Jump to content
ewijk

ewijk stelt zich voor

Recommended Posts

Ik ben Erik,

Sleutelen zit mij van kinds af aan al in het bloed (voor mijn tiende had ik mijn eerste bromfiets)

HTS autotechniek afgestudeerd

Momenteel 11 jaar werkzaam als (Senior) Sales Engineer (lees ontwerper/verkoper) van "heat exchange equipment" voor de procesindustrie (Chemie, Petrochemie en energie sector)

Initieel vervend Honda liefhebber (5x civic gehad), waarna ik mijn eerste BMW op LPG kocht. En zoals men zegt eens een BMW, altijd....., zo zit ik nu aan mijn 3e. De eerste heb ik (10,5 jaar later) nog steeds in mijn bezit, maar niet meer voor lang. 486.000 geweldige en vrijwel probleemloze kilometers verder begint het roest me in te halen. Daarnaast voldeed deze niet meer aan zijn huidige functie van boodschappenwagentje. Dat deed mij besluiten om iets kleiners op benzine aan te schaffen en aangezien BMW niks in dat segment biedt kwam ik uiteindelijk bij een "vreemde". De Kia Rio III (UB) Super Pack sprak me direct aan om zijn formaat, uitstraling en dashboard (sorrie, dat moet gewoon iets hebben van me..) Vanochtend eentje op de kop kunnen tikken in de juiste kleur, uitvoering én met een kapotte schakelkabel (dat scheelt weer in de aanschafprijs...)

En waar voor BMW een levendige handel is in nieuwe en gebruikte onderdelen en gespecialiseerde onafhankelijke garages (waar ik weinig gebruik van hoop te maken) lijkt dat voor Kia nog wat tegen te vallen. Kan je een nieuwe schakelkabel nou echt alleen bij de dealer kopen, en vragen alle dealers dezelfde prijs? Begrijp me niet verkeerd, ik houd van originele onderdelen, of minimaal originele kwaliteit, maar het liefst wel voor een strakke prijs. Ter vergelijking, Een BMW is standaard voor 80% van Bosch onderdelen voorzien en als je die zelfde onderdelen (in een ander doosje) rechtstreeks uit de handel betrekt betaal je gerust minder dan de helft van wat de dealer vraagt. Daarnaast is van BMW de onderdelencatalogus "illegaal openbaar", wat handig is voor vervangen en kiezen van onderdelen. Al dit soort zaken ben ik voor Kia nog aan het uitzoeken en ik hoop er op dit forum meer over te vinden...

IMG_1198.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor goed gebruikt heb ik goede ervaringen met Van Deijne in Volkel.

www.deijne.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minuten geleden, Murcielaygo zei:

Voor goed gebruikt heb ik goede ervaringen met Van Deijne in Volkel.

www.deijne.nl

THX, die ken ik nog uit mijn Honda verleden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag opgehaald.

gelijk het dashboard er maar uithalen om de schakelkabels te vervangen.

68A86E3A-F60B-4804-81E8-6ECCE940997C.jpeg

64ED3243-783C-4E38-9900-F1CF6227F6F5.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren nieuwe schakelkabels gemonteerd. Viel mij niet tegen. (Details in een ander draadje). Vandaag mijn eerste echte proefrit gemaakt. Dat was eerder niet mogelijk omdat ik de auto met kapotte schakelkabel kocht. In het begin was het even wennen. Hij had al even stilgestaan en de remmen zaten aardig vastgeroest. Daarnaast bleek de bandenspanning veel te hoog. Na wat remacties en het aflaten van de bandenspanning toch een prettig autootje. Morgen maar eens meenemen naar mijn werk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...