Ga naar inhoud

Blogs

 

Kia Cee’d

Hallo, weet iemand hoe ik de gegevens van het navigatiesysteem van de Kia Cee’d uit 2011 kan vinden? Versie e.d.?

Gezel

Gezel

 

En de Picanto is (al)weer exit

Na een krappe 5 maanden alweer afscheid genomen van de Picanto...en van Kia. De Picanto bleek achteraf als enige auto toch te klein te zijn. Zelfs voor een weekendje Duitsland, de hond op de achterbank, bleef er te weinig ruimte over om spullen mee te nemen. Gezien dat er straks nog een Bobtail pup bijkomt gaat dit niet meer lukken. Tevens nogal wat gezeur met de plaatselijke dealer. Bij het monteren van de winterbanden hadden ze zelfs banden tegen de draairichting in gemonteerd. Vakwerk! Tevens bleek de eerstejaarsbeurt 3 maanden te laat te zijn uitgevoerd wat waarschijnlijk meteen het einde van de garantie na 2 jaar betekend in plaats van de 7 jaar. Opvallend was op onze 1.0 de Sportsline voorbumper, volgens dealer waar ik hem gekocht heb standaard daarmee afgeleverd. Door nog wat vage rammeltjes en klachten heb ik uiteindelijk zelf de dealer gebeld die hem nieuw heeft geleverd. Deze was wel behulpzaam en vertelde dat hij met de normale voorbumper was geleverd. Gevalletje flinke schade geweest dus  Dit verklaart meteen dat wij al de derde eigenaar in anderhalf jaar tijd waren. Dit zijn zaken die ik wel had kunnen checken, maar niet heb gedaan omdat ik hem tenslotte bij de merkdealer heb gekocht. Ik had zelf de zomerbanden al opgehaald na een discussie met de dealer over de auto, de laatste 3 occasions die ik bij deze dealer heb gekocht hadden allemaal wat. Terwijl je toch 595 euro afleverkosten betaald stonden we bij de vorige al na 2 weken zonder remmen. Echt vakwerk van de garage dus   Het vertrouwen in de dealer ligt dus onder het nulpunt, dus daar ook niet de opvolger aangeschaft. Het verschil tussen aankoop en inruil doet wel even zeer, maar hoop nu in ieder geval meer vertrouwen in de auto te kunnen hebben. De eerste 2000 kilometer met de opvolger zitten er al op, het is een Ford Focus uit 2013 geworden.

Xinix

Xinix

 

Kia testdag 2014

Zaterdagochtend 8 november en wat was er ook al weer die dag aan de hand.
Er was zoveel ruchtbaarheid aan gegeven via Facebook, Google+ en de Kiaclub dat je kon er bijna niet omheen om het te vergeten.
En ik vind het zelf ook wel prettig om te weten dat je met een veilige auto de winter ingaat en het is nog eens gratis ook.
Hoe Hollandser willen we het hebben
Zo kwam ik om negen uur aanrijden bij Ten Boekel en Bakker en zag dat het al gezellig druk was.
Het viel me op dat er deze ochtend vele Venga rijders waren, die in de showroom stonden met een lekker Noord Holland bakkie koffie met een plakje cake.
Zo staan we ook bij een nieuwe mooie rode Venga Vibe te kijken.
Dat is wel het laatste model maar natuurlijk nog niet die net uit is.
Ruud Dekker (verkoper) wist ons te vertellen deze er over anderhalve maand is.
En dan mogen we allemaal terug komen om deze te bewonderen.
Dat gaan we zeker doen.
Of deze net zo goed is als de voorganger is zal in de toekomst blijken.
In Alkmaar en Schagen gaan ze als warme broodjes over de toonbank.
En dat is goed om te horen in deze tijd.
Of zijn de West Friezen verstandige en slimme mensen.
Dat laat ik in het midden.
Hier gaat de Warmentuuter niets over schrijven. ha,ha,ha,ha

Ondertussen staat onze Venga op de brug.
Het is normaal gesproken uit veiligheids overweging niet de bedoeling dat je de werkplaats in loopt maar voor een mooi plaatje was dit niet een probleem.
Het natuurlijk ook een beetje Mijn Kia testdag.

De monteur is lekker bezig met de controle.
Tja en je weet wie lekker bezig moet je niet storen dus ging mijn wandeling naar de showroom.
Daar viel me toch wel een aparte Picanto op.
Je moet er wel van houden om met een kunstwerk op je deur rond te rijden.
Ik had een filmpje gezien dat er ook een zanger achterin zat maar die had men bij deze uitvoering weg gelaten.
Lijkt me ook knap lastig zo een kerel met gitaar achterin die in je oor loopt te tetteren.
Nogmaals je moet er van houden.
Maar voor de liefhebber, je rijdt wel in een aparte Picanto.
Misschien wordt deze door de jaren heen wel meer waard.

Achter me hoor ik een vriendelijke stem dat mijn Venga klaar is.
Krijg het rapport, een cadeautje van Kia en de sleutels.
Lees het rapport en door en alles heeft het vinkje goed.
De receptioniste zegt lachend van had je wat anders verwacht met een Venga.
Tja en zo is het ook.

Aan het einde van de maand nog de winterbandjes er onder.
Dan zijn we er helemaal klaar voor.
Een veilige auto en altijd een volle telefoon dankzij de Kia powerbank.
Wie doet ons wat.

groet,

Warmentuuter
 

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Even terug voor wat kleine dingen

Vandaag was de afspraak met de dealer om te kijken of er een oplossing gevonden kon worden voor de ontbrekende dagrijverlichting. Helaas is het geen optie om dagrijverlichting te monteren zonder dingen aan het front van de auto toe te voegen. Het vervangen van de koplampen voor projectie koplampen wordt te duur, dan zou het nog goedkoper zijn een andere auto aan te schaffen waar het al in zit (ongeveer €1000 per stuk). Wel zijn de instaplijsten gemonteerd wat net de lelijke krassen op de dorpels op kan vangen. Achteraf een beetje duur om door de dealer te laten doen maar ach...die moet ook wat verdienen   Gelijk gevraagd of ze het ISG systeem konden resetten daar ik deze nog niet werkend had gekregen op 600 kilometer. Wat ik al vermoedde bleek juist, de accu had niet voldoende spanning. Ze hebben een zware ventilator aangesloten die de accu zwaar belast en de auto een tijd stationair laten draaien. Bij ophalen auto werkte het naar behoren. Door het stationair draaien zal het verbruik op deze tank wel niet zo best zijn. Eerste tank was 1 op 17 met veel stadsverkeer, dus viel niet tegen. Nu is het ook zo dat ik met de Picanto makkelijk de 1 op 20 haal, maar mijn vrouw net zo makkelijk niet boven de 1 op 13 komt. Voor mij is het een sport zo zuinig mogelijk te rijden, zij heeft dat niet. Wat mij betreft zijn de verhalen over de (on-) zuinigheid van de Picanto grotendeels te wijten aan de bestuurder.

Xinix

Xinix

 

Panda eruit, Picanto (terug) erin

De dag voordat de Panda voor de 4e keer terug moest even op de site van dealer gekeken of eventueel de Panda vervangen kon worden door een Picanto. We hadden een kleine meevaller gehad waardoor het wat makkelijker werd weer een Picanto te gaan rijden. De vaste lasten zijn van beide auto's gelijk, alleen Picanto ligt in aanschaf hoger...en hing er vanaf hoe bereidwillig de dealer was de Panda terug te nemen voor een "normale" prijs. Er zit nu eenmaal een verschil in inkoop en verkoopprijs...dus ik ging er vanuit dat 2 maanden Panda best eens zeer kon gaan doen. Dealer had een 2015 First Edition staan, goede prijs, lage kilometerstand...dus maar even kijken. Jammer genoeg was de vorige eigenaar niet echt zuinig met de auto omgesprongen dus er zaten nogal wat deuken en krassen in. De dealer kon niet garanderen dat deze er allemaal uitgepoetst en/of weggewerkt konden worden voor de verkoopprijs. Er stond wel nog een 2016 ComfortLine Plus Navigator met 3300 kilometer....maar die lag buiten het budget waar ik naar gezocht had. Dealer gaf aan dat we altijd konden kijken of we "in de buurt" konden komen. Hij gaf een zeer schappelijke prijs voor de Panda terug gezien de problemen die we hiermee gehad hebben. Hierdoor paste de Picanto binnen budget en hebben we deze aangeschaft. Doei Panda  we zullen je niet missen.   Rijden nu alweer 3 weken met de Picanto en het verschil is duidelijk. Veel comfortabeler en in ieder geval betrouwbaarder. Enige waar hij nog voor terug moet is de ontbrekende dagrijverlichting en instaplijsten. Gelijk vragen of ze de ISG na kunnen kijken, deze heb ik nog niet aan het werk gekregen terwijl ik daar bij de First Edition nooit geen problemen mee heb gehad.

Xinix

Xinix

 

Verhuizing

Begin 2016: na behoorlijke fysieke achteruitgang werd vastgesteld door een arts dat ik om medische redenen naar een gelijkvloers appartement moest verhuizen om het traplopen tot een minimum te beperken. Daar het houden van een tweede huis, en de daarbij komende inrichtingskosten niet bepaald weinig zijn, besloten de Peugeot weg te doen. Om in ieder geval de verhuizing te kunnen doen met een beetje ruimte de Peugeot verkocht en hier een oude Ford Focus voor in de plaats genomen. De bedoeling was dat hij in ieder geval de verhuizing zou overleven en daarna direct weer verkopen. Gezien de enigszins onderschatte kosten in mei helaas moeten besluiten de Picanto First Edition ook te verkopen om inrichting appartement op een fatsoenlijke manier af te kunnen maken. Auto vertegenwoordige nu eenmaal nog een flinke waarde en de financiën voor het huis waren op. Dus beter niet je centen op de parkeerplaats laten staan. Om het zonder al teveel tijd (en gezeur) te kunnen afhandelen heb ik hem aan de dealer terug verkocht.    Eind juli was het inrichten etc. klaar en de verhuizing afgerond. Dit was ook het moment waarop de Focus dacht dat hij voldoende mishandelt was, deze stopte ermee. Omdat géén auto ook geen optie was, om budget technische redenen een Fiat Panda gekocht bij de Kia dealer. Niet eerste keus, maar er waren geen Picanto's in het toenmalig budget. Qua zuinigheid niets over te mopperen, maar qua comfort en betrouwbaarheid was het het niet. In 2 maanden (en 4000 kilometer tijd) had ik 2 keer stil gestaan en moest de Panda voor de 4e keer terug naar de dealer voor een reparatie. Gelukkig wel allemaal onder garantie.    

Xinix

Xinix

 

Inruil X-Pect voor First Edition

Mijn vrouw was iets minder gecharmeerd van de Picanto vanwege het ontbreken centrale portiervergrendeling en airco. In juni een email van de dealer dat ze de "nieuwe" First Edition op voorraad hadden en me een voorstel wilden doen wat ik niet kon weigeren (jaja). Nou....uiteindelijk was de inruilprijs erg goed. Hoewel de nieuwe Picanto wel veel duurder was moest er evengoed een voor de dealer vrolijkmakend bedrag bij, maar kwam wel een complete auto voor terug.  

