Jump to content
 • Sign Up

Niro marc

Leden
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Niro marc

 1. 28-12-2018 ik rij alweer 4 maanden tot volle tevredenheid met de nieuwe Niro rond en heb net de 8000 km aangetikt. Tijd voor een software update en tevens nagevraagd wat nu het probleem was met de vorige. Idd bleek het een fout in de elektromotor te zijn, waarbij er storing optrad tussen de communicatie met de benzinemotor voor mij is het nu afgedaan, waardoor deze topic dan ook afgesloten kan worden.
 2. Update: nog steeds geen oorzaak ontdekt. maar.........over 4-6 weken wel een nieuwe Niro voor de deur! Mochten ze nog achter de oorzaak komen dan krijg ik dat te horen en dan laat ik het weten op dit forum.
 3. Zelfde kleur, zelfde uitvoering, niks bijbetalen. Keurig
 4. Update: nog steeds geen oorzaak ontdekt. maar.........over 4-6 weken wel een nieuwe Niro voor de deur! Mochten ze nog achter de oorzaak komen dan krijg ik dat te horen en dan laat ik het weten op dit forum.
 5. T’ja, jullie hebben allemaal een punt. De garage gaf echter aan dat ze naar hun mening en ism Kia, uitgebreid hebben gediastogniseerd en uiteindelijk tot de gezamenlijke conclusie zijn gekomen om deze reparatie uit te voeren. Daarnaast gaven zij ook aan de auto uitvoerig te hebben getest. Ik weet wel, dat ik hem niet meer ophaal, voordat ik 100% zeker weet of de oorzaak verholpen is.
 6. Dit is ook wat ik net gemaild heb naar hen. Ook al wordt de auto binnenkort weer afgeleverd, ik heb in deze auto helemaal geen vertrouwen meer. Ik zak altijd met een bepaald onbestemd gevoel in deze auto rijden. Het is een waanzinnig fijne auto om in te rijden maar die ik heb mag van mij direct gewisseld worden voor een nieuwe. Nog geen twee maanden mee gereden, nog geen 4000 km op de teller. Soms moet een bedrijf zijn verlies nemen
 7. En helaas......na 15km rijden beginnen alle toeters en bellen weer te ringelen en is het euvel schijnbaar dus toch niet opgelost. Niro weer ingeleverd en wacht op bericht. Garage stond zelf ook verbijsterd te kijken en dat is logisch.
 8. Dat is idd wat ik nu ook ga voorstellen
 9. En helaas......na 15km rijden beginnen alle toeters en bellen weer te ringelen en is het euvel schijnbaar dus toch niet opgelost. Niro weer ingeleverd en wacht op bericht. Garage stond zelf ook verbijsterd te kijken en dat is logisch.
 10. 25 juli 2018, zojuist de Niro weer opgehaald en idd is de elektro motor vervangen. Oorzaak is onbekend. Was volgens Kia.nl de eerste keer in Europa dat dit gebeurde. De garage is alleen al 16 uur bezig geweest met demonteren en monteren. Daar komt het diagnose stellen nog bij dus dat zijn in totaal heel wat arbeidsloon uren. Dan nog de kosten voor het onderdeel........ook daar wisten ze de prijs niet van maar zal ongetwijfeld enkele duizenden euro’s zijn. Gelukkig niet voor mijn rekening. nu gaan we weer lekker rijden. Ik ben benieuwd
 11. Update 18 juli, we zijn inmiddels 8 weken verder. Ik rijd nog steeds in een benzine slurpende Renault Capture. In ieder geval is nu wel duidelijk wat er gerepareerd gaat worden. De gehele elektro motor gaat vervangen worden. Deze zal volgens de dealer wrs opgestuurd worden naar Korea voor nader onderzoek. Of zij dan ook op de hoogte gesteld worden van de evt oorzaak is maar de vraag. Mijn vermoeden blijft dat het te maken heeft met inductie. De reparatie zal as vrijdag worden opgestart maar aangezien het de eerste keer in NL is dat deze reparatie uitgevoerd zal worden zal de auto wrs vrijdag niet klaar zijn. Er moet ook nog getest worden. Ik hoop dat wanneer de Niro weer in mijn bezit komt hij weer net zo fijn rijdt als toen ik hem kreeg. Ik houd jullie op de hoogte
 12. Vandaag 28 juni (ruim een maand na het euvel!) is de Niro aangekomen bij de plaatselijke dealer. Zij hebben hem vanaf de vrachtauto direct op de brug gezet. Uitgelezen, in ieder geval een sensor kapot. Ze gaan verder zoelen In de tussentijd al drie verschillende auto’s gereden: Audi A3 quottro 2.0 tfsi automaat. Super ding, wat ligt dat op de weg zeg. Helemaal geweldige auto.......prijs ook!! Hyundai Kona. 1.0 ltr 3 cilinder. Je schakelt je helemaal gek. Absoluut niet mijn ding. renault Capture. 1.2 ltr automaat. Stuiters K, Flipperkast (bij alles wat je doet, waar je voorbij gaat etc gaat een signaaltje), die zuipt als een.....Helemaal niet mijn ding! ik hoop dus dat de Niro gauw klaar is en ik weer in mijn eigen auto kan rijden.
