Jump to content
 
Nick W

Turbo probleem Ceed SW 1.6CRDI90

Recommended Posts

Hey kia fanaten,

Ik heb even jullie raad nodig want na 3 garages gedaan te hebben en enkele mails gestuurd te hebben voor een diagnose (die telkens andere raad geven) weet ik niet meer wat te doen. Ik schets het even: ik heb een fluitend geluid thv de turbo op mijn Kia CeedSW 1.6CRDI 2009, dit zonder noemenswaardig vermogenverlies .
Bij mijn plaatselijke garage vertelden ze me dat het stangetje voor het aandrijven van de variabele (actuator) fitte en er daardoor een fluittoon hoorbaar was (roet aan het stangetje). Ik luisterde reeds bij de KIA dealer en bij een 2 andere garages voor de reparatie hiervan maar voor mijn 247.000km tellende wagen zijn deze prijzen echt veel te hoog.

Door een zoektocht op internet kwam ik bij jullie terecht en wou ik via deze weg even horen wat jullie denken!

2e hands turbo :  tss de 250 en de 350€ + plaatsing (geen idee of deze heel oke is)

Gereviseerde ruil turbo : 478€ + btw + plaatsing (voordeel , geen op en neer rijden naar. Binnenbrengen betalen en gereviseerde mee)

Reparatie/revisie eigen turbo : 300€+btw + plaatsing (richtprijs kan oplopen , wachttijd )

Nieuw kia dealer : 1500-2000€ (te duur voor deze ouderdom van wagen)

Zo verder rijden : gratis (gevaarlijk?)

Ik sta open voor alles. De wagen rijd nog steeds zeer goed dus zoek ik een goedkope oplossing om nog enkele jaren er van te kunnen genieten.

De ene garage vertelde me een nieuwe te plaatsen , de andere zou er zo mee doorrijden want er zit geen speling op de turbo turbine , de andere zou er absoluut niet meer mee rijden...... moeilijk 

Alvast bedankt !!!

 

Link to post
Share on other sites

Zo verder rijden...ook enkele jaren gedaan met mijn golf4 tdi met zoals ik dit lees, hetzelfde probleem. Wagen toen ingeruild.

Zolang je geen vermogenverlies of olie verbruik hebt door aspecten van een turbo, Laten zitten.  Vervolgens bedenken hoe lang wil ik nog met deze auto wil rijden.

Want je zegt zelf, zoveel wil je er niet insteken. Ik zou evt een gereviseerde ruil nemen van een bedrijf als turbohoet

Daarnaast gaat een turbo ook geen autoleven mee mijn inziens

Succes met je keuze en misschien heeft iemand anders nog goede argumenten

Link to post
Share on other sites

Ik kon het geschreeuw niet langer aanhoren van mijn arme vriend...  Maandag gaat hij binnen bij de plaatselijke garagist en krijgt hij een nieuwe batterij (10j oud) ,komt er een gereviseerde ruil turbo op en een kleine smeerbeurt. En nu maar duimen dat de rest nog even mee wil .... Plan is nog 3j....

Link to post
Share on other sites

Laat maar weten hoe de nieuwe gereviseerde turbo bevalt.

En batterij van 10 jaar oud, wow... welke batterij is dat dan?

Ik vond mijne van 7 jaar al lang meegaan. 

Link to post
Share on other sites
20 minuten geleden, Iva zei:

Laat maar weten hoe de nieuwe gereviseerde turbo bevalt.

En batterij van 10 jaar oud, wow... welke batterij is dat dan?

Ik vond mijne van 7 jaar al lang meegaan. 

 

Ga ik zeker doen ! Bedankt.

Ik ben er ondertussen ook wel uit dat ik geen goedkope revisie ga nemen maar ik ga wrs voor een revisie turbo van "TurboServiceBelgium" . Iets duurder maar lijkt me iets beter gedaan (hopelijk).

