Jump to content
 • Sign Up

Karel S

Leden
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About Karel S

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Karel S

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Bedankt Ceedje voor je reactie. Geeft toch wel aanknopingspunten voor nieuwe vragen aan de dealer. Ook ik heb (na 2000km) een (chef)-monteur in de auto gehad. Deze had het probleem al na 500m rijden duidelijk geconstateerd en benoemde dit als het 'niet-vlak-rijden' van de auto. En ik mag van een nieuwe auto gewoon verwachten dat hij vlak rijdt.....! Helaas is deze chef na bijna twintig jaar dienstverband ineens niet meer werkzaam bij mijn dealer. Ik hoef niet te weten waarom en probeer hier ook niet naar te vissen. Een tweede keer is de KIA-monteur van dit gecombineerde Nissan-Kia bedrijf meegereden en deze constateerde ook vrij snel dat dit niet in orde was. Maar er zou 'binnenkort' een update komen , enz. enz. Dat is de tweede update die ik in mijn voorgaande berichten zo heb genoemd. Resultaat: wel iets beter, maar zeker niet aanvaardbaar. Het vervolg is hierboven al beschreven. Alles overziend ga ik toch maar weer in gesprek met de dealer. Want daar moet de oplossing vandaan komen. Dit is de partij waarmee ik destijds het koopcontract heb getekend. KIA-Nederland is kennelijk geen partij en doet niets. Verwijst eenvoudig terug naar de dealer. En zo blijft dit een vicieuze cirkel waar moeilijk doorheen te komen is. Ik blijf dan ook nog steeds erg benieuwd naar jullie ervaringen. Ik zou ook graag willen weten hoe het vergaan is met de lotgenoot die een inruilaanbod heeft gekregen. Als het moeilijk is om hier de details van deze uitruil te bespreken, kunnen we kunnen vast een manier vinden om deze ervaringen uit te wisselen. Ik ben benieuwd. Groet van Karel S.
 2. Karel S

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Het is 'goed' te lezen dat dit probleem meer voorkomt dan mijn dealer veronderstelt en na een tweetal updates wil toegeven. Mij wordt duidelijk gemaakt dat zij het probleem niet kunnen oplossen. En dus maar wachten tot er kennelijk van 'hogerhand' een betere aanpak komt............... Ook ik heb de ervaring dat die updates wel iets hebben geholpen. Ik denk dan echt dat het beter rijdt,.............totdat ik ineens echt weer moet constateren dat dit echt niet acceptabel is. Desondanks vind ik de Niro een heel fijne auto. Er zit voldoende pit in, versnelt goed als het nodig is. Het is een multipurpose auto die precies aansluit op mij wensen. Maar dat verd.... stotteren! Ik blijf hopen dat wellicht van de kant van dit discussieforum een doorbraak kan worden gemeld die ook toepasbaar blijkt op mijn Kia First Edition uit oktober 2016. Gr. v Karel S.
 3. Karel S

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Ik heb de discussie met belangstelling gevolgd omdat de problemen die ik sinds de aankoop van mijn Niro in oktober 2016 heb, dezelfde zijn als zijn aangegeven in de laatste berichten op dit forum. 'Gelukkig' ben ik dus niet de enige die ontevreden blijft over het 'stotteren' van de auto. Deze term ontleen ik aan de ervaringen van een koper van de Niro in Tel Aviv. Deze gaat een zaak aanspannen om de problemen opgelost te krijgen. Onbegrijpelijk dat er geen echte suggestie komt uit het Kia-bastion. Mijn dealer luistert en luistert en installeert weer een update als deze beschikbaar komt, maar dat alles leidt niet tot een definitief bevredigende oplossing. Ik lees nu dat er een deler is die kennelijk van het gezeur af wil zijn en aan een aanvaardbare oplossing heeft meegewerkt door de auto in te ruilen. Zit er geheimhouding op deze deal of kun je aangeven waar ik aan moet denken ingeval van bijbetaling. Blijft het probleem dat je ook na die inruil niet weet wat je mee naar huis neemt. Het blijft toch buitengewoon merkwaardig dat je zonder ook maar enig benul te hebben van wat je nu eigenlijk meeneemt na de betaling van ongeveer € 31.500 je om de hoek al kan merken dat er iets mis is. En dan....... ben jij de klos. Over garantie gesproken. Je zou eigenlijk eerst een testrit moeten kunnen maken voordat je je geld afgeeft. Heeft iemand daar een oplossing voor? Ik hoor graag van jullie hoe de verdere ervaringen zijn met pogingen om het euvel te verhelpen. Gr . Karel S
 4. Karel S

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Bedankt Frank, Voor mij is het vervangen van de egr klep helemaal een nieuwe optie. Is dit een initiatief van jouw dealer of van Kia-Nederland? Wel is weer een update van het motormanagement in het vooruitzicht gesteld voor begin april. Wil je mij op de hoogte houden van de ontwikkelingen, want ik ben wel erg benieuwd of en wanneer het probleem definitief is opgelost. Gr v Karel S.
 5. Karel S

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Hallo Frank, Goed dat je reageert. Als we elkaar op de hoogte houden zijn we beter geïnformeerd/voorbereid voor de gesprekken met de Kia-organisatie. De stand van zaken met mijn auto is als volgt. Na de recente update rijdt ook mijn auto wel beter, maar zeker nog niet zonder haperen. Ook mij wordt verteld dat het probleem veroorzaakt wordt door onvoldoende vlekkeloos schakelen van de automaat. Ik hoor wel dat er weer een update beschikbaar komt over ongeveer een week of drie/vier. Groet, en houd mij op de hoogte!
 6. Karel S

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Ik heb sinds oktober 2016 een Kia Niro First Edition. Fijne auto, maar rijdt helaas zo af en toe onregelmatig bij een snelheid tussen 70 en 90 km/u met en zonder cruise-control. De auto voelt dan licht-schokkend aan, waardoor het gevoel ontstaat dat je op een weg met keitjes rijdt terwijl dat in werkelijkheid een strakke asfaltweg is, of je krijgt het gevoel dat de brandstoftoevoer enigszins hapert. In de stad, rijdend met een matige snelheid tot 50 km/u, is er geen enkel probleem. De auto heeft al twee keer een update gehad. Wel een lichte verbetering merkbaar, maar zeker nog geen echte oplossing. Het bederft mijn rijplezier toch wel behoorlijk. Wie herkent dit probleem bij de Kia Niro? Is er een definitieve oplossing?
 7. Hallo allemaal, Bij deze stel ik mijzelf voor, ik ben Karel S, Ik ben lid geworden op 12-02-17. De link naar mijn profiel is Bekijk Lid
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.