Ga naar inhoud

NoKiaNiro

Leden
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutraal

Over NoKiaNiro

 • Titel
  Newbie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Dit heb ik even laten bezinken. Denk je dat echt? Feitelijk barst het de laatste jaren van automodellen met gedownsizede motoren van 1.600cc of zelfs minder die tot grote prestaties worden gebracht d.m.v. 1 of 2 turbo's. Heeft zo'n motor het dan minder zwaar als een turboloze motor van de Niro? Dan staat Nederland nog wat te wachten met al die sleurhutten.
 2. NoKiaNiro

  Nieuwe Kia rijder!

  Veel plezier en veilige kilometer met je nieuwe auto!
 3. NoKiaNiro

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Degene aan de balie bij Durmi in Zwaag reageerde als door een wesp gestoken toen ik er over begon een verwees naar dit forum. "Meneer, u denkt toch niet dat ik al die onzin op zo'n forum ga lezen?" "Daar zitten alleen maar klagers." Er was niets mis met de trekhaken.. Daarna werd ik genegeerd door dit persoon. Wel prettig geholpen door de verkoper maar door de reactie van betreffende persoon heb ik nu al geen zin meer om daar een auto aan te schaffen. Gelukkig zitten ze ook in Purmerend en Alkmaar mocht ik besluiten en Niro te kopen.
 4. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Hahahaha, dank je wel voor je bijdrage. Tja, jij denkt dus dat de Niro aan gort gaat op termijn. Kleine caravan hebben we al, (Eriba Troll) het kreng is alleen zo zwaar.
 5. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Dat klopt. Als ik niet het caravanverhaal had dan ging ik meteen voor de Niro.
 6. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Dank voor de suggestie. Nemen we ook mee. Zaterdag proefrit Niro en V70. Dealers zitten naast elkaar in Alkmaar.
 7. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Dank je wel!
 8. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Nou het is iets anders, we rijden ca. 4.000 kilometer van de 20.000 km per jaar met caravan. En Kia kan het wel zeggen maar ik zit niet op een discussie te wachten of iets wel of niet onder de 7 jaar garantie valt. Slijtage vaak niet. Het zou dus kunnen dat overmatige slijtage (bijvoorbeeld aan de automaat/koppeling) door het trekken van de caravan is uitgesloten.
 9. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Indirect vraag ik dat ook door te refereren aan de formumbewoners welke schreven over een caravan- of bootvakantie.
 10. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Dat vraag ik mezelf ook af. Ben hier in de omgeving (Hoorn - Purmerend - Alkmaar) bij geen dealer een exemplaar met trekhaak tegengekomen. Die moeten ze dan net hebben ingeruild maar dat zijn meestal de First Editions of companycars welke geen trekhaak hebben.
 11. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Nu gaat het ons niet zozeer om het restbedrag want we willen die auto zo lang mogelijk gaan rijden maar ik dacht dat het andersom was. Afschrijving van auto's was voorheen altijd 40-25-10% voor de eerste 3 jaar. Dat heeft die V70 al achter de rug.
 12. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Die Volvo heeft 79.000 kilometer gereden. Nouja, zijn "in" voor beiden maar ieder heeft zo z'n eigen voors en tegens wat het voor ons lastig maakt. Hebben de Mazda CX-5 al geschrapt omdat die qua (on)kosten gelijkwaardig is aan de Volvo en de Volvo dan toch een stuk comfortabeler rijdt. Het besef dat Volvo's stuk kunnen heb ik, ik kijk bijvoorbeeld ook bij problemcar.nl en het betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond (bijlage) maar er zijn best veel oude Volvo's met 4 á 5 ton op de teller en veel rijders blijven het merk trouw. Toch, een auto kopen voor 3 weken per jaar caravan en de rest van het jaar veel aan brandstof betalen voelt ook niet best. De Niro zou voor die resterende 49 weken en 17.000 kilometer prima aan onze wensen voldoen. Maar rij ik hem niet aan gort met die caravan er achter....
 13. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Gaspedaal.nl 221 stuks. PS: je was me voor met het vinden van een leuke nickname .
 14. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Dat is het 190pk 1969cc blok vanaf 2015 met 6 versnelling Geartronic automaat.
 15. NoKiaNiro

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Beste allen, Zoals in de onderwerpregel al staat. We twijfelen, twijfelen en.... Inmiddels driemaal in een Niro (Executiveline) gereden, absoluut een heerlijke auto. Tevens hebben we in een 2,5 jaar oude Volvo V70 proefgereden. Een beest van een sleper en het comfortniveau ligt (begrijpelijk) wat hoger als van een Niro. Qua huidige aanschafprijs zijn ze ongeveer gelijk. De Niro is wel wat voordeliger om te rijden en geeft een stuk meer zekerheid v.w.b. de garantie al heeft Volvo qua degelijkheid ook een goede naam. Al die zaken opgeteld doet de weegschaal (bijna) omslaan richting de Niro. Echter, we hebben een caravan welke maximaal 1.300 kilogram mag wegen. Precies de grens van wat de Niro mag trekken. Ik heb op dit forum diverse reacties gelezen van eigenaren welke zonder problemen richting Kroatië o.i.d. gingen met een zware boottrailer er achter. Ook de 'test' gezien van de KCK welke de helling bij Luik met Niro en caravan beklommen. Helaas in iedere test lijkt er wel een opmerking te moeten komen over de matige prestaties qua acceleratie, topsnelheid etc. Dit maakt mij huiverig om 36.000 euro uit te geven aan een auto welke op de grens van zijn kunnen zit v.w.b. het trekken van een caravan. We willen de auto wel minimaal 7 á 8 jaar kunnen rijden zonder teveel frustratie. Zouden jullie mij een (zo veel mogelijk) ongekleurd advies kunnen geven? Tweede puntje wat mij huiverig maakt is het grote aantal Niro's welke tweedehands worden aangeboden. Momenteel zo'n 220 stuks terwijl de auto iets van 1,5(?) jaar op de markt is. Zijn dat normale aantallen of is er toch teleurstelling achteraf? Mogelijk dat ik hier helemaal verkeerd zit met mijn vraag maar zoals gezegd, het gaat best om een heleboel centjes en ik word hier niet zekerder van.. Alvast hartelijk dank voor het meedenken! Groet, Eric
×