 13. Alle lof, tot nu toe, voor Kia want de sleepdienst was snel geregeld, deze hadden weer een taxi geregeld voor de laatste 50 km naar onze bestemming. De taxi kosten kan ik declareren bij Kia. Ze houden mij dagelijks op de hoogte van de gebeurtenissen dus wat dat betreft .....top. de auto gaat naar de dichtstbijzijnde Kia dealer in mijn woonplaats. Ik krijg vervangend vervoer hier in Italië, die moet ik in NL weer inleveren en dan krijg ik daar weer vervangend vervoer voor de rest van de tijd dat de auto bij de garage staat. Ik moest wel rekening houden met een week of 3 a 4..... dat vond ik wel wat lang, maar ja, ze gaan het wel regelen. Anderzijds......dat mag ook wel bij dit soort problemen met een auto van 2 maanden oud. Alleen onze plannen om van hieruit allerlei steden in noord Italië te gaan bezoeken, gaan dus niet door. We zitten vast op de bestemming en kunnen geen kant op. Wel lekker rustig en met de benenwagen kom je ook bij de supermarkt. zoals aangegeven; ik zal updates geven zodra ik meer weet.
 14. Alle lof, tot nu toe, voor Kia want de sleepdienst was snel geregeld, deze hadden weer een taxi geregeld voor de laatste 50 km naar onze bestemming. De taxi kosten kan ik declareren bij Kia. Ze houden mij dagelijks op de hoogte van de gebeurtenissen dus wat dat betreft .....top. de auto gaat naar de dichtstbijzijnde Kia dealer in mijn woonplaats. Ik krijg vervangend vervoer hier in Italië, die moet ik in NL weer inleveren en dan krijg ik daar weer vervangend vervoer voor de rest van de tijd dat de auto bij de garage staat. Ik moest wel rekening houden met een week of 3 a 4..... dat vond ik wel wat lang, maar ja, ze gaan het wel regelen. Anderzijds......dat mag ook wel bij dit soort problemen met een auto van 2 maanden oud. Alleen onze plannen om van hieruit allerlei steden in noord Italië te gaan bezoeken, gaan dus niet door. We zitten vast op de bestemming en kunnen geen kant op. Wel lekker rustig en met de benenwagen kom je ook bij de supermarkt. zoals aangegeven; ik zal updates geven zodra ik meer weet.
 15. Update: auto wordt gerepatrieerd naar NL. Kia NL begreep van de lokale dealer dat het Hybride systeem kapot is en dat de onderdelen bestellen en reparatie uitvoeren wel 2-3 weken gaat duren. Wat het exacte probleem is wisten ze ook nog niet, maar daar komen ze in NL wel achter. Ik krijg morgen vervangend vervoer. zodra ik weet wat het exacte probleem is zal ik daarover berichten.
 16. De mijne is nog geen 2 maanden oud, met ca 4000km op de teller.
 17. Bij jou zou dus de vraag moeten zijn, hoe die 2 sensoren kapot kunnen gaan. Aan de andere kant; een brok elektriek in die bak en dat kan fout gaan mijn auto was, nadat ik hem op de P-plaats stil had gezet, niet meer aan te krijgen. Alle systemen functioneerde verder nog wel dus ik had nog elektriciteit genoeg. Ik had er overigens ook niet aan moeten denken om nog een berg omhoog te moeten want op een vals plat haalde die de 60 niet eens meer. Maar goed, we wachten rustig morgen of dinsdag af en dan zien we wel.
 18. Maandag of dinsdag hoor ik meer. Kia NL is druk bezig. Wat misschien nog meldenswaardig is, dat we na de Gotthard in gigantisch onweer en bijbehorende bakken met regen belandde. Dus denk ik aan een vochtprobleem. Maar goed, diagnose zal het wel probleem wel tackelen. auto begon te schokken en had ook geen vermogen meer. EV lampje knipperen, motormanagement aan en bovenin dashboard een driehoekje met uitroepteken en tekst “HEV” in beeld. Je schrikt wel even. Zal even een foto bij zetten.
 19. En daar zit je dan midden in Zwitserland. Na een rit van 800 km spontaan een “storing hybride systeem” waarschuwing in dashboard. Snel stil gezet op een P-plaats en daarna ook niet meer aan te krijgen. Auto is nieuw, 4000km op de teller. Auto wordt afgesleept naar Kia dealer in Belinzonna en nu maar afwachten wat Kia nl gaat doen iemand zoiets vaker meegemaakt?
×
×
 • Create New...