Jump to content

G123

Leden
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

G123 last won the day on March 7 2013

G123 had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraal

About G123

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Magentis
 1. Mijn Magentis rijdt top ,eentje uit 2004 ,2 ltr,het malle doet zich echter voor : elk jaar nieuwe nokkenaspositiesensor nodig.Vaak van tevoren even wat minder lopend en dan geen leven meer bij starten.Nieuwe sensor erin en weg probleem . jaar erop weer hetzelfde. Wat kan zoiets veroorzaken ? Ik rijdt weinig ,relatief veel korte stukken.
 2. Wellicht een domme vraag ,maar waar zit de ECU bij een Magentis?
 3. Hij is uitgelezen een weekje terug ,het enige wat er toen uitkwam was een sensorprobleem..Neem tenminste aan dat je dat met het OBD uitlezen bedoelt? Wat zou er te merken moeten zijn van een ECU probleem?Maakt de OBD geen onderscheid tussen bedrading dan wel sensor,maw geeft hij dan hetzelfde aan? Had de laatste tijd wel dat hij inhield bij optrekken,toen de monteur even tussendoor de storing wiste ,was het inhouden even zo goed als weg.Paar dagen later stond ik er toch weer mee stil ,hij wilde niet meer starten op een parkeerplaats ,hoe toevallig ,net voor de deur van mijn garage.Even later startte hij wel weer ,maar heb hem toen maar laten staan en de sleutel bij de garage naar binnen gegooid ....
 4. Heb een magentis 2.0 uit 2004. Jaar geleden nokkenaspositiesensor vervangen wegens storing bij starten. Nu week terug weer hetzelfde probleem,na het starten liep de wagen 2 seconden en schakelde zich dan uit,uitlezen gaf weer storing aan .Gereset door garage ,wat mee rondgereden door monteur ,sensor werd schoongemaakt ook al kwam de storing niet terug.Nu paar dagen mee gereden ,en weer stond ik stil.Pas na veelvuldig starten kon ik naar huis rijden.Eenmaal gestart blijft hij lopen.Motorman. lampje brandt. Sensor is pas jaar oud ,maar paar duizend me gereden. Waar moet ik aan denken ? Weer nieuwe plaatsen ,of zit het ergens anders.
 5. Als slome Magentisrijder (pleonasme ),heb ik mij tochmaar eens begeven in de wereld van het beestachtige optrekken bij stoplichten die het leven van BMW-rijders zo veraangenaamt. De klachten van de pomp namen zeer fors af .Stuk minder/geen gesnor nu .Vreemd. Troep/lucht in de pomp?
 6. Heb een Magentis met 140000 op de teller ,heb hem een jaar.Toen ik hem kocht hoorde je als de tank bijna leeg was een licht zoemend geluid vanachter komen .Waarschijnlijk de(of een van de )pomp/pompen. Nu een jaar later ,doet hij het vaker ,vooral bij stationair hoor je hem enthousiast snorren met intervallen .Soms doet hij het ook een tijd(uren) niet.De auto rijdt prima,houdt in het geheel niet in. Het is dus in een jaar toegenomen ,het gesnor is storend in zo'n stille auto ,maar hij rijdt er dus niet minder om. Gaat het hier om een hoofdpompslijtage of heeft dit soort ook een opvoerpomp in de tank die niet goed kan zijn waardoor de hoofdpomp extra moet werken?Of is het misschien vuil ergens? Heb soms zelf het idee dat als ik ,wat rustige rijder,de wagen flink laat optrekken en flink doortrek in de versnellingen ,dat het probleem minder lijkt te worden.
 7. Heb ze gebeld ,ze adviseren toch overspuiten ,dus dat wordt waarschijnlijk aanstippen door ondergetekende met lak...
 8. Maakt 2x 1400 kg =2800 Kiakilo's Vond het toch opmerkelijk hoe ''heel'' die Kia er nog vanaf kwam ....
 9. Botsproef geslaagd. Chevy Van total loss ,Magentis rijdt gewoon weg.
 10. Ohw dus daar komt die steenslag op mijn motorkap vandaan... Lekker stoer geluid trouwens ,gezien de flitsende trekkracht vermoed ik een V6.
 11. Offroad is ook niet de plek waar een Magentisrijder doorgaans wordt aangetroffen...
 12. Nette wagen ook ,Old Spice .Is het model van vlak voor de mijne zie ik.Kan me herinneren dat Autoweek als klacht had dat dit model zoveel bandengeruis binnenliet.Ik moet zeggen dat het model waar ik in rijdt ook niet bepaald stil is op dat gebied.De Michelins die er onder zitten ,zijn er misschien ook debet aan,een collega van me had ze onder zijn Mercedes laten weghalen om die reden.En ik maar denken dat deze banden juist zo comfortabel waren....
 13. Een rode Magentis ,bestaan die ?Kan ze op Google-pics niet eens vinden.
 14. Dank u. Zijn ook amper te krijgen in die kleur. Keek eerst naar deze http://link.marktplaats.nl/652425487 en deze http://link.marktplaats.nl/645199376 maar was toch bang dat het zwart me zou gaan tegenstaan .Het nieuwere model ,ofschoon technisch uitstekend,vond ik toch minder mooi dan het oude model(geldt ook voor het interieur).Het oude model in het zwart stond al 2 jaar onverkoopbaar bij de dealer,toen nog zelfs met BOVAG-garantie,en dat was me te lang.
 15. @Specialmade http://cardetails.nl/ Kan ze eens bellen over wat er mogelijk is . Bedankt.
×
×
 • Create New...