Jump to content
 
Fred Von Weyhrother

adaptive cruise control (SCC?)

Recommended Posts

5 uur geleden, Fred Von Weyhrother zei:

Goedemiddag,

Is er een mogelijkheid de adaptive cruise control uit te zetten, zodat je een "gewone"cc hebt?

met hartelijke Niro groet,

Fred

Dag Fred,

Cruise aanzetten, afstandsknop op het stuur enkele seconden ingedrukt houden en hij gaat naar de gewone CC, als je hem weer op SCC wilt wederom de afstandsknop een aantal seconden ingedrukt houden. Zelf zet ik hem op de snelweg altijd op de gewone CC en verder op de SCC.
De auto komt altijd terug in de SCC als hij uitgeschakeld is geweest.

Groet,
Henk

Link to post
Share on other sites
20 uur geleden, Fred Von Weyhrother zei:

Goedemiddag,

Is er een mogelijkheid de adaptive cruise control uit te zetten, zodat je een "gewone"cc hebt?

met hartelijke Niro groet,

Fred

Cruise control toets even ingedrukt houden. Let op dit dient telkens als de auto opnieuw wordt gestart te gebeuren.

Link to post
Share on other sites

Als ik de afstandsknop een paar seconden inhoudt gebeurd er niets.

Is dit de verkeerde knop of hoe kan ik herkennen dat SCC uit staat en ik alleen CC heb?

 

mvg

Nia Kiro

Link to post
Share on other sites

Je krijgt een melding in je display als dit wijzigt. Zowel in het eerste model als het tweede model. Het is knop links onder aan de rechter kant (uit m’n hoofd). Wel eerst de cruise aanzetten anders kan je drukken tot je een ons weegt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Link to post
Share on other sites

Klopt, dat is de knop die je gebruikt om de afstand in te stellen tot je voorganger.

Deze knop heb ik meermaals lang gedrukt (tot 10 seconden lang terwijl SCC aan stond), maar alleen de afstand veranderd, maar SCC blijft actief.

Wat doe ik verkeerd?

Link to post
Share on other sites

Werkt!
Eerst SCC aan zetten (door knop rechtsboven te bedienen)
GEEN snelheid instellen
Afstandsknop paar sec indrukken (knop linksonder)
En SCC staat uit en CC aan.

Mvg
Nia Kiro


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By BartB
   Goed dan, ik ben bezig met het retrofitten van cruise in de Picanto van mijn vriendin.
   Voor zover ik me goed heb laten informeren zou dit een FE betreffen. (Datum toelating 20-4-2017) is dit correct? En dus geschikt om dit bij te doen.
   De auto is redelijk goed uitgevoerd met Bluetooth, achteruitrij camera en dergelijke dus als ik het goed heb hoeft er niet een ander kabeltje in het stuur?
   Het gene waar ik vooral tegen aan loop en wat ik zo niet kon vinden is hoe verwijder je de airbag zonder dat je iets moet afbreken oid. Ik ben inmiddels zover dat ik weet dat je de 2 T40 schroeven aan de achterkant dient te verwijderen. Ik kan zo ook keurig netjes los draaien maar zoals te zien is op de afbeelding krijg je ze er niet verder uit zonder de 3 palletje weg te vijlen of af te breken? Of is hier een ander trucje voor?
   Het verwijderen van de stuur bediening lijkt me redelijk straight forward.
   Alvast bedankt:)
    
    

