben. Ik hoop hier de antwoorden te vinden die ik zoek mvg. Willem
  20. Goedemorgen, Ik ben nieuw hier en heb me al voorgesteld in een ander topic. Ik heb een probleem met mijn Sportage 3 . Het slot van de achterklep wil niet meer van buitenaf open. Nu heb ik aan de binnenkant de bekleding al los gehaald en alle draden visueel bekeken en die lijken in orde. Het slot zelf heb ik uitgewisseld met een ander slot en ook dan werkt het niet dus het slot is ook in orde. Alle zekeringen zijn ook heel.. ik ben ten einde raad, weet iemand hier nog raad op? Ik heb de auto net een paar weken en nu al niet anders als ellende gehad helaas. Volgende week moet hij weg om de bak te laten reviseren (a900 euro) en het scherm van de radio is sinds gisteren spontaan vervaagd. En nu werkt het slot ook al niet meer. Groeten Stefan
  21. Hallo, ben een Sorento eigenaar. maar al even niet meer zo heel blij.. In 2 jaar tijd heeft mijn auto een diesel 2.5CDRI uit 2004 me 4x laten staan. De motor schiet dan tijdens het starten in noodloop. Dus geen gaspedaalfunktie. Natuurlijk naar de garage geweest die keren....uitgelezen Hun advies was het gaspedaal vervangen en dat ook gedaan...kleine 500€ Daarna toch weer 2x in storing gegaan. Heeft iemand enig idee ....? Groetjes een twijfelende Sorento rijder
  22. De auto geeft een foutcode P0101 aan, de luchtmassameter, heb deze vernieuwd en nu geeft hij het weer aan. Wat kan de reden hiervan zijn?De code blijft er even in staan en na een tijdje verdwijnt hij vanzelf weer.Na een tijd rijden en een stop gemaakt te hebben komt hij weer terug.
  23. Beste mede forumleden, Ik rijd er al een tijdje mee om omdat er geen heldere diagnose is (aldus lpg boer), wellicht hebben jullie nog goede suggesties. 3.5 v6 op lpg heeft bij warme motor regelmatig de neiging om uit te vallen. Gaat inhouden, stotteren en als ik dan niet overschakel op benzine dan valt hij uit. Doet zich voor wanneer buitentemperatuur 10+ graden is, en dan tijdens de terug rit, van bijvoorbeeld werk. In de winter geen uitvallen en inhouden gehad. Heb eens ergens gelezen dat de pomp door slijtage of deffect de brandstofdruk niet meer kan garanderen als die te heet wordt. Klinkt dit plausiebel? Gecheckt: Kabelboom, geen blootliggende delen of sluiting zichtbaar, door lpg boer gecheckt. Zekering van lpg vloog er steeds uit, 15amp. Zelf vervangen door 20amp. Die blijft intact, hierdoor het probleem wellicht verplaatst. Toch ergens sluiting? Lpg pomp akoestisch beoordeeld, door lpg boer, in orde. Foutcodes lpg systeem na uitlezen door lpg boer: pomp dubieus en injector 5. Na wissen niet meer teruggekeerd. Lambdasensors, uitgelezen tijdens rijden, goede waardes Fueltrims, uitgelezen tijdens rijden, geen noemenswaardige afwijkingen, binnen marges Vacuumlek, spuiten rond inlaat motor, injectors en gasklephuis, geen effect op motorloop of uitlaatrook, maar de testrit kort erna liep die wel fijn, soepel! Dag erna niet meer. (Had ik dan tijdelijk een vacuumlek gedicht met spuiten?) LMM, in orde Carterventilatie, enkel slangetjes gecheckt, weet niet of wellicht ergens vernauwing of verstopping zit Ik heb geen foutcodes! Op benzine loopt hij goed. Raar is ook dat als ik de motor afzet op lpg dat hij later moeilijk start (op benzine), ik moet dan doorstarten en soms even gaspedaal indrukken, terwijl ik prima start als ik de auto voor het uitzetten nog overschakel op benzine. Zou beide wat met pompdruk te maken hebben? Of misschien ook toch ergens een vacuumlek of lekkende lpg injector?? Hoor graag suggesties. Groet, Sander
  24. Goedendag allemaal Ik zit met een airco probleem Kia picanto 2015 Als ik de airco aan zet ac knop doet de airco het niet lampje brand wel ventilator draait ook. Krijg geen spanning op de pomp. Zekeringen zijn allemaal goed. Als ik de pomp rechtstreeks 12v geef dan doet tie het wel. Iemand misschien een schema van de bedrading. Alvast bedankt voor de reactie
  25. Beste allemaal, Ik heb eind december een kia rio uit 2012 1,4 (fifa) worldcup edition gekocht, met 76400 op de teller. Deze is uit Duitsland geïmporteerd en de betreffende garage vertelde dat er een nieuwe schakelbak is ingezet door hun. Auto reed eerst echt als een zonnetje, toch heb ik nu, sinds 2 weken, het probleem dat als ik de sleutel in het contact omdraai (koude motor) ik een soort zoem hoor, na soms wel 5x, de sleutel heen en weer gedraaid te hebben, klinkt er een scherp geluid (alsof de motor al aanstaat bij het omdraaien vh contact). Als ik dit geluid hoor is het daarna starten/lopen. Kia garage zei (telefonisch) dat het ook accu zou kunnen zijn (dacht zelf eerder startmotor, gezien ik na stuk rijden 2u muziek kan luisteren, inclusief sub, de auto daarna gewoon start). Ook bij het in zijn 2, 3 of 4e versnelling met een constante snelheid rijden, hapert/ schokt de auto geregeld. (Bobine misschien of beter afstellen?) Tank op aanraden v een maat altijd bij bemande pompstations gevuld, ivm betere kwaliteit benzine. (Daarom lijkt brandstof filter me niet het probleem) Vandaag auto langs de kant gezet (motor uit), om telefoon gesprek af te handelen. Bij ophangen (4min gebeld) brande dashboard verlichting nog en begon muziek gewoon weer te spelen (zelf ingebouwde (2maanden terug) alpine w990bt). Bij omdraaien sleutel viel gehele stroom vd auto uit! Deed helemaal niets meer, geen geluid, geen verlichting of wat dan ook.. Dacht misschien trekt alles tegelijk (verwarming, auto lichten) teveel stroom, kon alleen lampen uit zetten, gezien climate control het ook niet deed. Dacht ineens (random) misschien bestuurdersdeur open en dicht doen, en ja hoor hij starte weer..? Moest wel navigatie opnieuw instellen. Iemand enig idee wat deze problemen veroorzaakt? Alvast heel erg bedankt voor het mee denken!! Met vriendelijke groet, Matthijs
×
×
  • Create New...