Xinix

Xinix

 

2014

In 2014 de Picanto vanwege lage kilometerstand (13000) overgedragen aan mijn vrouw omdat zij meer kilometers maakt. Een lage kilometerstand scheelt wel met inruil, maar na een aantal jaren maakt dit ook niet meer uit. In de voorgaande jaren buiten het onderhoud nergens voor terug gehoeven naar de dealer. Voor mezelf een nieuw setje wielen aangeschaft.  

Xinix

Xinix

 

Kia Picanto 1.0 X-Pect 2010-2015

Na de nodige reparaties aan voorgaand voertuig en het weer stilvallen ervan gestrand bij de Kia dealer voor de deur. Aangezien ik fysiek afhankelijk ben van mijn auto hier naar binnen gelopen voor een nieuwe auto. Dit was een combi-dealer Kia, Toyota en Suzuki. Omdat ik snel weer moest kunnen rijden was er keuze uit een Toyota Aygo, Suzuki Alto of een Kia Picanto. Omdat de Picanto de enige 4 cilinder was heb ik hiervoor gekozen. Het was een basis auto met alleen spiegels en bumpers in carrosserie kleur, geen electrische ramen, airco etc. Alleen als extra lichtmetalen velgen erop.  

Xinix

Xinix

 

De Warmentuuter met de Venga op de film.

Het was begin maart dat ik van Kia een mailtje kreeg om een informatieavond bij te wonen.
Na de tweede keer lezen zag ik dat het om filmpjes ging met de Venga.
Gaat het dan eindelijk gebeuren dat ik filmster wordt..........
Je moet natuurlijk alles meemaken in je leven dus een "nee" antwoord zat er niet in.

De 18de maart zijn wij 's avonds naar Breukelen gereden en werd ons een warm welkom geheten door Kim, Maaike, Tamara en Arjen van KMNL.
Dat ik even door de showroom liep schrok ik wel even....... er stond maar één Kia.Heeft Kia dan toch Volkswagen overgenomen denk je dan nog.
Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten want deze andere auto's zijn nodig voor een trainingssessie.

Al snel werd ik om mijn schouder getikt.
Of ik zo vriendelijk wil zijn om voor de camera te gaan staan.
Dat was wel even slikken.
Die me kennen weten dat ik rustig iemand de oren van het hoofd kan praten.
Maar de Warmentuuter was even stil............. maar niet voor lang hoor.Klaar zegt de regisseur.
Mooi dat was een makkie........... maar dit was voor de registratie, de filmpjes met de Venga en mij worden later gemaakt.
Dus echt klaar waren we nog lang niet.

Na de film shoot krijgen we een uiteenzetting van de Kia historie door Kim Kreber.
Dat ze in 1944 met fietsen zijn begonnen........ een Kia fiets.
Dat hebben ze bij de fietsenfabriek in Dieren nooit geweten anders had je misschien wel Gazzelig kunnen fietsen op een Kia fiets.
De uiteindelijke uitleg over het filmproject wordt gedaan door Arjan Dijk en Maaike Aarts
Het worden korte filmpjes waar de Kia rijder zijn verhaal en bevindingen doet over zijn Kia en deze filmpje worden gebruikt op de Rai.
Maar ook op de website van Kia.Vind wel spannend maar het lijkt me ook wel een hele leuke ervaring.
In mijn hoofd zat ik ook al het verhaal uit te werken en hoe ik het op het forum zou zetten.
Hoor ik dat dit nog niet naar buiten gebracht mocht worden............
Dit gaan ze tegen de Warmentuuter zeggen die alles 's avonds al uitwerkt, foto's toevoegt en meteen op internet knalt.
Dagen therapie maar ik heb het stil gehouden.....
Tja, je moet er wat voor over hebben.

Uiteindelijk wordt ik een paar dagen later gebeld door Oxford House Amsterdam die de films maakt.
Op 1 april..........
Ik weet dat Kia ijzersterk is in 1 april grappen dus ik had nu zoiets van de Warmentuuter is aan de beurt.
Kaats vaak ballen en nu krijg ik een koekje van eigen deeg,
Maar nee. 's Middag stond de cameraploeg op de stoep.Het 1 april gevoel was gelukkig wel snel weg.
Toch kon ik het even niet laten om tegen een buurman te zeggen dat het voor het weerpraatje is van SBS6.
De halve wijk zat om elf uur 's avonds te wachten om mij........... 't is 1 april toch.
Als je toch in ene voor de camera staat is toch wel even anders.
Vooral omdat je in de vragende vorm moet antwoorden.
Moest helemaal concentreren. ha,ha,ha.
Maar ik kreeg een prima support.De cameraploeg was er rond twee uur en gingen weer tegen vijven weer weg.
Geheugenkaarten vol en accu's leeg.
Genoeg materiaal dus om er wat leuks van te maken.
En dat is gelukt.

Oordeel zelf zou ik zeggen.

Het Intro/ trailer filmpje

en nog ééntje

De warmentuuter en de Venga

Natuurlijk was ik niet de enige.
Er waren meerdere Kia rijder en rijdsters

een kijkje bij de andere filmpjes

persbericht KMNL

Ik vond het een leuk project en een hele leuke ervaring.
En ............ eindelijk filmster.

Hasta la vista, baby. I'll be back

Groet, Johan  Warmentuuter

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Een Venga rijder in een Pro Cee'd GT

Testdrive Kia ProCee'd GT
Datum 20-9-2013Het is altijd leuk als je voor een testdrive wordt uitgenodigd alleen deze keer is het voor een hele
brute sportieve Kia.
Namelijk de ProCee'd GT is uitgevoerd met een turbo en daardoor 204 PK onder de motorklep.
Het leuke van deze testdrive is dat Smart de GT meerdere dagen heeft kunnen regelen zodat de KCG leden met een forumlid konden rijden. Ook een compliment voor KMNL dat dit te realiseren viel.
In Breukelen waar het hoofdkantoor zit van KMNL werden we welkom geheten door dhr. v.d. Pol.
Hier kregen wij onder het genot van een kopje koffie de uitleg van de Procee'd GT en de Cee'd GT.
De Cee'd GT is meer de gezinsauto doordat deze is uitgevoerd met vijf deuren en een iets andere daklijn maar wel met de sportieve eigenschappen en looks heeft van de Procee'd GT.
Moet wel zeggen dat je twee keer moet kijken om het verschil te zien.
Kia had nog geen auto's in het sportievere marktsegment maar de eerste indruk als je er om heen loopt is goed tot zeer goed.
Maar we popelen om te rijden wat ik dit keer met Theo (TheoMonika) en zoon Jeffery ga doen.
Wat je met instappen opvalt is de lagere zit in de auto en de Recaro stoelen die je geriefelijk omarmen voor een stevige zit.
Het leuke gadget is dat je kan kiezen uit de lay-out van de teller. Een gewone of een sportieve waar je de turbodruk en torque (kracht) kan aflezen.Je kan je misschien voorstellen waar onze voorkeur naar uit gaat.
Na een rustige opwarming rijden we van Breukelen naar Purmerend.
Wat meteen opvalt is het relaxte rijden en dat voelt meteen vertrouwd aan.
Het even inhalen is geen probleem, je ziet de turbo en torque meter ophoog schieten en voor je het weet ben je voorbij een vrachtwagen.
Wel dien je op je snelheidsmeter te letten wat voor je het weet ga je te (veel) hard.
Meteen komt de mooie bocht van de A2 naar de A9.
Een lekkere doordraaier maar de iets stuggere en sportieve vering heeft hier geen moeite mee en de Procee'd GT snijdt de bocht aan als een warm mes door de boter.
Bij Purmerend komen we langs een Jachthaven waar we ons eerste fotomoment hebben.Purmerend is ook het territorium van Pimpmaster Xtra40.
En als je een techneut bij het forum hebt moet je er ook gebruik van maken om de technische aspecten te laten bekijken.
Als snel werd het duidelijk dat dit wel snor zat en er eigenlijk weinig te pimpen viel aan de auto.


Met de navigatie aan verteld onze Brabantse Bea met zwoele stem de weg naar de Mc Donalds in Alkmaar waar we even gaan lunchen.
Ook in Alkmaar willen we wat fotootjes schieten en kom ik een paar collega's tegen die daar aan het wandelen zijn tijdens hun pauze.
Een mooi moment om de toeter eens te proberen.
Nou ik kan je zeggen die krijgt twee vinkjes bij het vakje goed.
Het leken wel breakdansers zo mooi ze aan de kant sprongen.
Via Alkmaar naar Schermerhorn waar we de dijkjes van de Schermer opzoeken.
Dit zijn heerlijk slingerende weggetjes waarvan het wegdek niet te vlak geasfalteerd is.
En geen flitskasten dus perfect om de Procee'd GT aan de tand te voelen en Theo heeft er zin in.
Je merk nu ook hoe belangrijk de sportievere vering zijn werk doet in samenspel met de Michelin Pilot Sport banden.
Het lijkt wel of de banden zich vast zuigen aan de weg en nu valt ook op hoe lekker stevig de Recaro stoelen zitten.
Moet erbij zeggen dat de vering stugger is maar zeker niet hinderlijk is.
Over het sturen met de Cee'd is al veel geschreven maar dat is met de Procee'd prima in orde.
Het stuurt direct en zeker niet komt niet zenuwachtig over en wij ervaren het als lekker sturend.Moet wel zeggen dat ik nog nooit zo snel van Schermerhorn, Groot Schermer naar De Rijp ben gegaan.
Buiten dat de Procee'd GT een sportieve uitstraling heeft, heeft deze ook wat sjiek's over zich.
Laat gelukkig Theo een buitenhuisje hebben in Heemstede.
Daar hebben we nog wat leuke foto's kunnen schieten.
En ik moet zeggen dat de oprijlaan hem niet misstaat.
Zoals altijd als je het leuk hebt gaat de tijd snel en moesten we met gezwinde spoed naar Breukelen
en dat wil de Procee'd GT ook prima.
Alleen jammer dat je hier maar max 120 km mag.In de tweeëntwintig jaar dat ik Koreaans rij kan ik met een gerust hart zeggen dat dit een toppertje is.
En zeg nu zelf als je het bovenstaande plaatje ziet........
Het is een wolf maar wel in wolfskleren en daar wil ik mee zeggen dat Kia een prima sportieve auto op de markt zet die nog eens rijkelijk is voorzien van accessoires.

Foto's Procee'd GT

groet,

Johan
beter bekend als Warmentuuter.

