Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Hallo allemaal,

Ik heb een paar jaar geleden een Ceed uit 2010 gekocht en waar ik sinds de aankoop spijt van heb gehad is dat ik niet heb door gezocht naar een model met een lederen stuurwiel. Nou heb ik van de week een net stuur op de kop getikt en heb deze vandaag ingebouwd. Dit stuur heeft ten opzichte van mijn vorige stuur 3 extra knopen voor telefoonbediening en stemherkenning. Deze doen het echter niet.

Mijn auto heeft zoals veel cee'ds uit deze tijd een pioneer F920BT er in zitten en alle media opties op het stuur werken wel. Ik heb op een vage russisch forum gelezen dat net als de rio de kabelboom voor de cee'd alle opties ondersteund en dat de extra bediening plug and play zou moeten zijn. Ik twijfel hier nu echter aan. Stem herkenning zal het nooit doen om de F920BT omdat dat er simpelweg niet op zit maar het zou erg fijn zijn als de telefoon bediening het wel doen.

Mijn vragen dus als volgt:

Heeft iemand hier al wel eens extra bediening toegevoegd aan een Cee'd 2010 - 2012?

Zo ja werkte alle knopjes?

Was dat met de standaard navigatie unit of met een aftermarket?

En mocht ik erg geluk hebben, heeft iemand dit werkend gekregen met een F920BT?

 

Bedankt voor het lezen en mogelijke informatie die je kan geven.

 

Met vriendelijke groet,

Melvin de Jong

Edited by Melvin de Jong

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aanvullende info: De verlichting van alle knoppen doen het wel. Al vermoed ik dat die allemaal op hetzelfde circuit zitten dus dat betekend waarschijnlijk niet veel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als de andere knoppen het wel doen moet je waarschijnlijk de nieuwe knoppen inleren op de radio, zodat deze weet wat te doen.
Stuurwielbediening werkt vaak met weerstandsmeting, zodat je veel functies op slechts 2 draadjes kunt uitlezen.

Ik weet helaas niet of je het inleren op de HU doet, of op/met de interface die de weerstand van je stuur omzet naar commando's die je Pioneer snapt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Murcielaygo bedankt voor de tip. Ik kan op de radio niets vinden om in te lezen dus zal nog eens kijken naar interface box of ik daar iets mee kan.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is er geen optie voor "SWC" ofzo?
Ik vond voor een ander model dat het zou zitten onder
Settings
Tandwielen
SWC

Aan de andere kant vond ik ook een topic op dit forum dat bij een Venga alles werkte, behalve de telefoonknoppen...
https://www.kiaclub.nl/topic/13669-stuur-bediening-pioneer-f920bt/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Denholt
   Zijn er meer mensen die last hebben van het probleem dat mijn touchscreen van mijn Ceed SW uit 2020 zelf verspringt? Linksboven waar de knop “menu” zit wordt geactiveerd zonder dat ik het aanraak. Scherm is schoon

  • By MightyM
   Zijn er leden die een fietsendrager op de achterklep / bumper gebruiken bij het ontbreken van een trekhaak? De achterbumper lijkt nogal makkelijk in te deuken als je erop drukt en vraag me af of ie stevig genoeg is. Kia dealer geeft er zelf geen antwoord op. 

  • By Sandriekus
   Iemand toevallig nog een achterruitenwisserarm liggen (of een complete achterruitenwisser mag ook natuurlijk) van een ceed 1? Mijne is een stukje afgebroken

  • By cgyj
   Hierbij wil ik mijn eerste ervaringen delen over de Ceed als caravantrekker. De eerste (korte) ritjes zijn inmiddels achter de rug.
   Op mijn Ceed sportswagon zit een afneembare trekhaak (kon niet anders i.v.m. parkeersensoren). Deze trekhaak is makkelijk te monteren en het geheel voelt heel degelijk aan. De 13 polige stekker moet je naar beneden klappen en ook dat voelt stevig aan. Bij het aankoppelen van de caravan (leeg ongeveer 1000 kg) zie ik de achterkant wel iets inzakken maar niet overdreven. Het geheel blijft redelijk vlak.
   Het rijden met de caravan gaat opvallend gemakkelijk. De Ceed heeft een automaat en ook dat gaat soepel doordat de maximale trekkracht al vroeg (1500 toeren) beschikbaar is. Handmatig schakelen d.m.v. flippers, om zo langer door te trekken in de versnellingen, was niet echt nodig. Op de snelweg ging de snelheid al snel naar de maximum 100 km/u. Al met al, ook als caravantrekker, overtuigd de Ceed.  
   Op mijn vorige auto (Peugeot 308 sw) had ik hulpveren gemonteerd, maar dat is bij de Ceed niet nodig. 
   Ben benieuwd naar andere ervaringen.
  • By robinspr
   Sinds vorige week hebben we onze nieuwe auto maar helaas zit hier nog geel halogeen licht in de koplampen.. nu had ik whitevision lampjes besteld voor een witte look maar de koplamp blijft vol geel licht geven... ligt dit aan de lens in de koplamp of heeft dit een andere oorzaak ?
×
×
 • Create New...