Obelix

Leden
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Over Obelix

 • Rang
  Newbie
 1. Dealer verandering Den Bosch

  Ik ben onlangs overgestapt naar Eindhoven. Prima ervaring tot nu toe.
 2. Koppeling iPhone tbv verkeersinformatie

  Ik heb een iPhone, het enige dat ik iedere keer moet doen, is het scherm personal hotspot openen op de telefoon. het gaat nu altijd goed.
 3. Beltoon

  Ik krijg de normale beltoon van mijn telefoon over de speakers. Heb hiervoor niets aangepast. (iPhone)
 4. Koppeling iPhone tbv verkeersinformatie

  Vorige week maandag heb ik op mijn navigatie een update gekregen. vanaf dat moment heb ik geen problemen meer met het koppelen. ben weer helemaal happy
 5. Koppeling iPhone tbv verkeersinformatie

  Software versie is niet nodig. Ik doe het nu inderdaad vergelijkbaar. Heb inmiddels een usb 3g/4g hotspot stick besteld. Die ga ik aansluiten in het zekeringen compartiment. Dan moet alles vanzelf gaan..
 6. DAB radio logo's

  Ik heb het ook niet kunnen vinden, volgens mij kan dit niet. Sommige zenders hebben een extra afbeelding, maar hier schiet je niet veel mee op.
 7. Koppeling iPhone tbv verkeersinformatie

  En hot spot uit, en aan, ook als je al rijdt? Bij mij nml soms wel, maar vaker geen verbinding. Welke software versie heb je op de navigatie? Misschien nml iets nieuwer dan ik heb..
 8. Koppeling iPhone tbv verkeersinformatie

  @jona7876 Dit is inderdaad wat ik ook constateer, echter het is niet altijd zo eenvoudig dat hotspot aan en uit alles oplost. Vanochtend moest ik zelfs de iPhone uitschakelen om verbinding te krijgen, echter een andere telefoon kon tegelijkertijd wel verbinding maken met mijn iPhone. Ik heb ondertussen een mifi ding besteld, een 12v -> 5v converter, en een kabeltje om alles aan te sluiten op een reeds bestaande zekering. Daarmee zou alles opgelost moeten zijn. Nu alleen nog een geschikte data sim provider vinden. (prepaid)
 9. Koppeling iPhone tbv verkeersinformatie

  Ik ga het ook eens met mifi proberen. Heb net zo'n hotspot besteld. welke sim adviseren jullie?
 10. Koppeling iPhone tbv verkeersinformatie

  Lijkt dan inderdaad een compatibiliteit probleem. Vaak gaat het weken goed, nu al weer een week dat ik bij iedere rit een aantal keer de hot spot aan en uit moet zetten. Werkt het koppelen misschien alleen als de Automaat in P staat?
 11. Iedere keer wanneer ik ga rijden is het weer een verrassing of er een wifi verbinding opgebouwd wordt tussen de navigatie en mijn iPhone. Ik open altijd het menupunt persoonlijke hotspot op mijn telefoon, maar vaak wordt er geen verbinding opgebouwd met de navigatie. Soms moet ik tot 10 keer proberen om de wifi verbinding tot stand te brengen. Wanneer laptops aan mijn iPhone gekoppeld worden, hebben deze nooit problemen. Lijkt dus dat er ergens in de navigatie iets mis gaat. Herkent iemand dit probleem? Is er een bepaalde volgorde die gebruikt moet worden om verbinding tot stand te laten komen?
 12. Optima PHEV

  De coasting guide ondersteund economisch rijden. Middels koppeling tussen de coasting guide en de navigatie, geeft de coasting guide adviezen betreffende economisch rijden. Gaspedaal loslaten wanneer je een kruising nadert bijvoorbeeld.
 13. Apple car play Kia sportage

  Antwoord KIA op Carplay: Hierbij reageren wij op uw e-mail van 3 december 2016 over Apple CarPlay en Coasting Guide. Allereerst bieden wij u onze excuses aan dat wij niet eerder in de gelegenheid zijn geweest te reageren op uw e-mail. Wij willen u bedanken voor uw interesse in de Kia Optima PHEV. AppleCar Play is beschikbaar in het navigatiesysteem vanaf modeljaar 2017. AppleCar Play wordt beschikbaar met de nieuwe kaartupdate. De nieuwe kaartupdate wordt verwacht aan het eind van het 1e kwartaal van 2017. AppleCar Play werkt alleen via een kabel en helaas niet draadloos. De introductie van Coasting Guide is vertraagd. Naar verwachting zal Coasting Guide aan het begin van het 3e kwartaal van 2017 beschikbaar komen. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Met vriendelijke groet / Kind regards, Kia Motors Nederland B.V. Angela van Dijk Coordinator Customer Service
 14. Optima PHEV

  Ik heb KIA Nederland gemaild, die gaven aan dat de lightning kabel altijd gebruikt moet worden helaas. Dit is niet de keuze van Apple, Apple ondersteund draadloos, maar dan moet de koppelbare hardware dat ook doen. En dat zou bij de Optima hardware helaas niet het geval zijn. Bij de voorsensoren is er blijkbaar voor gekozen bij KIA, om deze altijd standaard uit te zetten. Wanneer je in achteruit schakelt, gaan ze voor ook aan, en blijven ze een tijdje aan. Is inderdaad niet handig. Antwoord van KIA: Hierbij reageren wij op uw e-mail van 3 december 2016 over Apple CarPlay en Coasting Guide. Allereerst bieden wij u onze excuses aan dat wij niet eerder in de gelegenheid zijn geweest te reageren op uw e-mail. Wij willen u bedanken voor uw interesse in de Kia Optima PHEV. AppleCar Play is beschikbaar in het navigatiesysteem vanaf modeljaar 2017. AppleCar Play wordt beschikbaar met de nieuwe kaartupdate. De nieuwe kaartupdate wordt verwacht aan het eind van het 1e kwartaal van 2017. AppleCar Play werkt alleen via een kabel en helaas niet draadloos. De introductie van Coasting Guide is vertraagd. Naar verwachting zal Coasting Guide aan het begin van het 3e kwartaal van 2017 beschikbaar komen. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Met vriendelijke groet / Kind regards, Kia Motors Nederland B.V. Angela van Dijk Coordinator Customer Service
 15. Hotspot koppelen

  Ik rijd nu sinds een maand mijn Optima PHEV. Ik verwacht dat het navigatie systeem gelijk is als bijvoorbeeld in de Niro, of de nieuwe Sportage. Ik heb iedere keer weer een gevecht bij het koppelen van de navigatie aan de hotspot van mijn iPhone. Soms gaat het eenvoudig, zet de hotspot functie aan, en de navigatie pikt hem direct op. Soms moet ik meerdere malen uitschakelen, inschakelen hotspot, instellingen op de navigatie verwijderen, nogmaals proberen. Soms ben ik 5 minuten bezig voordat het lukt. op mijn laptop heb ik nooit problemen met verbinden. Wellicht heb ik nog niet de juiste manier gevonden. Herkent iemand dit probleem?