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Logboek

Juni 2017. We blijven rijden.
In de Belgische Ardennen is de 1.0L is helemaal in zijn element. 
En ik ook   4 Februari 2017. 
Het is ondertussen bijna alweer een jaar terug dat ik de Venga heb ingeruild voor de i10.
Nu was de Venga een topper als reisauto en heb je er spijt van dat de i10 is gekocht.
En na 9000 km moet ik toch bekennen dat ik er geen seconde spijt van heb gehad. 
Zo heeft ieder type of model zijn voordelen en nadelen.
Een grote plus was van de Venga zijn ideale zitpositie en de binnenruimte voor een compacte MPV.
Maar zo zijn het verbruik en wegligging en rijcomfort weer beter van de i10.
Tja en zo kan ik wel doorgaan maar ik blijf positief over de Venga en dat ben ik nu over de i10.
Helaas heb ik wegens ziekte buitenlandse reizen moeten annuleren. 
Ik had graag de 3 cilinder 1.0 motor (dezelfde als de Picanto 2) willen testen in de winterse omstandigheden in de sneeuw.
Maar dat we doen nu in de lente. (ook mooi)
Voorlopig gaan we verder met avonturen maken 25 Februari 2016.
Het laatste ritje met de Venga.
De auto is ingeruild en we kunnen de Hyundai i10 ophalen.
En is het niet een plaatje
En met deze gaan we vast weer veel leuke reizen en avonturen beleven.   Februari 2016
De laatste vakantie van met de Venga naar de Duitse Eifel.
Gelukkig rijden we nog niet de grens over en jawel hoe dicht we bij de eind bestemming komen hoe witter het wordt.
Dat is toch altijd weer de kers op de taart.
En je weet ook meteen weer dat alle veiligheidssystemen werken.
Blijf erbij dat de Venga een heerlijke reisauto is.     Februari 2016.
Ben even langs de Hyundai gereden en de i10 is klaar voor gebruik.
Het wachten is nog op het kenteken en kentekenplaten.
Dat gaat niet meer lukken voor de vakantie dus dat ga ik nog lekker even met de Venga doen.
Maar de nieuwe staat te glimmen in de showroom.     Januari 2016
Ondertussen was mij bekend wie de dealer wordt en dat is geen kleine speler in Alkmaar en omstreken.
Dus besloot ik om op de fiets te springen en eens te gaan kijken.
Om langs deze dealer te fietsen kwam ik ook langs de Hyundai en daar stond een oude bekende buiten.
Werd letterlijk van de fiets getrokken om koffie te drinken. Ook 20 jaar Hyundai verhalen kwamen langs aan de koffietafel.
Eigenlijk was het weer van ouwe jongens krentenbrood.
Naast de koffietafel staat de nieuwe i10 en die bleef mijn aandacht trekken en dat zag Jeff de verkoper ook wel.
Doet nog een duit in het zakje met de opmerking die is leuk hé de nieuwe i10.
Duurde ook niet lang dat ik er in zat en ik was aangenaam verrast.
Wat je aan de buitenkant niet verwacht maar de kleinste Hyundai is aardig ruim van binnen en rijkelijk voorzien van opties.
Ook had hij er staan waar het kenteken was aangevraagd op 30 dec 2015 met een fikse korting.
Bij thuiskomst gaf ik het foldertje aan mijn echtgenote.
Haar opmerking was meteen van die is ook leuk geworden. Lijkt wel op de Venga!
Van het ene komt het andere.
De proefrit, de offerte en uiteindelijk de stap genomen om voor de i10 te gaan. (verslag van de testrit)
Was geen makkelijk stap en kan ik zeggen omdat ik best vele goede contacten heb bij KMNL als KCG lid voor de Kiaclub, achteraf het wel moeilijk maakt.
En dat gaf wel stof om na te denken.
Het oude vertrouwde adres en de looks en uitrusting van de nieuwe Hyundai i10 gaven de doorslag.
En nu maar wachten.  
En hij is binnen.   December 2015.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en trek de stoute schoenen aan en fiets naar de Kia dealer in Alkmaar.
Ik had me ingelezen op de Picanto Dynamic en Colorline.
Wat een informatieve middag moest worden liep anders en ik kwam denk op het verkeerde moment.
Even daarvoor had KMNL het dealerschap opgezegd aan Ten Boekel en Bakker voor Alkmaar en Beverwijk.
Vond dit toch wel schokkend en jammer want dit was duidelijk een dealer die klantvriendelijk hoog in het vaandel had staan.
Maar aan de andere kant Kia doet dit niet voor niets lijkt mij.
Ging zonder brochure en toch wel met een rot gevoel naar huis.
De grote vraag was wel wie wordt de volgende en wat voor een dealer is het.
Krijg nu wel de derde Kia dealer binnen vijf jaar en dat stemt me niet hoopvol.
Je moet weer van vooraf aan beginnen om weer een band op te bouwen.   Augustus 2015.
De venga krijgt een grote beurt en de eerste APK. De teller staat ondertussen op 35000 km.
Dat is niet niet schokkend voor een auto van 4 jaar oud.
Toch moesten er nu toch wat garantiezaakjes worden geregeld namelijk een achterschokbreker en de achteruitrijcamera.
De venga moest nog een dagje terug en dit keer kregen we niet de leenfiets maar een Picanto sportline mee.     Dit auto-tje deed veel stof opwaaien in Heiloo.
Vrouwtje WT vond het welles waar een leuk ding en heeft um de gehele flink aan de tand gevoeld en kreeg het vinkje "goed"
Een mooie opvolger voor de Venga zei ze.
Oeps dacht ik.   Juni 2015.
De grote vakantie staat voor de deur en dit jaar gaan we naar het zuiden van België.
Ik heb er een stukje over geschreven. hierbij de link   April 2015.
De Venga gaat samen met mij op de film voor KMNL.
Een promotie film wat Kia rijders vinden van hij auto.
En deze filmpje worden gebruikt op de AutoRia. Hierbij de link   Feb.2015. De Eifel heeft toch wel al meer ons hart veroverd,
Weer zijn we in deze omgeving voor een midweek op vakantie geweest en jawel er lag voldoende sneeuw.
En dan ziet de Eifel er toch ook fantastisch uit met een dikke deken van sneeuw,
Toch sta ik er weer van te kijk hoe goed de grip is met de Goodyear ultra grip winterbanden. In Nederland vraag je je wel eens af van heb je ze nodig maar in Duitsland is het toch wel een must. Ook viel de benzine prijs weer op daar. In Duistland 1.25 euro en Luxemburg 1,11 euro. En dat is toch lekker tanken hoor. We zijn ook niet echt van die mensen die continu bij een huisje blijven zitten en hebben dus ook weer leuke uitstapjes kunnen maken naar o.a. Trier, Cochem en Luxemburg. De combinatie van heuvels en sneeuw is fantastisch ervaringen en we hebben weer genoeg kilometers gemaakt. De teller staat op 32.000 km     Dec 2014. Nog nooit meegemaakt maar met de eerste nachtvorst van het jaar kwam er een barst in de ruit. Gelukkig ben je er voor verzekerd dus de Autototaalglas heeft er een nieuwe ingezet. Kan mijn haar er weer in kammen zo glimt de nieuwe ruit.     Nov 2014. Het is weer Kia testdag. Hier heb ik een stukje over geschreven op het forum. hierbij de link
Half november heb ik de winterbanden er onder gedaan. Op de teller staat ondertussen 29000 km.
We zijn weer klaar voor de winter.   Okt 2014. Altijd leuk om te lezen. Je hoort nooit zoveel over de Venga.
Maar deze komt wel weer als beste uit de test.     Aug 2014. De Venga moet voor een kleine beurt naar Ten Boekl en Bakker. De teller staat op 27000 km.   Mei/Juni 2014. Tijd voor vakantie en zoals in de Viakia had laten schrijven gaat deze naar de Eifel in Duitsland. Een omgeving waar je perfect met de auto kan sturen. Het blijft een mooie streek en we hebben er ook weer vele kilometers gemaakt. Ook een dagje Luxemburg zat er in want de benzineprijs is daar een stuk leuker dan in Nederland. En voor je het weet is de vakantie weer om.     April 2014. Ik heb de Venga opgepoest en dat heb ik gedaan omdat de fotograaf er is voor het Kia magazine "Via Kia"
Via Kia magazine.pdf   Maart 2014. De teller van de Venga staat ondertussen bijna op de 24000km. En dat is voor prive gebruik best wel aardig en kom je op een gemiddelde van 10000km per jaar. De winterband hebben de afgelopen winter weinig werk gehad. De nachten met vorst zijn op één hand te tellen en heb ik eerst het weer bekeken op het langere temijn en dat zag er niet verontrustend uit dus de zomerbanden zitten weer onder de Venga.
Na een poetsbeurt zijn we helemaal klaar voor het mooie weer.
  Nov 2013. De winterbanden gaan er weer onder. We zijn klaar voor de winter.
En o ja ik kreeg weer een foto-tje binnen......... Grrrrrr
  Sept 2013. De vakantie is wegens ziekte een beetje in het water gevallen maar we hebben toch nog leuke ritjes met de Venga kunnen maken.
Het natuurlijk jammer dat we niet naar het buitenland konden maar Nederland is ook mooi.
  Aug 2013. Zit rustig de autoweek te lezen en waar valt mijn oog op........ de Venga is uit geroepen door de Duitse Autobild al beste Kia ooit gemaakt. Hoe top is dat voor een Venga rijder. De Vengarijders weten dat wel en het wordt nu ook nog eens bevestigd. De auto verdiend dit award.   Juli 2013 De Venga mag voor een grote beurt naar de dealer. Er staat nog maar 20000 km op de teller maar ik hoor jullie denk van dat moet toch met de 40000km. Dat klopt maar wij rijden er maar 10000 per jaar dus gaat bij ons de tijd meetellen. Dus het ene jaar een kleine en het andere jaar een grote beurt. Het was de eerste keer dat ik bij Ten Boekel en Bakker over de vloer kwam en ik moet zeggen dat de indruk goed is. Moet ook zeggen dat de Venga na de beurt prima rijd. Ook belangrijk. Na een leuk gesprekje met dhr Schaap van Ten Boekel en Bakker kreeg ik te horen dat ze in Alkmaar, Schagen en Beverwijk een korting willen geven voor de clubleden. En dat klinkt als muziek in de oren. Zo ga je nog eens leuk naar de dealer.   6-4-2013 Eindelijk kunnen de zomerbanden er weer onder. De afgelopen winter hebben de winterbanden aardig hun best moeten doen. Ondertussen staat er 16500 km op de teller en we zijn nog steeds zeer te spreken over de Venga. Nog steeds een goede keuze geweest om de Hyundai Tucson in te ruilen voor de Kia Venga.   4-2-2013 De winterbanden hebben de afgelopen tijd al aardig hun best mogen doen en dat mag nu naar Stadtkyll in de Duiste Eifel.
Als we de buienradar mogen geloven krijgen we regen maar dat werd achteraf gezien twee dagen sneeuw. Ook leuk en de Venga en de GoodYear winterbanden zijn helemaal in hun element. Na ieder ritje kregen we op het park Wirftal een helling van 15% als toetje. Nu zie je ook hoeveel grip de winterband je geeft. Op de heenreis was het verbruik 5,9L op 100km bij een snelheid van 100 km met een stevige tegenwind. Terug lag het verbruik op 7,1L op 100km en dat kwam omdat de snelheid een stuk hoger lag. Tja als je op de autobahn rijdt...... waarom niet.
De kilometerstand staat nu op 15800km     november 2012 De winterbanden zitten weer onder de Venga. Dus laat de winter maar komen.
De (zomer)banden schoongespoten met de hogedrukspuit en daarna een flinke sopbeurt gegeven en de banden in de tyre-gel gesmeerd.
Die kunnen er deze winter wel tegen.   22-10-2012. Vrouwlief kan niet achter blijven...... nog een foto laten maken.
  18-8-2012 Kia poetsdag http://www.kiaclub.n...dert-18-8-2012/
In deze blog heb ik alles beschreven hoe deze leuke dag verlopen is.
  3-8-2012 We hebben de Venga een jaar en de kilometerstand staat op 11350 dus tijd voor de eerste beurt. Ik was er op tijd en de eerste. Ik lekker aan de koffie en de monteur het werk doen . Er waren geen bezonderheden dus de auto was met een uurtje klaar en keurig voor de prijs die op de kiawebsite stond. Voorlopig kunnen we weer een jaartje sturen.   7-7-2012 We zijn net weer een weekje terug van vakantie. Dit keer was Frankrijk aan de beurt en we zaten in het gebied van de Jura. Ik kan zeggen een hele mooi streek. Zo rij je door het heuvellandschap en het andere moment tussen de bergen. We hadden mazzel met het weer wat we op de heenweg niet hadden verwacht. Dat we door Belgie reden moest de ruitenwisser zelfs even op standje twee. Gelukkig klaarde het op terhoogte van de plaats Metz. Over de Venga alleen maar lof. Na onze korte vakantie in Duitsland waren we er al over te spreken maar nu weer.
Een prima reisauto. Ook het verbruik van de 1.4 viel me mee. Op de heenweg een verbruik van 5.6 op de 100 km maar hebben we rustig gereden. De terugweg was het verbruik wat hoger en haalde we 6.7 op de 100 km. Maar de snelheid lag wat hoger. Ondertussen staat de teller op 11250 km en nog een maandje dan hebben we de Venga een jaar. En....... we zijn er zeer over te spreken.     19-5-2012 Kreeg de eerste foto gemaakt door een fotograaf......... alleen de prijs viel tegen.
  1-4-2012 Vorige week ben ik met mijn zwager en schoonzuster bij de Kia dealer geweest. En is er nog een Kia in de familie.
Dus mocht je bij een Landal of een Centreparcs in het voorjaar of najaar een Champagne zilveren Venga en een Wendy-Brown Rio zien.......
Dan zijn wij dit.     15-3-2012. 'S avonds ben ik even naar Venga OK(peter) gereden. Die had zijn Venga behandeld met Meguairs Clay. Ben op zijn verzoek in gegaan om een op mijn Venga een stukje te proberen. Dus zaten wij samen op ons knie-tjes de onderkant van de deur te proberen. Hier heb je waar het meeste vuil zich hecht. Ik moet inderdaad zeggen het werkt super makkelijk en het resultaat is verbluffend. Het is ook leuk om een de ervaringen met een andere Venga rijder te delen. Ook de ervaringen delen over de dealer kon geen kwaad. Kortom een leuke en gezellige avond. En dat pakketje Clay van Meguairs komt er ook. Heerlijk ouderwest kleien maar dan op je auto.   4-3-2012 Het is weer tijd voor de zomerbanden. Eerst eens goed naar de buienradar gekeken wat het weer gaat doen.
De temperatuur gaat nu boven de 7 graden komen de eerst komende veertien dagen en is een zomerband toch weer beter. En het rijdt toch ook wel weer lekker. Het zijn prima winterbanden de Ultra grip van Good Year maar produceren toch wat meer rijgeluid. De teller tikt gestaag door en staat op 6900 km   18-2-2012 Vandaag bij de dealer geweest om de zijruit rubbers te vervangen. Het linkerruit ging veertien dagen terug niet meer dicht. Waarschijnlijk door de strenge vorst is het rubber op één of andere manier los gekomen en kwam klem tussen het raam te zitten. Maar alles werkt weer goed en we waren blij dat niet een week eerder gebeurde dat we in de Duitsland op vakantie waren. Ik moet zeggen dat we ook keurig zijn geholpen door de Kia Wegenwacht. Met een 40 minuten stond er een grote vrachtwagen in de straat en met 10 minuten was het raamdicht. En dat was toch wel prettig bij min 7 graden. Tijdens het kopje koffie wat de man zeker verdiend had vroeg ik dat ik bang was dat je de hele auto mee zou nemen. Hij zei dat dat niet zo vaak voorkomt. In 75% van de gevallen repareren wij de auto ter plekke. De andere 25% is dat we je meenemen als je langs de snelweg staat, of als het probleem te groot is. Blij dat dit ook goed werkt maar ik hoop er geen gebruik meer van te moeten maken. De teller staat ondertussen op 6600 km en tot nu zijn er twee dingen zoals het knipperlichtje en ruitrubber vervangen. Als het hier bij blijft dan zijn we weer dik tevreden. Je kan het erger treffen zullen we maar zeggen.   15-12-2011 De winterbanden zitten nu een maand onder de auto en hebben hier alweer 800 km mee gereden. Met het huidige weer merk ik niet dat de winterbanden minder presteren. Integendeel zelfs want met de hevige regenbuien geeft het wel het gevoel dat je meer grip hebt. Een klein puntje van kritiek is de grote V groef in de GoodYear Ultra Grip. Deze veroorzaakt wat meer rijgeluid dan de zomerband. Maar hier is mee te leven en zien onze vakantie met deze band wel zitten in de Eifel volgende maand.
  8-11-2011 Ondertussen staat er 2800 km op de teller. De Venga rijdt werelds. Wij zijn ook zeer te spreken over de hogere zit, uitrusting, comfort, het snelle optrekken en verbruik. Afgelopen weekend heb ik de winterbanden gemonteerd van het merk GoodYear Ultra Grip. Aan het weer zou je het niet zeggen maar we zijn winterklaar. Nu merk je totaal geen verschil maar dat komt wel als het weer slechter wordt.   19-9-2011 Vorige week hebben we een heerlijke week in Midlaren gehad. Vele uitstapjes met de Venga gemaakt en de teller staat op 2000. En ik kan zeggen dat het een heerlijke wagen is om er langere ritten mee te maken. Je komt er in ieder geval niet vermoeid uit. Het verbruik valt niet over te klagen. Mijn zwager reed achter ons aan met zijn Hyundai Getz 1.4. Wij waren met de Venga per tankbeurt een paar euro goedkoper uit. Toch netjes.     9-9-2011 De eerste 1100 km staan op de teller. Vandaag even terug naar de dealer geweest vanwege vocht in het knipperlichtje op het spatbord. Werd vervangen voor een nieuwe en men zag ook in het systeem dat er een update voor mijn navigatie en radio was. Het kan maar gebeurd zijn. Naast de Kia zit mijn oude Hyundai dealer en had mijn Tucson in de showroom zien staan. Die was teleurgesteld dat ik een Venga had gekocht ipv IX 20. Dus daar even langs gelopen en bedankt voor de goede zorgen voor de afgelopen 20 jaar. De verkoper toonde zich als een goede verliezer en zag ook wel in dat de Kia een beter bod had gegeven. Wat een gesprekje niet kan doen.   14-8 Flinke rit gemaakt door Noord Holland en een gedeelte Friesland.
De Venga doet zijn best.
De eerste 550km staan op de teller     6-8-2011 opgehaald bij de dealer en wij zijn dik tevreden


