Jump to content
j41oost

camera venga

Recommended Posts

Mijn auto is van maart 2011. Dat betekent ouder dan drie jaar (bijna vier jaar).De navigatie is dus uit de garantie. Dat geldt ook voor de camera volgens de garage. Nu zit er vocht in de camera, dus is het beeld waterig. Weet iemand een adres waar je een goede, goedkope losse camera voor de Venga kunt kopen???

Link to post
Share on other sites

Dit probleem wordt elders op het forum reeds besproken. Er zijn meerdere Venga- en Sportagerijders die hetzelfde probleem hebben. Voordat je tot aanschaf van een andere achteruitrijcamera overgaat, zou ik willen voorstellen om hier even mee te wachten. Wij, de KCG, willen dit binnenkort voorleggen aan KIA NL.

Link to post
Share on other sites

Mijn auto is van maart 2011. Dat betekent ouder dan drie jaar (bijna vier jaar).De navigatie is dus uit de garantie. Dat geldt ook voor de camera volgens de garage. Nu zit er vocht in de camera, dus is het beeld waterig. Weet iemand een adres waar je een goede, goedkope losse camera voor de Venga kunt kopen???

ik heb vandaag een nieuwe camera in mijn venga van 3 jaar oud ivm vocht erin gekregen, en was gewoon garantie van de dealer, valt gewoon onder de 7 jaar garantie zei de dealer, goede service van kia van muilwijk in schelluinen.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Kijk.......... de verschillen zijn weer groot bij diverse dealers!

 

Van Kia Nederland kreeg ik het volgende antwoord op 14 januari jl.:

 

Beste heer,

 

Uw bericht ontvingen wij in goede orde.

 

Wij betreuren het, dat de achteruitrijcamera van uw Kia Venga een wazig beeld vertoont.

De door u verkregen informatie over een terugroepactie, is onjuist. Een terugroepactie wordt enkel uitgeschreven, wanneer er sprake is van een mogelijk gevaarlijke situatie voor de berijder van het voertuig. Hierbij kan een afwijking aan de veiligheidsgordel als voorbeeld worden gezien. Daar de camera niet voor gevaarlijke situaties zal zorgen, is er geen sprake van een terugroepactie.

 

Daar de garantie op het audiosysteem - waaronder in principe alles valt wat op het audiosysteem aangesloten is - reeds verlopen is, kan er geen kosteloze vervanging van de camera plaatsvinden. Uw Kia-dealer heeft dit waarschijnlijk al toegelicht.

Graag maken wij u erop attent, dat uw Kia-dealer bepaalt of er contact met de garantieafdeling van Kia Motors Nederland wordt opgenomen, om eventuele mogelijkheden buiten de fabrieksgarantie te bespreken.

 

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet / Kind regards,

Kia Motors Nederland B.V.

 

Coordinator Customer Service

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

KIA MOTORS NEDERLAND B.V., De Corridor 25, 3621ZA, Breukelen, Netherlands

TEL: +31 346 753 805, FAX: +31 346 753 896, EMAIL: info@kia.nl, INTERNET: www.kia.nl

 

Mijn dealer heeft gevraagd aan Kia Nederland of er iets mogelijk was voor vervanging van de camera. Ik heb begrepen dat Kia Nederland hier negatief op heeft gereageerd. Helaas! Helaas!

Link to post
Share on other sites

Ik zie even niet hoe dit is afgelopen. Ik heb een kia venga gekocht  in augustus jl. met zes mnd bovaggarantie. Nu heb ik tijdens de proefrit toevallig 1 keer achteruitgereden om in te parkeren om nog eens goed om de auto te lopen. Ik zag met een schuin oog wel een troebel beeld op de achteruitrijcamera, maar dacht dat is een kwestie van schoonmaken. Ik heb de auto gekocht, maar een paar dagen later bleek dat er meer aan de hand is. Het zal dan ook water zijn in de camera. De dealer geeft geen thuis omdat ik de auto heb aanvaard in de staat die ik tijdens de proefrit aantrof. Vind dat geen stijl, ben een leek, had nooit eerder een camera. Via de rechtsbijstand loopt nu het eea. Maar heeft iemand nog een tip of een precedent waar bij kia wel vergoedde?

