Jump to content
GreyGriffin

Picanto 2009 - Picanto 2016. Wat een verschil!

Recommended Posts

Pic2009_2016.jpg

 

Links op de foto de buiten- en binnenkant van de Kia Picanto automaat (1100 cc) waarmee ik anno 2009 heb rondgereden. Rechts het exterieur en interieur van de Picanto automaat (1250 cc) die ik gisteren ben wezen ophalen bij dealer Blokhuis in Amersfoort.

 

Ja, inderdaad. De oude meneer GG rijdt weer Pica. Over het waarom zijn wel enkele kanttekeningen te plaatsen, maar die vallen wat buiten het kader van dit forum. Waar ik met dit betoog naar toe wil, is het maken van een vergelijking.

 

Over de Pica van 2009 was ik op zijn zachtst gezegd niet zo tevreden; ik heb daarover hier het nodige gepruttel geventileerd. Wat was er aan de hand? In die periode leed een deel van de Picanto's aan een probleem: bij een snelheid van rond de 80 km/h begon het motortje te vibreren. Jullie snappen het al, ik had ook zo'n schuddend exemplaar en de garagechef moest met het schaamrood op de kaken bekennen, dat er aan dat getril weinig te doen was.

 

Toen ik dat gebeef meer dan zat was, heb ik de Pica knarsetandend ingeruild. Sinds gisteren rijd ik in een Picanto anno 2016 en tussen de twee exemplaren zit een wereld van verschil. Er is in die zeven jaar kennelijk van alles aan fijngeslepen, verbeterd en opgewaardeerd. Want de Picanto PE stuurt strak, is opvallend stil in het interieur, de automaat doet soepeltjes zijn werk en de binnenkant oogt keurig afgewerkt.

 

Kortom, ik was met geknepen billen aan mijn tweede Pica-avontuur begonnen, maar neem mijn pet af voor de constante verbeterdrift van de Zuidkoreanen. Natuurlijk is er wel iets om de wenkbrauwen bij op te trekken, maar dat betreft kleinigheidjes. Dat pietepeuterige groene eco-lampje op het dashboard, bij voorbeeld. Wat moet ik daarmee? Het gaat op de meest onverwachte momenten aan en uit. Kortom, dat had van mij niet gehoeven.

 

En het geluid dat uit de luidsprekers waait is goed genoeg voor de praatzender Radio-1. Voor mijn eigen muziek is het niet om over naar huis te schrijven.

 

Maar mijn conclusie is deze keer positief: de Picanto is regelmatig technisch opgekieteld, waardoor er een A'tje wordt afgeleverd dat rijdt als een B-klasse. En in het A-segment is het één van de weinige autootjes die geleverd kunnen worden met een echte automaat. Veel concurrenten hangen er een semi-automaat in. Dat is weliswaar goedkoper, maar levert vaak bokkig rijgedrag op. Mij niet gezien.

 

Chapeau dus voor de Pica 2016, mogelijk zend ik jullie een nieuwe impressie als ik er een half jaar mee heb rondgetoerd. 

 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool Man, gefeliciteerd !

Het ziet er tiptop uit.

Veel plezier met de nieuwe ride !

 

(fijn ook, geen witte !)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag bigwade,

 

Dank je voor de felicitatie. Ik heb het hierboven vastgelegd: er is een nieuwe Pica-fan opgestaan!

 

Groet van

 

GG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk verslag GG

Dat zouden er meer moeten doen! Hint Hint :tt1:

 

Veel veilige kilometers gewenst met de nieuwe bolide.

 

Echter 1 vraag:

 

Heb je nu een witte ?

 

:online2long:

:wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, wij hebben een 2008 Pica automaat. Gelukkig hebben wij er een zonder bibberitus  :-) . En ja, we hebben ook bewust de Pica gekozen omdat alle ander kleintjes een storingsgevoelige semi-automaat hebben. Mijn echtgenote heeft voor de Picanto een Panda Duallogic en een Smart gehad. Het, ietwat, bokkige schakelen daarvan went wel maar de dure reparaties niet echt.

 

De dealer vertelde wel dat de nieuwe Picanto vrijwel niet als automaat verkocht werd omdat die, in verhouding, erg duur zou zijn. Ze verkochten dan eerder een Spacestar CVT (ze zijn ook Mitsubishi dealer). Hopelijk kunnen we met deze Picanto nog een tijd vooruit en komt daarna die nieuwe van jou op de tweedehandsmarkt... :-)

 

Dus, wees er maar zuinig op....

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Wimis on:

Dank je voor de felicitatie. Nee hij is niet wit, want ik wist dat ik dan de hoon van meneer bigwade tegemoet zou mogen zien. Hij is bright silver.

 

@ Paul65:

Als jouw Pica uit 2008 zonder getril door het leven gaat is er niks mis mee. En er gaat niets boven een echte automaat, daar heb je helemaal gelijk in. Al die half-automaten, vooral niet aan beginnen, het rijdt gewoon niet lekker. Ik heb wel eens in de Space Star van Mitsubishi gezeten, maar die had iets waar ik zeeziek van werd: hij rolde ontzettend over zijn lengte-as in de bochten.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik moet zeggen dat de Space Star enigszins 'kleurloos' overkomt. Beetje saai, maar dat is persoonlijk natuurlijk. De nieuwe Picanto oogt, weer naar mijn smaak, gewoon net wat frisser. Veel plezier er mee!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meneer heet GreyGriffin :-)

Die gaat niet in een rode rijden hoor :wink:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Graaf eens in de handleiding. Volgens mij kun je dat groene lampje wel uitkrijgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag capono,

 

Je hebt helemaal gelijk. Als je maar vaak genoeg op het trip-knopje drukt, kom je ook de stand 'eco' tegen. Via de reset-knop kun je het groene eco-lampje dan uitzetten. Het kostte me een hoop geblader, maar ik heb het gevonden. Ik wacht overigens gespannen af tot ik bij MijnKia de PDF-versie van de handleiding kan ophalen, maar het duurt altijd een week voordat men in Breukelen de nieuwe auto van de klant heeft ingevoerd. Ik sta dus nu nog steeds geregistreerd als Venga-rijder en dan kan je niet bij de Picanto-PDF. Ik zal wat geduld moeten oefenen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gefeliciteerd met je Picanto. Ik heb er zelf ook een paar dagen in mogen rondrijden en dat is zeer goed bevallen.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...