Warmentuuter

Warmentuuter

 

Poets meeting in Zundert 18-8-2012

Het wekkertje ging vroeg af op zaterdag 18 augustus.
De Kiaclub heeft een poetsmeeting georganiseerd bij Sloot Autogroep te Zundert.
Omdat ik al een tijdje geinteresseerd bent over hoe je het beste je auto kan poetsen was dit een welkome uitnodiging.
Want er is wat te koop in autopoetsland maar we kregen hier een keurige uitleg over door Richard van Cardetails.nl
Om acht uur stap ik in de Venga en toets de bestemming in en zie dat de rit 165 km is.
Nu snap je ook wel waarom het wekkertje zo vroeg af ging.
De zon branden al lekker op de auto en gaande de reis zag ik de thermometer oplopen van 22 naar 25 graden.
Het weerpraatje op de radio bevestigd dit nog eens en om de boel op te vrolijken wordt er ook gezegd dat het de warmste zaterdag van het jaar is.
Even schrok ik en dacht dat mijn Kia Bea met brabants accent me dwars door België heen ging sturen maar dat viel achteraf mee en stond achteraf gezien redelijk snel voor Sloot Autogroep.     Omdat buiten poetsen met een temperatuur van +30gr alleen voor de hele erge Die Hards is had Erno de showroom leeg gemaakt en meeste Kia's konden naar binnen.
Zijn klassiekers stonden buiten te pronken.     De meeste waren binnen en de koffie op dus starten Erno zijn uitleg wat Sloot Autogroep precies allemaal deed.
Uit zijn verhaal merkte je wel dat kwaliteit in een heel hoog vaandel staat ook dat het autoliefhebbers zijn.
Voor de Kia meeting kon je er de ramen laten tinten, deukje en kleine beschadigingen weg laten halen.  
De Kia i10 van BW  
de Venga van warmentuuter en de SP3 van Bowie werden uitgedeukt.   En toen waar we voor kwamen de Poetscursus.
Richard van Cardetails.nl wist ons op een hele leuke en spontane manier hoe we volgens het vijf stappen plan de auto het beste de auto's konden wassen en poetsen.
Onderaan het verhaal staat de link wat het vijf stappenplan in houd.

Ook de waardevolle tip zoals waarom een Washmitt gebruiken ipv een spons met het wassen of het uitpoetsen van wax beter is om met een speciale badstoffen poetsdoek dan een oud t-shirtje.
Je staat er niet bij stil maar een korreltje zand in je spons kan toch aardige schade aan je lak veroorzaken.
We hebben er al veel over gelezen van grijs geworden kunststof. We smeren er dreft, olie, bakboter, ontvetter, ochtend urine en allerlei ander spul op om het zwart te houden en het helpt niet.
Het is zo simpel om het weer mooi zwart te krijgen en te houden. (Smart heeft zijn strip weer mooi zwarte gekregen) Dat allemaal met een stoomreiniger van 10 euro bij de Marskramer, interieurreiniger en UlitimateTrimrestorer.   Na de lunch die door de echtgenotes van Richard en Raymond (Betominice) was verzorgt mochten we zelf aan de slag.
En er waren er tussen die gingen helemaal los.   Zelf had ik de Venga een dag er voor gewassen dus ik kon ik meteen met de Clay aan de slag.
Daarna in de Polish en Wax.
Ik moet zeggen dat het resultaat verbluffend is en dat de polish zoveel meerwaarde geeft aan de glans.
Ook kwam Bigwade nog met een spuitbus actief ruitenreiniger voor de ramen van Wurth.
Dus het voorraam heeft ook een goede beurt gehad. (mijn dank nog BW)   Tijdens het poetsen liepen Richard en Erno rond om alle vragen te beantwoorden en hielpen mee.   En je kon er natuurlijk ook poetsspulletjes kopen.   Uiteindelijk wist de zon toch de showroom om te toveren tot een sauna dus om half vier heb ik de poetsspullen in de kofferbak gedaan.
Poetsen moet wel een hobby blijven   Om een uur of vier keerde de meesten huiswaards met een glimmende, uitgedeukte of krassen verwijderde Kia.
Dank gaan uit Erno en collega's, Richard, de dames die de catering voor hun rekening namen en wie ik misschien vergeten bent.
Toch ook aan Bigwade want ik rij nu al duizend km rond en er zit bijna geen vlieg op het raam.