Link to post
Share on other sites

Uiteindelijk is in mei 2015 de camera vervangen. Kia heeft 80% van de rekening betaald en ik moest 20% betalen. Schrik niet namelijk die 20% was toch nog € 140,00, dus Kia heeft er vast nog wel aan verdiend!

Van welk jaar is jouw Venga? 

Ik had mijn  Venga nieuw gekocht in 2011 en na drie jaar begonnen de klachten.

Link to post
Share on other sites

Bedankt voor je reactie. Mijn venga is uit 2011, dus heb alleen bovaggarantie en de gebruikelijke wettelijke consumentengarantie. Maar jij had dus nog de zevenjarige garantie. Ze bieden wel aan om het te repareren voor de kostprijs te weten 350 euro.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Helaas viel de camera niet onder de 7jaar garantie, maar na veel "gezeur' in dit forum en het bestuur van dit forum met Kia Nederland kwam er een coulanceregeling. Toen kostte het vervangen nog ruim € 700,00: geldklopperij dus. Uiteindelijk heb ik dus € 140,00 betaald. Zie dat bedrag van 350 euro ook maar als coulance tenslotte is je auto al bijna 10 jaar oud. In 2016 heb ik ook een nieuwe motor gekregen. Die viel wel onder de 7jaar garantie. Inmiddels heb ik naar volle tevredenheid al 240.000 km op de teller, waarvan 100.000 met de "nieuwe" motor. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By St1300
   Te koop een Navigatiesysteem voor een KIA VENGA, helaas DEFECT.
   Start op met KIA logo en gaat niet verder, iets voor de technische doe het zelver
   LG LAN8903EKED
    
    
    
  • By IkWeetEr1
   Heeft iemand voor mij een adresje waar ik voordelig een achteruitrij/parkeer camera kan kopen voor een Venga uit 2012? 
   Mijn Schoonvader kan hem zelf momteren maar heeft geen internet om dat uit te vogelen. En dealer is te duur want hij doet het onderhoud zelf en dus betaalt hij de hoofdprijs.
   Bvd Richard 
  • By SEAS
   ik wil mijn achteruitrij camera aansluiten op de achteruitrij licht, maar ik heb 2 blauwe kabel, weet niet welke plus en welke min kabel is.
   Zie fotos.
  • By Oudemolen
   Goeden avond
   Ik ben een nieuw lid en heb mezelf aangemeld ivm de aanschaf van een Venga uit 2012, die geheel aan mijn verwachting voldoet.
   Behalve de navigatie helaas.
   Ik kocht de auto bij een officiele Kia dealer met de afspraak dat de navigatie zou worden geupdate. Het bleek echter al snel dat er iets niet klopte want een hoofdweg van 4 jaar oud kende het systeem niet. Bij navraag werd al mompelend toegegeven dat het systeem nog nooit een update had gehad na de aflevering in 2012....
   Afgesproken dat dit alsnog zou gebeuren. Gisteren de update gehad, maar ik twijfel er een beetje aan en zou graag willen nakijken van welk jaar ik nu de versie heb.
   Weet iemand waar en hoe ik dit in het systeem kan nakijken?
   Bedankt vast voor een reactie!
  • By boyac
   Hallo,
   Ik heb een kia cee'd van 2013 en oppeens men achteruitkijkcamera doet het niet meer.
   Als ik in achteruit staat komt gebeurt er niets met mijn navigatie.
   Krijg wel spanning op de fiche van men camera 6.45V in achteruit en 0.0V in neutraal.
   Zowel op de koffer als op de navigatie.
×
×
 • Create New...