Jump to content
PPO

Hoe en waar GSM/Navigatie systeem bevestigen?

Recommended Posts

All,

 

Wie heeft of weet een elegante manier om een GSM (horizontaal vanwege navigatie) in de Ceed te bevestigen? Zelf kies ik niet graag voor een zuignap op de voorruit ...

Ik weet niet of er veel uitvoeringen dashboard's zijn, ik heb een Ceed Sporty Wagon 1.6 CVVT X-tra, 2010.

 

Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi

Brodit heeft zo'n systemen die je nodig hebt :)

Deze kan je bv aan de deurstijl klikken. Ze hebben specifiek op maat gemaakte voor de ceed van 2010. Daar kan je dan houders op bevestigen specifiek voor je telefoon. Al dan niet met een oplader in verwerkt.

Er wordt niets geschroefd in de auto dus ook geen schade aan de auto

Kheb zelf de ceed 2013. En de houder van brodit icm iphone 5s met oplaadfunctie en kabel weggewerkt in de deurstijl. Zit stevig vast, met vilt bekleed en nooit een lege batterij :)

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gebruik zelf naar grote tevredenheid Tetrax systeem, met een klein magneetje op de case van mijn mobiele telefoon en een clipje aan een van mijn roosters:
http://www.tetrax.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi systeem maar dat betekent dat de gsm voor een rooster zit, de luchtstroom zoals bedoeld wordt anders. Ik ga op vakantie naar Frankrijk en wil dan wel wat verkoeling kunnen blazen. Of valt dat mee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

All,

 

Wie heeft of weet een elegante manier om een GSM (horizontaal vanwege navigatie) in de Ceed te bevestigen? Zelf kies ik niet graag voor een zuignap op de voorruit ...

Ik weet niet of er veel uitvoeringen dashboard's zijn, ik heb een Ceed Sporty Wagon 1.6 CVVT X-tra, 2010.

 

Paul

Ik gebruik de "dashboard disk" van Garmin. Die kleef je bvb op je dashboard (komt nooit vanzelf los) en daarop je houder met zuignap. Bij mij zit die daar waar ik de gps volledig in mijn blikveld heb en er ook nog goed bij kom.

post-13736-0-28675900-1434482507_thumb.jpg

 

post-13736-0-36230200-1434482521_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gebruik tot volle tevredenheid de Kenu Airframe. Gemak zit hem vaak in de eenvoud. Zit inderdaad ook voor het rooster maar ach, je hebt nog 3 frontroosters over. Koude lucht zat dus. En als je een beetje goed rondkijkt/shopt, kun je hem voor €19,99 in huis hebben. Heb ik er ook voor betaald. zie http://www.kenu.com/products/airframe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Slowfox
   Vandaag ben ik gestrand met mijn Kia Niro van februari 2018. (nieuw gekocht)
   Er verscheen een melding: Storing hybride systeem stop motor en auto.
   Ook ging het motormanagement lampje (oranje) branden en het groene lampje dat normaal aangeeft als je op de benzinemotor rijdt ging knipperen.
   Ik heb de auto aan de kant gezet en even gewacht. Opnieuw gestart alles ging goed voor een halve minuut toen begon de ellende opnieuw.
   Toen wilde de Niro helemaal niet meer starten. Na enige minuten wachten toch weer geprobeerd de benzinemotor sloeg weer aan en het ging even goed.
   Daarna kwamen alle waarschuwingen opnieuw toen met terugvallend vermogen en slecht lopende auto thuis gekomen afstand was ongeveer 2 km.
   Dealer gebeld en de auto wordt morgen thuis opgehaald.
   Ik heb in de topics van de Niro gezien dat hiervan meer rijders last gehad hebben.
   Ben benieuwd wat dit op gaat leveren gelukkig was ik niet ver van huis.
  • By pdakkerman
   Nav wat opmerkingen in een ander topic maar een eigen topic over dit onderwerp.
    