Kort gezegd was het weer een top Kia dag!   Hopelijk volgend jaar weer zo een dag   groet, Johan
Warmentuuter     links naar:   vijf stappenplan http://www.http://meguiars.nl/how-to/   Sloot Auto groep http://www.slootautogroep.nl/   Facebook Cardetails.nl http://www.facebook....50744335&type=3   ps. Niet alle foto's heb ik zelf gemaakt vanwege mijn eigen poetsklus
Ik heb wat geleend van Erno, Richard en Bigwade.
BVD dank

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Oeps, Warmentuuter test een i10

De testrit met de Hyundai i 10 comfort.
HB-444-T
Datum: 23-01-2016   Het is zaterdagochtend en de zon schijnt.
Beter kan je weekend toch niet beginnen en vandaag staat een proefrit met de Hyundai i 10 comfort.
Dat we bij Dirk Barten aan kwamen zag ik twee i10’s staan een fel licht blauwe comfort plus en een zwarte comfort uitvoering.
Ik liep al een beetje naar de baby blauwe maar ik hoorde de verkoper achter me zeggen van nee de zwarte is voor jullie want die vind Brenda zo leuk en die riep meteen van Jahaaa.
Had zoiets van Nee hé.
Ik vind zelf een zwarte auto ook mooi maar na vier jaar een zwarte Tucson had ik het wel gehad.
Heb in die vier jaar nog nooit zoveel gepoetst op een auto.     Met het instappen valt de binnen ruimte, de afwerking van het interieur al op.
Ook is het speelse de oranje/bruine kleuraccenten op het dashboard, deuren en zittingen van de stoelen. De vulling van de stoelen zijn aan de harde kant maar daar heb ik op zich geen moeite mee en ervaar dit niet als vervelend.
We moeten de auto nog starten en het is nu al leuk.     Het contactsleuteltje om, starten en er komt leven in de driepitter.
Wat opvalt is de geluidsisolatie want je hoort de motor amper.
We gaan redelijk snel uit de startblokken en rijden via de randweg van Alkmaar binnen door naar Bergen. Even op de buitenweg trap ik het gas verder in en ook de i10 zit redelijk snel van de 50 naar de 80 km en ook weer zonder al te veel motorgeluid te produceren.
Door Bergen heen krijgen we klinkerweggetjes en vooral ook drempels en ook hier doet de i10 niet moeilijk over.
En het is altijd lekker druk in Bergen dus je moet ook flink schakelen, optrekken,sturen en afremmen.
Het schakelen gaat lekker soepel eerlijk gezegd als een warm mes door de boter en het sturen wat bij Koreaanse auto’s een hekel puntje is en ze ook wel wollig sturen noemen valt me hier niet op.
De elektronische stuurbekrachting heeft een vrij directe besturing en is zeker niet zoekerig.
Dus in Bergen is de i10 in zijn element.   Wij rijden langs de duinen naar Hargen waar we de i 10 op de foto zetten.     Overigens een mooi stukje natuurgebied waar je heerlijk kan wandelen door de duinen en over het strand.
Maar daar komen we nu niet voor en gaan verder via Camperduin langs de Hondsbossche zeewering naar Callantsoog.
Een 80 km weg met meerdere rotondes.
Wat opvalt is dat je met de rotondes wel wat sneller moet terug schakelen om als je de rotonde verlaat meteen weer gang kan maken.
Als je deze in de derde versnelling laat staan duurt dit langer met optrekken.
En de i10 ziet er vlot uit en dat wil je er ook mee rijden.
Bij Sint Maartensvlotbrug had ik zoiets van moet ik de rijksweg naar Schagen pakken of over de vlotbrug en binnen door over de landweggetjes naar Schagen.
Ik heb de landweggetjes en de vlotbrug genomen.
Daar rijdt toch ook wat landbouwverkeer en de glimmende zwarte i10 kan best wel een klein beetje prut van de straat gebruiken
Dat kan ik altijd weer gebruiken als tegen argument.     In Schagen neemt mijn echtgenote Brenda het stuur over en zo kan ik even om mij heen kijken wat er nog meer in de i10 te beleven valt.
Natuurlijk valt mijn de middenconsole met de radio en de volautomatische airco.
Het is een radio/cd speler met een redelijk tot goed geluid en er zijn extra aansluitmogelijkheden voor een usb stick of ipod.
Wat me wel opviel was dat er twee speakers (in de voorportieren) zijn aangesloten.
Dit is wel uit te breiden naar vier.
Ook de automatische airco is een leuke gadget op de i10.
Toe mijn grote verbazing wist ik er toch wel een grote windhoos uit te krijgen…. gelukkig dat ik geen toupet op hebt anders had deze zeker achterin gelegen.     Met de capriolen met de airco had ik amper in de gaten dat we een stukje op de snelweg reden.
Ook nu valt hoe rustig de drie cilinder zijn werk doet bij een 110 a 120 km per uur.
Dus in de stad, op de binnenweg en snelweg doet de i10 het stil, vlot en prima.
Dat zijn bij mij niet twee maar drie vliegen in één klap.
In Alkmaar weer aangekomen kijk ik nog even hoe de achterbank zit en ook dit valt mij niet tegen.
Ik zit in ieder geval niet shocking klem tussen de achterbak en voorstoelen.
Nog even een blik in de kofferbak nemen en ook deze ruimte is voor ons voldoende.
Onder de bodemplaat is er ruimte voor het reservewiel…. alleen die zit er niet in!
Die heeft plaats gemaakt voor een bandenreparatieset.
Voordeel is wel nu dat je daar weer extra opbergruimte hebt.
En dat is met de vakantie altijd plezierig.
Al met al een leuke testrit.
Dat we wegliepen bij de zwarte i10 wees ik naar het vuil.
Wat zie je dat erg op het zwarte hé.
Het moet maar geen zwarte worden zegt ze.
Ik dacht alleen maar YES!   Pluspunten:
Het stoere en vlotte uiterlijk
De afwerking en compleetheid.
De ruimte in de auto
De rijeigenschappen
En vooral de stille motor.
Verbruik tijdens de testrit.
Hyundai autoverzekering met vijf jaar nieuwwaarde dekking.
Vijf jaar garantie.   Minpunten:
Sneller terugschakelen om de motor op toeren te houden bij bochten en rotondes.   Daarna kon het onderhandelen beginnen.
En dat is gelukt.
Eind februari staat er een Aqua sparkling i10 comfort voor de deur en is Dirk Barten een Kia Venga rijker.     Een steun voor de TomTom wordt er ingebouwd en een setje winterbanden erbij dan kan ik er voorlopig weer vijf jaar tegen aan.   Groet, WT

Warmentuuter

Warmentuuter

 

De nieuwe aanwinst..........

Gisterenavond 25-2 hebben wij onze Venga ingeruild voor een nieuwe Hyundai i10 Comfort.
Ik moet toch wel zeggen met een klein beetje pijn in het hart.
De Venga is en blijft een top (reis)auto.
En dat had hij de week er voor wel weer bewezen in de Duitse Eifel.     Heerlijk alle veiligheidssystemen werkten nog in de sneeuw   Maar onze wens om kleiner te gaan rijden is in vervulling gegaan.
We waren al zeer enthousiast van onze eerste testrit (hierbij de link)
En vandaag hebben we de eerste kilometers gemaakt en natuurlijk de nodige foto's.   Als je aan de kust woon maak je ook wat foto's in het duingebied toch.           Ook de Brabantse Bea heeft plaats gemaakt voor Bram.
Keurig op een originele steun op de A stijl gemonteerd.
Moet wel zeggen dat beide navigatie's prima vind en vond.
De ene zit mooi weggewerkt in het dashboard en het nieuwe is up to date-er en haalt live zijn informatie op en ook gratis updates.
Het is maar net wat je wil.       Op het bijna noordelijkste puntje van Noord Holland hebben we hebben we nog een foto-tje gemaakt bij de lange Jaap. (Huisduinen)
En dan kom je er achter dat je de verkeerde lens bij je hebt want Jaap is best wel lang.       Via Den Helder en de weg langs het Noord Hollands kanaal zijn we terug gereden naar Alkmaar.
Halverwege de rit werden we gebeld door onze dochter......
Zijn jullie in de buurt want ik heb hier geen auto staan en ik moet nog boodschappen doen.
Kunnen jullie meteen testen hoeveel er in de kofferbak kan.
Ben niet van de boodschappen doen maar goed je moet ook wel eens je hand over je hart halen.
Er kunnen zat boodschappen in dus.   Ik kreeg bij de aflevering nog een Hyundai......
Alleen deze i20 WRC moet nog groeien.
Zal um pokon geven misschien helpt dat.     Groet, Warmentuuter

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Poetsen met Meguiars

Na een lange tijd zoeken en twijfel van welke wax ik voor onze nieuwe Kia zo gebruiken ben ik gegaan voor een pakket voor nieuwe auto's van Meguiars.
De keuze voor dit kwam door mijn collega die een nieuwe Seat Leon FR had aangeschaft en pertinent geen Waxoil op zijn nieuwe auto wilde hebben. Zijn Dealer adviseerde dit pakket. Gisteren had hij zo een pakket mee met een aantrekkelijke korting. Het was even balen dat ik vanochtend de gordijnen open deed want het kwam hier met bakken uit de lucht. Gelukkig klaarde het met de middag op. Dus de emmers gevuld en de auto eens flink in de sop gezet en met de watermagneet gedroogd. Dat was voor mij nieuw maar werkt perfect. Toen de wax erop en dat werkte makkelijk. Ook het uitpoetsen. Ik moet zeggen dat er een hele mooie glans ontstaat. Eerlijk gezegd nog mooier als dat de auto uit de showroom kwam. Daarna nog even de banden gedaan dus de auto kan er weer even tegen.14-7
Vandaag heb ik een voor mij een nieuw produkt van Meguairs aangeschaft.
Namelijk de Ultimate quick wax.
Eerst even de auto gewassen met de ultimate shampoo en daarna de spraywax gebruikt.
Dat werkt razend snel.
Het is met recht sprayen en uitpoetsen en het effect is hetzelfde als de ultimate vloeibare wax.
Een mooie aanvulling om de Venga even snel in de wax te zetten.
En een glimmend resultaat.

2-2-2013
De Venga was hoog nodig aan een wasbeurt toe.
Eindelijk is de temperatuur boven nul dus moet je het er van nemen.
Eerst de Ultimate shampoo en daarna de utlimate speedwax.
Een heel prettig middel om je auto snel in de wax te zetten.

