Ga naar inhoud

kiarit's Blog

Log in om dit te volgen  
  • bericht
    1
  • reacties
    6
  • weergaven
    9260

Franse diesel

kiarit

4530 weergaven

Na een paar keer op de snelweg gestrand te zijn door volledige uitval van de motor, is vastgesteld dat de binnencoating van de dieseltank loslaat. Dit levert gevaarlijke situaties op. Mijn verzoek aan de dealer om een oplossing van dit probleem te bedenken en om een substantiele geste te doen ivm met de kosten werd beantwoord.
De importeur en de dealer hebben samen vastgesteld dat het hier gaat om een mankement met een externe oorzaak gaat. Frankrijk en skandinavie voegen middelen toe die het loslaten van de coating tot gevolg hebben. De vervanging van de tank is duur. De geste zal bestaan uit een korting op de nieuwe tank inclusief vervanging van 8,7%. .
In feite geeft KIA hiermee de medeling af dat een Kia Sorento niet geschikt is om in Frankrijk of Skandinavie mee te rijden. Dat kan toch niet waar zijn. Ik ben het ook niet in de gebruiksaanwijzing tegen gekomen. Is er meer ervaring op dit gebied?


6 reacties


Aanbevolen reacties

Gast e49memling

Geplaatst

Wat hebt u getankt in Frankrijk? Ik weet dan vb. Total 2 soorten diesel aanbiedt, de 'gewone', en total ultra(?), juiste benaming in Frankrijk is mij niet bekend. Bij de 'ulta'(?) zitten additieven die in de 'normale' diesel niet zitten, Het zijn die additieven die problemen veroorzaken.

Deel deze reactie


Link naar reactie

Waww, dat is kwalijk! Heb je een rechtsbijstand verzekering? Dit moet je niet accepteren!! Bovendien lijkt het verhaal van dealer en importeur n beetje vreemd. Ik woon in Frankrijk en krijg volgende week mijn nieuwe sportage;  we hopen er dus maar t beste van. Ik hou je op de hoogte! Groet!!

Deel deze reactie


Link naar reactie

Nou ik kan bij dit verhaal niet bij , heb met de Sorento veel in Frankrijk gereden en natuurlijk in Spanje , maar nooit geen problemen ondervonden , ik zou zeggen kanniewaarzijn !

Deel deze reactie


Link naar reactie

Het is mij bekend dat in Frankrijk de brandstof filters vlugger vervuilen dan elder.

Dit hebben verschillende collega's mij gemeld die ook regelmatig in Frankrijk diesel tankten, toen ik met een vervuild branstof filter op de snelweg kwam stil te staan.

Sinds dat voorval heb ik altijd een reserve branstof filter bij me.

Deel deze reactie


Link naar reactie

Ik heb een vraag over de Franse diesel ? Gaat het om de laatste jaren dat de diesel vervuilder is geworden , omdat we regelmatig in Frankrijk geweest zijn en er nooit last mee hebben gehad , ja we reden toen niet in een Kia Sportage ,denk niet dat het aan het merk kan liggen !

Deel deze reactie


Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.