   Ook ik ben mezelf al een paar keer tegengekomen met inpakken met een weekendje weg, naar ook met de boodschappen.
   De koffer Proceed is aan de achterzijde erg laag. Dus een klapkratje komt al snel tegen de achterklep en dan gaat mijn elektrische klep vaak weer open.
   In april hebben wij onze lange vakantie en dat wordt de grote uitdaging met 2 kinderen van 11 en 13.
   Wij hebben 4 grote weekendtassen gekocht. Voor ieder een.
   Deze tassen zet ik links in lengterichting. 2 onder en 2 erop. Rechts tegen de achterbank komen 2 klapkratjes op elkaar. Die zullen iets boven de achterbank uitkomen. Meer dan de 4 tassen. Maar het zicht naar achter en de linkerbaan is vrij.
   Zo heb ik nog wat ruimte voor een een grote boodschappen (Action) tas voor de klapkratjes. Zo kan de klep gewoon dicht.
   Voor de tassen kan nog een toilettas of koeltas met drinken en broodjes bijvoorbeeld.
   In het 'onderruim' komen vaak zaken zoals boeken, een sixpack bier voor bij aankomst, schoenen en ander klein spul.
    
    
  • By JelteV
   Hi allemaal,
   Ik rij in een Kia Venga uit 2010 (vandaar dat deze categorie heb gekozen), maar mijn vraag gaat over de RVS strip onder mijn rechter achter portier. Deze is namelijk losgekomen en er zit een knik in. Ik ben naar de Kia dealer geweest om een nieuwe te bestellen, maar... Deze strips worden niet meer geleverd. Het is ook niet origineel, zeggen ze. Terwijl wij de auto daar gekocht hebben met de strips. In heel Nederland kan niemand (volgens de dealer) deze strips meer leveren.
   Nu is mijn vraag: heeft iemand van jullie ervaring met een soortgelijk probleem en belangrijker is er een alternatief...
   De onderdelen-man bij de dealer noemt het trouwens een raamsnor. Het gaat mij echter enkel om de RVS strip. Alhoewel een sloop raamsnor, ook volstaat. Helaas kan ik het onderdeel online ook niet vinden. Hopelijk kan iemand me verder helpen in mijn speurtocht. Alvast bedankt!
   Groet,
   Jelte
  • By Wutroe
   Gisteren was ik mijn auto aan het wassen en wilde ik de ruitenwissers omhoog zetten. Dit wilde ik doen door de ruitenwissers bij contact uit met 1 tikje op de hendel omhoog te laten zetten, zoals dat bij veel auto's werkt. Bij mijn (Pro)Ceed gebeurde echter niets. In het boekje kon ik hier ook niets over vinden.
   Iemand enig idee hoe je dat doet?
  • By Bennie Wouters
   Ik heb onlangs een 2de hands Kia Rio gekocht bouwjaar 2016. Het is mijn eerste Kia, en ik moet zeggen hij rijd uitstekend. 1 dingetje echter, het start-stop systeem, dat wil maar niet werken, de melding op het dashboard is start-stop function limited. Ik heb de Kia niet bij een Kia dealer gekocht maar bij een onafhankelijke garage die naar ik moet zeggen er alles aan doet het systeem aan de gang te krijgen, inclusief het gratis plaatsen van een nieuwe accu, maar het mag allemaal niet baten, de melding is en blijft function limited. Daarom heeft ie bij Kia geïnformeerd (is met de auto naar een dealer gegaan) over wat het nog kon zijn, antwoord dat weten wij ook niet, als de accu vernieuwd is dan moet het een andere omstandigheid zijn die niet voldoet, maar wij kunnen niet aangeven welke. Het systeem werkt in elk geval correct volgens Kia, want function limited wil zeggen dat de auto uit voorzorg het systeem heeft uitgeschakeld omdat de omstandigheden auto start/stop niet toelaten.
   Maar wat moet je nu met zo een antwoord? Kia zou toch moeten kunnen aangeven / uitlezen wat het probleem is? Heeft hier iemand enig idee? werkelijk alles wat ik al een keer voorbij heb zien komen is geprobeerd:
   - Accu, gordel, deur dicht, blower uit, airco uit, 50km mee gereden om hem warm te krijgen, sensor op koppeling, temperatuur was toen nog ongeveer +10. Het mag allemaal niet baten.
×
×
 • Create New...