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Venga in de Duitse Eifel

Maandag 16-1 zijn we rustig naar Stadtkyll gereden voor een midweek in de Duitse Eifel. Het eerste stuk van Noord Holland tot Stein via de snelweg en daarna de navigatie op de economische route gezet. Laten we zeggen "weg van de snelweg". Eerst dwars door Aken reden we zo de Eifel in. De zon scheen vol op en rijdend door de bossen dan waan in een andere vooral rustige heuvelachtige wereld. Hoe de Kia Venga op de vlakke weg presteerde was me ondertussen bekend maar hoe doet hij/zij dat met de eerste serieuze heuvels. Dat viel me niet tegen. Uiteraard moet je wat meer toeren maken maar dat kan de 1.4 best hebben en je kan prima meekomen in het verkeer. Voor Stadtkyll nog even E10 getankt voor €1.48 en dat is toch veel leuker dan de 1.75 in Nederland. We hebben een kleine vierhonderd km gereden en uiteindelijk staat de teller op 4850.


Dinsdag werd het de autoruiten krabben maar het was weer knap weer. Dat ik het contactsleuteltje omdraaide zag op de display min twaalf graden staan. Dat zijn we in Noord Holland niet gewend maar de Varta accu had er geen enkel probleem mee. Deze dag staat Monschau in de planning. Wederom een mooie rit hier naar toe. Twintig jaar terug waren we hier ook geweest maar of het nu het jaargetijde is maar er was kort gezegd niets te beleven. Na een kop koffie hebben we besloten om naar de Watervallen van Coo te rijden. Ik moet zeggen als je de navigatie op de korte of economische route zet pak je geen enkele snelweg en rij de de mooiste routes. Via de stuwdam van Robertville kwamen we bij de watervallen van Coo. Hier heb ik leuke foto's kunnen maken. Terug via het circuit van Francorchamps om precies de eerst 5000 km op de teller te krijgen. Helaas je kan dus niet meer over het circuit zoals vroeger. Wat me vandaag opviel was dat het ISG systeem keurig zijn werk doet. Het schomelde tussen de -3 en +4 graden overdag. Boven de drie gaat het ISG lampje uit en zodra je de bossen inrijdt en de temperatuur onder de drie komt gaat het lampje kort daarop weer aan en werkt het ISG niet.Woensdag was het niet zo koud als de dag er voor. De zon schijnt weer maar je merkt dat het gaat veranderen. We hadden geen zin om bij het huisje te blijven dus zijn we naar Cochem gereden. Eerst naar de Rijksburcht van Cochem en hier kregen we een hele mooie rondleiding. Een aanrader. Dat we buiten kwamen was de zon weg en er stond een guur windje. Na even het stadje Cochem rond gelopen kwam de mist opzetten dus besloten om terug te gaan naar Stadtkyll.


Donderdag was het weer totaal van slag. Het kwam letterlijk met bakken uit de lucht. Toch wilde wij naar Luxemburg. Clervaux en Vianden zijn we geweest maar het regende zo hard dat we door zijn gereden naar Echternach. He.he, hier regende het even niet dus konden de benen even strekken. Na een kop koffie besloot ik om toch ook maar te tanken in Luxemburg. Je snapt echt niet waarom het zo per land moet verschillen. Voor 1.33 de liter heb ik toch wat meer werk besteed. Normaal stop ik na de eerste of tweede klik van de tankinstallatie, maar nu had ik zoiets van voor die prijs moet ie maar goed vol.
Op de terugweg naar Stadtkyll kregen we een paar beste hellingen voor onze kiezen. Zelfs ééntje van 17%. Ik moest wel even aan het forum denken van de opmerking dat een Venga niet goed af remt op de motor. Uiteindelijk deed hij het met hoge toeren wel. Maar of één van mijn vorige auto's het beter zo hebben gedaan??? Dat betwijfel ik.

Vrijdag deed ik de gordijn van ons vakantiehuisje open en tot onze verbazing een witte wereld. Eindelijk kan ik mijn Good Year winterbanden optimaal gebruiken.
Vlug de snelle terugreis ingevoerd en rijden.
Achteraf gezien hebben Duitsers een ander stooibeleid dan in Nederland want ik was het park nog niet af en de wegen zagen er schoon uit.
En als je in Duitsland bent en er op de snelwegen geen limit is waarom zal je niet eens proberen of de Venga ook boven de 130 km zijn best doet. Dat gaat prima maar ik begrijp wel waar om er ook mensen zijn die zeggen van wat extra pk-tjes zou leuk zijn. Want boven de 130 - 140 heeft hij zijn tijd nodig. Als je het weet is hier goed mee te leven. Het is geen 2 liter met 145 pk zoals onze vorige auto. In ieder geval heeft de Kia Venga deze vakantie zijn best gedaan en zien de volgende vol vertrouwen naar Frankrijk te gemoed.
De teller staat op 5800km.
Genoeg rondgereden.

Groet,
De Warmentuuter

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Warmentuuter op de fiets naar de Noord Pier

Dit keer schrijf ik niet een stukje over de Kia Venga maar over fietsen in Noord Holland. Waar je natuurlijk ook met je Kia langs kan gaan. Een tweede hobby geworden en het is nog gezond op de koop toe.
Anderhalf jaar terug hebben mijn vrouw en ik twee nieuwe electrische fietsen gekocht.
Voor de liefhebbers, deze zijn van het merk Giant en het type is de Twist double Go. Double staat voor twee accu's dus je kan een aardig stukje wegtrappen in het Noord Hollandse landschap.

En als het weekend droog is kan je ons tegen komen zoals bijvoorbeeld het gebied van het Eilandspolder, Alkmaardermeer, Zaanstreek, Kennemerland(duinstreek) en West Friesland.
Deze keer schrijf ik een stukje over het PWN duingebied (Kennemerland) . Dit loopt van Schoorl tot IJmuiden.
NRKaart%20PWN-gebieden.pdf
Het eerste stukje gaan we richting de Noord Pier.
Van Heiloo fietsen we naar Egmond Binnen en rijden het duingebied in en je hebt geen wegenkaarten nodig.
De ANWB paddestoelen geven keurig aan welke kant je op wil en in ons geval is dat richting Wijk aan Zee.
Je hoeft niet vreemd op te kijken als je na een paar minuten een paar Schotse Hooglanders tegen komt.
Eerst schrik je hier van maar de ervaring leert dat deze beest geen boos karakter hebben en je kan er rustig langs fietsen.

Na een 12 kilometer komen we bij Bakkum aan en steken de Zeeweg over. Hier kan je er voor kiezen om even bij het strand te kijken of de andere kant op naar het informatie centrum van de PWN.
Hier kan je met de auto heen gaan voor een wandeling in de duinen want er is parkeerruimte voldoende.
Ik kan hier een heel stuk over schrijven maar dat heeft de PWN al gedaan.
https://www.pwn.nl/P...es/default.aspx
Zoals je daar hebt gelezen doen ze meer alleen het zuiveren van water.
Wij fietsen verder richting Heemskerk en Wijk aan Zee via de van Oldenborghweg.
Dit stukje rij je door het waterwingebied. Vol op meertjes en veel bramenstruiken.
In het naarjaar moet je er wel optijd bij zijn want de bramen mag je gratis plukken.
We hebben er nu 15 km gefietst en wordt het tijd voor de eerste stop.
De PWN heeft voor voldoende bankjes gezorgt op deze route en dat is prettig want we hebben altijd wat eten en drinken bij ons.

Na onze pitsstop fietsen we verder en gaan het PWN gebied uit want we zijn in Wijk aan Zee.
Zelf vind ik niet zo een badplaats om over de rooien van te gaan. Er is een leuk pleintje in het centrum met wat eetgelegenheden maar dan houd het ook op. De meeste mensen komen hier ook voor het strand.
Door Wijk aan Zee heen rijden we naar de Noord Pier. En dan schrik je even. Je fietst een heuvel op en staat in ene oog in oog met Tata steel. Dat is een schril contrast. Links de Tata en rechts het duingebied met het strand.

Hier langs gefietst kom je bij de Noord Pier uit.
Op deze plek kan je prima met de auto komen en is uitmate geschikt voor badgasten en sportvissers.
Sterker nog....... hier is de nieuwe witte Kia Optima gesignaleerd met twee Waldorf en Stetler achtige mannen er in.
http://www.kiaclub.n...0386#entry80386
Nog even de pier op om even uit te waaien en wat foto's te maken en we kunnen aan de terugreis beginnen.

Deze fietsroute is +/- 50 km en je fietst bijna het gehele stuk door de bossen en duinen.
Je kan hier uitstapjes bij maken zoals naar Egmond aan Zee, Bakkum, Castricum en Wijk aan Zee.
Hier kan je prima je Kia kwijt om te parkeren voor een (duin)wandeling
Let er wel op dat het in hoogseizoen en de weekende druk kan zijn.
Voor een wandeling in de duinen heb je een duinkaart van de PWN nodig.
Dit kost hem de kop niet en van de opbrengsten onderhoud de PWN het duingebied.

groet,
de Warmentuuter.

p.s de volgende keer gaan we naar de Schoorlse duinen.

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Toeterdag 2012

He,he, eindelijk zaterdag en toeterdag dat de wekker ging.
Trek de gordijnen open en....... de regen komt met bakken uit de lucht.
Eerst maar eens een bak koffie. (misschien wordt het minder )
Dat doet het in Heiloo niet dus de buienradar maar eens bekijken en het ziet er redelijk uit voor het midden van het land.
Om kwart voor tien spring ik in de Venga en er schiet iets door mijn hoofd.
In de Optima topic heb ik ooit gelezen dat Smart en Bigwade een verschrikkelijke rot ervaring hebben meegemaakt bij het frietkotje te Akersloot.
Dat frietkotje is vier kilometer bij ons huis vandaan dus ik denk als goedmakertje neem ik een patatje mee...........

Helaas het frietkotje is ter zielen. Geen frieten dus.
Dus op naar Nieuwegein en tijdens de rit wordt het alleen maar droger. (gelukkig)
Een warm welkom van Bigwade met een heerlijke kop koffie en tegelijkertijd een naambordje met je nickname en eigen naam. (van schilderstape )
Ondertussen komt iedereen aan rijden voor de Toeterdag 2012.
Het plein stond snel vol met diverse type's zoals de Sportage, Venga, C'eed, Rio en Idea.
Tegen twaalven werd een start gemaakt met Toeter inbouw.
Hierbij de foto's van de inbouw.


Tegen vier uur ging de laatste klep dicht, de toeters waren in gebouwd en de auto's werden klaar gemaakt voor de Grand Finale.
Ik moet zeggen oorverdovend en geheel Nieuwegein dacht dat het luchtalarm afging.


Na het luchtalarm hebben we nog heerlijk even een drankje met elkaar gedronken.
Even na zes uur was ik weer in Heiloo.
Ik moet zeggen een prachtige dag waar ik heerlijk in de weg heb mogen lopen. (daar was ik voor ingehuurd )
Het leuke is dat je ook de gezichten zie achter hun nickname en de ervaringen kan uitwisselen over de Kia's en ...Idea
En........iedereen bedankt voor deze top Kia dag.

groet,

Johan alias "de Warmentuuter"

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Met de Venga naar de Jura (Bonnal-Frankrijk)

Het is toch niet lekkerder als je van je werk naar huis fietst en je hebt vakantie en in het vooruitzicht naar Frankrijk. Om precies te zijn op de Camping Val de Bonnal bij het plaatsje Bonnal.
Maar eerst de gebruikelijke rituelen zoals de controle van de bandenspanning, olie, koel en remvloeistof en de sopbeurt van de auto.

