Ga naar inhoud

RobvanEngelen

Leden
  • Aantal Items

    3
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

RobvanEngelen's Prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recente Badges

10

Reputatie

  1. Ja, dat zal er wel van blijken te komen waarschijnlijk. Zal zo eens kijken op die onderdelensites. Iemand enig idee hoe duur zo'n motorblok zal zijn ongeveer?
  2. Hai mensen, bedankt voor de antwoorden. - De distributieriem is eind 2006 vervangen. Het 'vreemde' is dat de riem brak op het moment dat ik de koppeling intrapte om te remmen voor een kruispunt. Ik reed niet harder dan 25 a 30 op dat moment. Dus de verwachting was niet dat het helemaal mis zou zijn. Daarna natuurlijk nog wel paar keer geprobeerd of de motor wou starten en daarna naar huis gesleept met versnelling in neutraal. Ik weet niet of dat nog extra schade aan heeft kunnen richten. De monteur had er in ieder geval even een nieuwe distributieriem omgelegd en hem toen even gestart. Hij omschreef het letterlijk als "een bak met spijkers die je op en neer schudt". Dus hij dacht dat er wel meer aan de hand was dan een paar verbogen kleppen. Hoe graag ik zelf ook zou willen dat dat het enige was... Vanavond neemt hij de cilinderkop eraf om echt te kunnen inspecteren. Ik vind het echt heel klote. Auto reed super, voldeed prima als gezinswagen en dan dit.. expres gekocht bij kiadealer om dit soort problemen niet tegen te komen, maar ja. Zij kunnen er ook niet veel aan doen dat die riem knapt natuurlijk, maar toch.
  3. Hai allemaal, 2 dagen geleden stopte de kia rio uit 2001 tijdens het rijden. Gesleept naar beunhaas en inderdaad was zijn eerste vermoeden juist: Distributieriem gebroken. Ik heb de auto juni 2009 gekocht bij de kiadealer in Boxmeer. Auto heeft 169000 gelopen en eerste riem is vervangen na 95000km. Het gaat om de 1,5l versie met 16 kleppen. Beun gaat nu kijken hoe erg de schade is, maar aan het geluid bij het starten te horen vreesde hij het ergste. Mijn vragen: Hoe duur is een volledig motorblok voor mijn Kia, zijn die tweedehands te verkrijgen en vooral, heeft het zin om voor vervanging te gaan? Bij dit alles wil ik de arbeidskosten even buiten beschouwing laten. Valt er sowieso nog ergens aanspraak te maken op de kosten voor deze catastrofe?
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...