Ga naar inhoud

Franco49

Leden
 • Aantal items

  62
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Franco49 won de laatste dag op 21 april

Franco49 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2 Neutraal

Over Franco49

 • Titel
  Newbie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Franco49

  Radio ontvangst is slecht

  Wij zijn afgelopen zaterdag een 400 km wezen rijden richting duitsland , nou de radio ontvangst was op meerdere plekken heel slecht of bijna helemaal niet . meerdere Duitse zenders die je normaal ontvangen kunt waren niet te vinden , ook bij het zoeken ging het er gewoon overheen . Wie weet wat er aan de hand is ? kan er wat stuk of los zijn? Ik heb nog steeds met volle tevredenheid de Sportage sl
 2. Franco49

  Trekhaak module problemen

  Hallo, ik wilde voor 14 dagen geleden een aanhanger huren , maar dat ging niet door , de verlichting deed het niks , niks . Dus naar een garage die mij direct hielp , ja doorgemeten en er werd gezegd de trekhaak module is stuk , dus zij die bestellen en gisteren erop gezet . Maar ook bij die nieuwe module geen stroom !!! toen ging er bij de monteur een lichtje branden en zij er moet ergens een zekering aan de voorkant van de auto zitten is die misschien stuk . Ja hoor er zat helemaal geen zekering in, die was eruit , een zekering er in gezet en ja hoor alles was goed , nu de oude module van ECS er in en niks mis mee . Wel in totaal 3 uur werk gehad voor noppes , nu kwam ik goed weg en moest 30 euro betalen , ja nu kon ik zeggen ik betaal niks maar wie trekt aan het kortste eind. Wilde dit toch even op het forum kwijt , dat ook zoiets gebeuren kan . Wat ik wel vreemd vind is als ik een aanhanger achter de wagen heb en zet de versnelling in zijn achteruit begint de alarm van de achteruitrijcamera te piepen , is die ook uit te schakelen ??
 3. Franco49

  Automaatspoeling Sportage sl

  Bigwade , de vorige eigenaar heeft bij 120.000 km bij de Kia dealer de automaat olie verversen laten , dus nu is het een spoeling geweest , denk dat als de olie ververst word ( er gaat een 8 liter in als het leeg is maar als de automaat niet word gespoeld en alleen word afgetapt blijft er een 3 liter achter . Bij Garage Wolters word er geadviseerd om om de 80.000 km te laten spoelen . Ik heb ook hier in de buurt gebeld , maar de 3 die ik belde konden alleen maar de olie aftappen , dan nieuwe erin , een stukje rijden en dan weer aftappen en nieuwe olie erop , waarop ik zij wat een verspilling !
 4. Franco49

  Automaatspoeling Sportage sl

  Ik ben afgelopen woensdag de 12/04/2018 naar Garage Wolters in Wetteringen Duitsland geweest om mijn Sportage SL een automaat spoeling laten doen , ik had geen enkel probleem met de Sportage SL, maar dacht puur voor de zekerheid omdat de wagen een kleine 170000 km heeft gelopen . Ik ben naar Duitsland uitgeweken omdat ik alleen de Tim Eckhart methode wilde laten toepassen en in Nederland bij een bekent bedrijf het niet kon doen vanwege geen verbinding plug . Ik ben heel goed en vriendelijk geholpen door de firma Wolters . Er stond zelfs een auto voor mij klaar en er werd ook gezegd niet tanken of wat dan ook het is geheel gratis . Toen de auto klaar was werd er gebeld zodra we er aan toe waren we de auto konden halen. Ik dacht eerst ik verneem niks van het geheel , maar de automaat schakelt veel soepeler als eerst ,nooit gedacht maar toch waar !
 5. Franco49

  Roetfilter

  Ik heb wel wat vragen betreffende de roetfilter , neem aan dat die ook in mijn Sportage SL 2.0 diesel zit .. Wie kan mij er wat uitleg over geven ? Ik moet in juni de auto een grote beurt laten geven met bijna 180.000 km . Ik zie bij mijn Kia wel de prijs van b.v. een grote beurt ,maar niet of je zoiets apart moet betalen , wie weet hier meer over !
 6. Franco49

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Badankt Skarkster , tevens wens ik iedere Lid van de Kia club een hele prettige Kerst en een gelukkig en gezond 2018 , met heel veel plezierige kilometers toe .
 7. Franco49

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Nou vanmiddag dezelfde route gereden en nu is het prima, dus als de navigatie niet goed zou werken zou een fabrieksinstelling een optie zijn .
 8. Franco49

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Sharkster, nee er staat niks ingeschakeld , daarom kon de monteur er ook niet bij dat het zo was , maar zal binnenkort het tochtje Groningen nogmaals herhalen dan weet ik het zeker dat het nu goed is .
 9. Franco49

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Nog even weer een reactie , ik ben weer bij de garage geweest en ook de monteur snapt het niet hoe het kan , ik kon hem namelijk laten zien dat de navigatie je niet via de snelweg stuurt , nu heeft hij het weer terug gesteld op fabrieksinstellingen , ik heb heel benieuwd wat het nu gaat doen .
 10. Franco49

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Vandaag weer van Assen naar Groningen gereden en net als 14 dagen geleden , stuurt de navigatie mij binnendoor en wel bij de twee routes die je kunt aanklikken en ik was voor dit probleem al bij de dealer geweest en volgens hun stond de navigatie niet goed , ik heb nadien niks aan de navigatie veranderd en toch geeft het steeds de verkeerde route aan , zelfs als ik in Groningen rij stuurt het mij de verkeerde kant op , wie heeft ook deze problemen met de navigatie ? Denk dat ik deze week maar weer naar de dealer ga ! Tevens de Radarwarner is niks ! Zoek nu naar iets anders
 11. Franco49

  stootstrips

  Ik heb dit draadje ontdekt over de stootlijsten voor de Sportage 3 , ik ben ook aan het denken om van de stootlijsten te nemen . Maar is het redelijk afdoende ? Ik heb namelijk nu binnen 4 weken al een deur in mijn bestuurders deur gehad en de onverlaat erop aangesproken en ik werd toch uitgekafferd , schijnbaar is dat tegenwoordig helemaal normaal !!! Wie heeft ervaring met de stootlijsten en waar kan man zoiets voor een redelijke prijs krijgen? Nu ben ik er niet erg van gescharmeerd , maar je moet toch wat .
 12. Franco49

  2wd 4wd

  Nou ik had een caravan van ruim 2 ton achter de sorento een van 2.5 breed en opbouw lengte van 6.70 dus geen kleintje , echt nooit geen problemen mee gehad .
 13. Franco49

  2wd 4wd

  ArjanS , ik weet dat de sorento vwd eigenlijk een te kleine motor heeft , alleen ook met de 2.4 motor was ik echt tevreden met deze wagen . Nu ik een sp3 heb maar ook vwd 2.0 diesel heb , vind ik deze wagen veel mooier rijden en dat het niet uitschakelbaar is zodat je 2 wd kunt rijden maakt mij niet veel uit , misschien dat het wat meer brandstof gebruikt .
 14. Franco49

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Skarkster ik heb nu Radarwarner erop gezet , ben benieuwd hoe die werkt , het gaat mij hoofdzakelijk om de rijsnelheid dat die nauwkeurig is , dat andere is een bijkomende zaak .
 15. Franco49

  Panda eruit, Picanto (terug) erin

  Hallo, Xinix , en bevalt de picanto ook goed , het zijn zo wie zo leuke wagentjes , alleen ik vind wit o zo besmettelijk !
×