Daarna vrijdagavond de koffers er in en de Venga staat klaar om zaterdag 16-6 te vertrekken.
Om vijf uur rijden we weg uit Heiloo en de route gaat via Uitgeest, Utrecht, Breda, Antwerpen, Brussel, Luxemburg, Metz, Nancy, Epinal,Lure en Bonnal (Rougemont)
Het is bewolkt maar droog en bij Breda komt de zon een beetje door. Niet verkeerd denk je maar dat veranderde bij Antwerpen en na Brussel stond de ruitenwisser op stand twee en dat hield aan tot na Luxemburg.
Gelukkig hadden ze bij Luxemburg zat benzine want ik was toch echt niet de enige die ging tanken voor €1.31 de liter voor eur95. Het valt ook op dat iedereen ook niet stopt na de eerste klik van de pomp. Er kan best nog wel een paar liter bij . En waarom ook niet. Na de stop en tanken zeg ik nog tegen mijn vrouw van volgens mij heeft Kok van de PvdA er toen niet één kwartje maar twee kwartjes erop gedaan als ik het prijsverschil ziet. We lachen er om er rijden verder naar Metz. Hier wordt het droog en de temperatuur van de buitenmeter zie je nu oplopen van 18 graden naar de 24 gr. en dat begint er toch op te lijken. Onze navigerende Kia Beatrix met slissend brabants accent leiden ons prima tot Nancy.
Daar brabbelde ze wat en stuurde ons dwars door de stad. Achteraf ging dit nog redelijk snel.
Na Nancy rijden we binnendoor naar Epinal en Lure en hier geniet je al van her Franse landschap. Ook ben je weg van de drukte.

Om half twee rijden we Bonnal binnen en dat is zeker geen grote plaats. (21 inwoners) Dus de Camping was snel gevonden.

Eerst even aanmelden op de camping, hier werden we keurig geholpen door een mevrouw en vertelde ons waar de receptietent van Roan was.
Achteraf gezien was die mervouw van de receptie ook de burgemeester van het dorp. Die helpt daar in de zomermaanden.
Even later bij onze stacaravan de auto uitladen, parkeren op een grote plek achter de caravan en daarna een biertje pakken, zitten, dom kijken en genieten. Hé,hé eindelijk vakantie.
Dit type stacaravavan hebben we al eerder gehad in Italie. Een caravan met alles erop en aan en zeven slaapplaatsen. (en wij zijn met z'n tweetjes dus ruimte genoeg)

We kregen een tip van de campingbegeleider om ook bij het park naast de camping te kijken en langs de camping ligt een riviertje en door de regen van de laatste weken was deze wat wilder en er zijn vele onervaren kanoërs. De moeite waard om naar dat gestuntel te kijken op het water.
Zo gezegt zo gedaan dus wij dat park in en dat is wel een eldorado voor zwemmers, waterskiërs en visser want de meertjes zijn groot genoeg, ook ontdekken we het nieuwe kamperen. Dan kan als tarzan en jane in een boomhut maar als je dat te hoog is kan dat ook met een drijvende hut op het meer. Net wat je wil.

Genietend lopen we verder en zien daar twee grote ganzen aan de waterkant staat. Omdat deze zo met zijn kop aan het schudden was dacht eerst dat het een discogans was. Ik ook nog met m'n hoofd schudden maar dat viel achteraf in slechte aarde. De discogans ging meteen over in de aanval en onze ronde om het meer duurde niet anderhalf uur maar maar driekwartier. De andere bezoeker aan het meer zullen wel gedacht hebben van wat een sportief stel.
Sneller dan geplant zij we bij het riviertje en daar komen de eerste kanoërs

Maar dit waren stuk voor stuk ervaren die hards want geen deze ging niet op z'n kop verder.

Onze vakantie hebben we zo ingedeeld zodra het een mindere dag is wat het weer aangaat gaan we van de camping en als de zon schijnt blijven op de aan het zwemmeer op zwembad.

Nu bleef het weer vrij goed maar we hebben toch uitstapjes gemaakt en we hebben er hele mooie rondritten gemaakt.
Het eerste bezoek was aan de Citadel van Besancon.
Nu Besancon niet zo denderend om te rijden want iedere straat die de navigatie aangaf was wel opgebroken of de weg was versmalt. Dus een hele toer om er te komen. Maar eenmaal daar is het uitzicht prachtig over de stad.

En de navigatie bracht ons weer prima terug. Een tip is als je op vakantie bent om met de navigatie eens niet de snelste route te kiezen maar de kortste. Je komt door de meest mooie plaatsjes waar je anders nooit komt.
En zo hebben wij ook de mooiste route's daar gereden en stadjes bezocht. En die stadjes zijn allemaal even mooi mits je een beetje van de middeleeuwse stijl houd.
En als je een tijdje heb rond gereden kom je ook langs de supermarkt.
Ons oog viel op een Cora. Je weet niet wat je ziet. Wat een onnoemlijk grote winkel is dat. Zo loop je tussen de tv's, jacuzzi's, auto onderdelen en een paar gangpaden verder sta je tussen de worsten, wijn en brood.
Wel handig als je gloeispiralen voor je diesel en een stokbrood moet hebben kan je het in één winkel af.
Met een kar vol terug naar de auto en eenmaal daar aangekomen komt er een Franse Kia Venga aan rijden. Maar of die Venga of die aardige mevrouw die uitstapte bonjour riep weet ik niet meer. Weet alleen dat ik een por kreeg van hee pak die boodschappen eens aan.
Heb ik weer........


De tweede week liep de temperatuur al meer op en hebben alleen de auto gebruikt om naar de bakker te gaan in Rougemont want er is toch niet lekker als verse stokbrood van een Franse bakker. Daarna al snel naar het zwembad of zwemmeer en dan 's avonds een rond over de nu nog lege camping wat ook leuke foto's opleverd.

Het schijnt voor dat het weer in dit gebied ook vaak anders kan zijn. De campingbegeleider zei ook je kan het weer met Nederland vergelijken alleen het is hier in de zomer vijf graden warmer. Het kan hier ook een week regen. Maar wij hadden mazzel.
En als je je vermaakt zijn veertien dagen zo om.
Vrijdag de 29 ste reden we dezelfde route weer terug naar huis.
En na het tanken in Luxemburg kwam de regen met bakken uit de lucht. Je zou je bijna zorgen gaan maken om België of het er ook wel eens droog is. Om half vier rijden we via grensplaats Meer Nederland weer in en dan zie bij het eerste pompstation weer €1.75 voor een liter benzine en twee kilometer verder bij de afslag Breda in de file........tja dan voel je je helemaal weer thuis.
Dat we starten met de vakantie stond de teller op 8500km en bij terugkomst 11250km . Kort zegt: zat gereden.
Het verbruik varieerde tussen de 5.6 tot 6.7 op de 100 km. En dat vind ik prima.
In mijn blog over de Eifel heb ik geschreven dat de Kia Venga een prima reisauto is en daar blijf ik bij.
Gelukkig zaten de weergoden afgelopen week ook mee dus heb ik heerlijk in het zonnetje de auto kunnen poetsen zodat weer helemaal klaar staat voor de volgende rit.groet, Warmentuuter

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Warmentuuter in Monaco en met.................. een Carens