  • By Leende
   Hallo, ik ben sinds vorig jaar in het bezit van een Kia Cerato (2007) 2.0 16v. Na problemen met de koppelingspedaal/koppeling is de auto terug geweest bij de garage. Na deze reparatie viel het me op dat de cruise control niet meer werkt. Wat is het probleem, als ik de toets Cruise on/of op het stuurwiel indruk, gaat het lampje branden op dashboard. Als ik dan de Set knop gebruik brandt het lampje (voor korte tijd) op dashboard, maar werkt CC niet. Het lampje Set gaat na korte tijd (enkele seconden), van zelf weer uit. Het lampje van Cruise Control blijft wel branden. Wat zou er aan de hand zijn? (april 2021) 
  • By Leende
   Hallo, ik ben sinds vorig jaar in het bezit van een Kia Cerato (2007) 2.0 16v. Ben dus nieuw op deze site. Ben hier uitgekomen omdat ik wat problemen heb met de cruise control. Wat is het geval: Na problemen met de koppelingspedaal/koppeling is de auto terug geweest bij de garage. Na deze reparatie viel het me op dat de cruise control niet meer werkt. Wat is het probleem, als ik de toets Cruise on/of op het stuurwiel indruk, gaat het lampje branden op dashboard. Als ik dan de Set knop gebruik brandt het lampje (voor korte tijd) op dashboard, maar werkt CC niet. Het lampje Set gaat na korte tijd (enkele seconden), van zelf weer uit. Het lampje van Cruise Control blijft wel branden. Wat zou er aan de hand zijn? (april 2021) 
  • By Florian
   Hallo
   Ik heb een kia soul 1.6 x- ecutive 2009
   Deze is zonder cruise control.
   Kun je  een stuur met cruise control monteren
   Of is dat niet mogelijk.
   Vr groet florian 
  • By Arnold Schw
   Dag allemaal,
   Ik heb sinds december 2020 een e-Niro (MY2020). Net als velen hier heb ik daar veel plezier van, maar ik heb één heel groot issue dat ik niet opgelost krijg, ook niet met de dealer en met Kia NL. Hopelijk is er hier kennis aanwezig om richting een oplossing te gaan.
   De cruise controle (ik rij bijna altijd op de normale, maar de ACC heeft het ook) houdt op zich de snelheid goed aan. Echter, binnen de snelheid voelt het alsof de auto steeds even remt/inhoudt en dan weer wat gas (sorry, energie) geeft. Dus steeds: gas-rem-gas-rem-gas. Of zoals mijn zoon van 8 jaar zegt: "Papa waarom rem je steeds?". Dit fenomeen is er alleen op de cruise en bij alle snelheden op de cruise. En het is er dus altijd. Op volkomen vlakke wegen en zonder wind weinig. Maar bij iets meer wind (vooral meewind) of onhoog en omlaag rijden is het effect veel sterker. Het voelt dan echt alsof er 'golven/scheuten met energie' door het systeem gaan. Het gevolg is dus dat de auto op de cruise nooit rustig rijdt... Wanneer ik zelf gas (is toch de makkelijkste term...) geef, dan is het er niet...
   Aangezien bijrijders (vrouw, kinderen, vrienden) het ook voelen, ligt het niet aan mijzelf. Ook is het niet een kwestie van 'aanpassen aan berg op of af' want het is ook op vlakke weg.
   Ik heb zelf al geprobeerd:
   SCC gevoeligheid op 'normaal' gezet. Alle regeneratiestanden in combinatie met alle rijmodi (Eco, Normal en Sport) al geprobeerd. Wintermodus ingeschakeld. Al deze dingen werken niet...
   De dealer heeft het ook geconstateerd, maar Kia NL zegt dat dit een 'producteigenschap' is. Dat laatste geloof ik wel aangezien ik door een kachelprobleem mijn auto drie weken kwijt was en toen 2 leen e-Niro's heb gereden. En ook die hadden dit probleem... Maar ik vind dat dit niet hoort. Ik heb de afgelopen jaren zeker 20 auto's gereden en daarvan werkte de cruise feilloos: dat wil zeggen, zonder al die schokken. Kia zou dat toch ook moeten kunnen??
   Hopelijk herkent iemand dit en nog mooier: hopelijk weet iemand dé fix, want ik weet het niet meer. Bij voorbaat dank voor jullie reacties!
×
×
 • Create New...