Jump to content
Koppelomvormer

Afdichtringen diverse olie tappluggen

Recommended Posts

Op dit forum las ik over hoe belangrijk het is de juiste olie voor differentieel, tussenbak, automaatbak e.d. te gebruiken. Dat dealers nog weleens andere olie erin gooien. En vastlopende bakken e.d. nogweleens voorkomen met enorme bedragen om het te reviseren. Wil ik niet hebben dus liever zelf doen.

 

Maar ik stuit op het probleem dat ik de afdichtringen van de tappluggen liever niet wil hergebruiken. Dus ik naar de garage om die dingen te kopen maar die beweren niet te kunnen vinden om welke ringen dat gaat. Ik mocht meekijken in de computer bij de onderdelen schema's ( ongeveer gelijk aan de schema's op het pdf die hier ook ergens op het forum staat ) en kon daar inderdaad hier en daar wel de aftapplug ontdekken maar geen afdichtringen.

 

Met lege handen weer weg een een dubbel gevoel......als ik de auto breng voor een beurt weten ze het natuurlijk wel. ( of hergebruiken de oude ringen ? )

 

Hoe kom je aan zoiets simpels ??  Onderdelen sites bieden ook niet echt een oplossing als ik zoek op Kia Sorento.

 

Is er een manier om Kia onderdelen te bestellen ( bij KIa ) als niet garagebedrijf ? Kan ik ervanuit gaan dat afdichtringen voor andere merken ( of universeel ) ook goed zijn ?

 

Mvg Arjan

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By DE Snor
   Goedemiddag,
   Wij hebben sinds kort een Venga 1.4 uit 2011.
   Nu heb ik bij toeval ontdekt dat er olie lekt. Dit is niet vermeld bij het ophalen van de auto.  Omdat de auto nogal laag ligt en ik er niet goed onder kan komen heb ik er met enige moeite (van bovenaf) foto's van kunnen maken.  We hebben 3 maanden garantie op motor en versnellingsbak.  Ik heb geen idee welk onderdeel van het blok dit kan zijn maar mijns inziens is dit niet goed  Mijn vraag is eigenlijk een schreeuw om advies !  
   alvast bedankt voor jullie hulp,
   Snor
  • By Jeroen_S
   Wij hebben sinds kort een kia ceed sportswagon 1.6 crdi. Ik wil nou de olie en het oliefilter verversen. Moet dan de bodemplaat los of zie ik iets over het hoofd? Zo ja zit die alleen met schroeven vast of ook met clips?
    
  • By Leonocento
   Mijn Sportage heeft 116000 km gereden , wanneer moet de automatische transmissie olie worden vervangen. 
  • By lois
   ik ben in het bezit van een kia venga 1.4 benzine uit 2013 en heeft nu 85000 gelopen .
   nu wil ik de versnellingsbak olie gaan wisselen, kan me iemand vertellen welke aftapplug ik moet losdraaien en waar die zit ik wil niet de verkeerde bout losdraaien zodat er een schakelvork los komt in de bak.
   B.V.D.
    
  • By bram_28
   Hi allemaal,
   Ik zal me eerst even voorstellen. Bram uit Gorinchem, 21 jaar, rijd nu 1,5 jaar een Toyota corolla maar ga morgen m'n nieuwe Kia Rio 3 Super pack halen (2011), zal wat foto's posten als hij er is.
   Ik lees al een tijdje mee hier en leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is. ben niet perse een tuner maar een leuke upgrade ben ik zeker niet vies van. ik heb dan ook een lijstje met dingen die ik wil gaan uitvoeren:
   - Vervangen Radio (incl achteruitrijcamera, dashcam en CarPlay)
   - Vervangen stuur voor versie met stuurverwarming.
   - Evt stoelverwarming inbouw
   - Dynamische knipperlichten voor en spiegels.
   laten we maar bovenaan beginnen. de radio ben ik ongeveer wel uit. moet een witson worden, alleen nog even een versie vinden die ook standby op de accu kan. hele tijd minuut wachten bij starten is ook niks. 

   Nu dan mijn vraag. Bij de K3 zit de achteruitrijcamera voor zover ik weet vanaf de fabriek in het handvat van de achterklep. klopt dat? Ik heb die op eBay gezien, maar zijn die ook aan te sluiten op die android units? Of moet ik dan toch een andere oplossing zoeken. Lijkt mij wel mooi zo'n originele ipv. een boven je kenteken of ergere plek.
   Ook was ik al aan het zoeken naar dynamische knipperlichten voor de spiegel, maar kon alleen maar voor de facelift vinden. Iemand misschien een suggestie?
   Wat betreft het stuur. Er zit nu dat stuur op die bekend staat dat ie zo snel slijt. Heb ook een Rio proefgereden met dat gladde zwarte stuur. Wat zijn de smaken hier in, en waar kan ik zo'n compleet stuur bestellen? Wb. stuurverwarming, is het een kwestie van knopje erop en stuur met de functie = plug & play
    
   benieuwd naar de reacties
    
   bram
×
×
 • Create New...