Ga naar inhoud

Kia Hybrid

Leden
  • Aantal Items

    3
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kia Hybrid

  1. Meestal kies ik een iets hogere bandenspanning. Als er wat lucht ontsnapt dan is de bandenspanning nog wat langer goed. 2.6 bar is maar 4% hoger en blijft nog zeer ver onder de maximale druk van de band. Realiseer je dat de bandendruk ook nog afhankelijk is van de temperatuur. Wanneer de bandendruk 2.6 bar is bij 25 graden Celsius dan is de druk bij 15 graden Celsius nog maar 2.5 bar. ( met wat natuurkundige kennis is dit uit te rekenen. "P x V / T is constant". (druk x volume / temperatuur in graden Kelvin) Als de vorm van de band niet verandert dan is het volume altijd gelijk en blijft "P / T" is constant over)
  2. Wij wilden graag All Season banden op onze Niro. Op basis van de bevindingen op dit forum hebben wij gekozen voor de Michelin Cross Climate Plus. Die zijn in diameter 18 inch nog niet leverbaar in de juiste breedte maat. Daarom is de breedte maat 235 geplaatst. Direct bij thuiskomst merkten wij dat de banden aanliepen in de uiterste stuurstand. De banden liepen aan op het metalen deel van de wielkuip. Je kon dat ook Links en rechts op exact dezelfde plek zien aan de isolatie laag in de wielkuip. (zie foto) Na ruim 200 km zijn de banden vervangen door Vredestein Quatrac 5 banden van de juiste bandenmaat. Helaas zijn de brede Michelin banden voor de Kia dealer niet courant. Na wat onderhandelen heeft de plaatsing van de Vredestein banden ons € 400 extra gekost. Het blijkt dat de standaard 18 inch band maar weinig speling heeft binnen de wielkuip. Vanaf december 2017 is de Cros Climate Plus ook in de breedte 225 leverbaar. De Vredestein Quatrac heeft wel als groot voordeel dat er veel minder afrolgeluid vanaf komt. Bij beide merken was de bandenspanning 2.6 bar.
  3. Onze Kia Niro Executiveline is half juli geleverd. Voor de aflevering was een GDW trekhaak gemonteerd. Op het forum las ik over de problemen met deze trekhaak. Op de website van KwikFit vond ik een afneembare trekhaak van Brink. Navraag bij Brink leerde dat er net 180 stuks waren gemaakt, er lagen 180 op voorraad. De dealer heeft voor de levering van de Niro de Brink trekhaak laten plaatsen. Het is een verticaal afneembare trekhaak. De maximale kogeldruk is 100 kg. Wanneer je de fietsendrager op een neer drukt zie je de trekhaak iets bewegen. Wij gebruiken een Bosal Tourer fietsendrager van 18 kg en twee fietsen die samen 36 kg wegen. Als je over een drempel rijd dan zie je als je van achteren toe kijkt nauwelijks beweging in het geheel. Ik heb via het achterraam nooit zwiepende fietsen gezien. Geen garantie dat mijn bevindingen correct zijn maar ik heb er een goed gevoel bij. Ter info: De plaatsing van fietsen achterop zorgt er bij ons wel voor dat de dode hoek detectie er zo nu en dan met een foutmelding mee ophoudt. (Op het scherm wordt gemeld dat de BSD is uitgeschakeld). Na opnieuw starten van de Niro is de detectie weer actief.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...