Jump to content
Sign in to follow this  
Blackchrome

OBD stekker aanschaffen

Recommended Posts

Heeft iemand goed ervaring met een OBD II stekker via bluetooth. Welke merken zijn er goed, of hebben de meeste mogelijkheden. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 uur geleden, Blackchrome zei:

Heeft iemand goed ervaring met een OBD II stekker via bluetooth. Welke merken zijn er goed, of hebben de meeste mogelijkheden. 

 

Maakt niet veel uit. Paar tientjes voor zo'n OBD stekker met bluetooth en daarnaast de app 'Torque pro' en je kan aan de slag. Je hebt add'ons bij die app, bijvoorbeeld om realtime data grafieken te maken van de waardes die je zelf kiest. Die app kost eenmalig een paar euro in de playstore, of even op google zoeken naar een gratis apk file van torque pro.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Inderdaad ik heb gewoon de eerste de beste goedkope OBDII wireless stekker ( 14 euro of iets dergelijks ) genomen die ik kon vinden op Conrad. Zo'n ding doet niets anders dan signaal doorgeven. Het is de app op je telefoon of tablet die er iets mee moet gaan doen.

Handig is het wel, bij bergop met caravan kon ik op een tablet met een app met meters zien hoe heet de koelvloeistof e.d. echt werd. Het metertje op je dashboard geeft namelijk bij warme motor altijd dezelfde stand aan tenzij een maximum limiet wordt overschreden, iets van 120 graden. Hebben de meeste auto's tegenwoordig, om de bestuurders zich niet zonder reden zorgen te laten maken. In deze Kia's ontbreekt ook een verbruiksmeter, maar met een app kun je wel diverse meters en grafieken laten weergeven. Overigens wordt dan wel inzichtelijk waarom Kia dacht dat geen verbruikmeter beter was :-))))

Edited by ArjanS

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 23-3-2020 om 01:44, ArjanS zei:

Overigens wordt dan wel inzichtelijk waarom Kia dacht dat geen verbruikmeter beter was :-))))

Haha inderdaad, hij lust wel een slok.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 uur geleden, spostma85 zei:

Haha inderdaad, hij lust wel een slok.

Bij accelereren bij een oprit zakt het actuele verbuik tot 1:1 l/km.....omdat de app waarschijnlijk niet minder kan aangeven :-)))

Danweer aan 100 km/u continue kan hij net iets gunstiger lopen dan 1:10 km/u. Maar dat is het actuele verbruik, niet het gemiddelde. Dat ligt bij mijn rustige rijstijl ergens tussen de 1:7 en 1:8 l/km. Geen zuinige auto nee. Absurd genoeg is met een caravan van 1500 kg het verbruik nauwelijks slechter : ook 1:7 l/km gemiddeld. Kennelijk heeft de Kia zelf al de stroomlijn van een bushalte en maakt wat daarachter hangt niet zoveel meer uit :-))

Wat die stroomlijn van een bushalte betreft ik heb me vroeger ook weleens geergert aan "enorme SUV" die op de duitse snelweg aan 200+ km/u langskomen en zoveel lucht verplaatsen dat er aan je stuur wordt getrokken. Deze Kia haalt net geen 200 km/u maar ik heb op vakantie meermaals lol gehad precies hetzelfde te doen bij andere weggebruikers. ( kinderachtig ik weet het, kan het af en toe toch niet helpen ) Eigenlijk vind ik het zonde dat ie zulke lange versnellingen en snelheidsbereik heeft gekregen als off road of trekvoertuig ( kortere versnellingen hadden hem een stuk krachtiger gemaakt aan lage snelheden ) maar jij hij is zoals hij is...best veelzijdig dus, al zijn niet alle eigenschappen even nuttig :-))

Overigens kun je een Audi, BMW of Mercedes SUV bijhouden op buitenlandse bochtige 100 km/u wegen vergeten....dan vlieg je van de weg met de Sorento I met starre achteras :-)) Het blijft een soort fraai gemodelleerde tractor...

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By ricardo spek
   Beste allen,
   Ik zat te kijken naar een OBD2 scanner en kwam toen uit op verschillende protocollen en al. Ik heb neit echt kunnen vinden welke geschikt is voor de 2006 variant, ik hoop dat jullie hier misschien meer over weten.
   Alvast bedankt.
  • By kaasboeah
   k ben een diagnose aansluiting tegen gekomen, het is volgens mij geen obd1 aansluiting. kan ik een kabel bestellen voor de laptop of een losse diagnose apparaat bestellen? china of ergens anders? kan weinig wat vinden over deze aansluiting helaas.
   ik wil de auto graag kunnen uitlezen.

  • By Hippe lip
   Zijn er hier al rijders die OVMS in gebruik hebben? Ik heb een paar dagen geleden een set besteld en die zou de 20 januari weer op voorraad zijn. Inmiddels is dat naar de 24e verschoven...
   Maar ik ben met name benieuwd naar ervaringen.
   - Wat heb je aan configuratiewerk moeten doen om ‘m aan de praat te krijgen.
   - Heb je iets speciaals geprogrammeerd?
   - Heb je ‘m gekoppeld aan iets anders, zoals Home Automation of zo?
  • By Sodiac
   Hi all
   Kan iemand iets geks zien aan de stekker van de Home Advanced laadpaal en/of het contact in de auto anderzijds? Hij wil niet laden.
    
  • By Daniel Jansen
   Beste, eindelijk mijn Bluetooth obd2 lezer binnen, torque pro geïnstalleerd een hoop Google verder maar ik loop vast op het vinden van me accu lading waarde.
   Ik weet dat bij het laatste keer uitlezen bij de dealer me waarde op 63 procent zat, ik had de auto toen net een week gekocht 2e hands. Vermoederlijk altijd korte stukjes mee gereden en hierdoor niet genoeg geladen. Accu valt niet meer in de garantie. 
    
   Isg werkt momenteel dus niet omdat de accu lading niet hoog genoeg is. Advies was de auto in versnelling te laten uitlopen om zo stroom terug te winnen en de accu bij te laden. Nu wil ik hiervoor niet iedere keer naar de garage om te zien wat de tussen stand is dus zelf een obd2 lezer gekocht. 
    
   Wie kan mij helpen waar en hoe ik deze waarde kan uitlezen ?
×
×
 • Create New...