Jump to content

j41oost

Leden
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

j41oost last won the day on April 27 2016

j41oost had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutraal

About j41oost

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Putten
 • Auto
  Venga 1.4 Seven (maart 2011)

Recent Profile Visitors

631 profile views
 1. j41oost

  camera venga

  Helaas viel de camera niet onder de 7jaar garantie, maar na veel "gezeur' in dit forum en het bestuur van dit forum met Kia Nederland kwam er een coulanceregeling. Toen kostte het vervangen nog ruim € 700,00: geldklopperij dus. Uiteindelijk heb ik dus € 140,00 betaald. Zie dat bedrag van 350 euro ook maar als coulance tenslotte is je auto al bijna 10 jaar oud. In 2016 heb ik ook een nieuwe motor gekregen. Die viel wel onder de 7jaar garantie. Inmiddels heb ik naar volle tevredenheid al 240.000 km op de teller, waarvan 100.000 met de "nieuwe" motor.
 2. j41oost

  camera venga

  Uiteindelijk is in mei 2015 de camera vervangen. Kia heeft 80% van de rekening betaald en ik moest 20% betalen. Schrik niet namelijk die 20% was toch nog € 140,00, dus Kia heeft er vast nog wel aan verdiend! Van welk jaar is jouw Venga? Ik had mijn Venga nieuw gekocht in 2011 en na drie jaar begonnen de klachten.
 3. j41oost

  nieuw motorblok

  O ja en de teller staat nu op 145.000.....
 4. j41oost

  nieuw motorblok

  Via een neutrale dealer is de auto naar een Kiadealer gegaan nadat het probleem was geconstateerd. De neutrale dealer garandeert dat de Kiagarantie wordt gerespecteerd. En dat is dus zo!
 5. j41oost

  nieuw motorblok

  In maart 2016 heb ik, onder garantie, een nieuw motorblok van Kia gekregen. Top service! De auto ging voor een beurt naar de garage. Bleek dat de koppakking onder garantie vervangen zou worden. Later bleek dat er meer aan de hand was!!! Inmiddels heb ik in ruim 6 weken al weer 5000 km gereden. In maart was de auto 5 jaar oud en had ik 139.600 km gereden.
 6. j41oost

  camera venga

  Van Kia Nederland kreeg ik het volgende antwoord op 14 januari jl.: Beste heer, Uw bericht ontvingen wij in goede orde. Wij betreuren het, dat de achteruitrijcamera van uw Kia Venga een wazig beeld vertoont. De door u verkregen informatie over een terugroepactie, is onjuist. Een terugroepactie wordt enkel uitgeschreven, wanneer er sprake is van een mogelijk gevaarlijke situatie voor de berijder van het voertuig. Hierbij kan een afwijking aan de veiligheidsgordel als voorbeeld worden gezien. Daar de camera niet voor gevaarlijke situaties zal zorgen, is er geen sprake van een terugr
 7. Oke, Ik weet na wat gegoogle dat Wolters uw dealer is, maar kunt u mij alle info mailen hoe ik dit probleem netjes via de dealer kan oplossen of dat ik simpel dat gaatje kan maken zonder de gehele camera te mollen........???
 8. Kun je mij wat meer vertellen over deze officiële oplossing. Welke website en wie is Wolters? Ik heb sinds enkele maanden ook deze klacht en mijn auto is bijna vier jaar oud, dus geen garantie meer.
 9. j41oost

  camera venga

  Super bedankt! Ik blijf graag op de hoogte. Johan
 10. j41oost

  camera venga

  Mijn auto is van maart 2011. Dat betekent ouder dan drie jaar (bijna vier jaar).De navigatie is dus uit de garantie. Dat geldt ook voor de camera volgens de garage. Nu zit er vocht in de camera, dus is het beeld waterig. Weet iemand een adres waar je een goede, goedkope losse camera voor de Venga kunt kopen???
 11. Is een goede optie. Ga het zeker testen bij een andere auto, maar de gebruiksaanwijzing geeft aan dat deze 30 minuten continue mag draaien.
 12. Jij rijdt in een Rio en ik in een Venga. dat zal het verschil wel zijn!
 13. Vandaag getest met een lampje! De motor loopt. De compressor aangesloten op de 12 Volt aansluiting. Na 9 minuten stopt de compressor. Snel de stekkers omgewisseld en het lampje doet het wel. Ben geen techneut, maar de compressor heeft een groter vermogen (ampere, wattage). Denk dat dat ook invloed heeft. Na een paar minuten wachten doet de compressor het slecht een aantal tellen en stopt dan weer. Wat zal het zijn. Binnenkort ga ik naar de garage. Misschien heeft iemand nog een suggestie? Bedankt vand.m! Jouw oplossing is denk ik wel de meest voor de hand liggende!
 14. Dat klopt. Dat weet ik. Vergeten te melden dat ik de motor wel laat draaien.
 15. Wie heeft dezelfde ervaring met de 12 volt aansluiting in de bagageruimte? Ik gebruik een compressor voor mijn Karstentent. Ik laat de motor draaien en na 9 tot 10 minuten stopt de stroomtoevoer. Dat hoort niet! Is het soms een beveiliging van Kia?
×
×
 • Create New...