Jump to content

Franco49

Leden
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Franco49 last won the day on April 21 2018

Franco49 had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraal

About Franco49

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Sportage 2.0 diesel automaat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Michel_1970 , ik heb een link gevonden van : https://mena.co/index.php/forum/?f=6&t=691 en er zijn toch heel veel problemen met deze software , of het nu alleen voor de Sportage geld weet ik niet , maar als het echt werkt is het niet duur , want voor 79.90 heb je dan een wat andere versie en tevens grattis elk jaar een update
 2. Michel_1970, eindelijk iets waar ik en andere forumgebruikers misschien wat aan hebben . Ik heb het aangeklikt , maar kan er eigenlijk niet achter komen wat er nou precies veranderd , maar ga zeker verder zoeken , zodra ik wat ontdek meld ik het hier .
 3. Joey-Rio , ik neem aan Joey-Rio , maar er wordt elk jaar een update toegepast dus ook op de navigatie , eerst had ik namelijk 3 mogelijkheden om te navigeren en toen na een update 2018 was de 3e mogelijkheid weg !!! toen ik vroeg hoe dat zat werd er door de dealer gezegd dat zijn de bezuinigingen die Kia doorvoert . Neem aan dat je een Rio hebt , maar zit daar dan wel 3 keuze mogelijkheden op om te navigeren?
 4. Joey-Rio , hebben deze auto's dan een andere navigatie aan boord dan de Sportage Rijders ? Mijn zoon heeft een Citroën en die heeft hetzelfde probleem , het gaat puur om dat er maar 2 opties zijn wat eerst 3 was , dus als de KIa deze 3e optie weer installeert Kia alle ellende voorbij
 5. bertb eindelijk iemand die hetzelfde ervaren heeft als ik , ik ree direct bij de grens van ned/duitsl. en kwam achter een boerenerf uit , maar ik denk nog steeds als er goede techneut is die verstand van navigatiesystemen heeft die kan b.v. Tomtom op dezelfde navigatie van de Kia zetten , alleen moet het software denk ik aangepast worden . Ook ik ben nog steeds aan het zoeken wat niet meevalt , ik gebruik nu ook de Googlemaps , wat beter werkt dan de nivi van Kia , wat een ramp !
 6. Bedankt Bertb , nou ik vind dat er maar weinig respons op mijn vraag komt !!! Maar wie weet heeft er iemand een oplossing . Ja een Tomtom of een andere navigatie erbij nemen is natuurlijk een oplossing , maar ik neem aan dat een techneut wel een oplossing zal hebben . Ik heb natuurlijk wel een klacht ingediend bij de Kia ,maar neem aan dat die er om lachen en het klopt dat de updates heel wat verouderd zijn ,als ik hier op enkele plaatsen kijk wat er 2 jaar geleden is veranderd en dat het nog niet op de laatste update staat vind ik gewoon niet kunnen .
 7. Hallo, ik heb dit onderwerp reeds eerder bij de hand gehad , alleen kan het niet meer vinden en mijn vraag is ook wat anders ! Ik heb dus de Kia Sportage uit eind 2011 , zeer tevreden mee , alleen de navigatie vind ik gewoon een ramp en dat zachtjes uitgedrukt . Ik woon in assen en als ik b.v. naar Duitsland wil stuurt het mij via Groningen , gewoon belachelijk !!!! Nu is mijn vraag is het mogelijk om een ander navigatie systeem erop te zetten , dus in hetzelfde navigatie , maar dan een andere niet van Kia ??? Naar mijn idee zou het mogelijk zijn alleen ik heb er te weinig kijk op . Graag uitleg of dat ook echt mogelijk is !
 8. Eindelijk getankt en ik kom nu volgens de BC op 567 km en heb natuurlijk vol getankt en zou 1-15.7 gereden hebben wat ik niet echt geloof , maar ik neem aan dat de BC weer normaal aangeeft . Bedankt voor de reactie en een prettig weekende toegewenst .
 9. Oude , ik ben heel benieuwd , ik tank steeds vol en als de tank vol is moet er een 60 liter in zitten , Kia Sportage , alleen als ik echt ga meten op hoeveel km ik kan rijden , kwam ik op een 1/10 , dus zeer rojaal in gebruik , .Mijn vorige auto Opel Insignia 2 liter automaat Diesel reed met gemak 1/20 dus dat mis ik nu wel .
 10. Goedemorgen , ik ben bij de Kia dealer geweest en kreeg als antwoord dat de boordcomputer een indicatie was en dat die een 15/ 20 % kan afwijken (dus voor mij geen bevredigend antwoord) ik moest gewoon blijven doorrijden en na een paar keer getankt te hebben zou het vanzelf oplossen . dus er blijft mij weinig over .
 11. Murcielaygo , ja dat heb ik al diverse malen geprobeerd , ja mijn ervaring is ook dat de actieradius niet klopt , alleen mijn auto gebruikt tussen de 1/11- 1/12 , dus geen zuinige Kia Sportage en dat ook nog wel diesel !, ik denk dat ik deze week maar even bij de Dealer langs ga wat er eigenlijk aan de hand is en of dit een veelvuldig probleem is . Weet je ik erger mij gewoon aan zulke kleinigheden , wetende dat de boordcomputer nooit helemaal zuiver is , maar denk zoiets moet wel bij benadering kloppen .
 12. Oude , eigenlijk is het zelfde probleem wat ik heb , weet niet hoe het kan maar wat is de oplossing? ben je nog bij de Kia dealer geweest voor dit probleem ?
 13. Henk Smit , ik denk dat je het niet goed hebt begrepen , eerst was de brandstofmeter en boordcomputer goed , maar na dat ik nu getankt heb gaf de brandstofmeter aan van vol , maar de boordcomputer gaf aan dat ik nog een 400 km of zo kon rijden op de volle tank , dit heeft niks te maken met kouder weer of zo er klopt gewoon iets niet met het systeem , dus mijn vraag was wat kan ik hier aan doen
×
×
 • Create New...