Jump to content
  • entry
    1
  • comments
    6
  • views
    11,384

Franse diesel


kiarit

6,412 views

Na een paar keer op de snelweg gestrand te zijn door volledige uitval van de motor, is vastgesteld dat de binnencoating van de dieseltank loslaat. Dit levert gevaarlijke situaties op. Mijn verzoek aan de dealer om een oplossing van dit probleem te bedenken en om een substantiele geste te doen ivm met de kosten werd beantwoord.
De importeur en de dealer hebben samen vastgesteld dat het hier gaat om een mankement met een externe oorzaak gaat. Frankrijk en skandinavie voegen middelen toe die het loslaten van de coating tot gevolg hebben. De vervanging van de tank is duur. De geste zal bestaan uit een korting op de nieuwe tank inclusief vervanging van 8,7%. .
In feite geeft KIA hiermee de medeling af dat een Kia Sorento niet geschikt is om in Frankrijk of Skandinavie mee te rijden. Dat kan toch niet waar zijn. Ik ben het ook niet in de gebruiksaanwijzing tegen gekomen. Is er meer ervaring op dit gebied?

6 Comments


Recommended Comments

Guest e49memling

Posted

Wat hebt u getankt in Frankrijk? Ik weet dan vb. Total 2 soorten diesel aanbiedt, de 'gewone', en total ultra(?), juiste benaming in Frankrijk is mij niet bekend. Bij de 'ulta'(?) zitten additieven die in de 'normale' diesel niet zitten, Het zijn die additieven die problemen veroorzaken.

Link to comment

Waww, dat is kwalijk! Heb je een rechtsbijstand verzekering? Dit moet je niet accepteren!! Bovendien lijkt het verhaal van dealer en importeur n beetje vreemd. Ik woon in Frankrijk en krijg volgende week mijn nieuwe sportage;  we hopen er dus maar t beste van. Ik hou je op de hoogte! Groet!!

Link to comment

Nou ik kan bij dit verhaal niet bij , heb met de Sorento veel in Frankrijk gereden en natuurlijk in Spanje , maar nooit geen problemen ondervonden , ik zou zeggen kanniewaarzijn !

Link to comment

Het is mij bekend dat in Frankrijk de brandstof filters vlugger vervuilen dan elder.

Dit hebben verschillende collega's mij gemeld die ook regelmatig in Frankrijk diesel tankten, toen ik met een vervuild branstof filter op de snelweg kwam stil te staan.

Sinds dat voorval heb ik altijd een reserve branstof filter bij me.

Link to comment

Ik heb een vraag over de Franse diesel ? Gaat het om de laatste jaren dat de diesel vervuilder is geworden , omdat we regelmatig in Frankrijk geweest zijn en er nooit last mee hebben gehad , ja we reden toen niet in een Kia Sportage ,denk niet dat het aan het merk kan liggen !

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...