Testdrive Kia Carens 2013
Vrijdag 15 maart 2013
Wij, Warmentuuter, Specialmade, Xtra40 en Smart, vertrokken zo rond het middaguur vanaf Rotterdam Airport naar onze bestemming, de luchthaven van Nice. Het was een vlucht van ongeveer
1 uur en 50 minuten. Amper in de lucht, geschatte tijd zo’n 5 minuten, deed één van onze medereizigers zijn naam toch wel eer aan. Hij presteerde het bijna om de ventilatieopening boven zijn hoofd te pimpen naar een windtunnel, met één knip van zijn hand. Ongelooflijk! Gelukkig waren alle raamhendels in het vliegtuig voor die tijd al op ons verzoek verwijderd….. Amper twee uur later stonden we op het vliegveld van Nice en werden we opgewacht door twee leuke dames met een bord met het opschrift….KIA.     Hier kwamen we ook het winnende gezin tegen die de prijs met de Kia Facebook actie had gewonnen. Nadat de club compleet was gingen we naar een aparte ruimte die was ingericht door Kia Europe. In de Rio zaal (toeval?) hadden we de keuze om een Kia Carens uit te kiezen. Voor ons viel de keuze op een champagnekleurige Kia Carens met een 1.6L GDI benzine motor. We ontvingen daarvoor het nummer 44 dat correspondeerde met onze gekozen Kia Carens. Daarnaast kregen we nog wat andere info over de te volgen route richting Monaco en de aldaar geldende snelheidsbeperkingen, binnen en buiten de bebouwde kom. Je kreeg meteen het gevoel dat alles in goede banen werd geleidt door het enthousiaste Kia team.     Na de instructie en keuze werden wij keurig naar de auto’s gebracht en daar viel onze monden mond open van verbazing. Er was een Kia parkeerterrein ingericht waar 80 gloednieuwe Kia’s klaar stonden.   Toen we over de eerste verbazing heen waren viel de compleetheid en afwerking van de Kia Carens ons op. Alles is even netjes afgewerkt en het dashboard ziet er echt goed uit. Het is niet meer het plastic dashboard zoals we vroeger van de Koreanen gewend waren. De nu gebruikte materialen geven een sjieke en meer volwassen uitstraling.     Na een korte uitleg kon Smart op de startknop drukken om aan de eerste testrit te beginnen.
Volgens co-piloot Specialmade zou de rit gaan van Nice langs de kust naar Monaco, een ritje van
ruim een uur met hindernissen. Over de zit op de stoelen valt weinig negatiefs te schrijven. Xtra40 en Warmentuuter zaten het eerste stuk achterin en daar viel op dat we ook stoelverwarming achterin hadden en dat is toch vrij uniek voor een auto in deze prijsklasse. In de wintermaanden in ieder geval een heerlijke optie. We vroegen ons af waar de stewardess zat, want we hadden hele mooie klaptafeltjes in de rugleuning van de voorstoelen. De hoogte van de klaptafeltjes was een punt van aandacht. Deze zijn namelijk meer geschikt voor kinderen dan voor volwassenen. Net als we ons flesje water op het tafeltje willen zetten deed Smart ongewild de Elandproef en remtest. Een Française die haar auto langs de smalle weg had geparkeerd, gooide vlak voor onze auto haar deur open. Bijna was onze gloednieuwe Kia Carens voorzien van zes deuren in plaats van vijf.
Toch waren we wel trots op de goed doorstane manoeuvre van onze Smart en konden wij achterin onze goedkeuring wegdragen voor de uitstekende wegligging. Een vinkje.   Ons eerste foto moment.   Langs deze kust is het voor een autoliefhebber ideaal rijden, vanwege de steile hellingen en de fikse afdalingen. De 1.6 GDI motor doet zijn werk naar behoren en geeft het gevoel dat deze het makkelijk aan kan. Ook hillassist (HAC) doet leuk mee.   Na ons 1e fotomoment nam de Warmentuuter het stuur over van Smart. Vanwege zijn beproefde assistentie en deskundig commentaar bleef Specialmade ook de co-piloot voor de Warmentuuter.
Nadat we in bergachtig gebied kwamen, langs de zuidkust van Frankrijk, kostte het sturen en het schakelen ons meer moeite. Wat ons opviel was dat de Kia Carens een handgeschakelde zes versnellingsbak had, die sneed als een mes door de boter. Het stuur, voorzien van stuurverwarming, voelde stevig aan en lag mede daardoor goed in de hand. Ook de Kia Carens is voorzien van meerdere stuurmodi waaruit men zijn persoonlijke voorkeur kan kiezen. En hoe stuurt de nieuwe Kia Carens nou? Hier is namelijk al meermaals m.b.t. andere Kia modellen naar verwezen en over geschreven. De Kia Carens heeft elektronische stuurbekrachtiging en stuurt mede daardoor lekker licht en direct, maar voelt zeker niet wollig aan. Zelfs beter dan verwacht over de door ons gereden bochtige wegen van Zuid Frankrijk.     Voor we er erg in hadden reden we Monaco binnen en keken we onze ogen uit. Hier zagen we auto’s rijden, die we zelfs op de Auto-Rai niet zo snel zullen tegenkomen. Het was daarnaast een wirwar van tunneltjes en smalle heuvelachtige straatjes en dat was ook niet zo raar. Het staatje Monaco is namelijk ook niet heel erg groot en gebouwd tegen een heuvel. De hillassist doet keurig twee á drie seconden zijn werk. Toch is de Warmentuuter zijn handrem kwijt. Dat is nu een schakelaar geworden die de remmen elektronisch aanstuurt. Dat gaf even een hilarisch moment. Hij dacht het op te vangen door met het gas en de koppeling te spelen, om daarmee de auto niet achteruit te laten rollen. We zullen hierbij maar niet in details treden maar hier praat de KCG en Monaco nog jaren (lachend) over. De koppeling kreeg ook hier het vinkje goed.
Keurig leidde de navigatie ons naar het hotel. We dachten even dat we verkeerd zaten maar het was toch het juiste hotel en we werden ook hier hartelijk ontvangen door het Kia Testdrive Team.   Ook van het hotel zijn we onder de indruk.     ’s-Avonds kregen we een receptie aangeboden waar alle Kia testdrivers uit diverse Europese landen hartelijk welkom werden geheten. Dit natuurlijk onder het genot van een drankje en een culinair hapje, aansluitend een buffet. Aangezien het vervolg op het testprogramma een vroege start kende, besloten we vroegtijdig naar bed te gaan. Xtra40 en Specialmade stonden namelijk te trappelen van ongeduld om ook de Kia Carens aan de tand te voelen. Dag één zat erop en hadden we zeer positief beleefd.     Na een goed verzorgd ontbijt meldde wij ons bij de speciaal ingerichte Kia balie in het hotel. Omdat we op tijd waren konden we kiezen uit alle beschikbare uitvoeringen. De keuze viel op de 1.7 diesel met panoramadak, vanwege de weersvooruitzichten en deze was ook weer rijkelijk voorzien van diverse optie’s. Gelukkig hadden we een dieselexpert in ons testteam en voordat we het wisten zat Xtra40 al achter het stuur. Wat meteen opviel was dat de dieselmotor wel heel stil was. Ook de trekkracht onderin bij een laag toerental was goed te merken. We hebben even getwijfeld of het wel echt een diesel was.
Xtra40 wist ons in no-time Monaco te laten zien. We weten nog niet of hij zo snel was of de navigatie te langzaam. Of kwam het misschien door de tunnels dat de navigatie zo langzaam was. In ieder geval hadden Specialmade, Warmentuuter en Smart het gevoel dat ze iedere keer dezelfde omgeving voorbij zagen komen. Natuurlijk staken ze dat, met de nodige humor, niet onder stoelen of banken.   Ons 1e fotomoment met de Kia Carens in de kleur Galaxy Brown   En zo kunnen we nog een honderdtal foto’s laten zien van de auto. Kia had ons een programma-boekje meegegeven met allemaal leuke attracties en bezienswaardigheden in de buurt van Monaco en Nice. Onze 1e keuze viel op Musée Océanographique in Monaco.     Het is een echte aanrader om hier eens te gaan kijken. Wij keken in ieder geval onze ogen uit. Het ene aquarium was namelijk nog mooier dan het andere.   Maar zoals gezegd we waren er om te testen, dus lieten we het museum na een uur voor wat het was om onze Carens in de kleur Galaxy Brown eens de sporen te geven op de tolwegen. Ook hier wist Xtra40 de Kia Carens op de juiste snelheid rap naar Nice te brengen waar een bezoek gepland stond bij het Museum of Curiosity.
Helaas ontdekten we te laat dat het museum vanwege lunchtijd een uur later open ging. Een uur wachten was natuurlijk ‘not done’ en we vertrokken dus snel weer met de Carens. Doordat de Fransen zeer onberekenbare coureurs zijn, had ook Xtra40 hier een breaktest. Denkend van wat een rare die Fransoos, konden we ook nu weer een vinkje plaatsen bij de remmen.
We reden door naar het plaatsje Menton via de tolweg. Eerlijk is eerlijk, de nieuwe Kia Carens is een prima reisauto. Toch valt achterin op dat de veiligheidsriemen bij volwassenen niet helemaal lekker zit. De hoogste stand is gewoonweg onvoldoende hoog voor de gemiddelde Nederlandse lengte van 1.84m. Het was hinderlijk irriterend in de nek, deed echter geen pijn, maar gewoon onprettig. Dit was voor ons minpuntje.
Nadat we een kopje koffie hadden gedronken was het de beurt aan Specialmade.   Vol trots liep hij de avond ervoor nog te vertellen dat hij proefrijder was geweest van Jan en Harry de Rooy. Dat hebben wij in de haarspeldbochten, helling af, geweten hoor……. Voor de haarspeldbochten op hogere snelheid konden we ook weer een vinkje plaatsen. Gelukkig wist Smart Specialmade een klein beetje te temperen. Via een omweg kwamen we weer bij ons hotel aan.   Na een opfrisbeurt bezochten wij de officiële presentatie van de nieuwe Kia Carens door Kia Europe.     kregen we een uitgebreide uitleg over de Kia Carens, maar dat hebben wij hier ook grotendeels Hier beschreven. Belangrijk om te benoemen is het feit dat het, door het aansprekende modellenoffensief goed gaat met Kia. Je ziet dat er maar drie automerken in 2012 in de plus zaten. Dat was Skoda met +1,7%, Hyundai met +9,4% en Kia met +14,6% meer verkopen in 2012. Ook zagen wij dat Hyundai/Kia op plek vijf staat van autofabrikanten in Europa. Kun je best trots op zijn als Kia rijder, TOCH? En zeg nu zelf, vergelijk Kia eens 10 jaar geleden…. Of je nu de Picanto, Rio, Venga, Sportage, Cee’d, Optima en nu dan de nieuwe Kia Carens ziet, kun je echt de hand van Peter Schreyer herkennen.
Mooi afgewerkte, goed uitgeruste modellen die gretig aftrek vinden. Betaalbaar is hierbij een relatief begrip. Qua prijs loopt Kia redelijk in de pas met de gevestigde orde, qua uitrusting iets royaler bedeeld.     Na de getallen en weetjes en de uiteenzetting over de nieuwe Kia Carens door o.a. de Productmanager bij Kia Europe, werden we uitgenodigd voor het diner. Ook dit had men weer prima geregeld. Wij kwamen in ieder geval niets tekort.
Moe maar voldaan van alle indrukken zochten we ons bedje op. Dag twee was helaas té snel alweer voorbij, maar was ons zeer goed bevallen.
De laatste dag. Het is regenachtig weer. Puur geluk dat wij tijdens de testdrive zulk mooi weer hadden. Na ons ontbijt maken we nog even een wandeling door Monaco voor we ons opmaken om weer naar huis te gaan.     En zo hebben wij er velen gezien maar jammer genoeg mochten we hier nu net niet mee rijden.
Tja, het is ons merk niet zullen we maar zeggen….
We worden ’s-middags rond een uur of twee met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht, waar wij aan het eind van de dag terugvlogen naar Nederland. Het zat er voor ons helaas weer op. We hebben ons prima vermaakt, veel gelachen, serieus getest en veel meegemaakt in een redelijk korte tijd. Voor ons was het in ieder geval een geslaagd weekend. Kia bedankt voor de perfecte organisatie. Chapeau!   Groet, Johan alias Warmentuuter
Dank gaat ook uit naar de medeschrijvers en fotografen,
Smart, Specialmade en Xtra40   Zie ook:   http://www.kiaclub.nl/topic/12563-testdrive-kia-carens-2013net-even-anders/?p=122804   http://www.flickr.com/photos/[email protected]/sets/72157635435560819/

Warmentuuter

Warmentuuter

 

Van piepende cavia naar een brullende leeuw

Ja,ja, vandaag (14-2) mocht ik bij de Pimpmasters op bezoek.
De standaard Kia cavia is vervangen door een originele Stebel compacte luchthoorn.
300 Hz en 134 Db.
Je weet als je het doe......... dan moet je het goed doen.
Van half werk houden we niet.

De Venga staat nog geen twee seconden voor de deur en voor je het weet onderbreken er onderdelen.Maar dat is echt wel nodig want de Venga staat bekend als een compacte MPV en zo is deze dat onder de klep ook.
En natuurlijk zit de claxon op een plek waar je er niet echt makkelijk bij kan.Denk nu niet dat Xtra40 ligt te snurken maar de bodemplaat moest er ook aan geloven om de draden van de Stebel aan te sluiten.
Tja, wie zijn gemak niet zoek........... en los zal ie.
Ondertussen liggen er aardig wat onderdelen op straat.
Uiteindelijk zit de Stebel op zijn plek keurig achter de gril juist waar de Pimpmaster hem wil hebben.
Het opbouwen kan weer beginnen.Nog even de draden aansluiten en we kunnen testen.
En je ziet dat die twee helemaal in hun element zijn.
Kan je zeggen dat de Venga heeft niet meer het toetergeluid van een Cavia heeft.
Natuurlijk heb ik um lekker getest vanaf het PMHQ naar Heiloo.
Je ziet in ene schapen en koeien hard lopend naar de stal gaan.
Wielrenners kijken spontaan om van ik hoorde toch een vrachtauto toeteren........
En de buren dachten dat de TNT hun pakketje kwam brengen.......
Maar helaas het is de Venga met een echte Stebel truckhorn


Dat ze me niet meer horen tuuter behoort toch echt tot het verleden.
Deze toeter heeft een heerlijk warm geluid.
Eerlijk gezegd een echte Warmentuuter.

link naar de luchthoorns

Johan of beter bekend als de Warmentuuter

Warmentuuter

Warmentuuter×