Jump to content

IIPacKMasteRII

Leden
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About IIPacKMasteRII

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 04/07/1978

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Hobby's
  MMA, wielrennen, voetbal, NBA en games
 • Werk
  arbeider
 • Auto
  KIA Sportage 1.7 CRDi
 1. Update na enkele maanden rijplezier... enkele weken terug begon ik een verlies van trekkracht waar te nemen. Vooral in 5e en 6e versnelling was dit duidelijk voelbaar. Omdat het steeds erger werd heb ik de wagen naar de garage gebracht en daar bleek de brandstoffilter volledig verstopt te zitten. Allicht was dit dus ook de oorzaak van de eerdere problemen. Sinds zijn pitstop zijn de prestaties van onze Sportage gevoelig verbeterd. Qua rijcomfort en design verdient hij ook nog steeds een grote onderscheiding. Ieder ritje is toch een stukje genieten. Totnogtoe vind ik het audiosyteem het enige minpuntje. Oh ja, heb wel de indruk dat hij behoorlijk wat diesel slurpt
 2. Alweer een tijdje geen problemen meer gehad. Geen idee of hij al een tijdje stil stond of niet, maar of dat dan ook de oorzaak zou kunnen zijn ? Verder alleen nog maar plezier gehad aan deze wagen. Enige minputje tot dusver vind ik de bediening van het audiosysteem. Vooral de besturing van de mp3 vind ik wat sumier.
 3. Ja, zal ik zeker doen... Inmiddels zijn we weer een paar dagen verder. Heb van elk ritje genoten. Comfort (hoewel er bijna geen opties opzitten) is prima, rijgedrag ook en na veel jaren Nissan Micra voel ik me weer een echte vent achter het stuur... Helaas was het gisteravond weer zover. Mijn vrouw kreeg hem niet gestart. Toevallig ben ik er telkens niet bij als er problemen zijn. Heb wel al gemerkt dat het lampje van de sleutelherkenning soms erg lang blijft branden. Geen idee of dit normaal is, maar misschien is dat wel het probleem ?
 4. Kleine update: Ben gisterenmiddag naar de plek van het onheil afgezakt en bij aankomst meteen geprobeerd om hem te starten. Met succes ! Eigenlijk zonder probleem. Dan enkele uurtjes bij mijn ouders gezeten, lekker gegeten en dan opnieuw de KIA in. Spannend moment, maar weer zonder probleem gestart. Ben er dan mee naar huis gereden en opnieuw genoten van de rit. Ga het probleem een beetje in de gaten houden en indien nodig de garage bellen, maar ben iig blij dat hij thuis is.
 5. Het is een 1700 Diesel. Geen idee of de startmotor draait. Ik ga er straks naartoe. Kan dan ook de tweede sleutel testen, maar dat zal het niet zijn, want we hadden beide sleutels de eerste dag al gebruikt en toen hadden we allebei al het gevoel dat hij niet zo vlot startte. Dat de koppeling moet ingedrukt worden, weten we.
 6. Hallo allemaal ! Sedert enkele jaren staat de KIA Sportage bovenaan genoteerd op mijn verlanglijstje. Na lang sparen en zoeken was het vorige week dan eindelijk zover. Een mooie occasie uit 2011, 62000km, perfect binnen het budget. Ook het vrouwtje zag het helemaal zitten, testritje gemaakt en dan snel de deal (uiteraard bij een erkende KIA-verdeler) afgerond en de papieren in orde gebracht. Op de laatste dag van 2015 kon ik hem dan ophalen. Genoten van die eerste rit. Lekkere wegligging, soepel rijgedrag, comfort, mooie uitstraling. Dolenthousiast was ik met onze aankoop. Twee dagen later is mijn enthousiasme al wat getemperd. Hij staat nu namelijk 60km verderop in panne. Het vrouwtje ging ermee shoppen in de stad. Eerst ff onze dochter naar mijn ouders gebracht en wanneer ze daar wil vertrekken, wil hij niet meer starten. Er zijn natuurlijk wel slechtere plekken om in panne te vallen, maar dit is toch geen al te beste start. Had gisteren al eens gemerkt dat het naar mijn gevoel iets te lang duurde vooraleer hij wilde starten. Dacht dat het wel aan mij lag, dat iedere auto anders is, ... Mijn vrouw zei me dat ze dit ook zo aanvoelde. Blijkt dus nu dat er wel degelijk iets niet klopte. De garage bellen heeft voorlopig geen zin, want die zijn lekker met vakantie tot 4/1. Heb in het verleden al eerder pech gehad met auto's en hoop dat dit niet weer het begin is van zo'n triest verhaal, want ik wil hem zo graag ! Anyway, hoop dus dat alles in orde komt en hetgeen nu tussen de haakjes in de titel staat snel kan verwijderd worden ! Nog snel wat over mezelf: ik ben onderweg naar de 40, getrouwd en heb 2 kinderen. Ik ben arbeider van beroep en in mijn vrije tijd ben ik vooral een sportfan (voetbal, wielrennen, basketball, MMA) en als de situatie het toelaat, durf ik ook wel eens een potje gamen op de XBOX
×
×
 • Create New...