Auto is van 2009, nog steeds de originele batterij van de kia fabriek, auto slaapt eigenlijk ook voor 90% buiten. Na vorige maand de 4 gloeibougies te laten vervangen omdat hij wat moeilijker aansloeg (ook nog de 1e) melde de garagist me dat de batterij aan de zwakke kant was (laag startmotor toerental). Nu het wat kouder aan het worden is merk ik dat wel en ga ik geen risico nemen met de winter die er aankomt. Vandaar maar ineens werk van laten maken als hij toch binnen is voor de turbo.

Link to post
Share on other sites

Kijk dat kan ik wel waarderen, ook iemand die geen tijd noch geld durft te investeren in zijn bolide.

Dus je krijgt een andere gereviseerde turbo op en die van jou lever je bij ze in ? En wat gaat je dat kosten en krijg je daar nog korting op omdat je de jouwe inlevert?

Verstandig die accu op tijd te vervangen met de winter op komst maar ook met alle gevoelige electronica in auto's tegenwoordig

die kan beschadigen met een zwakke accu. 

Edited by Iva
Link to post
Share on other sites

UPDATE:

De auto vandaag gaan halen met een nieuwe batterij, en een nieuwe turbo , kleine smering en een kabel connector die gesmolten was die ze ook meteen hersteld hebben. (980€)

Uiteindelijk toch gekozen voor een nieuwe turbo! Waarom?....Wel het verschil was dermate klein aan het worden dat het bijna niet meer de moeite was op en neer te rijden voor een gereviseerde turbo. Bij de gereviseerde van 478 moest nog btw bij= 578€ en dan nog een nieuwe packing set voor de montage.... + op en neer rijden. 

 

Link to post
Share on other sites

Klasse, het kost wat maar nu kun je hopelijk weer tijd vooruit. 

In ieder geval goedkoper dan bij de dealer al heb ik gehoord dat sommige Kia dealers coulant blijven na de garantieperiode door korting op de reparatie/onderdelen te geven maar alsnog goede prijs toch voor wat je nu allemaal hebt.

Wat heb je verder tot nu toe moeten vervangen aan je Kia ?

Ik heb de CRDi 1.6 115 uit 2011 en al aardig wat zaken (buiten slijtagedingen) binnen de 7jaar garantieperiode kunnen oplappen en nu lijkt t stabiel qua reparaties dus ben benieuwd wat t volgende wordt..

- Lekkende aandrijfaskeerring, vervangen voor nieuwe versie door dealer

- Gebarsten middenarmsteun

- Defecte achteruitrijcamera na 7 jaar

- Kapotte ashoes

- Langzaam terugglijdend stuur

- Multiriem na 6 jaar

- Stuurslot wat gesmeerd moest worden anders niet ingeschakeld dus ook geen alarm erop

Link to post
Share on other sites

UPDATE:

Ondertussen 268.000km op de teller en wat blijft dat ding toch heerlijk bollen. 5.8l/100km.....

Op 270.000 krijgt hij een kleine beurt.

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By JayR
   Ik heb een heel vreemd probleem met de koppeling van mijn Rio (1.2 benzine, bj 2012, ca 70.000 km).
    
   De koppeling werkt normaal gesproken prima, zelfs wegrijden gaat goed (voor een Rio). Slipt niet, ongeacht hoeveel gas je geeft of in welke versnelling.
    
   Alleen, heel soms (is me nu 2 keer overkomen in 2 maanden tijd), na een tijd rijden (uur of zo) en in beide gevallen was het warm, dan gebeurt er dit:
    
   eerst voel je dat het meer kracht kost om de koppeling in te trappen
   je voelt ook dat je het pedaal steeds verder los moet laten voordat de koppeling weer aangrijpt
   uiteindelijk grijpt de koppeling helemaal niet meer aan, je kan stopppen, in 1e versnelling zetten en koppelingspedaal loslaten: er gebeurt niets, gasgeven en alleen het toerental loopt op
   circa 10 minuten wachten: alles werkt weer normaal, geen spoor van slippen te bekennen
    
   Iemand een idee ?
    
