Jump to content
Carens2008

Probleem met slot / deur Carens 2008

Recommended Posts

Hallo , ik heb nu plm een half jaar mijn Carens 2.0 2008 ,  nu heb ik een probleem met het openen van de bestuurder deur . Met de afstandbediening gaat de deur wel op slot maar niet open . De andere deuren incl kofferklep gaan wel los . Komt bij dat de deurgreep aan de buitenkant en de deuropener ook ietsje stugger gaan . Van binnenuit wil de deur wel open . Ik heb inmiddels het slot ingespoten met wd40 maar geen verbetering.  

Is er iemand die weet wat het probleem kan zijn ? 

Alvast bedankt !

Groet André 

 

IMG-1835.JPG

Edited by Carens2008
Link to post
Share on other sites

Ik zou beginnen met het deurpaneel verwijderen en controleren of alle stangetjes wel soepel kunnen bewegen.
Of zelfs alle stangen los van het slot en dan testen, desnoods het slot "vergrendelen" door de vanger met een schroevendraaier in te klikken.

Link to post
Share on other sites

Vandaag de bekleding van de deur er af gehad , hierachter bevindt zich een metalen paneel die weer bevestigd is aan de deur . Deze bouten verwijderd en dan komt de metalen paneel los . Verder als dit kom ik niet , aan de achterzijde van deze paneel zit de zijraam van de deur gemonteerd . Ik heb geprobeerd om deze te verwijderen maar het lukte me niet . Wel heb ik diverse delen nog kunnen smeren , in de hoop dat het zou helpen . Maar helaas . Dus alles weer gemonteerd en een afspraak gemaakt bij de garage. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Mike90
      Hallo iedereen,
      Ik ben de trotse eigenaar van een Kia Xceed 1.4 TGDi Executiveline uit 2020 met automaat.
      Nu heb ik deze auto sinds november 2020 en heb er nu ongeveer 1500 km mee gereden zonder problemen. Nu had ik vorige week het volgende probleem. Ik stopte voor een stoplicht en bij het stilstaan viel de gehele auto uit, niks werkte meer, zelfs de gevaren lichten niet.
      Na ongeveer 1 minuut ging de auto weer aan en kon ik de motor starten. Nu heb ik een hele week dit probleem niet gehad tot aan vandaag. Ik stopte voor een stoplicht en ik had het start/stop systeem uitgezet en toen viel alles weer uit. 
       
      Er staat 13.000 op de teller. Ik kan pas volgende week donderdag terecht bij de dealer maar ik vroeg mij af of iemand anders hier ooit problemen mee heeft gehad?
       
      Groeten,
      Mike
    • By JCG
      Stel: je gaat 150 (of 500) km rijden en het is niet erg als aan het einde van de rit de accu helemaal leeg is. Wat zijn dan de effecten op brandstofverbruik en brandstof-/energiekosten als je:
      1. Begint in de EV stand, de accu helemaal leeg rijdt en daarna overgaat op Auto of HEV stand
      2. Vanaf de start van de rit op Auto of HEV stand rijdt
      Ik ben benieuwd naar de reacties en onderbouwing.
       
    • By leonpolman1
      Goedavond, wij hebben een kia picanto 1.0 first edition gekocht uit 2017 en daarom ook nieuw op het forum. Nu horen we bij het uiterst insturen naar links en rechts een gekraak onder de auto weet iemand wat dit is? of ook gehad.
       
      Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
       
       
    • By TovenaarvanFop
      Wegens aanschaf vierseizoenenbanden te koop 4 velgen 17" origineel KIA met Continental winterband 215/65R17. De banden kunnen hooguit nog 1 seizoen mee dus zijn aan vervanging toe. Vraagprijs 125 euro. Ophalen in Rotterdam of Zuid-Beijerland.


    • By MDVS69
      Beste Kia rijders,
      Ik heb sinds een paar weken problemen met het infotainment systeem van mijn Niro model 2020. De auto is 16 maanden oud en heeft 42000 gereden.
      Ik denk dat de eerste symptomen zich al eind november aandiende bij gebruik van het spraak besturing systeem , ik kreeg een melding dat de service niet beschikbaar was.
      Dit werd gevolgd een 2 weken later na wegrijden uit achteruit dat de camera aan bleef staan en bijna geen functie meer werkte, stoppen en motor uitzetten bracht geen oplossing. Uitzetten en uitstappen en op slot doen om vervolgens weer in te stappen  werkte gedeelte en de camera was uit, echter een aantal knoppen werkte nog steeds niet. Het indrukken van de reset button bracht uiteindelijk de oplossing en alles werkte weer. 
      De dag erop naar de dealer die de laatste update installeerde en zou bij herhaling moeten gaan zoeken wat de oorzaak is.
      Nu 25 december bleef het scherm zwart en was niet aan te krijgen zoals reeds hierboven genoemde stappen tot het indrukken van de reset button.
      Nu is mijn vraag, ik rij de auto sowieso als full lease en heb geen zin om allerlei onderzoeken of tests te laten doen. Daarom wil ik rechtstreeks via Leaseplan de dealer dwingen het systeem te  laten vervangen. Hebben jullie soortgelijke ervaring en wat is er al ondernomen?
      Groet,
      Michael 
×
×
  • Create New...