Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
  • berichten
    7
  • reacties
    3
  • weergaven
    5500

En de Picanto is (al)weer exit

Log in om dit te volgen  
Xinix

2666 weergaven

Na een krappe 5 maanden alweer afscheid genomen van de Picanto...en van Kia.

De Picanto bleek achteraf als enige auto toch te klein te zijn. Zelfs voor een weekendje Duitsland, de hond op de achterbank, bleef er te weinig ruimte over om spullen mee te nemen.

Gezien dat er straks nog een Bobtail pup bijkomt gaat dit niet meer lukken.

Tevens nogal wat gezeur met de plaatselijke dealer. Bij het monteren van de winterbanden hadden ze zelfs banden tegen de draairichting in gemonteerd. Vakwerk!

Tevens bleek de eerstejaarsbeurt 3 maanden te laat te zijn uitgevoerd wat waarschijnlijk meteen het einde van de garantie na 2 jaar betekend in plaats van de 7 jaar.

Opvallend was op onze 1.0 de Sportsline voorbumper, volgens dealer waar ik hem gekocht heb standaard daarmee afgeleverd. Door nog wat vage rammeltjes en klachten heb ik uiteindelijk zelf de dealer gebeld die hem nieuw heeft geleverd. Deze was wel behulpzaam en vertelde dat hij met de normale voorbumper was geleverd. Gevalletje flinke schade geweest dus :excl2: Dit verklaart meteen dat wij al de derde eigenaar in anderhalf jaar tijd waren. Dit zijn zaken die ik wel had kunnen checken, maar niet heb gedaan omdat ik hem tenslotte bij de merkdealer heb gekocht.

Ik had zelf de zomerbanden al opgehaald na een discussie met de dealer over de auto, de laatste 3 occasions die ik bij deze dealer heb gekocht hadden allemaal wat. Terwijl je toch 595 euro afleverkosten betaald stonden we bij de vorige al na 2 weken zonder remmen. Echt vakwerk van de garage dus :ddown: 

Het vertrouwen in de dealer ligt dus onder het nulpunt, dus daar ook niet de opvolger aangeschaft. Het verschil tussen aankoop en inruil doet wel even zeer, maar hoop nu in ieder geval meer vertrouwen in de auto te kunnen hebben.

De eerste 2000 kilometer met de opvolger zitten er al op, het is een Ford Focus uit 2013 geworden.

Log in om dit te volgen  


1 reactie


Aanbevolen reacties

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.