Jump to content
Pieter80

Originele parkeersensoren bij aftermarket radio

Recommended Posts

BInnenkort ga ik een aftermarkt radio installeren in mijn kia rio uit 2013. Deze heeft een achteruitrij camera en parkeersensoren. De camera zal ik vervangen, aangezien het beeld niet al te best is. Nu zou ik de parkeersensoren ook graag werkend krijgen op de aftermarket radio. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik heb bijgevoegd schema gevonden uit een ander topic (rechter variant op de foto), maar de aansluitingen voor de parking distance control (PDC) zie ik hier helaas niet terug. Weet iemand of PDC buiten de originele radio om werkt of hoe je dit werkend zou krijgen?

Rio radio schema.jpg

Link to post
Share on other sites

De piepjes die je hoort van de parkeersensoren komen niet uit de originele radio. Dit komt volgens mij uit hetzelfde speakertje die ook je waarschuwingsgeluiden verzorgt (gordel omdoen, gladheid, service beurt etc.). De radio kan je dus gewoon vervangen en de parkeersensoren blijven werken.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Machlo
   Hoi,
   klopt het dat er voor een Picanto 2017-2020 nog erg weinig multimediasystemen worden aangeboden in Nederland? Bij Ali zie ik er wel meer voorbij komen, maar hier valt het erg tegen, laat staan A-merken.
   Alternatief is een systeem erin zetten van de sloop. Zijn de oem-Kia picanto JA radio’s (navi, touchscreen, etc) wat geluidskwaliteit betreft te doen?
  • By HenkBhz
   Na 4 jaar een Niro ExecutiveLine Hybride gereden te hebben afgelopen week het nieuwere model gehaald. Het rijdt toch altijd iets anders (lees beter).
   Opvallende zaken vindt ik dat de radio niet direct uitgaat zodra je de deur open doet en de elektrisch bedienbare stoel gaat niet naar achteren, ondanks dat hij goed is ingesteld in het menu. Hebben meer ExecutiveLine bezitters hier “last” van of moet ik even terug naar de dealer?

   Groet,
   Henk

  • By R.J.
   Ik heb af en toe dat de versnelling bij het terugschakelen (bij afremmen) erg veel moeite heeft en schokt. Het schokken is vrij heftig en je hoort daarbij ook verontrustende geluiden. Vreemd is wel dat het zich niet altijd voordoet. Er staat nu 53000 op de teller en altijd keurig dealer onderhouden.
  • By RioL
   Na een tijdje meelezen hier, maar eens een account aangemaakt, want ik kan mijn probleem hier niet terugvinden.
   Het gaat om een Rio met 1.25 CVVT benzine motor en een handgeschakelde vijfbak van voor de facelift (bj eind 2013). 
   De auto reed perfect tot een paar weken geleden, maar de auto gaat nu gelijk naar de 4000 toeren bij een beetje gas na het koppelen. Hier blijft het toerental vervolgens hangen tot je daadwerkelijk 4000 rpm rijdt in de situatie voor dit probleem optrad. 
   Ook een tunnel uitrijden op de cruise control is er niet meer bij. Deze vliegt er gelijk af, omdat ook hier het probleem met de toeren zich voordoet.
   Sinds een week is het probleem echter verder gegroeid en is nu ook bij gas geven op de snelweg in de versnelling (bijv van 100 naar 120) dat dit in schokken gaat. De motor giert gelijk van 3000 naar 4500 toeren, klapt weer terug naar een lager toerental en dit gaat netzolang door tot je op de gewenste snelheid zit.
   Heeft iemand al eens iets soortgelijks meegemaakt en een mogelijke oplossing?
   Ik ben maandag bij de Kia dealer geweest en daar kwam het probleem ze niet bekend voor, waardoor de Rio morgen voor onderzoek ingenomen wordt.
   Het lijkt mij iniedergeval een urgent probleem en heb daarom besloten niet te wachten tot de oliebeurt die op korte termijn ingepland staat.
   Mijn voornaamste vraag is dus wat er mis zou kunnen zijn en wat een redelijk kostenplaatje hiervoor is (of evt. garantie/coulance).
    
    
  • By BeeVeeBee
   Hoi allemaal,
   Ik ben nu bijna twee jaar in bezit van mijn Rio. Al vaker hier rondgekeken, maar toch besloten een account aan te maken. Heb namelijk wat hulp nodig bij de aanschaf van een nieuwe radio. Merk dat de standaard FM-radio die er nu in zit veel stoort en ik begin me steeds vaker te ergeren aan het slechte bereik. Een DAB-antenne aansluiten op de bestaande radio is voor zover ik heb gezien niet mogelijk, dus ik ben aan het overwegen om een aftermarket radio aan te schaffen (liefst zonder fysieke knoppen). Waar ik deze hoofdzakelijk voor wil gebruiken is DAB-radio en de koppeling van mijn telefoon met Android Auto (Spotify, Google Maps en meldingen van bijvoorbeeld Flitsmeister en WhatsApp).
   Ik heb hier een paar vragen over:
   Welk merk is doorgaans het 'beste'? Iets kopen in Nederland of zijn er ook prima alternatieven op de Chinese markt verkrijgbaar? In het geval van dat laatste: ik ben enorm veel verschillende merken en uitvoeringen tegengekomen en zie door de bomen het bos niet meer. Wat zijn de belangrijkste dingen om rekening mee te houden (RAM, Android-versie, processorsnelheid)? Is het in de meeste gevallen plug-and-play of dienen er nog allerlei andere zaken zoals adapters etc. aangeschaft te worden? En blijven de knoppen op het stuur en microfoon gewoon werken? Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met het aanschaffen/installeren. Alvast hartelijk dank!
   Bryan
    
    
    
×
×
 • Create New...