Jump to content

Kia Niro HEV 2022 Apple Carplay


jphmeuz

Recommended Posts

Eind juli nieuwe Kia Niro 2022 HEV Launch Edition besteld. Zou eind september geleverd worden. Uiteindelijk eind augustus geleverd, dus dat was een meevaller.

Ruim 2,5 week zonder problemen gereden met Apple Carplay met gebruik van Waze en Spotify. Echter sinds afgelopen maandag verbreekt op willekeurige momenten de verbinding. Soms na 5 minuten, maar ook na 10, 15 minuten. Opnieuw usb kabel aansluiten helpt soms wel en soms niet. Soms wordt Carplay niet opnieuw herkend, soms 10 seconden en wordt de verbinding weer verbroken. Op een rit van 10-15 km moet ik soms 5x kabel eruit en erin doen. Dit alles met verschillende kabels. Inclusief officiële Apple kabel. Voordat ik problemen had en ook op dat moment had ik iOS 15.6.1. Inmiddels ook geüpdatet naar 15.7, maar dat maakt niet uit.

Ik heb een iPhone 13 Pro. Standaard zit daar een USB-C kabel bij en Carplay werkt met USB-A, maar ik had nog een Apple kabel van vorige telefoon. Ook heb ik nieuwe Belkin BOOST↑Charge Pro Flex USB-A-kabel gekocht bij Apple en die heeft dezelfde problemen.

Ook met een andere iPhone van mijn vader, iPhone XR, wordt de verbinding verbroken. In mijn vorige Kia Niro ExecutiveLine uit 2016 had ik deze problemen niet. Het liep weleens vast, maar dat herstelde zich vanzelf en dan werkte het weer. Ook afgelopen dagen gereden in een 7 jaar oude Suzuki Vitara met Apple Carplay met dezelfde iPhone en kabel. Ook geen problemen.

Ook multimedia unit gereset d.m.v. cocktailprikker. Biedt ook geen oplossing, hoogstens dat het even weer werkt.

Op internet lees ik soortgelijke problemen bij Kia EV6 en ook problemen bij Hyundai Ioniq 5 waar USB poorten vervangen zijn.

Afgelopen vrijdag dit ook gemeld bij garage. Gingen kijken of laatste firmware al geladen was. DIt is het geval.

Dit alles heeft plezier in auto rijden wel verlaagd.

Link to comment
Share on other sites


Probeer dan eerst de update naar iOS 16 eens. Die is afgelopen week beschikbaar gekomen...
En het klinkt stom, maar probeer ook de kabel eens andersom in je telefoon te steken. De pinnen van Lightning worden dynamisch toegewezen en soms kan een contactje vuil zijn en voor de toegedichte functie niet goed genoeg contact maken.

Link to comment
Share on other sites


Ik denk toch dat het meer een Kia probleem is.

Als je op internet kijkt in andere fora over Kia (EV6) en/of Hyundai Ioniq 5, dan lees je dezelfde problemen met Apple Carplay/Android Auto waarbij de verbinding op willekeurige momenten verbroken wordt met verschillende kabels. iOS16 heeft daar ook nog niet geholpen. Ik wacht nog even op iOS 16.1 omdat in eerste versie vaak bugs zitten.

Links over hetzelfde probleem:

https://www.kiaownersclub.co.uk/threads/android-auto-apple-carplay-disconnects-randomly-occassionally.66090/

https://www.kiaevforums.com/threads/carplay-dropping-out.2319/

https://www.kiaevforums.com/threads/apple-carplay-car-phone-cable-keeps-losing-connection-is-it-just-me.910/

https://www.ioniqforum.com/threads/carplay-issue-randomly-disconnecting.40622/

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • 1 month later...

Uiteindelijk toch een probleem van de auto.

Ik vond op internet een soortgelijk probleem in Amerika bij een nieuwe Kia Forte. https://www.forteforums.com/threads/2022-kia-forte-apple-car-play-issue.108269/page-2

Daar hadden ze de USB kabel dat naar het infotainment systeem gaat, dus aan de achterkant waar je zelf je eigen USB kabel indoet, vervangen.

Een diagnosetechnicus van de garage heeft deze besteld en afgelopen zaterdag is dit vervangen. Sindsdien werkt het allemaal weer goed. Ik begreep dat inmiddels hun eigen demo Kia Sportage auto hetzelfde probleem heeft.

Link to comment
Share on other sites


  • 1 month later...

Beetje late reactie maar ik herken het beschreven probleem wel. Soms rij ik weken zonder issues maar gisteren op een ritje van 45 minuten wordt continu de verbinding verbroken. Kabeltje eruit en er weer in hielp maar voor 1 minuut. Ik heb dit vaker maar er zit zeker geen regelmaat in. Wel mooi om te lezen dat er dus een oplossing voor schijnt te zijn.

 

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...