   Het lijkt wel alsof het systeem zelf druk opbouwt in het hydraulische systeem en de koppeling laat onkoppelen. Maar als de vloeistof is vervuild of er water in zit, dan krijg je juist het omgekeerde en wordt de koppeling sponzig en kan je moeilijk ontkoppelen.
    
    
  • By Marcel43
   Goedendag,Ik heb onder mijn sorento 1 16 inch velgen zitten met bandenmaat 245/70/R16 banden.Nu heb ik een setje 16 inch zwarte velgen op de kop getikt en daar dezelfde banden op laten leggen.Nu komt het probleem.Banden steken iets buiten de wielkast en ik kan niet volledig meer sturen.Banden lopen aan in de wielkast.Nu is mijn vraag.Wat is er mogelijk kwa bandenmaat?Of is er iemand die een oplossing weet.Groet Marcel
  • By DefecteDeur
   Hallo Allemaal!
   Ik heb sinds kort een probleem met de Centrale Deur Vergrendeling (CDV) van mijn Picanto 2. Het is de originele CDV die erin zit.
   Sinds 2 weken krijg ik alle sloten wel open met de sleutel in het slot én met de afstandsbediening op de sleutel, maar sluiten gaat niet meer. Met de afstandsbediening gaat geen van de deuren op slot. Met de sleutel gaan alleen het linker voorportier én de achterbak op slot.
   De KIA dealer zei dat de aandrijfmotor van de CDV moest worden vervangen. Dit laten doen bij een KIA onderdelen bedrijf, die deze ook werkend op de 'donor auto' hebben laten zien, maar dat heeft het probleem niet verholpen. De man is zo aardig geweest om de computer uit te lezen (met een MotoPro of zoiets?) en daar kwamen 0 storingen naar boven. Ze hebben een ander relais geprobeerd, maar ook dat leverde geen oplossing op.
   Heeft iemand dit ook meegemaakt en/of zicht op wat de oplossing kan zijn voor dit probleem?
   Alle input is welkom!
  • By pdakkerman
   Sinds kort een nieuwe telefoon met Android11 (OnePlus9)
    
   Maar krijg geen meldingen meer van de UVO app binnen. Ik zie ze wel als ik in de App kijk.
    
   Iemand hier ervaring mee / oplossing
    
   Instellingen in de telefoon lijken goed te staan.
    
      • By samsungguy
   Beste Leden,
   Sinds kort ben ik in het bezit van de Kia Picanto 2005 LX, in deze model zitten geen voor mistlampen in, terwijl de aansluitingen er wel allemaal zitten in het middenconsole en voor bij de bumper. het enigste wat ik moest hebben is een nieuwe mist lampen set en een relais en de schakelaar voor in het middenconsole. De mistlicht schakelaar en de blauwe blokje relais komen uit een sloop auto vandaan, de mistlampen nieuw besteld en ook nieuwe gloei lampen, de gloeilampen zijn verstralers. ik heb dus alles vandaag ingebouwd zelf de kapjes eruit gezaagd. Ik heb de mistlampen erin geplaatst plus de schakelaar en de relais. maar nu heb ik het probleem dat de mistlampen aanblijven staan bij dimlicht, bij stadslicht gaan ze wel uit. ik heb daarna de schakelaar los gekoppeld en weer geprobeerd de mistlampen blijven gewoon aanstaan bij dimlicht zonder de tussenkomst van de schakelaar, ik heb nog de relais erin en eruit gehaald en je hoorde wel de klikjes in de relais wie heeft de oplossing? wat is het probleem dat de mistlampen aanblijven bij dimlicht het leek mij zo simpel mistlampen erin met gloeilampen die verstralers zijn en de schakelaar en relais en voila klaar niet dus, deze mist lampen blijven aanstaan wie heeft de gouden oplossing?
×
×
 • Create New...